0 oy
363 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,260 puan) tarafından

Çıldırmak üzereyim oturdum hıçkıra hıçkıra ağlıyorum artik. 4 yaşında ki kızım asla durmuyor 9 yaşında oglum var altta kalır yanı yok. Gündüz misafirliğe gittim tuvalete girdi iki tane havluyu klozete koymuş sifona basmış delirdim alip çöpe attik ama mahcup oluyorum. Neyse anlattim yanlış olduğunu kizmadim. Az önce abur cubur istediler cok üzüldüm son kalan paramla indirdim markete başlarındaym. Yılbaşı için kar spreyi aldı eline yerine koy annecim kasaya gel dedim. Baktm çalışan beni çağırdı yerler reyonlar müşteriler karlar içinde kalmış heryere sıkmış 10 saniye sürdü nasıl becerdi anlamıyorum yanima geldi ben yapmadim diyor haklı olarak çalışan heryeri bana sildirdi hiç birşey almadim spreyin parasını ödedim çıktım deliriyorum artik. Birde bir masum rolleri inanıyorum akillandigina

14 Cevaplar

+11 oy
önce (1,645 puan) tarafından

Çok sınırsız, kuralsız büyümüş gibi

önce (2,260 puan) tarafından
+3

Ya allah aşkına bir kerede kadın kadının düşmanı olmasın ya. Nerden biliyosun niye bana güzellikle yapmam gerekeni fikir vermiyorsunda moodumu daha da kötü etkiliyorsun. Markete girerken bile çocuk ne alacağını nakadar harcicagini bilir. Canının çok istediği bir seyi alir ikinciyi istemez bile. Ama son günlerde değişik bir yaramazlık başladı önünü arkasını kesemedigim sebebini çözemedigim. Şurada anlattığım tek bir sorunla sen benim anneligimi bu sekilde  rencide edemezsin ya

önce (800 puan) tarafından
+4

Üzüntünüzu anlıyorum ama bu yorumda size düşmanca yazılmış bir şey yok ki fikrini belirtmiş yaptığı eylemin sonuçlarını düşünmeden davrandıgi için sınırsız büyütüldugunu düşünmus olması normal 

önce (1,645 puan) tarafından
+2

Ben sizi kötü annelikle itham etmedim ki, sadece yazdığınız şeyi okudum ve ilk aklıma gelen sınır koyulmamış bir çocuk oldu, sizi de çocuğunuzu da tanımıyorum yazılan şeye görüşümü belirttim. 9 yaşındaki çocuk sprey alıp sıkılmayacağını bilirdir keza 4 yaşındaki de size sormadan yapamayacağının farkında olmalı. Her zaman bu yönde hareketler yapmıyorlarsa son zamanlarda neler yaşanıyor evde farklı olarak bir gözden geçirin. Belki iş yoğunluğundan ilginiz azalmıştır dikkat çekmek istiyorlardır ya da eğer ekran varsa hayatlarında olumsuz bir içerik izlemiş olabilirler siz farketmeden, yine fazla ekrana maruz kalmak da çocukları hırçın yapıyor . Ama temelde dikkat çekmek isteyen bir çocuk var gibi . Sürekli bu dozda yaramazlık yapıyorlarsa da kusura bakmayın ama sınırsız büyümüşler diyebilirim 

önce (2,080 puan) tarafından

kiz vovuk mu yapmis o sekilde ufak olan . benim dusuncemi yerle bir eden istisnai kiz cocuk:) normalde hep kiz cocuklar insan erkek cocuklari insan disi varlik olarak goruyorum ya sasirdim suan 4 yasindaki kiz cocugun boyle yapmasina. kuralsiz olmasa bile onundeki ornek erkek abisi yani. abinin hasereligi kiz kaddesede gecebilio mesela genelde abisi olan kizlar arabalarla oynamayi sever oturup evcilik oyunu kurmaktansa hayvnlari dovusturmece oyununu sever. yani kizinin haşereliginin temelinde abisinin olmasi yatio olabilir rahat kuralsiz  yetismekten ziyade onundeki ornegi erkek cocuk bence oaly bundan sebep boyle olmus kiz .

önce (7,694 puan) tarafından

Ben de yorumda kötü bir şey göremedim. Her zaman böylelerse sınır bilme ile ilgili ciddi bir sıkıntı var. Nerede duracağını, yaptığı şeyin sınırı aşıp zarara gireceğini bilmiyor gibiler. Pedagojide çocuğun eylemleri "eşyanın tabiatına zarar verdiği an" çocuk sınırı aşmış demektir. Sizde durum tam olarak bu.

Normale böyle değiller şu sıralar anormallik varsa çocuklar belli ki size bir şey anlatıyor ve bu önemli bir durum. Her iki ihtimalde de çocuklarınızı bir uzmana götürün derim. Altından bambaşka şeyler çıkabilir. Daha da geç olmadan yardım alın. 

-Reklam-
+2 oy
önce (371 puan) tarafından

4 yaş küçük ama büyük olanı bir psikolog görmeli normal değil yaptığı bence 

+2 oy
önce (2,981 puan) tarafından

Ya konudan alakasiz ama senin çiftlik evinde eltin kaliyordu izinsiz o iş noldu acaba aldin mi anahtari merak ettim valla 😆

önce (2,080 puan) tarafından

bu o kullanicimiydi. hatirlattin bak bende merak ettim noldu acaba? konusmadigi eltisi dimi esyalari falan koymuslardi eve

0 oy
önce (5,268 puan) tarafından

Yani 9 yaş çocuğun böyle bir şey yapması bilemedim çok normal değil gibi. Hani 1 1.5 yaş cocuk alır havluyu tuvalete atar ama o yaştaki bir çocuğun bunu yapması ilk defa duydum 

Hayir hayir bunu yapan 4 yas kızım ama demek istediğim 9 yaşında oğlum var oda durmuyor bu denli büyük yaramazliklar degil ama yoruyor 

0 oy
önce (367 puan) tarafından

AAh benim cocuk ta boyle inanki malesef kuralsiz buyumeden kaynakli 

Esim cok yuzw verdi ben artik bas agrisindan uuyuyamiyorum

Eşim beni suçlu buldu götürme birak istesinler ama sabahtan beri bir cikolata için ağladılar kiyamadim  sinir krizi gecirdm resmen

önce (367 puan) tarafından

IIste  sinir kotulmasi lazim esim beni anladi  simdi oda beninle beraber sinir cizecek

0 oy
önce (92 puan) tarafından

Kuralları bilmeyen çocuklar böyledir her olmaması gereken şeyleri yaparlar genelde hele 9 yaş nasıl havluyu alır klozete atar yani biraz öğretebilirsiniz misafirliğe gidince oturun durun vs vs diye ya da markette herşeyi ellerine almamalarını bilmeleri lazım o kuralları öğretseniz eminimki yapmazlardı benim 2 buçuk yaş oğlum bile bişeye markette hayır diyince almaz yani değişik .

9 yaş değil 4 yaşindaki kizim

0 oy
önce (16,333 puan) tarafından

@sanalAnne ye sormalısın belki önceleri vardır 

önce (29 puan) tarafından
Canım Güneş, okurken içim burkuldu, ne kadar yorulduğunu ve bunaldığını hissedebiliyorum. Bazen çocuklarımız bizi gerçekten sınırların ötesine taşıyabiliyor. Özellikle o market olayı ve havlu meselesi... İnsan hem utanıyor hem de çaresiz hissediyor, biliyorum. Şu an çok zor bir dönemden geçiyorsun belli ki. Bu tür davranışlar karşısında ilk başta kendimizi suçlama eğiliminde oluruz ama unutma, bu senin kötü bir anne olduğun anlamına gelmez. Çocukların bu yaşlarda sınırları test etmeleri, dikkat çekmeye çalışmaları veya bazen sadece dürtüsel davranmaları olası. Öncelikle derin bir nefes almanı ve kendine şefkat göstermeni istiyorum. Sonra, belki de evde küçük adımlarla, çok net ve basit kurallar belirleyip bunları tutarlı bir şekilde uygulamaya başlayabiliriz. Mesela, markete gitmeden önce ne beklediğini konuşmak gibi. 9 yaşındaki oğlunla da bu konuları daha ciddi bir şekilde konuşma zamanı gelmiş olabilir. Unutma, yalnız değilsin. Bu süreçte sabır ve tutarlılık çok önemli.

Çok teşekkür ediyorum gercekten çok zorlanıyorum defalarca anlatıyorm 4 yasindaki kizim bu kurallar konusunda katı olduğumu bildiği için direk üzüldü anne ben yapmadim dedi çünkü gercekten her seferinde defalarca anlatıyorm 

0 oy
önce (441 puan) tarafından

Benim de 8 yaş kızım var tabi bu anlattıklarını yapmıyor ama cokkkkkk hiperaktif bir kız pisikologa götürdüm daha ben şikayetlerini saymadan dr bana gheosini tek tek sordu Şubat ayinda bir randevusu var ona göre ilaç tedavisine başlanacak sizde goturun bunda kötü birşey yok ben sadece yerinde durmamasindan hep hareket halinde olmasindan ve dikkat bozukluğundan dolayı götürdüm çünkü okulda da derslerini etkiliyor ama marketmis misafirmks öyle yerlerde asla o tarz şeyler yapmaz yapamaz

9 yaşında ki yapmıyor ama dedigin gibi aşırı hareketli ve ben onu takip edecem diye tüm enerjim bitiyor küçüğü de bu denli yaramaz degildi ilkkez bukdar aştı haddini

önce (441 puan) tarafından

Olur bazen yapıyorlar ama önünü kesmek lazım ve büyük içinde psikiyatriye götür istersen benimki hiç susmaz devamlı konuşur dikkat dağınıklığı ve hiperaktifkik cooook fazla

0 oy
önce (10,788 puan) tarafından

4 yaşta 9 yaşta kuralları nerde yapacağını bilmeyecek yaşlar değil hep mi böyleler Allah sabır versin öncelikle kolay değil ama net bir kural koymanız lazım 

Hayır hayır yalan söyleyemem hep böyle degiller. Ama hiç bukadar da aşmamışlardı hadlerini. Şok oldm bende utanmak sinirlenmek nekadar iğrenç duygu varsa tek gecede yaşattilar

önce (10,788 puan) tarafından

Dediğim gibi net şekilde kural koymanız lazım düz biz AVM ye gittik kızım bayadır parasını biriktiriyor oyuncak almak istedi en baştan evde anlattım paran bu kadar bunu aşmak yok tek bir oyuncak hakkın var iyi düşün vs diye girdi bakındı aldık çıktı ama mağazayı bir gör kendini yerlere atan mı dersin annesine vuran mı bağıran mı çocuklar anlamaz sanıyoruz ama onlar net olunca herşeyi anlıyor seninde bu tavrı sergilemen lazım bence 

0 oy
önce (847 puan) tarafından

Valla canım benim de bi oğlum var 28 aylık. 2 yaşına girdiğindem beri hayatı zindan etmiş bana. Buyudukçe ulaşabildikleri artıyor ve daha fazla yaramazlık yapma imkanı buluyor. Ben yakında psikolojik hasta olacak gıbıyım üstüne bir de hamileyim. 

Off çok zor çok. Güzel yetiştirmek için kendi hayatımı mahfettim hala suçlu anne gibi bakıyorlar kiziyorum cezada veriyorum yok aynilar

0 oy
önce (7,334 puan) tarafından

Anlayabiliyorum seni cnm ama bnm 3 yaşına girecek oğlum çok hareketli. Kızım 4 yaşında gerçekten el bebek büyüdü  ama yapma yada hayır desem tamam der . Misal klozet havlu atılmaz bunu bilir koyarsa ona nasıl kizacagimi çok iyi bilir. 

Çocuklarıma hiç bagirmam kızmam demiyorum her anne gibi kızıyorum yanlış olan bir şeyi direttiklerinde .

Oğlum gerçekten çok hareketli ama oda onu yapmaz.

Acaba sen kızmıyor musun. Asla seni linclemiyorum sakın yanlış anlama bnde bazen sinirlerime hakim olamıyorum. 

Aaa aklıma gelmişken yazayım izledikleri şeydende kaynaklanıyor olabilir. 

Oğlum geçen pijamaskeli diye bişey var uçuyor zıplıyor resmen baktım oğlum öyle şeyler yapıyor hemen kapattım TV yi kızdım birdaha yapma diye aç diye ağladı asla dedim unuttu gitti

Ya aslında kızıyorum hatta çok fazla hayır diyorum bundan dolayı ben nasilsa hayir dicem diye de yapıyor o yüzden kendimi suçluyorum birazda. Mesela iki cocukta haftalardir kar spreyi istiyor önce güzellikle neden almadigimi anlattim baktim olmuyor çok ciddi kizarak hayir dedim büyük olan anladi tekrar etmedi küçüğü tamam anne ben bunu yerine bırakıp gelim dedi ama merakina yenilip sıkmış içinde ne var ne olacak bilmediği için ısrarla istedi yok deyince de kullandi. Hiç birşey almadan çıktım kızdım ikisinede uyardim çok sert oldum bukez (vurma değil asla) eve gelince babasına anlattm o benden çok öfkelendi kızdı. Marketi yasakladik bir süre ceza olarak 

önce (7,334 puan) tarafından

Rabbim kolay eylesin günlerini inşallah gecicek bu süreç  cnm bnm

0 oy
önce (3,666 puan) tarafından

Kuralsizlik değilde gerçekten bazen sinir cizdirmek çok zor oluyor çocuklarla benmkiler 5 ve 2,5 yaş 5yssindaki artık anlıyor nerde ne yapması gerektiğini ama küçük olan bu sefer paketi açıp beğenmiyor faln valla çocuk büyütmek çok zor 

0 oy
önce (981 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bunun şimdiden önüne gecilmezse ileride daha farklı boyutla karsilasirsiniz bacım biran önce psikolog görsün biraz fazla da simardiysa her istediği alındıysa çocuk bazen durdan yoktan anlamıyor çünkü her istediği anında olduğu için bi müddet sonra hayır kelimesi onu cildirtmaya yetiyor . İşiniz çok zor anlayabiliyorum benim de iki kızım.var  durmadiginda biseybiatediginde hayır dediğimde çıldırıyordu o zamanlar telefonda bu kuzey mi yiğit mi ne unuttum onun videolarını izliyordu Allah'ım bı müddet sonra karşı gelmeye başladı yasakladim Diana roma Vlad Niko aslan yavrusu bunlar çocuğumum psikolojisini bozdu onlarda ne görürse bizimde olsun moduna giriyordu hayır dediğimde cildiriyordu bu videoları engelledim şimdi belli başlı şeyler izliyor hayır dedigimee yapmayacagimi biliyor alıştılar sakinlestiler çok şükür . Psikolog çare olmazsa o zaman biraz tehdit gerekiyor en sevdiği şeyden mahrum kalmalı 2 3 saat oylelikle yola getirebilirsiniz diye düşünüyorum diğer türlü konuşmayla düzelecek gibi de durmuyor 

0 oy
önce (3,840 puan) tarafından

Bunun şımarık büyümekle alakası yok sanki. Biraz kuralsız ve otorite eksikliği var. Bazen kızmak ve tepki vermek gerekir kusura bakmayın. Sizin çocuğunuz eğer başkalarının sınırlarını rahatsız ediyorsa problem var demektir. 4 yaşında bir çocuk havlunun tuvalete atılmayacağını bilir. Ya da yaparsa annesinden dayak yiyeceğini bilir hiç kusura bakmayın. Sonra insanlar evine çocuklu misafir istemiyor, sınırsız çocuklar yüzünden

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 308 göst.
0 oy
5 cevap 226 göst.
10 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Baharcancaz (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 358 göst.
26 Kasım 2025 Aile & Aşk kategorisinde Kizmaaskim (528 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 233 göst.

Kategoriler

1,489,967 soru

24,351,311 cevap

346,496 kullanıcı

...