Yeni yaptım kızlar bu kez tamda istediğim gibi puf puff buzluğa atcam birazdan
Hemen yazayım 7 buçuk su bardağı un 1 paket yaş maya 4 yemek kaşığı şeker 2 silme tatlı kaşığı tuz 1 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yapılışı Ilk önce suyu,sütü, yaş mayayı tuzu yumurtayı ve şekeri ekle onları iyice erit ardından bi su bardağı sıvıyağını da koy yine iyice karıştır ardından 7 buçuk su bardağı unu yavaş yavaş karışımın üzerine ekleyerek mayala hamur kıvama gelince ben 2 saat beklettim 2 saat beklet gelince top top yap cok az basdır üzerine benimki gibi sonra biraz dinlendir üzerini ört 20 dk kadar dinlendirdikden sonra yumurtanın sarısını sür 2 adet yumurta sarısı yeterli olur susam ekle yada çörek otu sana kalmış eklemesende olur 200 derece fırında pişir benimki hızlı pişiriyo oyüzden 20 dk kadar sürede pişdi not:su bardağı klasik olanlardan varya onlardan kullandım tam kıvamında oluyo afiyet olsun
Diyettekiler nolacak
Ve yine ben aşerenler girmesin diyince biri beni dürtüyor oyy oyy oy ellerine sağlık canım
Çok güzel görünüyor afiyet olsun simdiden canım
Oh oh afiyet olsun bende yaptım bugün o yüzden asermedim
He bide bunu böyle buzluğa atınca çıkarıp sadece istiyoz mu bende atarım olmazsa
Ne buzluğa atmasi ya ben olsam bir çaydanlık çayla hepsini yerim
1,500,430 soru
24,504,909 cevap
358,490 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın