2 yaşındaki oğlumun ayağında neden ara ara izler çıkıyor?

0 oy
243 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (21 puan) tarafından

Kızlar 2 buçuk yaşında. Böyle şeyler çıkıyor ayağında 2 ayda bir falan.  Aynı gün ya da ertesi gün geçiyor. Dr da bulamadı. Başına gelen var ki. Sadece 1 hastane var burada en iyi doktoruna götürdüm bulamadı. 

image

image

3 Cevaplar

0 oy
(1,336 puan) tarafından

Gece yanığı mı acaba

(21 puan) tarafından

Hiç bilmiyorum ki. Başıma gelmedi daha önce. Ama iki ayaginda birden çıkıyor. Kenarlari kırmızı ortası sari- ten rengi.  Çıktığı gün ya da ertesi gün geçiyor.

-Reklam-
0 oy
(5,757 puan) tarafından

Ağrı filan  kaşıntı oluyormu ki vende ilk defa görüyorum.

(21 puan) tarafından

Soruyorum ama soylemiyor. Olsa söylerdi. Galiba yok. Yedirdigime de dikkat ediyorum besinle de alakalı değil sanırım. 

0 oy
(3,956 puan) tarafından

Benim oğlumda da olurdu böyle ara sıra. Oğlum alerjik olduğu için ona yormuştum. 

(21 puan) tarafından

Gecmis olsun. Alerjisi yok hiç. Ama olabilir düşüncesiyle yediklerine de dikkat ediyorum.  Hani mesela çilek alerjen bir besin onu yedikten Sonra takip ediyorum ama olmuyor. Bu tarz takiplerini yapıyorum 

(3,956 puan) tarafından

Takiplerini yapiyorsaniz bilemedim. Gecmis olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda ayaklarda tekrarlayan döküntüler ne anlama gelir?
Çocuklarda düzenli aralıklarla ortaya çıkan ve kısa sürede kaybolan cilt izleri genellikle alerjik reaksiyonlar, ürtiker veya dönemsel temas duyarlılıkları ile ilişkilendirilir. Bu durum genellikle çevresel bir faktöre veya tüketilen bir gıdaya karşı vücudun verdiği tepkidir ancak kesin teşhis için bir çocuk immünoloji uzmanına başvurulması önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
2 yaşındaki çocuğun bacağındaki geçici kızarıklıklar için ne yapılmalı?
2 yaşındaki bir çocukta görülen geçici kızarıklıklar için ilk yapılması gereken izlerin ortaya çıktığı anların bir günlüğünü tutmaktır. Çocuğun o gün neler yediğini, hangi kıyafetleri giydiğini veya hangi ortamlarda bulunduğunu not alarak doktor randevusunda bu detayları paylaşmak teşhis sürecini oldukça hızlandıracaktır.
Çocuklarda deri üzerinde oluşan geçici izlerin nedenleri nelerdir?
Çocukların cildinde görülen ve 24-48 saat içinde kendiliğinden geçen izlerin temel nedenleri arasında besin alerjileri, deterjan kalıntıları, soğuk veya sıcak hava etkileri ve hafif seyreden viral enfeksiyonlar yer alır. Bazı durumlarda ise bu izler vücudun bağışıklık sisteminin çevresel tetikleyicilere karşı gösterdiği ani bir savunma mekanizmasıdır.
Doktorun teşhis edemediği çocuktaki deri döküntüleri için hangi bölüme gidilir?
Doktorların rutin muayenelerde teşhis koyamadığı tekrarlayan cilt sorunlarında, çocuk alerji ve immünoloji uzmanına başvurmak en doğru adımdır. Bu uzmanlar, standart kan tahlillerinin ötesine geçerek deri prick testleri veya detaylı alerji panelleri aracılığıyla geçici döküntülerin altındaki gizli tetikleyicileri araştırabilirler.
Çocuklarda tekrarlayan deri döküntüleri nasıl takip edilmelidir?
Tekrarlayan döküntüleri takip etmek için en etkili yöntem, izlerin fotoğrafını çekerek tarih ve saat ile birlikte kaydetmektir. İzlerin hangi bölgede yoğunlaştığı, kaşıntı yapıp yapmadığı ve ne kadar sürede solduğu gibi veriler, uzman doktorun vaka takibini çok daha sağlıklı yapmasına yardımcı olacak temel bilgilerdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 483 göst.
0 oy
18 cevap 1,263 göst.
15 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Amnhsn (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 377 göst.
14 Ekim 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,806 göst.
11 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Minimal_panik (3,324 puan) tarafından soruldu