İkili tarama testini yaptırmadığım için pişmanım, ne yapmalıyım?

+4 oy
623 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,041 puan) tarafından

Lütfen yapmayan yapmayı düşünmeyenler iyice okusun tekrar karar versin. Bu benim yaşadıklarım herkesin böyle olacak değil tabiki ama ben anlatayım. İlk kızımda 2li tarama ve 3lü tarama testlerini yaptırmadım yanılma oluyo boşuna endiselenmiyim diye ama keşke yapmasaydım ben 6 aylık doğum yaptım sebebi gebelik zehirlenmesi. Şimdi 2. Bebeğime gebeyim bugün 2li testi yaptırdım kan sonucu çıkmadı ense kalınlığı güzel burun gözüktü orda sorun yok doktorum ölçüler sınırda plasenta tam yerleşmemis buda bebege kan akışını azaltıp gebelik zehirlenmesine yol açıyor dedi bebek aspirini ve alfamet tansiyon ilacı başladı 16. Haftada tekrar bakılacak biraz büyüsün dedi. Eğer 2li testi yapmasaydım ben bunu 20.haftada yine öğrenip belkide tekrar gebelik zehirlenmesi yaşayacaktım hala da risk var ne olacak bilmiyorum Lütfen bana dua eder misiniz bebeğim zamanında doğsun. Kardiyoloji nefroloji ve göz bölümüne gitmemi istedi ayrıca doktorum moralim çok bozuk sizler benim yaptığım hatayı yapmayın lütfen 

12 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Allah korktuğunuzu yaşatmasın. Doktorların önerilerini dikkate alıyorum, burada bu yönlü paylaşmanız , diğer anneler için çok iyi olmuş, teşekkür ederim . Sağ salim kucağına almayı nasip etsin 

(2,041 puan) tarafından

Amin güzelim benim gibi düşünen anneler varsa vazgeçsin yaptırsın benim yaşadığımı yaşamasın diye paylaştım inşallah faydalı olur 

-Reklam-
+1 oy
(10,366 puan) tarafından

Çok güzel bir paylaşım. Testleri yaptırmayıp sonradan şoka giren ve uzun süre psikolojik tedavi gören yakınım var. 

Allah korusun seni de korkularından, dilerim güzel geçer sürecin.

(2,041 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım tek isteğim sağ saglim zamanında sağlıkla doğması.  benim ihmalim sonucu bebeğim 6 aylık doğdu çok şükür ki hayata tutundu miniğim 2 yaşında şuan 

+1 oy
(31,963 puan) tarafından

İnşallah iyi sonuçlar alırsın. Bebeğini de sağ salim kucağına alırsın. Başkalarını da düşünmen çok hoş. Rabbim güzel kalbin gibi güzel sonuçlar aldırsın 

(2,041 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım inşallah okuyup birçok kişi benim yaptığım hatayı yapmaz

+1 oy
tarafından

Gerçekten erken tanı çok önemli bende hep yaptırdım Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 

(2,041 puan) tarafından

Amin inşallah canım 

0 oy
(516 puan) tarafından

Tarama testleri çok önemli zaten bebeğini düşünen yaptırır 1 oğlum var hepsini yaptırmıştım. 

Umarım zamanında kucağına alırsın sende bebeğini 

(2,041 puan) tarafından

Evet canım keşke ilk gebelikte yaptirsaydim detaylı ultrason yapmıştım sadece 

0 oy
(3,598 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım ins sağlıkla alırsın kucağına tabiki yaptırmak gerekli ben 2.ci oğlumda dk renkli ultrason istemişti baktı kalp kapakçığı kireçli doğunca sıkıntılı oluyo böyle bebekler demişti çok üzüldum ama sağlıklı doğdu yani üzülme Allah büyük tabiki tedbirli olmak iyi

(2,041 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım inşallah sağlıklı ve zamanında doğar plasenta tam yerleşmemis ondan oluyo inşallah 20 haftaya kadar düzelir 

0 oy
(2,073 puan) tarafından

Rabbim yar ve yardımcın olsun sağlıkla al İnşallah kucağına 

Evet testler önemli 4 evladına da yaptirdim

(2,041 puan) tarafından

Evet canım öyle Amin inşallah canım 

0 oy
(5,340 puan) tarafından

Ay aklıma ne geldi 

Haberlerle bir adam çıkmıştı 

Çocuğuna zamanında tarama testleri yaptırmamış 

Çocuk özel çocuk down sendromlu 

Adam diyor ki bize kimse demedi deseydi bu çocuğu istemezdim 

Kanım donmüştü 

Hâlen aklımda 

(31,963 puan) tarafından

Keşke ana babasi da onu istemeseymiş 

(5,340 puan) tarafından

Ah ah sorma ya 

Birde bunu neden haberlere taşıdı orası bir muamma 

(2,041 puan) tarafından

Oha ya ne insanlar var ben o kadar üzülüyorum ki ilk bebeğim benim ihmalim sonucu erken doğdu bunları yaşadı diye millet neler diyo

(5,340 puan) tarafından

Ay bir atar tutarlar 

Hayır yani onlar yaptırmamış tarama testleri 

Birde haklıymış gibi haberlere çıktı 

0 oy
(9,995 puan) tarafından

Yapilmasi gerekli bencede özellikle detaylı ultrasyon gitmeyen anneler var orda çocuğun problemi varsa hepsi görünüyor ilerideki ona göre hareket yapıyorsun 

(2,041 puan) tarafından

Evet maalesef var. Ben detaylı ultrason yaptırmıştım ama 20.haftadan sonra onlenemedi daha erken olması gerekiyormuş kan sulandırıcı icin

0 oy
(1,398 puan) tarafından

Benzerini yakınım yaşadı başka insanların aklına uyarak. Böbrek ile ilgili sıkıntı vardı dr anne karnında müdahale edılseydı sonuç böyle olmayacaktı demişti. Kımsenın aklına uyarak Dr dinlememek mantıklı gelmiyor bana. 

Rabbım şifa versin korktuğuna uğratmasın

(2,041 puan) tarafından

Amin canım 

0 oy
(5 puan) tarafından

Bu testi yapıpda hiçbirsey yokken varmış gibi gözüküp gereksiz yorum yapıp 9 ayı zehir eden doktorlar var  en iyi test detaylı ultrasondur

(2,041 puan) tarafından

Öyle ama ben detaylı ultrason yapmıştım ama geç başlandı tedavi ve erken doğum oldu 11.haftada başlasaydı tedavi belki doğum böyle olmicakti

0 oy
(479 puan) tarafından

Rabbim evladını sağlıkla kucağına aldırmayı nasıp etsın inşallah canım dediğin gibi erken teşhis hayat kurtarır ama bazen malesef çok yanılan oluyo gebelıklerı stres ve sıkıntılı geçen çok oluyo benım 3 evladım var donduncuye hamıleyım her üçünde sadece detaylı ultrasyon ve gebelık şekeri yaptım doktor önerisi ile hatta ıkılı ve üçlü bir doktorum yapmamı istemedı daha doğrusu açık konuştu evladın dow sendromluysa aldırır mısı dedi kesinlıkle hayır dedim o zaman tavsıye etmıyorum dedi bazen anne karnındakı bebeklere malesef müdahale edemıyoruz dedi bende sadece şeker ve detaylı tek yaptım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İkili tarama testi gebelikte neyi tespit etmek için yapılır?
İkili tarama testi, gebeliğin 11-14. haftaları arasında bebeğin ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü ile anneden alınan kan değerlerinin kombine edilerek bazı genetik risklerin ve plasenta kaynaklı olası komplikasyonların belirlenmesi için yapılır. Bu test, özellikle gebelik zehirlenmesi gibi riskli durumların erken teşhis edilmesine ve doktorun önleyici tedbirler almasına olanak tanıyan kritik bir tarama yöntemidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik zehirlenmesi riski ikili tarama testinde nasıl anlaşılır?
Gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) riski, ikili tarama testindeki kan değerleri ve plasentanın rahim içindeki yerleşimi üzerinden doktor tarafından değerlendirilir. Plasentanın tam yerleşmediği durumlarda bebeğe giden kan akışı azalabilir; doktorlar bu test sonuçlarına göre aspirin veya tansiyon ilaçları gibi koruyucu tedavilere gebeliğin erken dönemlerinde başlayabilir.
Gebelikte ense kalınlığı ölçümü neden önemlidir?
Ense kalınlığı ölçümü, bebeğin ense bölgesindeki sıvı birikimini inceleyerek genetik riskleri saptamak için yapılan temel bir taramadır. 11. ve 14. haftalar arasında yapılan bu ölçüm, sağlıklı bir gelişim süreci için ilk göstergelerden biridir; ancak tek başına yeterli değildir ve mutlaka kan testi sonuçlarıyla birlikte uzman bir hekim tarafından yorumlanmalıdır.
İkili tarama testi yaptırmamanın riskleri nelerdir?
İkili tarama testini yaptırmamak, gebelikte ortaya çıkabilecek yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi veya genetik risklerin erken dönemde tespit edilememesine neden olabilir. Erken teşhis, doktorun ilaç tedavisine zamanında başlamasını ve gebelik sürecinin daha güvenli yönetilmesini sağladığı için bu testlerin tıbbi takvime uygun şekilde yaptırılması oldukça kritiktir.
Gebelik zehirlenmesi şüphesi olduğunda hangi bölümlere gidilir?
Gebelik zehirlenmesi şüphesi durumunda, anne adayının genel sağlığını korumak için kardiyoloji, nefroloji ve göz hastalıkları bölümlerinde detaylı kontroller yapılması gerekir. Bu bölümler, tansiyonun organlar üzerindeki etkisini takip ederek gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için gerekli olan çok yönlü takibi gerçekleştirir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 136 göst.
0 oy
12 cevap 626 göst.
0 oy
8 cevap 493 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Selo De Bana (33,512 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,208 göst.

Kategoriler

1,514,634 soru