0 oy
521 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

bu konuda evhanımları 2 ye ayrılıyor kesinlikle salça katmayan lar ve aksine salçasız asla sarma dolma yapmayanlar .

Siz hangi taraftasınız 

Açıkçası ben salça sevmiyorum ama güzel olmaz diye mecbur koyuyorum hiç salçasız yemedim güzel oluyormu tarifini yazabilirsiniz

33 Cevaplar

+6 oy
(4,988 puan) tarafından

Salçası az olan sarmayı bile yemem 

Salçası yağı tam olacak yemeğin tadı Salçada bence

-Reklam-
+3 oy
(1,828 puan) tarafından

Doğuda bol salça baharat yağ konur dolmaya sarmaya egede tam tersi salçasız az baharat kuş üzümü konur ikiside alışan kesime göre lezzetli ama ben kendi kültürümde olan bol yağlı salçalı baharatlı severim yaparım 

+2 oy
tarafından

O zaman sarma olmaz pilav olur 

+2 oy
(26,967 puan) tarafından

Zeytinyağlı yapıp sadece domates ile yapanlar var ama benim öyle bir iddiam yok ben baharat soğan salça hepsini bol bol koyarım ve o kadar emek verip sarıyor isem iç harcı lezzetli olsun diyorum 

(26,967 puan) tarafından

Kayınvalidem az koyuyor hem salça hem baharat hem yeşillikleri incecik sarmış oluyor çok güzel görünüyor ama gram lezzet yok 

+2 oy
(8,666 puan) tarafından

Salçası ve yağı fazla olunca güzel oluyor salçası az olunca bile lezzetli olmuyor

Ben yemem😊

+2 oy
(9,778 puan) tarafından

yemem salçasız. bi de kuru üzümlü falan yapıyorlar ya🤦🏼‍♀️ kabus gibi resmen. zeytinyağlı severim ama salçası, soğanı her şeyi olacak 😍

+2 oy
(7,398 puan) tarafından

Ben bol yağlı salçalı baharatli seviyorum

+2 oy
(4,292 puan) tarafından

İçinde yeşillik üzüm falan koyuyorlar bana göre salça bol yağ ve sumak olmalı dolma sarma tadı öyle güzel 

+2 oy
(1,111 puan) tarafından

Salçasiz yemen

+2 oy
(1,053 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

O sırada ilk kez salcasiz sarma ve dolma duyan ben 😱

Yemedim asla yemem de heralde

+2 oy
(36,276 puan) tarafından

Zeytinyağlı yapıp salcasiz da gayet güzel oluyor salçalı da güzel oluyor ki zeytinyağlı yemeklere salça çok yakışmaz kim nasıl isterse öyle yer öyle olmaz böyle olur diyen herbokologlara sinir oluyorum sanane benim damak zevkimden ..

(804 puan) tarafından

Ahaha aradığım yorum. Seviyorsan seviyorum de diğerini yermeye ne gerek var. Yemek konusunda çılgın gibi taraf tutmakta tuhaf😂

Özellikle instada teyzeler öyle iğrenç olur asla olmaz falan yazıyorlar ahsha

(6,662 puan) tarafından

Zeytinyağlıya salça olmaz onun tadı bambaşka kıymalı olan da salçalı güzel olur onun tadı çok başka. Her yemeğe salça olmaz 

(36,276 puan) tarafından

Kız sinir oluyorum esimgil Doğu kültürünü yaşıyor o olmaz böyle olur sarma etli olur n.h etli olur bizimkiler de onu sürmez ağzına ama tutup kotulemez sürekli Karadeniz mutfağı kötüleniyor ot severiz diye tamam ot severiz ama etsiz de yemek yemeyiz yani şu Doğu Batı mutfak çatışması beni sinir ediyor Allah vermiş nimetleri şükredip zikkimlanin ne öyle olmaz böyle olur he zukkum geçen de post açmıştı biri yine Karadeniz mutfağı kötü diye pohunu ye karadenizin diycen olmuycak 😀😀

(6,662 puan) tarafından

Osmanlı mutfağında salça domates yok. Tatlandırmayı meyve ile yapmışlar. Ben insanların damak tadına laf söylenmesine çok kızıyorum. Ben böyle seviyorum kime ne? Biz her ay mutlaka Karadeniz restoranına gideriz. Ailecek biraz Karadeniz mutfağına aşığız galiba😌 Hamsi pilavını çok merak ediyorum kesinlikle yapacağım 

+1 oy
(3,815 puan) tarafından

Valla bizde zeytinyağlıya salça konmaz gayette lezzetli olur. Ama tabii kıyma olacaksa içinde salça konulur. 

+1 oy
(17,810 puan) tarafından

Sarmaya hiç salça koymam gayette lezzetli olur. Biber dolmasına ve lahana sarmasına koyarim salça. 

0 oy
(7,758 puan) tarafından

Bir kere yedim öyle sıfır salça içinde değişik baharatlar vardı bildiğin şekerli gibiydi tadi Allah afetsin hayatimda o kadar kötü bişey yemedim. Sarmanin dolmanin salçası yağı baharatı acısı ekşisi bol olur 

0 oy
(33,544 puan) tarafından

Ben salçasız severim salçalı olunca midemi bulandırır o salça tadı ama tabi iç harcına koyulanı demiyorum dışına sos olarak dökülürse hiç sevmem 

0 oy
(2,058 puan) tarafından

Ben evlenene kadar salçalı yapardım ama eşim yemiyor öyle.  Annesi sadece limon pirinç ve kuru dereotu koyuyormuş. Öyle görmüş onu seviyor. Bende öyle yapıyorum artık sevmesemde

0 oy
(7,550 puan) tarafından

Biz zeytinyagli salcali yapariz ama anneannemler kiymalı salcasiz yaparlar  bana her turlu fark etmez yeterki sarma olsun 

0 oy
(8,400 puan) tarafından

Yemem ben. bol salçalı baharatlı olacak 

0 oy
(306 puan) tarafından

Pirinc pilavi yiyecek olsam onu yapraga sarmakla hic ugrasmam sarmaya lezzet veren salca ve baharattir(benim damak zevkime gore)  hatta kiyma vb seylerle de lezzetlendirilebilir ben tencerenin altina kemikli et koyuyorum evde bulununca. Tercih meselesi.

0 oy
(4,319 puan) tarafından

Salçalıda yedim salçasızda tercih meselesi içini güzel hazırladıktan sonra😇

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 157 göst.
0 oy
9 cevap 201 göst.
0 oy
4 cevap 116 göst.
31 Aralık 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Nezire (321 puan) tarafından soruldu
+3 oy
35 cevap 1,030 göst.
3 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Yildizsumeyye (1,115 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,497,626 soru

24,463,477 cevap

354,751 kullanıcı

...