Kuzular birazdan sabah ezanı okunacak. Regl olduğum için namaz kılamayacağım ama kıbleye dönüp ezan bitince seccadede oturup dua edebilir miyim ? Ruhumun ferahlamaya ihtiyacı var .
Seccadede oturmana gerek yok ki
Ayrıca regl oldum diye duadan vazgecme
Her daim dua edebilirsin bence
Yeterli kalpten gönülden gelerek dua et
Kadınları regl döneminde haram gören zihniyetin bıraktığı miras bu. Yok reglken mezarlığa gidilmez, ezberden ayet okunmaz, salavat getirilmez, camiye gidilmez bilmem daha saçma sapan şeyler. Reglin oruçla ne alakası varsa oruç bile tutulmaz denılıyor. Günahmış. Niye günah?
Regl döneminde abdestli sayılmıyorsun. Abdestin yokken de oruç olmuyor. Bazı şeyler tamam da orucun mantığı gayet anlaşılır. Ayrıca regl döneminde yoğun kan kaybı var, sıvı ve mineral ihtiyacı var.
Regl zorluğu kişiden kişiye değişen bir durumdur. Doktor değilim regl döneminde oruçsuz olmanın daha sağlıklı olup olmadığı hakkında hüküm veremem. Ama velev ki tutulmamasının daha iyi olması gerekiyorsa da neden bu durum kişinin insiyatıfınde değil de günah ve haram olduğu söyleniyor. Oruçlu olmak için abdestli olmak ? Ben çok ilişki kuramadım.
islamda bazı şeyler neden diye sorulmaz peygamber efendimiz ne buyurduysa o neden diye sorarak kime karşı geliyorsun Allahın ayetine mi peygamber size ne verdiyse alın diye buyuruyor rabbimiz yoksa Allahın en sevgilisi peygamber efendimize mi yapma inan ki bunlar sorguya gelmez güzel anlatacak kişilere danış birebir anlatırlar sana çok daha verimli olur inşallah
biz bunların hepsini efendimizden öğreanmedik mi hz aişe validemiz vesilesi ile
Tabi ki. Bunda bir beis yok ki.
Cokda guzel olur misss
tabi ki de neden olmasın kuran okuyamazsın sadece ezberinde bile olsa ama kerahat tesbihi çekebilirsin vakit çıktıktan sonra subhanallahivebihamdihi subhanallahilazim diye hatta akşam ezanı okunmadan önce de otur zikir insanı ferahlatır
1,490,378 soru
24,357,289 cevap
346,811 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın