0 oy
96 göst.
önce Diziler & Filmler kategorisinde (441 puan) tarafından

Bebeğim kız ama kulakları kepçe ilerde zorluk çeksin istemiyorum saçını topladığın da özgüvenli olsun bandana takıyorum istemiyor gözünün önüne çekip burnunu kapıyor korkuyorum 7 buçuk aylık kepçe kulak bandı aldım yapıştırmalı kullanıp faydasını gören var mı

4 Cevaplar

+1 oy
önce (5,757 puan) tarafından

Ne kullanırsa  kullan genetiğin önüne geçemezsin. 

önce (441 puan) tarafından

Eltim çocuğuna bandana taktı düzeldi diyor

-Reklam-
+1 oy
önce (6,020 puan) tarafından

Ayrıca benimki genetik değildi 

Anne karnında alan daralinca cocuk hareket edemiyor kulakları kıvrık bi şekilde kalıyor doguma kadar 

Doktor düzelir demisti 

Ama dediğim gibi havalar sıcak olunca durduramadik hiç biseyi

+1 oy
önce (2,485 puan) tarafından

Kulaklarımı bantlamışlardı benim, aylarca bandanalı gezmişim.

Hiçbir faydası yok. Kıkırdak, öyle kolay şekil verebileceğiniz bir şey değil. 

Bazıları faydası var diyor eltimin çocuğunun kulağı kepceymis bandana takmış bir yıl düzelmiş 

önce (2,485 puan) tarafından

Gerçekten kepçe kulak değilmiş demek ki. Bebekken kulakları büyükmüş veya yatış tarzı sebebiyle biraz açılmış olabilir.

Doktorlara da sorsanız aynı cevabı alacaksınız, nasıl ki biz burnumuzu kaldırarak hokka hale sokamıyoruz, kulak yapısı da burundaki gibi kıkırdak olduğundan kepçe olan kulağı arkaya atamayız. Kepçe olmayan kulağı da yelken gibi açamayız.

Benim çocuklar bebekliklerinde küçük kulaklıydı, değişmeyeceğini bilmeme rağmen öyle kalsın diye hep bere taktım. Şu an az da olsa kepçeler.

Kulak ve burun şahsa münhasırdır. Cerrahi müdahale olmadan da değişmez. Kemikten bahsetmiyorum, kıkırdaktan bahsediyorum.

Bir de bence hiç gerek yok, ben kepçeyim bir arızasını görmedim. Evet. Dalga geçtiler, zorbaladılar. Ama benim benim zorbalanmayacam başka özelliklerimi de zorbalıyorlardı, yani kötülük yapmak isteyen için gerekçe illa şart değil.

Sana düşen, başına ne gelirse gelsin kendi değerini kendisinin biçeceğini öğretmek olabilir ancak. Yoksa kaşına gözüne bakarak insan aşağılayan müsveddeler yüzünden üzülür, ne gerek var?

Herkes kendi ahlakında, şerefinde, haysiyetinde konuşur. Evladına bunu öğretmek, kulağının kepçeliğini düzeltmeye çalışmaktan daha kolay.

Ayrıca sende de hata var, küçük kulak kulak da kepçe kulak mı kulak değil? İkisini de Allah yarattı, ayrım yapan biri olma. Çocuğun da senden görüp ayrım yapar. Evvela kepçe kulak olmanın bir sorun olmadığını annesinden öğrenmesi lazım.  

0 oy

Benim denemedigim kalmamisti 

Sonuç, olmadı canım 

Kepçe oldu ama hiç problem etmiyorum artık 

Çünkü küçükken bandana taktigimda filan gözünu burnunu kapattığı olmuştu 

Korktum 

Ağustos ayiydi 

Yapışkan aldık sıcaktan kulaklarinin arkası pismisti 

O da olmadı 

Neler neler denedik olmadı 

Yapacak bisey yok 

Saçları uzadikca kepceligi kapanıyor 

İlerde çözüm buluruz diye düşünüyorum 

Tabi kendisi de isterse 

Ameliyat bile dedik 6 yaşından önce narkoz verilmesi riskli dedi doktor 

Bende bıraktım kendi haline şuan 2.5 yasinda

Kepçe kulak ameliyatı çok acılı biliyorsunuzdur

O yüzden ilerde kendi fikriyle dusuncesiyle hareket etmek istiyorum 

Suanlik idare ediyoruz 

Saçları kapatiyor

Ha sıcak zamaninda olmasaydı bantti bandanaydi bi şekilde hallederdik 

Hatta şapkayla olurdu 

Ama ağustos sicagiydi ve kızım yeni doğmuştu

Benimde sıcakta doğdu bandana falan sıkıyordu gözünün önüne geliyordu rahatsız ediyordu rahatsız edir diye korktum ya

Benim kızım burnu kapanmis 

Allah'tan agladi hemen yoksa Allah korusun sıkıntı olurdu

Büyüdüler mi de sitem ediyorlar niye böyle neden bandana takmadın diyerek

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 529 göst.
25 Eylül 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Melek12 (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 274 göst.
0 oy
3 cevap 256 göst.
17 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hasret03 (348 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 196 göst.

Kategoriler

1,491,158 soru

24,368,210 cevap

347,751 kullanıcı

...