Evlendiğimizden barli nerdeyse gitmek istediğim hiçbir yere göndermiyor çocuk var evde dur çocuk var evinde otur artık çok sıkıldım bebek var diye hep evde durmak zorunda mıyım çocuğu bile istediği zman istediği yere gidiyor bana gelince yok olmaz ev hapsi almış mahkum gibi hissediyorum kendimi kendi de gelip bi yere götürmüyor hep köyde işte bize zman yok lafa gelince çevreme bakıyorum sadece ben böyleyim çocuk kadar bile olamıyorum evde izin almam gerek her yere ona da hep hayır zaten karşı gelince bana karşı mı geliyon diyip bağırıp çağırıyor kendinin ablası 10 gündür köye çocuklar evde o doğru eniştesi karışamaz ablası istediği yere gider ama eşi gidemez böyle birşey görmedim ya psikolojik baskı yaptığı resmen benim gibi olan var mı acaba çevreme bakıyorum bebeği olan bile istediği yere gidiyor eşinden izin almak değil haber bile etmiyor bıktım bu sorundan kendi istediği zman gider her yere ben karışınca ben giderim sen karışamazsın sen benden izinsiz bir yere gidemezsin diyor
Konussam olmaz sussam yüreğim razı değil mevlam herkesin kalbine göre veriyor
Tebrikler 👏👏👏👏👏👏
Sen ne diyorsun ya kendine gel bence
4 aydır kullanıcısın ne gördün acaba
Bence boş yapma
kavga gürültü benim işim değil size kolay gelsin size tek tavsiyem kalbinizi temizleyin ve asla bi başka insanın hayatına dil uzatmayın eğer karekteriniz gibi kalbinizde temizlenirse o zaman mevlam size her zaman hayırlı kapılar açıp eşinizle hayırlı bi hayat nasip edecektir iyi akşamlar
Canım bu adam senin annen yada baban değil kaldı ki sen de çocuk değilsin. Tamam insan haber verir ama izin almak nedir? Bir de bana karşı mı geliyorsun cümlesi nedir Allah için ne kadar çirkin bir davranış
Ablasına annesine anlattım böyle yapıyor bana diye sen haklısın dediler ama çok dik başlı konuşşam huzur kaçıyor sussam psikolojim bozuluyor
Canım iyi bir göz dağı lazım bu insana. Adam düpedüz sana güvenmiyor. Yani hepimizin eşi var. Çok şükür ki her yere gidiyorum ister yalnız ister bebeğimle. Sadece buradayım bilgin olsun diyorum. Eşim sorun etmiyor tamam diyor. Hatta bebek küçükken hep kendi bana derdi ben bebeğe bakarım sen git biraz hava al arkadaşlarınla otur diye. O zaman bizim eşimiz bizi korumuyor oluyor saçmalık bence
Bahane bunlar ya hamileydim bebek doğsun istediğin yere git dedi bebek dogdu kırkı çıksın dedi kırkı çıktı 2 aylık olsun dedi şuan 3,5 aylık yine aynı sadece oyalıypr beni bastırıyor
Evlenmeden öncedemi böyleydi eşininkisi kıskançlık değil resmen şizofren gibi davranıyor işin çok zor Allah yardımcın olsun
Kıskanmak kısıtlamak değilmiş korumak istiyormuş bizi korumak bu mu nasıl bi korumak bunaltıyor resmen evlenmeden önce de abim annem göndermiyordu yine aynıydı o yüzden bilmiyorum
Yok daha neler abartmasin tamam insan bazen eşinin gitmesini istemedigi uygun gormedigi yer oluyor o ayrı mesele ama sen otur evde ben gezerim karisamazsin diye bişey yok bu ne saçmalık sende insansın 4 çocuğum var istediğim yere de giderim çocuk bir bahane değildir onlarında kendiminde istediği yere uygun zamanda giderim bence buna bir dur deme zamanın gelmiş coktan
Bebek 3 aylık ortanca 4,5 yaşında bi gram değişmedi hep bahane çocuk çocuk bıktım çok yoruldum 23 yaşındayım ama 80 yaşında gibi hissediyorum yaşadığım hayatı köyde yaşayanlar bile yaşamıyordur
Benim eşimde yeri geldiğinde kendince kısıtlar ama ben de asla izin vermem bana izin vermiyorsa evliliğimizi yansıyorsa işi olsa da dışarıda göndermem kadınım diye herşeyden kısıtlanamam madem bana yasaksa ona da yasak o yüzden eşim artık kısıtlamıyor kıstlayamıyor
Evdeki herkese yapsa yine tamam ama yok sadece bana çok zoruma gidiyor
Böyle olmaz ki canım
Sözü geçen esine söz gecirebilecek birinden yardım almalisin
Eşin ruh hastası bence, kafasında tahta eksik maalesef
Adını koyamiyorum bile
Ya tedavi olmalı yada, büyüklerden birinin sert bi şekilde uyarı yapması lazım
Eşim çok dik başlı kimse onu söz geçiremez ve çok intikamcı mesela izin almadan bi yere gitsem bi hafta zından eder bana hayatı
Dogrudur canım
Öyle kişiyle uğraşmak çok zordur eminim
Bilemedim ki ne yapabilirsin
Ama bu şekilde de senin hakkına giriyor kul hakki
Kendi kul hakkını çok iyi bilir lafta ihracata gelince yok
İzin alma haber. Ver
Kıyamet kopar öyle birşey yapsam sen beni insan yerine koymuyon mu diye
Nasıl alışrsa öyle gider emin ol
Dün dayım halamlar aradi otuyorz diye hefes ettim
Taksi çağırdım bende gittim
Eşik aradi actim güldü Gezme diyince benm karım gibi olun diye her evlilik ayrı tabi
Annem nasıl alışrsa öyle gider derdi
Babam 3 türlü yemek olmdn oturmazdi annem sıkı sıkı tembihldi 3 değil 1 cesit yapın diye
Herkes aynı değil benim eşim nasıl inan çözemedim
Benim kocamda eskiden öyleydi şuan kızım 2 yaşında artık eskisi gibi değil çok şükür bizimki aşırı kıskançtı ondan ama kabul etmiyor o zaman bebek küçüktü ondan diyor
Benim eşimde bebek küçük diyor ama bana bahane gibi geliyor çünkü önce bebek yoktu 3,5 aylık daha kıskanç değil asla hissetmedim yaş farkı olmasına rağmen sadece koruduğunu zamanla çocukların büyüdüğünde asla karışmayacağını söylüyor bilemiyorum zman gösterecek
Ennn sinir olduğum erkek tiplemesi benim arkadas grubumunda kocaları öyle 1 saatlik bi yere gidicez ikna etmek için yalvarıyolar. Ben eşimi asla kısıtlamam hobileri var istediği zaman gider arkadaslarıyla oda bana karışmaz sadece gideceğim günü saati söylerim. Allah sabır versin insanlar çocukla dünyayı geziyor. Çocuğu bahane etmesin boşuna
Bende buna kızıyorum herkesin çocuğu var millet çarşı pazar geziyor ben hep evdeyim
Her şeyin gayet de farkındasın ve buraya da yazmışsın. Bizlerin sana hak vereceğini biliyorsun ama bunu değiştirmek için bir çaban olacak mı? Çok sanmıyorum. Sorunları dile getirmek rahatlatır ama değişmesi için bir çaba yoksa da olduğun yerde sayarsın. O senin eşin, baban değil.
İnat dik başlı nasıl değiştirebilirim yol göster denim
Yine bir islami hükmü kendi lehine kullanıp diğer islami hükümlerden bihaber olan erkek kişisi.
Mehrini vermediği sürece islam fıkhında eşini dinlemene gerek yok. Bunu bilmezler gider işlerine ne geliyorsa onu dinlerler.
Mehrini verdi mi?
Kaldı ki islam, erkeğin kadına “koruyucu bir nimet” olmasını emreder. Kadın da erkek için “emanettir.”
Emanete hıyanetlik etmek münafıklık alametidir.
Sahip, arapçada arkadaş demektir. Sahabe kelimesi bu kelimeden gelir. Yani evet, eşlerimiz bizim sahiplerimiz. Yol arkadaşımız. Türkçede kullanıldığı gibi bir manada bizler onlara ait değiliz. Emanet olarak aitiz.
Karısını maddi manevi zayi edecek adama evlenmek haram mesela, bundan niye kimsenin haberi yok?
Adam Mehrini verdiği sürece onun sözü geçer. Bu da suistimal edebileceği bir hak değil, hanımını gerekli gördüğü ve hakikaten kötü şeylerden muhafaza etmesi için verilmiş bir hak.
Şu insanı sevmedim eve alma veya o insan iyi biri gibi görünmüyor onun evine gitme gibi şeyler için.
Örneğin ne kadar kötü de olsalar kadının ana babasına gitmesini yasaklayamaz. Aynı şekilde ilim meclislerine de yasak koyamaz.
Markete komşuya gittiğime karışmaz sadece bide hastane diğerlerinin hepsine karışır
İlk basta olmadıysa bile simdi sınırını koyman gerekiyor. Sonucta robot değilsin bir hayatın olmalı. Evet hepimizin bebegi cocugu var. Ama neticede bizim de nefes almaa ihtiyacımız var. Bunu hatırlat eşine bu kadar baskıya patlayıp ölürdüm herhalde 💆🏻♀️
Kocasinin tavrina uzulen bir hanimin postu altinda kocani sonsuz ovdugun bir yorum hatirliyorum. Realite hangisi bilemedigim icin es geciyorum sorunu zira o kadar iyi bir adamsa esine boyle davranmamasi gerekir
Burda birşey sorunca hep kötüymüş gibi tepki veriyorlar özgüveni çok fazla çoğunun adam gösterdikleri tepki kadar kötü değil iyi huyları da var burda bir iki post açınca hep kötüymüş algısı yaratıyorlar
Su yazdigin post cok cok kötü farkinda misin peki zeliha? Bu durum yani seni resmen eve kapatmasi asla cikmana razi olmamasi senin iradeni yok sayiyor seni yok sayiyor yani dahasi dayak falan olur ancak. Yani bence adam dedikleri kadar su postuna bakarak soyluyorum kötü, sen kac yil daha yasayacaksin mesela bir insan olarak bu ömrü onun cizdigi sinirda tuketmek sana gore o kadar da kötü degil mi yani?
Böyle olması kötü evet ama ömür boyuda böyle kalacak değil iki küçük çocukla ne yapabilirim evim var maddi zorluğum yok çocukların herşeyi 4 4 lük annemgile gitsem maddi imkan yok herkes baskı yapacak kimse insan yerine koymicek mesleğim yok çocuklar arada ezilecek babasız kalacak daha mı iyi olacak öyle
Ben sana kocani bosa demiyorum beni de ilgilendirmez zaten ama kotu olan yanlarini ama sunlar sunlar var diye baskilamak bir sure sonra senin bunu normallemene sebep olur. Normali buymus gibi gelir sana. Bir de bak yukarida biri de ayni seye takilmis bir hanim esine uzulurken sen gelip o sizinki nasil diye sormamasina ragmen esini ovme ihtiyaci duymustun,su an bu tepkileri alma sebebin senin tutumun. İnsanlarin yarasina sen bastigin icin gozlemleyenler de sende de bu vardi diyor. Demek ki burada anlatirken daha perdeler kapali kalmali ayni zamanda birinin acisina da aaa benimki hic seninki gibi degil mukemmel minvalinde de yorumlar yapilmamali
Şu adamlar olmasa ne kadarda mutluyuz aslında
Konuş huzur kaçsın zaten huzur kaçmış kaçacagi kadar tutma o ipin ucunu
1,497,762 soru
24,466,491 cevap
354,921 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın