Bebeğim kız ama kulakları kepçe ilerde zorluk çeksin istemiyorum saçını topladığın da özgüvenli olsun bandana takıyorum istemiyor gözünün önüne çekip burnunu kapıyor korkuyorum 7 buçuk aylık kepçe kulak bandı aldım yapıştırmalı kullanıp faydasını gören var mı
Ne kullanırsa kullan genetiğin önüne geçemezsin.
Eltim çocuğuna bandana taktı düzeldi diyor
Ayrıca benimki genetik değildi
Anne karnında alan daralinca cocuk hareket edemiyor kulakları kıvrık bi şekilde kalıyor doguma kadar
Doktor düzelir demisti
Ama dediğim gibi havalar sıcak olunca durduramadik hiç biseyi
Kulaklarımı bantlamışlardı benim, aylarca bandanalı gezmişim.
Hiçbir faydası yok. Kıkırdak, öyle kolay şekil verebileceğiniz bir şey değil.
Bazıları faydası var diyor eltimin çocuğunun kulağı kepceymis bandana takmış bir yıl düzelmiş
Gerçekten kepçe kulak değilmiş demek ki. Bebekken kulakları büyükmüş veya yatış tarzı sebebiyle biraz açılmış olabilir.
Doktorlara da sorsanız aynı cevabı alacaksınız, nasıl ki biz burnumuzu kaldırarak hokka hale sokamıyoruz, kulak yapısı da burundaki gibi kıkırdak olduğundan kepçe olan kulağı arkaya atamayız. Kepçe olmayan kulağı da yelken gibi açamayız.
Benim çocuklar bebekliklerinde küçük kulaklıydı, değişmeyeceğini bilmeme rağmen öyle kalsın diye hep bere taktım. Şu an az da olsa kepçeler.
Kulak ve burun şahsa münhasırdır. Cerrahi müdahale olmadan da değişmez. Kemikten bahsetmiyorum, kıkırdaktan bahsediyorum.
Bir de bence hiç gerek yok, ben kepçeyim bir arızasını görmedim. Evet. Dalga geçtiler, zorbaladılar. Ama benim benim zorbalanmayacam başka özelliklerimi de zorbalıyorlardı, yani kötülük yapmak isteyen için gerekçe illa şart değil.
Sana düşen, başına ne gelirse gelsin kendi değerini kendisinin biçeceğini öğretmek olabilir ancak. Yoksa kaşına gözüne bakarak insan aşağılayan müsveddeler yüzünden üzülür, ne gerek var?
Herkes kendi ahlakında, şerefinde, haysiyetinde konuşur. Evladına bunu öğretmek, kulağının kepçeliğini düzeltmeye çalışmaktan daha kolay.
Ayrıca sende de hata var, küçük kulak kulak da kepçe kulak mı kulak değil? İkisini de Allah yarattı, ayrım yapan biri olma. Çocuğun da senden görüp ayrım yapar. Evvela kepçe kulak olmanın bir sorun olmadığını annesinden öğrenmesi lazım.
Benim denemedigim kalmamisti
Sonuç, olmadı canım
Kepçe oldu ama hiç problem etmiyorum artık
Çünkü küçükken bandana taktigimda filan gözünu burnunu kapattığı olmuştu
Korktum
Ağustos ayiydi
Yapışkan aldık sıcaktan kulaklarinin arkası pismisti
O da olmadı
Neler neler denedik olmadı
Yapacak bisey yok
Saçları uzadikca kepceligi kapanıyor
İlerde çözüm buluruz diye düşünüyorum
Tabi kendisi de isterse
Ameliyat bile dedik 6 yaşından önce narkoz verilmesi riskli dedi doktor
Bende bıraktım kendi haline şuan 2.5 yasinda
Kepçe kulak ameliyatı çok acılı biliyorsunuzdur
O yüzden ilerde kendi fikriyle dusuncesiyle hareket etmek istiyorum
Suanlik idare ediyoruz
Saçları kapatiyor
Ha sıcak zamaninda olmasaydı bantti bandanaydi bi şekilde hallederdik
Hatta şapkayla olurdu
Ama ağustos sicagiydi ve kızım yeni doğmuştu
Benimde sıcakta doğdu bandana falan sıkıyordu gözünün önüne geliyordu rahatsız ediyordu rahatsız edir diye korktum ya
Benim kızım burnu kapanmis
Allah'tan agladi hemen yoksa Allah korusun sıkıntı olurdu
Büyüdüler mi de sitem ediyorlar niye böyle neden bandana takmadın diyerek
1,491,158 soru
24,368,210 cevap
347,751 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın