Merhaba hanımlar benim eşim ailemi sevmiyor 8 senedir evliyiz bir kere kötülüklerini görmedi ama ısınmadı gitti. Benim aileme düşkğnlüpm buna sebep oldı diye düşünüyorum ama artık ysptığı ayıp oluyor. Özellikle erkek kardeşime takmış durumda. Ben de öğretmenim eşim de öğretmen kardeşim araba alırken bana dedi ki abla bana bir miktar borç ver ama abimin haberi olmasın çünkü hemen gelecek ay veremem. Biraz uzar o yüzden söyleme. Ben de bunu eşime söyledim çünkü para mı yatınca bir miktar alıp eşime yolluyorum. Kardeşime para atınca param kalmaysvk kocam da bilsin ki beni maddi olarak desteklesin. Ama o bu lafımı içinde büyütmüş aylar sonra sordu kardeşin o sekiz bin TL yi attı mı diye ben de panik oldum yok atmaıs dedim. Hem belki ben o parayı hediye verdim aşkolsun nşyw sıkıştıtıyorsum dedim. O da baya kızdı işte ben biliyordum kardeşin benim duymamı istememesimden belliydi dedi. Şu an oğlanı söğüşçü gibi görüyor halbuki ben istemedim parayı. Hem Söğğşe bakılırsa kendisi kendi tarafınjn afedersiniz eşeği olmuş gelen kullanıyor giden kullanıyor ben bunlara ses çıkarmıyorum ama bilmiyorum bı sadece olaylar dan biri. Benim ailem gelince insan gibi sohbet etmiyor ama kendisinin ailesi gelince normal.
Kendi alnınızın teriyle kazandığın parayı kardeşinize vermenizde bir sorun göremedim ben. Eşinizden de gizlememişsiniz doğru olanı yapmışsınız.
İşte insan açık arayınca ortada bişey olmasa da büyütür malesef ki
yani simdi ogretmen olmussun meslegin var. beni. aileme su sekilde saygisizlik yapan ailemi kabul edemeyen insan benide kabul etmiyirdur diye dusunup hic uzatmadan en bastan cizerdim ben ustunu direk. ne munasebet yani. sen i u. ailesine ayni sekilde davraniyromusun. eger saygi sevgi besliyorsan hata ediyorsun senib ailene nasil davraniliosa seninde o sekilde davranman gerekir ailesine . anlayip empati yapar. yani hic istemezdim esin gibi bir ogretmenin cocuklarimizin karsisaina cikmasini. ogretmen sadece mufredati ogretmiyor cunku kendi tiyniyeti ne ise kendi ozel hayati nasilsa karakteri nasilsa cocuklarda iyi veya kotu az veya cok sekillendirir. ozel hayatinda esine esinin ailesine saygi duymayan bir ogretmenin hicbir cocuga faydali olabilecegini sanmam.
Benim kazandığım para eşimi gram ilgilendirmez bana göre. çalışmaya da bilirim ihtiyaçlarımı giderimi karşılamak zorunda kaldı ki çalışıyorum üstüne ona para atıyorum bide paramı ne yaptığımın hesabını soracak üstüne üstlük kardeşime laf edecek asla kabul etmem
Ha ben çalışmıyorum Şubattan beri de ailemin yanındayım beni bırak kızına kuruş harcamıyo beşiği kıyafeti bezi maması akls gelicek herşeyi ailem aldı alıyo hamileydim geldim 7 aylık falandım daha bi zıbın bile almamıştım kızımın hiçbişeyi yoktu ailem hep aldı ama dava bi görülsün sıkıyorsa o zaman vermesin burnundan getiricem
Bak canım kimsenin evliliğine yorum yapmak istemem ama kazandığın senin paran . Dinimizde de erkek kadının parasına karisamaz ve erkek eşine bakmak zorunda.
Ben olsam asla her ay eşine parami vermem kendim eve harcarim ne lazım olsa yaparım ama kalanı benimdir ve kesinlikle kenarda birikimin olmalı dünyanın binbir türlü hali var.
Bak kendimden örnek vereyim ben çalışmıyor eşimde esnaf ve 8 yıldır evliyiz her ay diyorum belli bir miktar bana ver ben senden sürekli para istemek istemiyorum senin kendin dusunmeni istiyorum. Tamam diyor ama verdiği birşey yok. Bak Aralık 14 oldu bana verdiği 400 TL ben onunla da balık aldım çünkü diyor balık al ben sana veririm. Şu an cebimde para yok 3 tane çocuğum var keyfime göre alıp çıkamıyorum. Ona kalsa evin her ihtiyacını alıyorum der. Ama her şey yeme içme değil.
Kardeşine kendi emeğindir evinden kısıp vermemişsin verebilirsin de bu hiç kimseyi ilgilendirmez.
Bence eşinin haberi her zaman olmalı kime ne kadar verdiğinden sonuçta aile olarak ayrıda kazansanız evin parası o para gizli birikim tabıki ayrı ama maaş konusunu birine para verirken alırken söylemek gerekiyor diye düşünüyorum ben
Söyledim ki zaten.
Almayacagını söylememişsin
alacaktım ama aşırı tepki verince almamaya karar verdim. Ve parayı hesap sorar gibi sorunca hem nerden biliyorsun belki ben o parayı hediye ettim neden bu kadar hesap sordun deyince iyice çıldırdı. Ben de parayı almamaya karar verdim
O zaman haklısın canım
Siz maaşımızı eşinize niye atıyorsunuz ki? Ben de çalışıyorum eşim maaşımı bilmez bile 10 senedir.
Eşin de aynı şekilde her kuruşun hesabını veriyorsa iyi.
Ben aileme de yollarım, borç isteyene de veririm eşime de demem. Ortak giderler için ne lazımsa yaparım. Bakıcımız var onun maaşı SGKsı bende, faturalar bende, market pazar bende. Çocuğun küçük harcamaları ı bende. Hiçbirini aksatmam. Kalan paramdan kime ne ki diye düşünüyorum 😄
Mevzuya gelince, evet bir bilenme önyargı var. Tahminimce eşinin sosyal dengede sorunları da var. Herkes herkesi sevmeyebilir normal, ama dengelemek lazım. Hele de eşinin ailesi ise. Yüz yüze baktığın insanlara da sosyal dilinle göstere göstere benim sizinle yıldızım uyuşmuyor denmez. Ben de eşimin ailesi ile pek uyumlu değilim ama uzun uzun muhabbet edebilirim. Aile olduğunuzu hissederim hissettiririm de. Mizaçla ilgili diye düşünüyorum ama çabayla muhakkak daha iyi olurdu.
Yok işte ben ipleri sanırom baştan eline vermişim. Sadece bu konuda değil her konuda böyle niraz üstten mi görüyor kendini bilmiyorum aileme larşı aşırı soğuk açık arıyor ve sevmiyor eminim. Para konısımda da keşke başta konuşup bı kadar tölerans gösterme şeydim. Sekiz bin lira ile zengin olacağız sanki
Az para değil ama kardeşe de verilir hibe de edilir.
Ayrı cüzdan tutsanız da dert olur şimdi.
O para nereye gidiyor yatırım mı oluyor ortalıkta harcanıyor mu ben olsam emeğimin akıbetini takip etmek isterdim ben de öğretmenim evin taksidi bende faturaların bir kısmı bende arabaya taksit ödüyoruz eşimde evin gıda ihtiyaçlarını eşim alır deterjan ihtiyaçlarını ben alırım bu yıl oğlum kreşe başladı aslında eşim ödeyecekti onun taksidi fazla diye hadi bir ay sen öde bir ay ben dedim :) onun maaşı borçlardan dolayı harcanır ben artanı biriktiririm hiçte sormaz ne harcadın ne birikti evi arabayı alırken en sıkıştığımız durumda neyim varsa ortaya koydum o yüzden güvenir bana kim ailesine ne verir diğer taraf asla karışmaz
Aynen öyle
Ben aile konusunda çok çok hassasım. . eşimle daha dün küçücük bir konu üzerine kavga ettim. Ailem için. Şuan konuşmuyorum .
Ben evliliğimin ilk yılında çalıştım ve çalıştığım parayı birirktirir altına verdim. 5 yıl bmdeydi geçen aylar ev almak için kardeşim istedi aldım direk verdim. Buna eşim bişey diyemez ki . Ayrıca aldıkları herkesin yaptı bn istemedim ne zmn rahat edersen o zmn yap bana diye az bişey deil 200 bin ustuydu . Cani sağolsun boğazına yapışamam ver diyemem . Ablasıym bn bugün yanında olmayacam ne zmn olacam.
Ayrıca ilk günden eşine sen bu fırsatı vermişsin dediğin gibi. Bazen benm babam şey der herzaman bı yerde bı birirkiminiz olsun insana lazm olur diye. Keşke seninde eşine soylemeden biraz birikimin olsa aklıma bu geldi. Yanlış anlama cnm bni . Eşin açısından sabırlar diliyorum
Yok canım ne desem haklısın valla
İşte siz onun yaptıklarına ses çıkarmıyorsunuz diye sorun olmuş. Çalışan ayakları üzerinde duran bir kadınsınız. Lütfen yapmayın bunu seninkilerde aile benimkiler de ne farkı var diye lafı ağzına tjka gerekirse onun yaptığı şeyleri kafasına kak ki rahatlasın
Yapıyorum hep yapıyorum ama kafasındaki o algı değişmiyor değişeceğini de sanmıyorum ben baktıkça da kavga oluyor jep
Kendi paranın hesabını vermen de bir garip. Ben de eşim de öğretmeniz ama geçen ay anneme 20 bin liraya dolap yaptırdım. Eşim sormadı bile ben de hediye dedim zaten
Valla helâl olsun. Ne diyeyim
Benim ailem çok zorluk çekerek okuttular haklarını hiçbir zaman para ile ödeyemem. En azından arada gönülleri hoş olsun diye birşeyler yapıyorum
Aynı şekilde valla benim ailem de aynı
Valla bacım, kardeşleri bilmem ama anne ve babanın gönlünü hoş tut. Düşünsene onlar bir gün ölecek ve biz bir daha hiçbir zaman onlara bir hediye alamayacağız. Her bayram, her Ramazan , her anneler gününde ve içimden geldiği her zaman alıyorum. Vallahi arabanın arkası dolu dolu gidiyorum köye. Çünkü onlar gittikten sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum. Allah razı olsun eşim de hiç bir zaman karışmıyor senin ailendir sen bilirsin diyor
Sizin kendi paranız degilmi eşinize bunu belirtin benim param diyin karışma hakkı olmadığını anlasın. Onun ailesinede siz öyle davranın 1-2 görsün bakalım nasıl oluyormuş
Kesinlikle ipleri fazla eşinin eline vermiş. İnsan kendi parasının hesabını niye versin ki. Kocasi acaba her harcadığı paranın hesabını veriyor. Birde niye maaşının bir kısmını veriyor onu anlamadım herkesin kendi banka hesabi var. Hiç gerek yok. Bende part time çalışmaya başladım çok bir meblağ olmamasına rağmen niye eşime atayım. Kaldı ki 1 2 seneye atanıp normal maaş alsam asla onun hesabına atmam
Şimdi bizim ev borcumuz var o yüzden birimizin ki krediye gidiyor birimizin ki de eve bu yüzden veriyorum ben ailesine öyle yapmıyorum işte hata burda
Bu devirde kimseye iyilik yaramıyor cnm baktın senin yaptığın iyiliği görmüyor sende onun gibi olucaksin yoksa çok üzülürsün
Hepsi aynı canım
Malesef
Çalıştığın paradan harçlık alıp kalanını niye eşine veriyorsun? O sana maaşını versin. Böyle saçmalık var mı ya. Bu kadın için yapılacak en büyük hata. Sonra maaşını vermeyi kesince en kötü eş sen olacaksın. O zaman kocan senin paranla evlenmiş. O adam senin maaşın için yanında duruyor. Biz evlendik senşn paran benim param yok diye düşünüyorsun belki ama eşin hepsine benim param gözüyle bakıyor . Eşimin haddine benim verdiğim parayı sorgulamak onane. Sen onunkini sorgulamıyorsun ama o maşallah didik didik yapıyor.
Hem de ne didik didik. BEN çok ilgilenmem aslında para işlerine çok ilgim yok ama işte öyle olmaması gerek
Kazandigin parayi bir kısmı vermen sanırım evin giderleri için ama burda suçlu sensin o konuşunca benm kardeşim benm param sen ne diye karnın sancilaniyor verdiysem uzatma der sözünü geçir kendi ailesine verse sen ses etsen emin ol kıyameti koparır sen ses ettin diye sende susma
Evet haklısın ama aramızda senin paran benim param komusı geçmesin diye yapıyordum ama boşuna imiş
Aman boşver sen ne ypsanda yaranmazsin aynı şekilde o yapsaydı derdi benm param cidden erkekleri bukadr düşünmemek gerek olan biz kadınlara oluyor
Eşimin bana verdiği harçlığı istediğim gibi kullanırım bunun için eşime hesap vermem kendiside sormaz. Senin kendi kazandigin paranın hesabını yapıyor hiç bir hakkı yok bu ağzı kendisine sen vermissin evlendik diye onların laflariyla hareket etmek zorunda değiliz. O ailesine para verirken sana slruyor u ayy sinir oldum şuan.
Veriyor mu bilmiyorum aslında ama insan kardeşine para verebilmeli diye düşünüyorum
Ve bunun için bence tepkini koy. Uzatmasin
Yani herkes çalıştığını neden veriyorsun demiş de bende öğretmenim bende çalıştığımin belli miktarını hep eşime vermiştim. Kendi gönül rızamla herhangi bir zorlama ile değil. Al sen bunu da kendininkinin yanına birikim olarak kenara koyalim derdim. Ama senin paran benim param yoktu bizim evin içinde lazım olunca o bana verir ben ona verirdim harcadığımiz herşeyi karşılıklı bilirdik.. eşine öncelikle söylemekte iyi yapmışsın eğer soylemeseydin başkasından duysaydi güvensizlik oluşabilirdi.. küçük bir tavsiye eşinin bilmediği bir birikiminde kenarda bulunsun senin harcadigini şansın ama kenarda üç beş kuruşunda olsun. En azından ailene ön yargısı varsa eğer bu durumlarda o birikiminden verebilirsin... Kardeşin konusunda çok üzerine hala gelirse de bı tık ağırlığını koy, bunca yıl sana hep verdim hiç sağ ol demedin de bu ay bir kere verince mi değere bindi. Millet gibi kuruşu kuruşuna her şeyimi harcamadim da kıymet mi bildi bu saatten sonra alma o zaman paramı de. Senden çekinsin en azından bunu yapabileceğin bilincine varsın. Bazen erkeklere bu tarz şey de gerekiyor akıllarının yerine gelmesi için çünkü. O parayı eşine vermek senin için bir görev değil bir istek olduğunu bilsin
Çok teşekkür ederim hı ne güzel ifade etmişsiniz her kelime de haklısınız dikkat edeceğim
Sonuçta sizin paraniz eşinizin karışmasi çok saçma olmuş birde okumuş ogretmen olmuş bu kafayla nasl ogretmen olduysa
Demek ki okumakla adam olunmuyor Muş
Her neyse bence siz ben kendi paramı verdim senlik bir durum yok kardeşim verdi ben kabul etmedim hediyem olsun istedim deseniz sınır koymuş olursunuz boş boğazlık yapamaz
Bu zamanda 8 bin in degeri artık bin tl değeri o kadar miktar ne ki 8 bine sadece 2 takım kıyafet alinabilir birakin o da sizin hediyeniz olsun eşinize de haddini bildirin sizin aileniz hakkinda konuşmaya cesaret bulamasin
Yani aslında bu benim ona fırsat vermem ben değil Biraz da onuncu retarlarından kaynaklı da tabii ki benim de payım var dediğiniz gibi 8.000 TL hiçbir şey değil ama sınır birilerinin koymasıyla da olacak bir şey değil Ben bunu anladım Ne kadar çok sınır koymaya çalışsan da karşı taraf Eğer hadsiz ise yapacak bir şey kalmıyor bazen
Tabi orası kesinlikle öyle hocam kolaylıklar diliyorum 🙏🏼
Sen neden paranı olduğu gibi eşine veriyorsun
Ev borcumuz var Ev borcu olmadan önce de yatırım yapıyorduk ev alabilmek için bu yüzden Parayı hep ortak kullandık Ben kendime bir miktar para alıyordum gerisini ona veriyorum
1,490,167 soru
24,354,236 cevap
346,648 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın