0 oy
603 göst.
Diğer kategorisinde (315 puan) tarafından

İnsanlar sanki birbiriyle yarış halindeler .evdeki esyalar ,sunumlar ,giyimler kuşamlar hatta ikramliklar bile yarış ediyor sanki .bazen instada bişey paylaştığımda başkalarının paylaşımlarını sunumlarını görünce geri siliyorum .Bazen misafir çağırdığımda da hissediyorum bu durumu diyorum bnim böyle eşyalarım ,süsüm püsüm yok .kimsenin birşeyinde de gözüm yok .Ama yine de garip oluyorum .Birtek ben mi böyle hissediyorum ya .Hani alamadigımdan değil yanlış anlaşılmasın sadece böyle gösterişsiz ,süslü olmayan ,samimi  şeylere hasret kaldım sanırım .

21 Cevaplar

+3 oy
(8,335 puan) tarafından

Böyle insanları engelle geç. Ben yakınım bile olsa akşama kadar süs püs ya da sunum atanları sessize alıyorum. Kimsenin görmemişliğine şahit olmak istemem 😂

(315 puan) tarafından

İnstaya fln hiç giresim gelmiyo sadece nostaljk sayfalara bakasim geldiği için giriyorum.

(8,335 puan) tarafından

Girip paylaşım yapınca neden geri siliyorsun? Senin hayatın sana onların hayatı onlara. 

-Reklam-
+2 oy
tarafından

Onlar bana sahte geliyor. Dünya o kadar toz pembe değil gerçek hayat yaşayana.. para da her şey demek değil. Ama şu da bir gerçek ki orda görünen hayatlar ve genel olarak sosyal medya insana kendini yetersiz eksik hissettiriyor. Bunun kölesi olmamak gerek  

(315 puan) tarafından

Evet ya sanki böyle bir hırs bı şey kanıtlamaya calisiyo gibi olmuş millet .eskiden kimin neyi var bilmezdik

+2 oy
(909 puan) tarafından

Aynı konu olmasa da arada bir başkalarına bakınca böyle duygular yaşayabiliriz bu normal. Ama kendi hayatını yeterince seversen kimseyi umursamazsan öyle hikaye silmek falan yapmazsın. Gerçekten kötü hissettiren sana değil de süsüne ikramına gelen varsa da görüşmeyebilirsin. Benimde evimde her şey yaşantımıza uygun. Hatta bir komşum salon yapmak yerine çalışma odası gibi yaptığım için ne güzel kimseyi takmıyosun kendi yaşantını düşünüyorsun demişti.

Bak samimiyete hasret kaldım demişsin o zaman sen o samimiyeti yaşayacaksın sevdiğin şekilde keyfine bakacaksın en güzeli✨ 

(315 puan) tarafından

Haklısın insan önce kendini sevmeli saygı duymalı .işte bu tarz insanlar yüzünden her konuda yetersiz hissedebiliyorum elimde olmadan .ama çok şükür her halimize bunlar dert değil :)

+1 oy
(1,463 puan) tarafından

Herkesi bir aesthetic furyası sarmış.

Her şey sadece paylaşılmak üzere . Bugün resmini paylaşamadığın tatile bile gitmek istemiyorsun . Herkes soframı paylaşsın etiketlesin beni diye uğraşıyorlar . Kim daha az paylaşılınca yetersiz görüyorlar kendilerini. Daha resim çekilesi daha güzel gelmeye başlamış insanlara. 

Sadelik her zaman iyidir.

(315 puan) tarafından

Off evet Allah'ım öyle insanlardan eylemesin bizi .hayatı ,anı yaşamayı nasip etsin .

+1 oy
(2,269 puan) tarafından

Süsü püsü sevmeyen kadar seven de var. Yarış haline getirenleri kastetmiyorum fakat kimisi böyle sever. 

(6,207 puan) tarafından

Buna benzer yorum yapacaktım. Ben hiç sevmem ama ablam ve kardeşimin eşi sever sunum ,süslü püslü şeyler. Ben sevmiyorum diye onları yargılamaya hakkım yok ki. Sosyal medyada da paylaşabilir eğer rahatsız olan sensen engellersin veya takip etmezsin. İnsanların zevklerini yada sevdiği şeyleri senin istek ve görüşlerine göre değiştiremezsin. Karşıdakine özenti diyerek aslında kendi de yargılayıcı davranmış oluyor.

(2,269 puan) tarafından

Aynen öyle, bir kafeye gidince de özen, sunum bekleriz. Kimisi kendi evinde de böyle yapmak istiyor olabilir . Ben de sevmem sunum işlerini fakat komşularımA gidince kendimi özel hissedip mutlu da oluyorum. 

+1 oy
(4,186 puan) tarafından

Ben pek umursamıyorum hele yemek yiyecek hikayelerine bakmam gösteriş için paylaşılan görseller belli oluyor zaten ben burdayım diyor resmen acıyorum öyle kişilere imrenmiyorum ne kadar kalitesiz hareketler deyip geçiyorum

+1 oy
(6,556 puan) tarafından

Kimsenin paylaşımını görmüyorum sosyal medya m yok.

Watsab dan paylaşan olursa sona alıyorum .

Burdada bir iki baktım sonra kapattım durumu. Görsemde hiç heves etmem kötüde hissetmem. Herkesin hayatı eşyası kendine özel

+1 oy
(183 puan) tarafından

Ya evet kimi insan sever gerçekten ama artık coğu kişi onda var bende de olsun modundalar kıyafetten ev eşyasına telefona kadar bana da çok saçma geliyor evet bazen hoşuma gidiyor ama ben yapamıyorum ya evime süs eşyası bile alamıyorum ki oğlum oynarken düşürür kırar da bir yerine batar felan diye

+1 oy
(1,828 puan) tarafından

Ayy bi akrabam var aynı zamanda arkadaşım günde en az 10 paylaşım yapar ama öyle böyle paylaşımlar değil bir fincan kahve yanına 6 7 abur cubur yaptığı yemeği kurduğu sofrayı çocuğun elindeki elmayı bile hatta hatta yeni aldığı viladayı bile paylaşan biri bide her paylaşım altına elhamdülillah çok şükür gibi dini sözcükler atıyor komik geliyor bana hep diğer arkadaşlar arasında dalga konusu görgüsüzlük bu çocukluğumuz beraber gecti 15 kişiydiler evde çay içecek bardak yokmuydu zevklerimi öyleydi bilmiyorum ama çayi konserve şişelerinde içiyolardı bunlar aklıma geldikçe gülünç geliyor paylaşımları bunun gibi kaç kişi daha var ve hepside baba evinde hiç görmemiş insanlar haa bizde pek lüks görmedik baba evinde ana aslımızıda unutmadık çok şükür 

(315 puan) tarafından

Genelde bu tarz insanlar sonradan gorme gibi çoğu kısım bu şekilde içimden de gelmiyor benim o kadar ikram şatafatlı yaşam vs gücüm yeter belki ama cidden ugrasasim gelmiyo.ben cicek böcek paylasmadan devamm :)

0 oy
(1,020 puan) tarafından

İşte bunu bilerek gözümü dünyaya kapatmış yoluma bakıyorum . Kimseyi memnun etmek için kendimi zora sokmam 

Dünyanın bir çok ülkesi açlıkla savaşırken kimse kusura bakmasın Fuzuli bir şey yapipta dokemem 

0 oy
(16,222 puan) tarafından

Cok düz bi insanim ben,maddi gucum de var yemek takimim guralin kenari altin sari cember olandan baska da yok misafire de bize de o tek koltuk takimim var mesela sunumlugum da yok ben mutluyum kimse de umrumda degil tavsiyem olmasin sizin de.

0 oy
(26,884 puan) tarafından

Bende olmayışı da rahatsız etmiyor milletin abartması da her yerde de özellikle söylüyorum ben sadelik seviyorum. Yapan uğraşsın yapsın ama ben yapmam uğraşamam diye 

0 oy
(3,150 puan) tarafından

Şahsına münhasır.  Kelimesi bana gore gosterişse gelince... sadece izlerim... yeri gelince cat.... dunya burası🌍

0 oy
(6,418 puan) tarafından

Bu kişisel birsey bence ayrica kimse kimsenin sunumu için birbirine gitmiyor Güler yüzüne gidiyor sahsen ben öyleyim övmek istemem kendimi herseyim guzel ama olmayan bir arkadaşıma gidişte sende niye yok demem kahvemide içerim cayimida önemli olan benim için insanligi

0 oy
(434 puan) tarafından

İsteyen istediğini paylaşabilir ben yemek paylaşımını doğru bulmuyorum fakat bir anne dinlenmek için kahve yapmış mum,tütsü vs yakmış kitap okuyor ve kendine değer vermiş vakit ayırmış diye mutlu oluyorum orda fincanın süsü püsü mühim değil ki o çektiği resim karesinin bana hissettirdiği önemli aslında kişi ben değerliyim imajı veriyor evet bence de herkes değerli ve kendini nasıl iyi hissediyor ise öyle davranmalı. 

Sana tavsiyem atacağın hikayeyi sönük hissedip silmemen bu senin hayatın ve sen çok değerlisin. Herkes farklıdır ve farklılıklar bizi biz yapan şeyler. 

Paylaşmak ve ordan gelen iki kalp güzel yorumlar dopamin salgılatıyor o yüzden bu hazzı yaşayan insan sürekli bişeyler paylaşmak istiyor ve abartı şeklinde gerçekten bazı kişiler gösteriş yapıyor diye kararın net ise o kişileri takip etmeyebilirsin. 

0 oy
(450 puan) tarafından

Ben süsü püsü sevıyorum bu genç kızken de böyleydi.Kahve fincanı takımlarımız bardaklarımız tepsilerimiz hep güzeldi yıne öyle.Ama story sürekli atıyormuyum hayır.Sürekli atanlar her dakıkasını paylaşanlar bana ruh hastası gıbı gelıyor kusura bakmasınlar.

0 oy
(642 puan) tarafından

Bende sevmiyorum.. Fazla alınan kıyafeti de sevmiyorum. İhtiyacım neyse o. Fakirmiyim nooo,.. Ama farkettinizmi bilmiyorum gösterişli kişiler daha çok fakir yada fakir ruhlu insanlar. Zengin kadınlara bakıyorum gösterişsizler, makyaj bilenyapmazlar. Bende öyle artık düğün dernek harici makyaj yapmam. Ama nerde makyajlı görsem ya çansaı süslü ya tırnağı takma.. Böyleside çalışır mahalle esnafının yanında... Bana abartı gelen bu. Sunuma gelince benimde öyle süslü çerezliğim olsun isterim ama gelmiyor sıra bi ara bakıcam.. 

Lğtfen linçlemeyşn genel konuşuyorum herkes böyle değil tabi

0 oy
(1,494 puan) tarafından

image

Ben bunu geçenlerde hikayemde paylaştım bu görsel rahatsız ediyor mu ?yani nasıl hissetriyor bilmiyorum ama kendinizde kıyasa gidiyorsa bu paylaşan kişinin problemi değil bence.Bu arada yorumum genel fincan adet 200 tl ,tepsi 50 tl ,süsler hediye ben kahve hikayelerini çok seviyorum paylaşanlarada zevkle bakıyorum 
(26,884 puan) tarafından

Kasdedilen böyle bir şey değil bence bu sade ve güzel bir sunum abartılı değil çünkü bazı sofraların sunumu yemelik değilde paylaşmalık gibi oluyor sanki 

(315 puan) tarafından

Bu tarz şeyler normal canım kendini şımartiyosun sonuçta ama evet bazı sofralar.binbir çeşit sofra donatılmış paylaşılması göz hakkı diye düşünüyorum 

0 oy
(5,858 puan) tarafından

Valla artık insanlar dümdüz fincanda Türk kahvesi içemiyor heralde. Kraliyet ailesinin sunum tepsisi ve su bardakları fincanları olmazsa instagram halkına ayıp olur. Bende çok var her gün illa paylaşan oluyor. Silemiyorum da😁

0 oy
(4,187 puan) tarafından

Ben çok severım yaprıgım herseyı paylasmam yerı gelır bı fıncan altlıgı olmadan paylasırım yeri gelır sunumun alasını yaparım paylaşmam o an ki ruh halime bağlı seviyorum kendime özenmeyi uğraşmayı

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 1,561 göst.
0 oy
29 cevap 2,264 göst.
22 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 268 göst.
14 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Almilayla (1,494 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,497,026 soru

24,454,704 cevap