Yeni doğum yaptım 4,5 yaşındaki oğlumu okuldan almalı mıyım?

0 oy
744 göst.
Diğer kategorisinde (742 puan) tarafından

Kızlar ben dogumuma bir ay kala oğlumu anasifina gönderdim geleceğimden habersiz bebeğim normal olur hani normal derken sürekli ağlamaz uyur sandim.(( Bu arada oğlum 4 buçuk yaşında seneye de gidecek ))Ama gelin görün ki tam tersi dün mesela hiç hiç uyumadı sadece aradaki 10 dakikalar onu dışında yok ve sürekli ağlamak ama sürekli, kucağımda gezdirirken bile az birşey susar yine ağlar. Birisi sallayınca biraz susar o kadar. Herşeyi ne baktım hiçbir şeyden değil huyu bu. Böyle olunca ben oğlumu okula götürüp getirene kadar ömrümden ömür gidiyor, mesela oğlumu hazirlayaba kadar kahvaltı benim kahvaltim işkence bas bas tüm bina duyuyor sesini bizim kattakiler hatta bazen soruyor. Ve bebek arabasında da durmuyor mesela kucağımda götürüp getiriyorum Yani ben napim Allah aşkına resmen çöktüm bu okul süreci de eklenince benden başka götürecek tek kişi dahi yok. Oğlum da anasınıfıni öğretmeni arkadaşlarını çok seviyor bir ara citlattim çok üzüldü. Ama böyle de ben ölüyorum resmen bilseydim bebeğimin böyle olacağını hayatta gönderirmiydim,  ben normal bir şekilde zorlanırsım götürüp getirirken ama böyle olacağını nereden bilebilirdim oğluma evde akşama kadar anne sıkıldım anne oyun anne anne anne diyordu i yüzden biraz da ona iyi gelir diye düşünmüştüm ki iyi geldi de ama işte işin diğer tarafi, servis için de çok çok yakın kalıyor 7 dakikalık yer yürüyerek 

23 Cevaplar

0 oy
(863 puan) tarafından

Evde olduğunda daha çok yorulacaksin ama 

-Reklam-
0 oy
(8,846 puan) tarafından

Bebeğin kaç aylık bende çok zorlaniyorim sabah erken kalk bir yaşında bebek ile montunu cikaryor.sapkasini cikaryor.uyirsa montunu yavaşça gydirip arabaya koyiyoim 6 7 dakika aynı seninle.durumu yasyoruz 

0 oy
(1,021 puan) tarafından

Bir Cocugunuz icin diger Cocugunuzun egitim hayatini durdurmak nedir 

Ben 40 gunluk bebegimle oglumu okula goturdum bir kisi yardimci. Olmadi hemde bana 3 saat uzaklikta bir yere

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yeni doğum yapmışken 4,5 yaşındaki çocuğu anasınıfına göndermek doğru mu?
Yeni doğan bir bebekle ilgilenirken büyük çocuğun okul düzenini sürdürmek hem anne hem de çocuk için zorlayıcı olabilir. Uzmanlar, bu süreçte çocuğun sosyal ihtiyaçlarını ve annenin fiziksel kapasitesini dengelemek gerektiğini belirtir. Eğer anne hem evdeki bebeğin bakımı hem de okul ulaşımı nedeniyle aşırı tükenmişlik yaşıyorsa, okulun sağladığı sosyal faydalar ile annenin sağlığı arasında bir önceliklendirme yapılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okul sürecinde sürekli ağlayan bebekle dışarı çıkmak nasıl kolaylaştırılır?
Sürekli ağlayan bir bebekle dışarı çıkarken öncelikle bebeğin temel ihtiyaçlarının karşılandığından ve gaz sancısı gibi fiziksel bir sorunu olmadığından emin olunmalıdır. Bebek arabasını reddeden bebekler için kanguru veya ergonomik taşıyıcılar kullanmak, annenin ellerini serbest bırakarak çocuğunu okula götürmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, dışarı çıkmadan önce bebeği emzirmek veya altını değiştirmek, dışarıda geçecek süreyi daha yönetilebilir kılabilir.
4,5 yaşındaki çocuk anasınıfında mutluysa okuldan almak ona zarar verir mi?
Çocuğun öğretmenini ve arkadaşlarını sevdiği bir ortamdan aniden alınması, okul adaptasyonunu olumsuz etkileyebilir ve çocukta hayal kırıklığı yaratabilir. Eğer okul akademik veya sosyal açıdan çocuğun gelişimine katkı sağlıyorsa, tamamen bırakmak yerine geçici olarak servis kullanımı gibi ulaşımı kolaylaştıracak alternatifler değerlendirilmelidir. Çocuğun sosyal çevresiyle bağını koparmamak, duygusal gelişimi açısından kritik bir öneme sahiptir.
Bebeği olan anneler okul servis hizmetinden ne zaman yararlanabilir?
Genellikle çoğu okulda servis hizmeti okulun bulunduğu bölgeye ve okul yönetimine bağlı olarak sunulur. Eğer okul evden 7 dakikalık yürüme mesafesinde olsa bile, annenin yaşadığı fiziksel zorluklar okul yönetimiyle paylaşıldığında, kurumun sunduğu servis güzergahları veya alternatif ulaşım çözümleri hakkında bilgi alınabilir. Bazı okullar belirli yaş grupları için yakın mesafede de servis imkanı sağlayabilmektedir.
Yeni doğan bebekle okul sürecini yönetirken anneler nelere dikkat etmeli?
Yeni doğum yapmış annelerin bu süreçte tükenmişlik yaşamaması için destek alması hayati önem taşır. Mümkünse eş, akraba veya yakın çevreden birinden büyük çocuğun okula bırakılıp alınması konusunda yardım istenmelidir. Annenin uyku düzeni ve beslenmesi, bebeğin huysuzluğuyla başa çıkabilmesi için en önemli unsurdur; bu nedenle anne kendisine vakit ayırabileceği küçük molalar yaratmaya çalışmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 717 göst.
30 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 271 göst.
0 oy
3 cevap 64 göst.
0 oy
8 cevap 228 göst.

Kategoriler

1,507,827 soru