0 oy
345 göst.
önce Diğer kategorisinde (77 puan) tarafından

Bize beş litrelik yağ ortalama bi ay gider . Eşim çabuk bittiğini söylüyor. Altı kişilik aileyiz. Sizce normal mi. Sizde ne kadar zaman gider.

30 Cevaplar

+4 oy
önce (8,489 puan) tarafından

otursun kendi yemek yapsın da idareli kullansın o zaman😅

önce (77 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum 

önce (8,489 puan) tarafından

her zaman derim, herkes bildiği işi yapsın, ona karışsın diye. hayatında yemek yapmamış, kaç kişiye ne kadar yemek hazırlanmalı hesabı yapmamış kişi tutup da yemeğe karışamaz. ne zaman kendi yapar, o zaman fikir beyan edebilir. erkeklerin anlamadıkları şey hakkında hüküm vermeleri kadar komik bir şey yok. 

-Reklam-
+3 oy
önce (536 puan) tarafından

Bizde 4 kişiyiz bizede 1 ay anca yetiyor 

Teşekkür ederim 

+3 oy
önce (438 puan) tarafından

Biz 4 kişiyiz iki çocukla 1.5 , 2 ay anca yetiyor. Eltimde çocuk yok mesela 2 kişiler bir ay gidiyormuş çünkü çok tatlı yağlı şeyler yapıyor. Bence normal bu eşlerin birşey bilmeyip yorum yapmalarına sinir oluyorum 

Az önce dedim ona bundan sonra yemekleri sen yap yağıda tasarruflu kullanın diye..

önce (438 puan) tarafından

Bence de biliyorlarsa yapsınlar. benim eşim de kahvaltılık için öyle söyler çocukların yiyor kime çalışıyorsun dedim sustu :)

+2 oy
önce (258 puan) tarafından

Bende 3 kişilik bi sileyim tarihe çok dikkat ettim 10 kasımda açmıştım 1 litre sen fazla varken poğaça kızartma çok yaparım baya iyi seninde bence

Bencede iyi gidiyor 

+2 oy
önce (12,302 puan) tarafından

Bizde 4 kişilik aileyiz bizde de hemen hemen 1.ayda bitiyo. Kek poğaça börek vs. Hafta da 1 2 yapılıyor bunlar da çok yağ gidiyo 🤣

Çok fazladır hamur işleri de yapmam genel günlük yemeklere gider . Anca bir aya çıkarabiliyor lum

önce (2,149 puan) tarafından

gunluk yemeklere cok gtmezde kizartma bide kek falan cok gifio. kizartma tenceresi yagini iki kere degissen bir ayda yinede baya gider zaten .  kaldiki her sefere  yeni yag koymuyoruz bes 6 kez yag eskiyene kadar ayni yagda kizartma yapilio

önce (604 puan) tarafından

Casperiye canım ya lütfen öyle 5-6 kez ya eskiyene kadar kullanmayın Ne olursunuz yani Bu çok tehlikeli çok risklidir. Kızartma en fazla iki kere kullanın üçüncüyü kullanmayın bile ikinciden sonra güzelce Cam Bir şişeye süzüp normal yemeklere katabilirsiniz. eğer patlıcan kabak gibi farklı bir şey kızartmadıysanız ya da biber kızartmadıysanız sadece patates kızartması ile yemeklerin tadı bozulmuyor ama biber ve patlıcan araya girdiğinde bazen bozuluyor. O zaman da farklı bir çözüm arayışına girebilirsiniz zaten kış geldi Çok fazla patates harici kızartma yapılmıyordur canınızdan önemli değil ya vallahi boş verin

kizartmalik yag yemekte kullanilmazki tadini degistirir.  ben cok sım kizartma yepiyorum hemen hemen iki gunde bir malesef esim normal yemek yemez genelde kizartma yer. o yizden bir hafta kullanip degistiryorum ben zaten bir haftada dort bes kere kizartmis oluyorum ayni yagda

+2 oy
önce (7,416 puan) tarafından

Pasta kek kizartma fazla yaparsam bir ayda bitiyor yapmazsam iki ayi buluyor bizim

+2 oy
önce (17,676 puan) tarafından

Bence uzun bile gidiyor. Biz 4 kişilik aileyiz. 2 litrelik yağ 2 hafta yetmiyor. 

+2 oy
önce (4,292 puan) tarafından

Ben eşim kızım, en fazla 1 ay sürüyor o da çok az genelde 25 günde falan bitiyor. 

+2 oy
önce (3,862 puan) tarafından

Aslında bunu ne pişirdiklerinle alakalı. Misafiri çok olan biriysen, nirde kalabalıksınız normal. Biz 3 kişiyiz, kızımda daha küçük okulu falan yok, 3 litre kullanıyoruz. Okula giden çocuklarla falan çok normal

Çocuklar sabah okula gidince onlra kahvaltı hazırlarim bazen yumurta bazen de kızartma olur. Ondan sonra bize, bide bunun akşamı var.. 

önce (3,862 puan) tarafından

Erkeler yemeklerin 1 damla yağ ile piştiğini sanıyor boşver

+1 oy
önce (1,255 puan) tarafından

Bence çok normal canım

Eşime söylüyorum ama çok kullandığımı söylüyor. 

Boş ver canım erkekler boş boş konuşuyorlar

+1

aman esin ne karisio. sonucta surekli kizartma yapinca zaten. bacucak bitio. bi kizartma tenceresine konan yagi .5 kez 6 kez yag eskiyene kadar kullaniyoruz sonucta . hersefere yav da degistirmiyoruz . bide hersefere degistirsek yagi cok daha az zamanda biter yani. esinde cok biliosa bi ay kendi denesin yapmayi yemekleri kendi yetirsin bakalim.

Sağolsun hesap kitapta çok iyidir. Bende ona söyledim bı ay yemekleri sen yap diye bakayım ne kadar zamana yettireceksin diye.

Gerçekten otursun kendileri yapsınlar artık yetoo

+1 oy
önce (391 puan) tarafından

Saka mi yapiyosumus acaba eniste bi kek yapsan en az yarim bardak yag koyman lazim 

Sabah poğaça yaptım sadece ona bı çay bardağı gitti bide bunun yemeği var. Ama anlamıyor yine çok kullanıyorsun diyor 

0 oy
önce (2,350 puan) tarafından

3 kişiyiz 2 ay gidiyor fakat biz zeytinyağı kullanıyoruz sadece

0 oy
önce (604 puan) tarafından

6 kişilik ailede ne kadar gider bilmiyorum zaten bu kişi sayısına göre değil kullanıma göre değişir. Komşum 4 kişilik bir aile 5 litrelik yağ asla bir ay dayanmaz ve aynı şekilde onlar patates biber de çok tüketir ve çok ciddi anlamda kızartma yiyen kişilerdir. yani böyle kışlık 7-8 çuval patates bile yetmiyor yaza doğru tekrar almaya başlıyorlar dediğim gibi sürekli yağ stokluyorlar çünkü 5 litrelik yağ kesinlikle bir ay yetmiyor 20-25 gün falan anca yetiyor onlara Ama biz 3 kişilik bir aileyiz Çok fazla yağ tüketmemeye çalışıyoruz bundan dolayı da bir ayda 1-2  litre ya gidiyor Ya gitmiyor. Bizde de şöyle bir şey var biz zeytinyağını çok kullanırız yani ben yemeklerde de salatalarda da mezelerde de zeytinyağı çok kullanırım.  Yani evde ne yemek pişiriliyorsa o yenilir yani sonuçta sen bu yağı kafana dikip içmediğine göre kocanın böyle bir şey söylemeye hakkı yok. Yağı çok kullanıyorsun çok para gidiyor mantığı kurmak yerine şunu diyebilir yağı çok kullanmayalım hayatım sağlığımız için riskli daha az yağlı yemekler yiyelim dese eyvallah. Tabii sen daha az yağlı yemekler yaptığında da kesin yemeğini beğenmez işte öylelerinin kafasına da o zaman tavayı tencereye geçireceksin

0 oy
önce (884 puan) tarafından

Az bile tüketiyorsunuz. Tereyağı ve zeytinyağı falan mı kullanıyorsun? Evde her gun yemek mi pişmiyor 😅 bız 3 kişiyız 5 litre tüketıyrouz 1 ayda. Şimdi misafirlerim var gecen ay 10 litre tükettik 5 kişiyiz yani şuan

0 oy
önce (305 puan) tarafından

Bazen 1 ay bazende1.5 ay gidiyor 4 kişiyiz 

0 oy
önce (2,927 puan) tarafından

Bencede normal 

0 oy
önce (98 puan) tarafından

Az once yemekleri asiri yagli yaptigimi fark ettim bizde 4 kisiyiz ve bir aydan once bitiyo hoş ben kek,pogaca vs cok yaparim kizartma yaparim

0 oy
önce (307 puan) tarafından

Biz de 6 kişiyiz bize de bi ay gidiyo 

0 oy
önce (7,828 puan) tarafından

Biz 3 kişiyiz, 1 senede biter 5 litre. 11-12 ayda. Zeytinyağı yılda 20 litreye yakın gider ama.

önce (6,145 puan) tarafından

Seni görmüşken sorayım dur 😁 avakado salatası tarifi versene bana

Genelde ezip limon sıkıp zeytinyağı gezdirip yerdik kahvaltıda . Salata yapmak istedim bide . 2 tane aldım gecen yumuşadı artık. Yarına yapayım inşallah. Çocuklar sever mi acaba oda var ..amann ben yerim severim 😂

önce (7,828 puan) tarafından

image

Ben avokadoyu tek yiyemiyorum yumurta gibi kokuyor bana😭 Böyle otlu motlu süslüyorum anca öyle😂
önce (6,145 puan) tarafından

Kıvırcık mor lahana pancar dereotu var sanırsam 

0 oy
önce (1,374 puan) tarafından

5 kişiyiz 20 günde biter. Gelen gidenım cok olur 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 548 göst.
0 oy
73 cevap 2,544 göst.
9 Aralık 2022 Diğer kategorisinde kbrazhra (1,467 puan) tarafından soruldu
+2 oy