Kızlar ben dogumuma bir ay kala oğlumu anasifina gönderdim geleceğimden habersiz bebeğim normal olur hani normal derken sürekli ağlamaz uyur sandim.(( Bu arada oğlum 4 buçuk yaşında seneye de gidecek ))Ama gelin görün ki tam tersi dün mesela hiç hiç uyumadı sadece aradaki 10 dakikalar onu dışında yok ve sürekli ağlamak ama sürekli, kucağımda gezdirirken bile az birşey susar yine ağlar. Birisi sallayınca biraz susar o kadar. Herşeyi ne baktım hiçbir şeyden değil huyu bu. Böyle olunca ben oğlumu okula götürüp getirene kadar ömrümden ömür gidiyor, mesela oğlumu hazirlayaba kadar kahvaltı benim kahvaltim işkence bas bas tüm bina duyuyor sesini bizim kattakiler hatta bazen soruyor. Ve bebek arabasında da durmuyor mesela kucağımda götürüp getiriyorum Yani ben napim Allah aşkına resmen çöktüm bu okul süreci de eklenince benden başka götürecek tek kişi dahi yok. Oğlum da anasınıfıni öğretmeni arkadaşlarını çok seviyor bir ara citlattim çok üzüldü. Ama böyle de ben ölüyorum resmen bilseydim bebeğimin böyle olacağını hayatta gönderirmiydim, ben normal bir şekilde zorlanırsım götürüp getirirken ama böyle olacağını nereden bilebilirdim oğluma evde akşama kadar anne sıkıldım anne oyun anne anne anne diyordu i yüzden biraz da ona iyi gelir diye düşünmüştüm ki iyi geldi de ama işte işin diğer tarafi, servis için de çok çok yakın kalıyor 7 dakikalık yer yürüyerek
Net konusacagim bir bebegin durumu icin diger cocuk zevk aldigi bir seyden mahrum edilemez bu ona haksizlik. Servis tutun gerekirse
Ama çok yakın kalıyor servis için birde mesele yol değil ki ağlıyor evde hiçbir şey yapamıyorum hazırlanmak kahvaltı oğlumun kahvaltısı vs vs bunlar imkansız neredeyse izin vermiyor bebeğim bebek arabasında bile durmuyor
Kanguru alabilirsiniz bebeğiniz büyüdüğünde düzelir suan aylik? Kolik olabilir mi benimde ikinci kızım kolikti çok cok zordu aynı anlattığınız gibi 6 aylıkken düzeldi
Yani galiba kolik bilmiyorum ki ağlıyor hep sallanınca biraz duruyor mesela veya birazcık yürüdüğümde duruyor kucağımda ama kanguruda durmadı denedim, ve yere bıraktığım gibi ağlıyor hem de çok
Benim de bir bebegim var o da agliyor,zorlanacagimizi bilerek bebek sahibi olduk. Yakina da gidiyor servisler ucretini odeyince. Cocuk sosyal ortamdan kopunca hicbir sey duzelmeyecek aksine size ve kardesine ofkelenecek. Krep yapacaksaniz pankek vs aksamdan hamurunu yapip koyun dolaba. Sabah digeri henuz uyurken kalkip pisirin. Kac yildir benim duzen bu. Altida kalkarim yuzumu yikamadan mutfaga gecer yumurta koyacaksam koyarim cayi koyarim tost yapacaksam geceden hazirdir sabah sadece basarim. Sonra el yuz yikama kendim giyinme kizimi kaldirma. Bir yildir oglum var sistem yine ayni kolik bebekti benimki de. Hizlanmali ve yontem bulmaya calismaliyiz biz onlara konfor alani saglamaliyiz.
Öyle yapmayida denerim bakalım teşekkür ederim
Yaptığınız şey biraz bencillik oluyor. Siz onu okuldan alınca sizce o ne düşünecek. Kardeşimi daha çok seviyorlar, ben kardeşim yüzünden okula gidemiyorum diye üzülecek. Ayrıca çocuğun huyu ağlamaksa seneye de ağlayacak, büyük olan 1'inci sınıfa giderkende ağlayacak. O zaman da mı okuldan alacaksınız. İkinci kez anne olmayı siz seçtiniz. Bunun bedelini büyük olana ödetemezsiniz
Geri geldiğinde- sadece hazırlanırken ikisine bakmanın bile zor olduğunu söylüyorsun- bu kadar ağlayan bir bebekten fırsat bulup oğlunla nasıl ilgileneceksin. Oğlun doğumdan önce başlamış okula yani bu durumda okuldan alındığı içinde üzülecek üzerine sen eksisi gibi onla ilgilenmiyorsun diye kardeşine kinlenecek en azından büyük olanın psikolojisi normal kalsın
Evde kalırsa daha kotu değil mi ? Sizinle oynamak isteyecek. 7 dk da olsa servis alır yakın mesafe az ücret ödersiniz zaten. Büyük çocuk kesinlikle okula devam etmeli.
Yani düşüncen yanlış öbür bebek durmuyor diye diğer çocuğun okulunu iptal etmek haksızlık ve çok üzücü olur.
Servise verin servis ile görüşün 7 dk da olsa parasını verince ne diyecekler.
Yürüyerek 7 dskika
Birşey değilmiş aslında taksiyle ara ara çok soğuklarda bırakırsın yani bir şekilde bırakırsın dakika baya az
Yavrum 7 dklık yol için Allah aşkına beben ağlarsa ağlasın evde durunca da ağlayacak huyu demek ki ağlamak ama anasınıfından alma çocuğunu götür getir.
Bu büyük olana haksızlık kardeşi o getirmediki düzeni bozulsun ben böyle yapan insanlara kızıyorum alınıp darılma bebek yüzünden çocuğunu sevdiği okuldan almaya hakkın yok
Tabii ki almamalısın
Benimde almaya içim el vermiyor zaten
Benimde oğlum 4 yaşında bu sene vericektim 2.5 aylikta bebeğim var eşim dedi bunkarda kışta küçük bebekle yapabilecek misin nasıl yetisiveksin dedi vermedim iyikide vermemisim asla yapamazdim çünkü benim bebeğimde aynı sizin bebeğiniz gibi bezen aç kaliyorum kahvaltı zaten işkence yemek öyle seneye kesin gidicek ama siz vermişsiniz almayın bence
Bence devam etsin. Sen koca kadın halinle yeni bir bebeğe alismakda bu kadar zorlanıyosun küçücük 4 yaşındaki çocuk için daha zor azalan ilgi yeni bir birey herseyine ortak anne babasına bile... Birde o bebek için sevdiği okuldan alınırsa daha da kötü olur. Kanguruyu sever belki bir kanguru al oyoe götürüp getir ama alma çocuğu okuldan çok üzülür
Bende senin gibiyim 9 aylık bir bebem var kreşe giden de bir kızım var. Benim bebeğimde asla durmuyor. Kızım 4 gündür hasta gitmedi onlar sıkıldı ki evde en iyisi yine devâm etsin kreşe dedim zaten kaldı yarıyıl tatiline ondan sonra az kalır kışa. Bence sizde devam edin en azından çocuğunuzun mutluluğu için diğer bebeğiniz de hava almış oluyor aslında
Evet seni anlayabiliyorum, bende aynılarını yaşadım. Kızım tam 4 yaşındayken 4-6 yaş Kuran kursuna başlamıştı. 3 ay sonra da oğlum doğdu. Çok zorlandım, yeri geldi kızımın saçını ypamadım, yeri geldi karnını doyuramadım. Ama hiç okulundan alıp arkadaşlarından, öğretmenlerinden ayırmayı düşünmedim.
Bazen ta babam gelip bırakıyordu kızımı, bazen kardeşim. Kış günleri aşırı soğuk olduğu zamanlar yani. Ama çoğu zaman eşim yoksa ben götürüyordum oğlumu da alıp.
Yani bir bebek doğdu diye ilk cocuğumuza haksızlık edip onu sevdiği şeylerden mahrum edmeeyiz, etmemeliyiz. Bırak kahvaltını yapma gelince yaparsın, giydir oğlunu al bebeğini çık bi şekilde götür. Aşırı soğukta karda buzda göndermeuebilirsin ama kesinlikle okuldan almayı düşünme.
Diyelim ki oğlun 1.sınıfa giderken bebeğin doğmuştu, yine onu okuldan alabilecek miydin? Hayır. O yüzden oğlunu üzme, anlıyorum zor yaşadım çunku bende ama çocuğu okuldan almak çözüm değil. Eşin getirip götüremiyor mu?
Benim püskünlüğüne bile götürüp getirecek kimse yok benden başka eşimde çalışıyor ama mecburen devam edeceğim kendimden hiçbir şey anlamıyorum ama evlatlarım için olsun , bazen akşama kadar yemek yemiyorum küçük bebeğimizin vermiyor
Evet haklısın aynılarını bende yaşadım dediğim gibi ama oğlun şuan 1. Sınıf da olabilirdi. Nasıl ki o zaman alma şansın yoksa şimdi de yokmuş gibi düşün. Yazın yine bir şekilde gidip geliniyor da kışın cok daha zor maalesef ki
Valla zor iş hava kış birde yardımında yoksa git gel bebekle ben olsam alirdim
Canım büyük çocuğunu okuldan alma devam etsin benim fikrim
Önemli olan senin ne hissettigin yıpranmış bir anne olmaktansa çocuğuna bir süre okul tatil oldu diyebilirsin. Seneye zaten gidecek okula o şekilde idare edebilirsin canim seni çok iyi anlıyorum benim de okulun mesafesi 10 dakika ama her. Sabah cinnet geçirerek çıkıyorum evden seni o yüzden çok iyi anlıyorum
Gerçekten yaşamayan bilemiyor galiba
Bebeğinin olacağını bilseydin de göndermeliydin tabiki dünyaya bir çocuk daha getirmek istiyoruz diye ilk çocuğu haklarından etmemeliyiz hele eğitim hakkından benim doğuma az kaldı sürekli kızımı düşünüyorum şuan okulunu kursunu falan şimdiden karar verip ayarlayayım ki kardeşi olursa bunları ayarlayamam diye ihmal ederim diye
Bence de siz en baştan halledin bunları en önemlisi
Şöyle dusun bu. Çocuk birinci sınıf olsaydı ne olacaktı yine mi almayı dusunecektin tabiki hayır o halde bebek için neden oğlunun okulundan almayı düşünüyorsunuz küçük kızım iki aylıktı kızım 1. Sınıfa başladı servise durumumuz da yoktu ozamanlar 20 dakikayı geçkin yol yuruyorduk sadece gidiş buda hiç aklımdan geçirmedim yani çünkü macburdum Allah yol açtı durumumuz düzeldi kızımı servise verdik de rahat ettim bir nebze de olsa
Emin ol okuldn alırsan daha çok sıkıntıya düşersin büyüğü hiç olmazsa okulda verimli bir zaman geçiriyor evde kalırsa sana daha zor olur sıkıldım benimle oyna diyecek yada dışarı çıkalım diyecek ikisiyle aynı zamanda başetmek seni daha çok zorlar emin ol benim küçüğümde zor bir bebekti asla durmaz susmaz çatlayana kadar ağlardı büyüğüne zaman ayıramazdım bu bir anne için daha çok zor. Çocuğu okulundan etmeyin bu bir süreç evet çok yorulacak çok yıpranacaksınız ama anneler bu değil mi ömrünü feda etmek budur asıl. Zamanından rahatlığından yemeğinden oturmasından duş almasından çay içmesinden aldın vermek... onlar doğduğu an hayatımız onlarla şekilde alıyor onlar bize değil biz onlara ayak uydurmak zorundayız.
Benim bebeğim de 2 aylık sürekli kucak isteyen sürekli ağlayan bı bebek sadece memede susuyor
Benimde çocuğum okula gidiyor 2. Sınıf arada babası evdeykn götürüyor çoğu zaman ben götüryrm hazirlanana dek bebek ağliyo ki normal de de hiç susmaz
Akşam çıkışta bı komşum var o arada getirir
Mecbur götürüp getrcez canm
Bebek evde de olsa ağlyo dışarda da olsa aynı şekilde yapacak bişi yk malesf
İşte bu yüzden emin olmadan 2. Çocuk yapılmamalı . Kardeşi olsun diye sırf . Kardeş olmuş kendi imkanlarından olacak çocuk yazık .
Plansız bir gebelikti
1,494,776 soru
24,419,729 cevap
351,480 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın