Kızlar ben kaçarak evlenmiştim 9 yıl sonra Ailem benle barışmıştı şu an 2 yıldır konuşuyoruz zaten bir ay önce ziyaretine gittim Hani gittiğimde normal İyiler Hoş geldin derler annem babam aman aman böyle bir sıcaklık yok zaten genel olarak benim de babam öyle ama biz hürmetimizi hiç eksik etmeyiz Şimdi ben geldiğimden beri arayamadım onları çocukların okuludur iş güçtür hiç vaktim olmadı İnanın ki Kaç kere aklıma geldi günün sonu bayılarak uyurum Bebeğimin yanında hep öyle bitiyor gün sonu Neyse Geçen gün babam aradı neden aramıyorsunuz falan dedi konuştum Çok sık aramazlar genelde Babam bizi arar Annem hiç aramaz ancak biz onu arayalım Az önce aklıma geldi dedim Bir annemi arayayım aradım Beni hatırladın mı aramayı falan dedim anne kusura bakma hani Çocuk hastaydı okulları falan derken öyle biraz sohbet ettik dedi baban burada konuşmak ister misin Ben dedim ona da ver bir merhaba diyeyim babama o sırada sanki babam tavır gösterdi Hani Ne konuşacak falan gibisinden Annem diyor sana bir Merhaba Diyecek beni sormamış gibi galiba böyle bir şey duydum telefonda tam emin değilim annem yok Az önce seni sordu ne yapıyor falan dedi öyle konuştuk bir iki dakika sürdü konuşmamız genel olarak soğuktu çok aman aman bir sıcaklık yoktu telefonda acaba Çok aramadığım için mi tavrı koydu ben anlam veremedim sizin fikriniz ne Haksız mıyım Bu konuda gerçekten yaptığım yanlış mı Yani en az Haftada bir kez aramam mı gerekiyor çok telefon aramalarına alışkın değilim ailemi Hele ki ama arada Onların da araması lazım değil mi Hani Tabii ki küçükleri olarak evlatları olarak sık sık bizim aramamız gerekiyor Sizin düşünceniz ne onu merak ettim Kusura bakmayın Biraz uzun oldu
Yıllar öncesinden araya bir soğukluk girmiş belki onun etkileridir. Ama tabii evlat nasıl arıyorsa büyüklerin de araması gerek böyle şeylerde hep evlattan beklemek de yanlış geliyor bana.
Haklısınız Belki de ama arada bazen ben arardım O aradığında babam gayet neşeli konuşur hani Anneme göre de daha sıcaktır belki o an konuşmaya gerek görmemiştir bilmiyorum
Haftada 1 aramak az bu arada. Belki sen daha sık ararsan onlar da sana karşı daha sıcak olurlar
Belki de ama işte Herkesin yaşam tarzı farklı Annen babam çok sık telefonda konuşan insanlar değil annem bu sene telefon aldi asla işi olmadığı sürece kimseyi aramaz yani hatta diyor dışarı çıkıyorum Telefonu bile yanıma almıyorum Babam da çok sık sık konuşan biri değildir
Haftada bir kere aramak mı. Ben her gün ararım annemi de kayınvalidemi de nasılsınız iyi misiniz sorarım , hiç vaktim yok demeyin Allah aşkın hiç mi 2 dakikanız yok mu yani bana kalırsa ayıp bu kadar uzun süre aramamak hele gurbetse
Tabii kendinizce Siz de haklısınız ama yıllarca görüşemedik hani çok da Alışamıyorum elimden geldiğince iletişim kurmaya çabalıyorum haklısınız bundan sonra daha sık şekilde aramaya çalışacağım
Konudan bağımsız sadece merak ettiğim için sormak istiyorum merakımı mazur görün lütfen ailenizi arkanızda bırakıp ailenizi üzerek kaçmanıza değdi mi
Tabii ailemin üzülmesini istemezdim bir açıdan kendi bakış açımdan değdi mi Evet değdi hani mutluyum yani Annem babamın vermediği değeri kıymeti gerçekten vardı bana verdi Ben onunla sevgiyi Merhameti şefkati gördüm Eğer gerçekten değdi mi diye soruyorsanız ona istinaden bu cevabı veriyorum Tabii ki ailemi üzmek istemezdim ama zaten geleceğimi kurmama izin vermediler okuluma gitme izin vermediler açıktan bile okumama izin vermediler ama eşim bana şu an o olanağı tanıyor genel olarak mutlumuyum Evet mutluyum ama tabii ki ailemi öyle üzmek istemezdim
Gurbetteyseniz ve sık sık gidip gelmiyorsan bence haftada bi araman çok az yani ben de gurbetteyim ailemi aramadığım gün olmaz günde bazen 2 kere arıyorum belki sizde araya soğukluk girdiği içindir ama bence sen düzeltmelisin o soğukluğu
Haklısın canım ama bizimkilerin çok konuşma tarzları yok telefonda Hani böyle bir kere konuştular Ama bu 7-8 günü yetiyor yani bundan sonra dikkat ederim En azından Haftada bir kere ya da iki kere benle eşim ararız eşim de çok arayan bir insan değil Annem bundan yana dert yakındı eşin Hiç bizi aramıyor dedi eşim öyle bir insan uzaktaki abilerini bile ben zorla arattırıyorum onda hiç yok
Doğulu musunuz? Bende doğumluyum bu aramama işi genelde bizde oluyor. Çünkü ailede sevgi gosterme durumu pek olmuyor. Tabi hepsi aynı değil ama geneli böyle. Sevgi görerek, göstererek buyumedigimiz için aramızda ister istemez bı masefe var. Baba anne ve evlatları arasında da pek iletişim olmaz.
Biz öyle büyüdük öyle gördük bu yüzden şimdi sık sık gorusulmuyor zaten telefonla görüşebilmek hak getire. Bende babamla haftada bir konuşurum o da kısa ama babamı çok severim. Onunda bizi sevdiğini bilirim kendisi de pek aramaz. Yan yana geldik mi sorun yok ama.
Sizin zaten aranızda bı mesele varmış. O da arayı daha da açmış anlasilan. Arayıp sormaya devam edin düzelecektir eminim.
EvetEvet aynen doğru bildiniz ,doğuluyum . Dediğiniz gibi bizim bu coğrafyada biraz öyledir çok bi samimiyet olmuyor anne baba ile. Tabi kişi görede değişebiliyor. Artık çok mesafe koymam araya daha sık ararım . Hatta diyorum anne babamla bana gelin oraya gelmeyiz uzak diyor. Ama çok istiyorum gelmelerini.
Anlıyorum sizi aynı seyleri bende yaşıyorum. Senede gelirlerse bir kere geliyorlar onda da çok durmuyorlar. 3 4 gün anca duruyorlar. Biz heves ediyoruz, sevgi görmek istiyoruz ama onlar bu duruma alışık değiller. Değişmeye açıkta değiller. Bu onların normali. Sizin durum daha farklı en azından hafta da bir de olsa kendinizi hatirlatin.
Valla bacım ben de doğuluyum ama günde en az iki üç kere konuşurum ailemle. Ve sık sık da gelip giderler bana yani haftada en az bir iki kere gelirler. Üstelik onlar köyde oturuyor bana biraz uzak evleri. Sevmenin dogusu batısı mi var?
Tabi ki doğusu batısı yok. Zaten başta belirttiğim gibi istisnalar tabi ki var ama gördüklerim hep böyle. Hatta ben Konya'ya gelin geldim ve ilk defa burada aile ilişkilerindeki samimiyeti gördüğümde çok şaşırmıştım. Eşime de bunu belirtmiştim zamanında. Maalesef sevgi gösterememe, iletişim bozuklugu bizim oralarda bu daha fazla.
Aynen canım katılıyorum.
Sene geçse benim babam aramaz yapısında yok adamın bi konuyu anlatana kadar lafı bitti mi çat kapatır değişik biri. Ama sizde belli ki önceki konuşmanızda o aramış sen aramadın diye biraz bozulmuş şimdide onu değil anneni arayınca beni aramıyo diye ufak alınmış gibi algıladım.
Haklısın canım, muhtemelen ondan da olabilir. Yaşlılar biraz çocuklaşıyorlar.
İstediğin kadar küslük girsin eskisi gibi olmak sizin elinizde. Yaslılar alıngan oluyor bebek gibi ilgi bekliyor. Gün içinde illa 2 dk niz vardır. Siz aramak istememişsiniz. Annemi 2 sene önce kaybettim. Bizim de mukemmel bir anne kız ilişkimiz yoktu ama simdi bir kere sesini duymak için neler vermezdim. Kaybetmeden kıymet bilmek gerek. Babanız sorulmak merak edilmek istiyor belli ki. Siz biraz üstlerine düşün bakalım onlar da düzelir inşallah
Haklısın o konuda evet yaşlılar ilgi beklerler valla, ama inanınki çok aramak istiyorum. Onlar genelde akşam saatlerinde müsait oluyorlar.Benimde otizm oğlum var iki tane okula gidiyor , eğitimi falan diğer kızım 1. Sınıf . 2 yaşındada huysuz mu huysuz bi bebeğim var . Gündelik koşturmam bitmiyor
Benim babaannem var 80 yaşında. Annem biz küçükken çalışmis haftada 5 gün babamla eve gelmez dükkanda yatarmis annemi pek görmeden buyumusuz babaannem bakmış bize. Şimdi annem gibi her gün arar 1 gün ben aramasam beni niye aramadın, öldum mu kaldım mi merak etmiyorsun diye trip atıyor. 2 tane bebeğim var benim de artık alıştım. İş yaparken hoparlöru açıp her gün mutlaka arıyorum. Hemen Gönül koyuyorlar malesef halden anlamıyorlar.
Aslında benimkiler çok konuşmayı seven kişiler değiller . O samimiyet olsa bende hep arardım .Mesela yengemle içli dışlıyız haftada 2 kere konuşuruz . Annemin benden Mesela daha çok vakti var O asla hiçbir kızını aramıyor huyum da yok ama aramayı da bekliyor Çok ana kız ilişkimiz zaten Olmadı Normal seyirde yani böyle aman aman bir sevgi şeyi bekarken de yoktu bana karşı çok sevgi dolu değil Benim annem babam da zor bir adamdı en son ablalarım evlendi Ben tek kaldım da bana karşı biraz daha iyimser oldular o da ta ki ben evlenmeyi düşünene kadar yani onlarla bekarkende zor zamanlar geçirdim açıkçası belki bunun da etkisi vardır
Canım abartmıyor musun? Kaç aydır aramamışsın zaten yıllardır küsmüşsünüz yeni barışmışsınız biraz daha sıcak olman lazımken sen hafta da birden bahsediyorsun. Gün içinde 5 dakika arayıp ne yapıyorsun demek bu kadar zor olmamalı.
Bizimkilerin yapısında çok telefonda konuşmak yok. Bazen 10 günde birde yetiyor . Yoksa ben hep konuşmak istiyorum. Ama geldiğimden beri hastalık be sorunlardan dolayı biraz zaman aldı. Ama artık vakit bulmaya çalışıp hep aramaya çalışırım
1,493,154 soru
24,397,022 cevap
349,804 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın