+1 oy
628 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde tarafından

Oğlum 4.5 yaşında ama alerjik bir çocuk burun akıntısı mevsimsel başlıyor başladı çok aşırı akıntısı vardı öğretmeni burnu az düzelene kadar göndermeyin dedi. Doktor götürdüm alerji doktoru onayladı burun akıntısının alerjik bir reaksiyon olduğunu rapor vericem size alerji testi günü dedi. 

Okul açıldığından beri 1 hafta gitti geriye kalan günler gidemedi şimdide öksürüyor belli ki gene gidemiycek yani okuldan almalı mıyım yoksa toparladığında göndereyim mi ? 

Oğlum 15 kg aşırı yemek ayırt ediyor bağışıklığı biraz düşük.. ama çok üzülüyor arkadaşlarımı özledim öğretmeni mi özledim diyor yani ana sınıflarında devamsızlık gibi bir durum varmı yok mu hiç bir bilgim yok 

14 Cevaplar

+2 oy
(277 puan) tarafından

Anasınıfında devamsıLık varmı yokmu bilmiyorum ama 

Bu sene gitmesede seneye mecbur gidecek ve daha önce kreşe okula vs gitmediyse her çocuk okula başladığı sene aşırı hasta olur 

Benim kızım kreşe ilk başladığı sene yaz kış hasta gezdi resmen ikinci sene rahatladık 

Çünki okul ne kadar derli toplu görünsede çok hijyenik bir ortam değildir ve kaç tane insana saatlerce ev sahipliği yapıyor ve mikrop lar çok fazla 

Ama tabiki doktora da danışın ona göre ilerleyin 

tarafından

Haklısınız 

-Reklam-
+1 oy
(991 puan) tarafından

Alerji testi yaptırdınız mi neye alerjisi var 

Benim çocuğun da yüksek derece alerjisi vardi ama grip salgını var şuan öğretmen önlem almak zorunda alerjen çocuklarda ben de de var çocuğum da da var grip gibi de bütün akmaz sağlık ocağına götür doktor baksın grip değilse grip vb değil diye kağıt versin 

tarafından

9 aylıkken yumurta alerjisi vardı geçmişti zamanla şuanda neye var bilmiyoruz 13 Ekim alerji testi yapılacak 

(991 puan) tarafından

Yumurta alerjisinde vücutta sivilce gibi yaralar olur 

+1 oy
(2,232 puan) tarafından

okuldan alman biseyi degistirmez . seneye gdince seneye gene olacak.  kizim iki sene anasinifina gtti suan 3. sinifta. yani 5 senedir okul olayimiz var on gun hasta ise iki gun saglam. sadece benimki degil her cocuk boyle bu sene cok sukur hala olmadi sasiriyorum 🧿sanirim artik bagisiklik kazandi ama tasiyici olarak kardesini hasta etti. yani okul basladikdan sonra 8 yasa kadar cocugunun saglam olmasini bekleme sekiz yasa kadar 9 yasa kadar hep hasta olacak. okulu ertelemene almana gerek yok bu sene alsan seneye hasta olacak degsen bisey yok

tarafından

Yani devam etsin dimi düzeldiği zaman götüreyimm

(2,232 puan) tarafından

tabi canim zaten devamsizlik yok. hasta yollamicam de . zaten ogretmen bir aya kalmaz surekli soyleyecek hasta olanlari yollamayin iyilesince yollayin diye. birbirilerine cok bulastiriyorlar cunku. yani hastalanio diye almaya niyetlenme cunku yillarca hep hastalanacak buna kendini alistir sadece dort bes yil hep hasta olacak  cocugun. bununla yasamaya alisacagiz .yillardir hastalikla kizi buyuttum simdi seneye anasinifina oglan baslicak . bir bes yil surekli hastalikla ugrasacagim bunun farkindayim hani her cck bole

+1 oy
(2,655 puan) tarafından

Benim oğlumda 4,5 yaş 15 kilo okul açıldığından beri ateş öksürük. Bi düzeliyor bi hastalanıyor. Ben de dün göndermedim. Ama bıraktırmayı düşünmüyorum. Şimdi bıraktırsam seneye böyle seneye gitmese 1. sınıfta napıcaz. Çocuk sınıf öğretmen düzen arkadaşlarıyla uyumu öğrensin. Diye düşünüyorum 

tarafından

Haklısın yani bu sene alsam seneye gene aynı sorun olacak alerji durumu bir anda geçmiyor napıyım artık iyileşsin öyle göndericem

+1 oy
(2,311 puan) tarafından

Bence bu sene gönderin. Seneye tekrar anaokuluna gittiğinde yine çok hasta olucak mevsim değişikliği. Okuldaki arkadaslarindan hastalık gecicek .1 sene zorluk çekeceksin hastalık konusunda sonra bağışıklık güçleniyor daha rahat olur . Aynı durumu bende yaşadım. Bu sene 3.yilimiz anaokunda çok şükür bağışıklığı güçlendi.  İlk sene her hafta hasta oluyordu 

+1 oy
(2,559 puan) tarafından

İnşallah astım değildir. Benim astım atağı geçirmeden önceki gün böyle belirtiler oluyor.

Alerjik rinitim var, evvela burnum tıkanır, kaşınır, akar.

Sonra göğsüm sıkılır, kuru öksürük başlar. Arkasına nefesim daralır, akciğerlerim kapasitesinin çok altında performans gösterir, artık ıslık sesiyle birlikte ağzımdan hızlı hızlı solumaya başlarım. Zaten atak da orada vurur. 

Birden nefesi aşırı zor almaya başlıyorum, boğazım öksürmekten yanıyor, göğsümün ortasından boğazıma kadar yakıcı ve kuru bir alev tüm o nemli vücudu kurutuyor, nefes girse bile çıkamıyor.

Sanki biri ciğerlerimi tıka basa pamukla doldurmuş gibi hissediyorum. Öksürüğü sabitleyemezsem kaburgam kırılacak kadar şiddetleniyor.

O yüzden astımı göz ardı etmeyin, alerjisini de lütfen hafife almayın, inşallah değildir. Çok geçmiş olsun. 😞

(348 puan) tarafından

Sen de reflü de var reflüyü kontrol altına alırsan astım şikayetlerin azalır.

(2,559 puan) tarafından

Boğaz yanmasını mı söylüyorsun?

Reflüden kaynaklı değil, astım ciğerde kuru öksürüğe neden oluyor, öksürdükçe boğazım yırtılıyor. O yırtılma, öksürmeye devam ettikçe tahriş oluyor ve hem ağrı hem acıdan yanma oluşuyor.

Ventolin sıktıktan sonra bir şey kalmıyor ama. Elhamdülillah midemden hiçbir sıkıntım yok. Benim imtihanım akciğerlerimle. 

(348 puan) tarafından

Boğaza kadar yakıcı kuru alev bahsetmişsin ya o aslında reflüye benzettiğimden yazdım öyle. Rabbim şifa versin.

(2,559 puan) tarafından

Allah razı olsun güzelim.

Dün acildeydim, astım krizi sebebiyle. Orada her türlü tetkik yapıldı, olsaydı söylerlerdi. Alerjiye dayalı astımım vardı, artık kronikleşmiş.

Oksijen tedavisi gördüm, gebeyim diye çok bir şey yapmak istemediler.

Ventolin ve burun spreyi verip gönderdiler. 

+1 oy
(295 puan) tarafından

Okula başlayan her çocuk bi hasta olur net 

Bagısıklıgıda dusukse kesin yanı 

İyileşince gonderın bnc yine sizin kararınız tabi

0 oy
(28,649 puan) tarafından

Alma canım hemen neden alacaksın dinlensin iyiileşsin gider devamsızlık problemi yok etkinlik iletişim arkadaş edinmede anasınıfı çok faydalı ve kesinlikle bağışıklık kazanacaktır 

tarafından

Haklısın zaten oğlum ileri zekalı algısı iyi bir çocuk öğrenir bir çok şeyi.. 

0 oy
(3,650 puan) tarafından

Gidebildiği kadar gönderin bence çünkü ilk sene tüm çocuklar aynı oluyor bir hafta iyi ise iki hafta evde hasta yatıyorlar. Benim oğlumda aynı şekildeydi böyle böyle bağışıklığı kuvvetlecek maalesef. 

tarafından

Haklısın yarında göndermiycem iyice toparlasın da perşembe cuma gidicek kısmet olursa 

0 oy
(7,904 puan) tarafından

Paket gıdalar aburcubur gıdalardan uzak tut alerjisi çabuk iyileşir benim kızımda bu şekildeydi iki sene raporlu ilaç kullandık zamanla geçti okuldan alma bence öğretmene de söyle bulaşıcı değil diye

tarafından
+1

Birde öyle deniyim sağol 

0 oy
(3,055 puan) tarafından

Doktora göster ama benm kizim küçükken öyleydi hep hastanedeydik düşün günde 4/5 kez kıyafet değiştirdim kirlense yemek yemesi harç en son doktor rahat bırak bu kadr üstünde durma mikroplara alişmasi gerekiyor vücut alsın mikrop ona göre bunseide alışır demişti en son baktım olmuyor saldım çocuğu dışarı çıkardım toz toprak başka çocuklarla öyle böyle atlattık 

Şuan 4 yaşında eskisi gibi değil ama hasta bir çocuk gelse yine hemn kapoyor bünyesi düşük ama en azından eskisi gibi değil diyorum 

Bazen çok üstüne düşmemek gerek bu yıl olmazsa seneye ilaki gidecek o zmnda hastalanacak 

İlaçlarını ver dikkat et ama gönder çocuğu alişmiş sonuçta gitmese seneye istemeyebilir bu nedenden

0 oy
(208 puan) tarafından

Okuldan alma bence bızımkı  alerjık bır çocuk degıl ınfulenza salgını varmıs öksürük vs hasta oldu bende okula gondermıyorum suan bugün gıtmedı ama  ıyılessın gıdecek yenı okula başlayan bütün çocuklar suan hepsı hasta canım 

tarafından

Haklısın öyle yapayım 

0 oy
(2,972 puan) tarafından

Alerjik bir akıntıysa okula gitmemenin ne alakası var ki ogretmen çocuk hasta mi zannetti acaba 

tarafından

Şöyle burnu akıyor diye öğretmen çok akıyor burnunu silmekten odaklanamıyor diyor ama benim çocuğumun evde de akıyor ve herşeye odaklı oyun oynuyor resim boyuyor yani akması bile sorun öğretmen için 

0 oy
(6,460 puan) tarafından

Benim oglumda da alerji var. Orta duzey toz alerjisi ve bu mevsim gecislerinde pik yapar. Bizimde o yaslarda burnundan akinti ve gece kuru kuru oksukler eksik olmazdi. Biz hep grip saniyoduk. Kan testi ile ortaya ciktigindan beri duzenli alerji ilaci kullaniyoruz.(rapor cikardilar). Suan 7 yasinda. Arada septomlar oluyo ama kisa sureli eskisi gibi degil. Mesela okulun acildigi hafta burnu cesme gibi akti ama tam mevsim gecisine denk gelmisti. Burnunu sık temizleyip ilacini verdik gecti ve okula gitti bu surecte. Yani alerjik reaksiyonda okula gitmesine pek engel degil. Doktor gecici ilac verdiyse (genelde gece olur) yatmadan icirip okula goturebilirsiniz. Ogretmene doktordan yazili belge goturun derse alacaktir zaten.

Ayrica benim oglumda cok zayifti, yemek seciyodu ki hala secer ama alerji problemi cozuldukten sonra istahlandi biraz.

tarafından

Alerji doktoruna götürdüm burun sprey çiğneme tableti ve hava verdi ilaç düzenli kullanıyorum detaylı alerji testi 13.ekimde yapılacak bakalım ne çıkacak aynı bire bir anlattığın gibi oluyor bizimde doktor raporu veririm okul için dedi 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 564 göst.
28 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (740 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 189 göst.
0 oy
7 cevap 199 göst.
0 oy
3 cevap 204 göst.

Kategoriler

1,493,190 soru