Kreşin ilk gününde diğer velilerin ilgisizliği normal mi?

0 oy
402 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (549 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar nasılsınız iyisiiniz umarim bugün ilk defa kızımı bir kreşe goturdum bir akraba aracılığıyla 2 buçuk yaşında çok garipsedim ya ordaki ebeveynler çok alımlı guzellerdi ben çok sönük kaldım aralarina ilk defa katıldım onlar zaten bir grup muş nedense üzüldüm bilmiyorum aramiza hosgeldin falan demediler kendi aralarında gülüp sohbet ettiler hiç benimle de sohbet etmediler normal bir durum mu acaba ben merhabalar aranızda yeniyim sanirim dedim kendi muhabbetlerine devam ettiler çocuklarıma çok garip bakıyorlardi herhalde giysilerden dolayı 

11 Cevaplar

+3 oy
(19,883 puan) tarafından

Kresteki analarla niye muhabbet edesin ki onu anlamadim? Ben cocugu birakip arabaya zipliyorum derse yetismek icin. Oyun grubu diyorsan destur bugun gitmissin hem col cocuk eglensin kafi

(9,302 puan) tarafından

Bende bunu anlamıyorum neden dostluk kurmaya çalışırlar çocuk yeterki eğlensin  orda

(19,883 puan) tarafından

Biz de arkadas olalim bizim de ortamimiz olsun mantigi var cogu velide. Ben okulu boyle bir alan olarak gormuyorum her tur insan var sonucta cocuklar verim alsin yeter

-Reklam-
0 oy
(549 puan) tarafından

Sosyal anksiyetem var sanırım hiç doğru düzgün konuşmadim çok üzüldüm hayatımda ilk kez böyle toplululk içine girdim ne konusacagimi da bilemedim hep sustum onlar kendi aralarında ogretmenle fotoğraf çekindiler hiç beni davet etmediler tek durdum çok çekindim 

0 oy
(5,144 puan) tarafından

Herkesle bı anda içli dışlı olmayı bekleme zamanla gıde gele sohbet olucak kaç ay olacak benım kız gıdıyor kreşe velilerle merhaba merhaba baska birşey yok sadece bi veliyle parkta cocuklar oynayınca oturur konuşuruz 

0 oy
(2,142 puan) tarafından

Biliyor musun en sevdiğim kimseyle muhatap olmak istemem merhaba merhaba tamam içli dişli olmaya da gerek yok önemli olan çocukların eğlenmesi kaynaşması sizde zamanla çocuğunuzla birlikte ortama gire çıka alisirsiniz merak etmeyin 

0 oy
(6,778 puan) tarafından

Ben de öyle hemen aralarına giremiyorum insanların ama ilk gün için seninle bi iki kelam etseler yeter heralde. Ama sonraki günler ilginin bilginin olduğu bi konuyla ilgili bişey konuşurlarken kendinden bişeyler söyle sende. Öyle öyle aralarına girersin.

0 oy
(936 puan) tarafından

Çocuğum 2 yıldır kreşe gidiyor mrb mrb yada iyi akşamlar bu kadar yani ne konuşmam gerekiyor ki zaten oyun grubunada gidiyorduk herkes bi tabure alıp bi köşede kendisi oturuyordu kimse kimseyle konuşmuyordu nasıl giyindiniz ki çocuğu nasıl giydirdiniz kıyafetten dolayıda çekinmişsiniz öğretmen bize zaten güzel giyindirmeyin boya oluyor normal eşortman takımı olsun çocuk rahat etsin diyor

(549 puan) tarafından

Haklisiniz ya temiz kiyafet giydirdim yenileri olmayınca eski yıpranmış kiyafetler di,,,, sanırım ondan garipsediler 

(936 puan) tarafından

Temizse nie sıkıntı yapıyorsunuz boşverin herkes olduğu kadar giyindirir çocuğunuzun eğlenmesine öğrenmesine bakın 

0 oy
(4,673 puan) tarafından

Kızım 3 yıldır kreşe gidiyor ondan önce haftasonları oyun grubuna götürdüm 1 yıl hiçbir veliyle işim olmadı sadece merhaba o kadar ben sevmiyorum çok muhatap olmayı sonra problemleri çıkıyor gerek yok ya 

(549 puan) tarafından

Haklısınız ya ben bu aralar fazlasıyla alingan oldum

0 oy
(3,573 puan) tarafından

Konudan bagimsiz ücretlimi götürüyorsun 

(549 puan) tarafından

Oyun grubuymuş kreş değilmiş ama bir akrabamizin çocuğu hastaymis goturmeyecekmiş çocuğun yerine kızını götür dediler 750 Tl vermiş eşimden şimdi öğrendim hayrına yapmış 😌💫

0 oy
tarafından

Veliler neden öğretmenle fotoğraf çekiniyor😅 Okul ya da kreş dolayısıyla arkadaşlık kurması gereken kişiler çocuklar neden veliler arkadaş olur anlamam. Çocuklarının üzeri temiz ve özenli ise onların bakıp akıllarınca sizi rencide etmeye çalışmasına siz niye izin verdiniz? Böyle insanlarla muhabbet edemedim diye niye üzülüyorsun canım o zaman. Belirli bir yakınlığı olmadan böyle anlamsız ortamlarda gruplaşan insanlar genelde toksik insanlardır canım benden sana bir abla nasihati o yüzden hiç üzülme. Cevaptan çok soruya karşılık soru gibi sshdjs. Hem hafta sonu ne kreşiymiş bu oyun grubuna mı götürdün? 

0 oy
(7,111 puan) tarafından

Ben 2.5 yaşındaki çocuğumu kreşe gondermem henüz küçük 

Onu geçtim valla aksine ben onlarla muhatap olmam 

Zaten kimse kimseyle konuşmak zorunda değil 

Baktım konusmuyorlar bende muhatap olmam ki 

(549 puan) tarafından

Oyun grubuymuş evet haklısınız gerçekten 

0 oy
(5,048 puan) tarafından

Ya okadar da fazla bir şey beklemeyin bende kreşe yeni götürüyorum kızımı velileri görünce selam veriyorum kızımı bırakıp cıkıyorum kimseyle de muhabbet etme isteğim olmuyor whatsapp grubu var sadece Kreşle ilgili bir şey varsa yazıyoruz 

(549 puan) tarafından

Haklısınız yorum için çok sağolun 🙋🏼‍♀️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kreşin ilk gününde diğer velilerle iletişim kurmakta neden zorlanırım?
Kreşin ilk günlerinde diğer velilerle iletişim kurmakta zorlanmanız oldukça normaldir çünkü mevcut ebeveyn grupları genellikle önceden tanışıklığa dayalı bir sosyal bağ geliştirmiştir. Bu durum sizin dışlanmış olduğunuz anlamına gelmez; çoğu ebeveyn kreş ortamında kendi çocuklarıyla ilgilenmeye odaklandığı için yeni gelenlere karşı çekingen kalabilir. Zamanla rutinlerin oturmasıyla birlikte diğer velilerle daha doğal bir etkileşim kurmanız kolaylaşacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
2,5 yaşındaki çocuğumun kreşe uyum sürecinde veli desteği nasıl olmalı?
2,5 yaşındaki çocuğunuzun kreşe uyum sürecinde sizin sakin ve özgüvenli duruşunuz en önemli desteğinizdir. Çocuklar ebeveynlerinin kaygısını aynalar; bu yüzden kendi hislerinizi yönetmeniz, çocuğunuzun güvenli bir alanda olduğunu hissetmesini sağlar. Okul yönetimiyle iletişimde kalarak ayrılma sürecini kısa tutmak ve çocuğunuza kreşin eğlenceli bir yer olduğunu vurgulamak süreci hızlandıracaktır.
Kreş ortamında diğer velilerin tavırları karşısında kendimi nasıl hissetmeliyim?
Kreş ortamında diğer velilerin tavırları karşısında kendinizi yetersiz veya sönük hissetmeniz geçici bir sosyal kaygıdır. Her ebeveynin önceliği kendi çocuğunun okul ortamına adaptasyonudur; bu yüzden dış görünüş veya sosyal grup farklılıkları genellikle kişisel bir tavır değildir. Kendi odak noktanızı diğer velilerin bakışlarından alıp doğrudan çocuğunuzun mutluluğuna çevirmek bu süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olur.
Çocuğumun kreşteki sosyal uyumunu artırmak için neler yapabilirim?
Çocuğunuzun sosyal uyumunu artırmak için kreş çıkışlarında kısa süreli park vakitleri planlayarak diğer çocuklarla oyun oynamasını teşvik edebilirsiniz. Bu sosyal etkileşimler zamanla veliler arasında da bir köprü kuracaktır. Ayrıca çocuğunuza okul arkadaşları hakkında sorular sorarak onun bu ortama aidiyet geliştirmesine destek olabilir ve öğretmeniyle iş birliği yaparak oyun gruplarına dahil olmasını sağlayabilirsiniz.
Kreş velileriyle tanışma sürecini daha kolay hale getiren adımlar nelerdir?
Kreş velileriyle tanışma sürecini kolaylaştırmak için giriş-çıkış saatlerinde basit bir selamlaşma ile başlayabilirsiniz. Doğrudan derin bir sohbete girmeye çalışmak yerine okulun genel düzeni, öğretmenler veya etkinlikler hakkında kısa ve nazik sorular sormak sosyal buzları kırmanıza yardımcı olur. Birkaç günün ardından bu kısa selamlaşmaların daha samimi diyaloglara dönüştüğünü fark edeceksiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 843 göst.
0 oy
0 cevap 112 göst.
+1 oy
6 cevap 421 göst.
+1 oy
20 cevap 1,692 göst.
13 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (9,762 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,086 soru

24,627,513 cevap

364,921 kullanıcı

...