Asgari ücret 28 bin 75 TL oldu, kiramı nasıl ödeyeceğim?

0 oy
547 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (8,037 puan) tarafından

Asgari ücret belli oldu 28 bin  .75  TL  harca harca bitmez benim eski ev kiram 19 bin 

13 Cevaplar

+3 oy
(13,497 puan) tarafından

bi evde en az 2 kişi çalışmalı ki aç kalmasınlar 🤦🏼‍♀️

-Reklam-
+3 oy
tarafından

Geçen sene küsürat 2 TLydi bu sene 75 baya ilerleme var 

+3 oy
(8,595 puan) tarafından

O yeter diyenlere vereceksin asgari ücret hadi geçin die . Özellikle millet vekillerinin hepsi asgari ücret alması lazım . 

(13,281 puan) tarafından
+1

3 gün önce habere çıkmıştı neredeyse geneli hem emeklilik hem vekillik ücreti alıyor toplam 400 bin civarı ikisi 

+2 oy
(438 puan) tarafından

Asgari ile çalışanin Allah yardımcısı olsun...

(8,037 puan) tarafından
+1

Amin vallah birde evde tek maaş giriyorsa

(158 puan) tarafından
+1

Bizim eve tek maaş giriyor eşim asgari ücret alıyor Allah hakkımızı bırakmasın 

(8,037 puan) tarafından

Amin inşallah 

+2 oy
(2,848 puan) tarafından

Biz asgarî ucret almıyoruz ama yani 6 bin zam olacak işmi gecen yıl 5 bin zamdı bu yıl 6 bin 1 yılda sadece 1000 tl zammı olur ya gercekten çok üzüldüm kiralar etler sebzeler meyveler kilosu belli yani olacak şey mi ya millet ne halde ya 

(8,037 puan) tarafından

Milletin hali perisan

0 oy
(2,949 puan) tarafından

Gerçekten çok kötü ya. Asgari ücretli olup evi kira olanın Allah yardımcısı olsun. Ev kirası fiyatkarına bı bakilsa zaten bu fiyatın iyi bir rakam olmadığı belli yani. Çok üzüldüm. 

Biz elhamdülillah yetişebiliyoruz giderlerimize ama ya yetişemeyenler 🙁

Harama sevk etmesin rabbim. Sonra işte intihar haberleri vs

Türkiye nüfusu azalıyor deniyor bide doğurganlık yok diye. Nasıl olsun şimdi doğurganlık... Millet 1 tane çocuğa bile zor bakacak artık kıt kanaat

(8,037 puan) tarafından

İki maaş eve giriyor ama geçinmek zor bir çocuğum var  ama ona alınan eşyanın fiyatı bile pahalı 

0 oy
(13,281 puan) tarafından

Allah geçinenlere yardım etsin bu parayla üç çocuk bekliyorlar ya asıl ona şaşıyorum 

(8,037 puan) tarafından

Üç çocuk diyen kişiler gelip bakıyor galiba ondan diyor 

0 oy
tarafından

28 bin ne ya kirada olup 2 3 çocuk okutan napsın soğan ekmek mi yesin Allah yardımcısı olsun asgari ücret alanın 

(8,037 puan) tarafından

Bir eve iki maaş girse bile bu zamanda geçinmek zor

tarafından

Öyle maalesef 

0 oy
(845 puan) tarafından

Allah bize yardım etsın artık tek maaş  asgari üçret ev sahibi aramid 16,bin verin diyo vermiyorsanız cıkın diyo dedim ben küçücük bebekle nereye gidiyim  senin evin 16 yapmıyorki ruhutpeten perisan olduk ne yapayım diyo cıkın diyo o zaman simdi biz ne yapalım. 

(8,037 puan) tarafından

Aynen öyle rutubetli evler bile o fiyatta ise diğer normal evlerin fiyatıni.dusunemiyirum

(845 puan) tarafından

Öyle valla vay halime 

0 oy
(1,939 puan) tarafından

Bastakilerin yediği önünde yemediği arkasında.

Bir zamanlar milyonluk makam aracına verdiği paraya çerez parası diyen bir ülkede yetmiyor ülkenin dini adamının kullanmış olduğu bir kelime ne beklerdik ki zaten 

(8,037 puan) tarafından

Çok dogru

0 oy
tarafından

Allah yardımcıları olsun . Çok az bence yaa . Ben kira ödemediğim halde giderlerim çok oluyor. Para su gibi gidiyor. 

(8,037 puan) tarafından

Gidiyor bir şey aldığım zaman yüzden aşağısı tutmuyor

0 oy
tarafından

Biz asgeri almıyoruz  110 bn civarı oldu zamla ama bizimkide  beklentinin  altında  kaldı 

/35 alti kabul edilemez  nereye gidiyoruz merak ediyorum  istersnz 300 bn al para eridi 2 ay önce alınan şeyi alamıyoruz  sadece kendim için değil herks icin konuşuyorm

(8,037 puan) tarafından

Vergiye gidiyor maaşın yarisi

0 oy
(8,972 puan) tarafından

Düz hesap 30 bari olaymış en azından kışın yakıt parası çıkardı

(8,037 puan) tarafından

Verdikleri kadar alıyorlar 

(8,972 puan) tarafından

Emekli maaşı hepten az her sene yapılan zam maaşı çok olana yarıyor az olana yaramıyor babam alıyor 20 bin tl ev kira nasıl geçinsin bu insanlar hayat şartları maalesef kötü

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2025 asgari ücret tutarı net olarak kaç TL oldu?
2025 yılı için belirlenen asgari ücret net 28 bin 75 TL olarak açıklanmıştır. Bu rakam, işçilerin eline geçen aylık net maaş tutarını ifade eder ve yıl boyunca geçerli olacak temel ücret seviyesidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni asgari ücret yaşam maliyetlerini karşılamaya yeterli mi?
Belirlenen 28 bin 75 TL'lik asgari ücret, güncel enflasyon ve özellikle artan kira giderleri göz önüne alındığında birçok çalışan için yetersiz görülmektedir. Özellikle büyükşehirlerde kiraların asgari ücretin büyük bir kısmını oluşturması, hane bütçelerinin ciddi oranda zorlanmasına neden olmaktadır.
Asgari ücret kira giderleri karşısında neden yetersiz kalıyor?
Asgari ücret ile kira giderleri arasındaki orantısız artış, alım gücünün düşmesine yol açmaktadır. Kira tutarlarının 19 bin TL ve üzerine çıktığı piyasa koşullarında, 28 bin 75 TL maaş alan bir çalışanın sadece barınma ihtiyacı için gelirinin büyük bir kısmını ayırması, gıda ve fatura gibi diğer temel ihtiyaçlara bütçe bırakmamaktadır.
Asgari ücretle geçinmek için bütçe planlaması nasıl yapılır?
Kısıtlı bir asgari ücret geliriyle geçinmek için ilk adım, kira gibi sabit giderlerin toplam gelire oranını belirlemektir. Sabit giderlerden sonra kalan tutarı gıda, ulaşım ve faturalar şeklinde kategorize etmek, zorunlu harcamalar dışında tasarruf odaklı bir yaşam tarzı benimsemek bütçe yönetimi için kritik öneme sahiptir.
Net asgari ücret artışları hangi kriterlere göre belirleniyor?
Net asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından ülkedeki ekonomik göstergeler, yıllık enflasyon oranları ve geçim şartları dikkate alınarak belirlenmektedir. Bu süreçte hem işverenlerin ödeme gücü hem de çalışanların temel insani ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken minimum tutar dengelenmeye çalışılmaktadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 1,757 göst.
27 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 801 göst.
16 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 1,218 göst.
1 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 713 göst.