Bize beş litrelik yağ ortalama bi ay gider . Eşim çabuk bittiğini söylüyor. Altı kişilik aileyiz. Sizce normal mi. Sizde ne kadar zaman gider.
otursun kendi yemek yapsın da idareli kullansın o zaman😅
Kesinlikle katılıyorum
her zaman derim, herkes bildiği işi yapsın, ona karışsın diye. hayatında yemek yapmamış, kaç kişiye ne kadar yemek hazırlanmalı hesabı yapmamış kişi tutup da yemeğe karışamaz. ne zaman kendi yapar, o zaman fikir beyan edebilir. erkeklerin anlamadıkları şey hakkında hüküm vermeleri kadar komik bir şey yok.
Bizde 4 kişiyiz bizede 1 ay anca yetiyor
Teşekkür ederim
Biz 4 kişiyiz iki çocukla 1.5 , 2 ay anca yetiyor. Eltimde çocuk yok mesela 2 kişiler bir ay gidiyormuş çünkü çok tatlı yağlı şeyler yapıyor. Bence normal bu eşlerin birşey bilmeyip yorum yapmalarına sinir oluyorum
Az önce dedim ona bundan sonra yemekleri sen yap yağıda tasarruflu kullanın diye..
Bence de biliyorlarsa yapsınlar. benim eşim de kahvaltılık için öyle söyler çocukların yiyor kime çalışıyorsun dedim sustu :)
Bende 3 kişilik bi sileyim tarihe çok dikkat ettim 10 kasımda açmıştım 1 litre sen fazla varken poğaça kızartma çok yaparım baya iyi seninde bence
Bencede iyi gidiyor
Bizde 4 kişilik aileyiz bizde de hemen hemen 1.ayda bitiyo. Kek poğaça börek vs. Hafta da 1 2 yapılıyor bunlar da çok yağ gidiyo 🤣
Çok fazladır hamur işleri de yapmam genel günlük yemeklere gider . Anca bir aya çıkarabiliyor lum
gunluk yemeklere cok gtmezde kizartma bide kek falan cok gifio. kizartma tenceresi yagini iki kere degissen bir ayda yinede baya gider zaten . kaldiki her sefere yeni yag koymuyoruz bes 6 kez yag eskiyene kadar ayni yagda kizartma yapilio
Casperiye canım ya lütfen öyle 5-6 kez ya eskiyene kadar kullanmayın Ne olursunuz yani Bu çok tehlikeli çok risklidir. Kızartma en fazla iki kere kullanın üçüncüyü kullanmayın bile ikinciden sonra güzelce Cam Bir şişeye süzüp normal yemeklere katabilirsiniz. eğer patlıcan kabak gibi farklı bir şey kızartmadıysanız ya da biber kızartmadıysanız sadece patates kızartması ile yemeklerin tadı bozulmuyor ama biber ve patlıcan araya girdiğinde bazen bozuluyor. O zaman da farklı bir çözüm arayışına girebilirsiniz zaten kış geldi Çok fazla patates harici kızartma yapılmıyordur canınızdan önemli değil ya vallahi boş verin
kizartmalik yag yemekte kullanilmazki tadini degistirir. ben cok sım kizartma yepiyorum hemen hemen iki gunde bir malesef esim normal yemek yemez genelde kizartma yer. o yizden bir hafta kullanip degistiryorum ben zaten bir haftada dort bes kere kizartmis oluyorum ayni yagda
Pasta kek kizartma fazla yaparsam bir ayda bitiyor yapmazsam iki ayi buluyor bizim
Bence uzun bile gidiyor. Biz 4 kişilik aileyiz. 2 litrelik yağ 2 hafta yetmiyor.
Ben eşim kızım, en fazla 1 ay sürüyor o da çok az genelde 25 günde falan bitiyor.
Aslında bunu ne pişirdiklerinle alakalı. Misafiri çok olan biriysen, nirde kalabalıksınız normal. Biz 3 kişiyiz, kızımda daha küçük okulu falan yok, 3 litre kullanıyoruz. Okula giden çocuklarla falan çok normal
Çocuklar sabah okula gidince onlra kahvaltı hazırlarim bazen yumurta bazen de kızartma olur. Ondan sonra bize, bide bunun akşamı var..
Erkeler yemeklerin 1 damla yağ ile piştiğini sanıyor boşver
Bence çok normal canım
Eşime söylüyorum ama çok kullandığımı söylüyor.
Boş ver canım erkekler boş boş konuşuyorlar
aman esin ne karisio. sonucta surekli kizartma yapinca zaten. bacucak bitio. bi kizartma tenceresine konan yagi .5 kez 6 kez yag eskiyene kadar kullaniyoruz sonucta . hersefere yav da degistirmiyoruz . bide hersefere degistirsek yagi cok daha az zamanda biter yani. esinde cok biliosa bi ay kendi denesin yapmayi yemekleri kendi yetirsin bakalim.
Sağolsun hesap kitapta çok iyidir. Bende ona söyledim bı ay yemekleri sen yap diye bakayım ne kadar zamana yettireceksin diye.
Gerçekten otursun kendileri yapsınlar artık yetoo
Saka mi yapiyosumus acaba eniste bi kek yapsan en az yarim bardak yag koyman lazim
Sabah poğaça yaptım sadece ona bı çay bardağı gitti bide bunun yemeği var. Ama anlamıyor yine çok kullanıyorsun diyor
3 kişiyiz 2 ay gidiyor fakat biz zeytinyağı kullanıyoruz sadece
6 kişilik ailede ne kadar gider bilmiyorum zaten bu kişi sayısına göre değil kullanıma göre değişir. Komşum 4 kişilik bir aile 5 litrelik yağ asla bir ay dayanmaz ve aynı şekilde onlar patates biber de çok tüketir ve çok ciddi anlamda kızartma yiyen kişilerdir. yani böyle kışlık 7-8 çuval patates bile yetmiyor yaza doğru tekrar almaya başlıyorlar dediğim gibi sürekli yağ stokluyorlar çünkü 5 litrelik yağ kesinlikle bir ay yetmiyor 20-25 gün falan anca yetiyor onlara Ama biz 3 kişilik bir aileyiz Çok fazla yağ tüketmemeye çalışıyoruz bundan dolayı da bir ayda 1-2 litre ya gidiyor Ya gitmiyor. Bizde de şöyle bir şey var biz zeytinyağını çok kullanırız yani ben yemeklerde de salatalarda da mezelerde de zeytinyağı çok kullanırım. Yani evde ne yemek pişiriliyorsa o yenilir yani sonuçta sen bu yağı kafana dikip içmediğine göre kocanın böyle bir şey söylemeye hakkı yok. Yağı çok kullanıyorsun çok para gidiyor mantığı kurmak yerine şunu diyebilir yağı çok kullanmayalım hayatım sağlığımız için riskli daha az yağlı yemekler yiyelim dese eyvallah. Tabii sen daha az yağlı yemekler yaptığında da kesin yemeğini beğenmez işte öylelerinin kafasına da o zaman tavayı tencereye geçireceksin
Az bile tüketiyorsunuz. Tereyağı ve zeytinyağı falan mı kullanıyorsun? Evde her gun yemek mi pişmiyor 😅 bız 3 kişiyız 5 litre tüketıyrouz 1 ayda. Şimdi misafirlerim var gecen ay 10 litre tükettik 5 kişiyiz yani şuan
Bazen 1 ay bazende1.5 ay gidiyor 4 kişiyiz
Bencede normal
Az once yemekleri asiri yagli yaptigimi fark ettim bizde 4 kisiyiz ve bir aydan once bitiyo hoş ben kek,pogaca vs cok yaparim kizartma yaparim
Biz de 6 kişiyiz bize de bi ay gidiyo
Biz 3 kişiyiz, 1 senede biter 5 litre. 11-12 ayda. Zeytinyağı yılda 20 litreye yakın gider ama.
Seni görmüşken sorayım dur 😁 avakado salatası tarifi versene bana
Genelde ezip limon sıkıp zeytinyağı gezdirip yerdik kahvaltıda . Salata yapmak istedim bide . 2 tane aldım gecen yumuşadı artık. Yarına yapayım inşallah. Çocuklar sever mi acaba oda var ..amann ben yerim severim 😂
Kıvırcık mor lahana pancar dereotu var sanırsam
5 kişiyiz 20 günde biter. Gelen gidenım cok olur
1,490,695 soru
24,361,968 cevap
347,165 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın