Kızlarrr oğlum 1 yaşında yazın cerrahiden randevu alıp götürmüştüm sünnet için gittiğim doktor da ben 1 yaşından önce yapmıyorum demişti bende 1 yaşını bekledim 2 gün önce beni aradı ve salı günü sabah gel tahlilleri yapalım dedi . Ben korkuyorum süreç nasıl olacak sünnet yapılırken oğlumu uyutacaklar mı ne bileyim o anda canı çokkk acıyacak mı ? Devlet Hastanesi'nde olacak beni de yanlarına alırlar mı bensiz durmaz çünkü yavrum 🥺 bu konuda hiç tecrübem yok birde 6 saat aç kalması gerekiyormuş oğlum yemek yemeği seven çocuk nasıl aç duracak 🥺 bilen varsa lütfen beni aydınlatsın
Sorularını tek tek yanıtlayım. 1 yaşından sonra komple uyuturlar yarım anestezi ile bebeği masada tutamazlar çünkü aç kalması bundan dolayı mecbur aç kalacak yani
Seni yanına almazlar sen kapıdan verip kapıda bekliceksin. Bayılttıkları için canı acımıcak ..
Uyanınca ağlar uzun süre çünkü uyanıncada aç kalması lazım bişey yediremezsin hemen yutma refleksi olmaz nefes borusuna kaçar sakın doktordan habersiz bişey verme
1 hafta 10 günde iyileşir. Ucuna karton bardak kapatıyorsun zaten arkasını kesip . Beze değmesin die.
Sargı çıkana kadar bize zeytinyağı damlatın demişti doktor her gün 1 çay kaşığı
Çok teşekkür ediyorummm bu güzel bilgilerin içinn 🙏🥺 aç kalmasına dayanamam zaten gerçekten nasıl yapıcamm🥺
Rica ederim canım.Allah kolaylık versin
Mrb benm oğlum 1 yaşına girecek yazın bende düşünüyorum eşimde biraz büyüsün sonra diyor acaba beklemelimiyim
Bide anestezi tehlikeli değil mi tam uyuyarak bazı haberler gördüm ölümle bile sonuçlanan
Her ameliyatın tehlikesi vardır . Yarı anestezi olan çocuklar çok korkuyorlar etkisi kalıyor uzun süre. Düşünün bacaklarından bastıran birsürü tepesinde kişi var hiçbirini tanımıyor ışıklar değişik bir ortam..Aklı ermeden 6 aya kadar yapılsa sıkıntı olmuyor.Devlet hastanesinde çocuk cerrahisine yaptrdım ben memnun kaldım
1 yaş Civarı yapılıyorda sanırsam 3 yaş civarı geçiş dönemi olduğu için yapmıyorlar. Tabi özelde yapılırdır zorlarsan. Uzmanlar tavsiye etmiyor. 5 6 yaşı beklemen gerekiyor eğer 1 yaşı geçirirsen
Eşime kalsa diyor 5 yaşına gelsin sonra şuan küçük gerek yok hem eşimde uzmanlar var eve getirip yaptırmayı düşünüyor bende hastane doktor şimdiden diyorum öyle ben ayrı o ayrı diyince uzayıp gidiyor ortak yolu bulamiyoruz
Aç kalacaksa demekki uyutacaklar cocugu, lokal anestezili yapan doktor tavsiye ederim
Hadii yaa peki kötü bişey mi uyutmaları
Yok niye kötü olsun . Hissetmicek bişey. Benim oğlumda 13 aylıktı olduğunda .
Ben sağlık personeliyim , belediyenin sünnet haftası vardı bizim hastanede görev almıştı , 500 tane çocuğa çoğu bir yaşından büyük uyuşturarak sünnet yaptık hiçbir zaman komple uyutmuyorduk çocukları ya çocuğu tabii bacaklarından tutmaları gerekiyor ugrasan hastaneler var , genel anestezinin yan etkileri oluyor çocuklarda o yüzden bende mecbur kalmadıkça büyük ameliyat olmadıkça tavsiye etmiyorum yine de araştırın siz bilirsiniz
Hangi devlet hastanesi uğraşır ki ameliyat haneyi yıkarlar 1 yaş Civarı çocuklar. Hani 5 6 7 yaşlar belki durur ama 1 yaş civarı çok zor doktorunda işi zorlaşır
Keşke uğraşsalar devlettede .
Anladım canım haklı olabilirsin tabii devlette durum nasıl işliyor bilmiyorum
Ben oğlumu 52 günlükken yaptırmıştım inanılmaz rahat olmuştu. İnşAllahhhhh sizinde çok rahat geçer
İnşallah ama 1 yaşın da hiperaktif bir çocuk umarım güzel geçer
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah
Ben ozel klınıkte yaptırdım. Önce ilaclama yaptı bir hafta. Kireci temızledı. Gorumcem aynı gün hastanede aneestezili yaptırdı. Benım oglum kireci temizlendıgı için lazerlı kesim beş dikiş oldu ve aynı gun dolastı kalktı ılk işediginde acıyooo dedı sonra gece de rahat uyudu. Görümcemin oglu bır hafta yattı iltihap oldu yara oldu 2 haftada ıyılestı yarası bır haftada ayaga kalktı.
Ben oğlumu 3 aylıkken yaptırdım 3 güne iyileşti ilk aylarda yapmak daha mantıklı bunu bize aile hekimimiz söyledi gayette rahat oldu ama seninki büyük biraz uyuturlar a zaman bu arada devlet hastanesinde yaptrdm hiçte özele gerek yok bence imkanım varken bile gitmedim
Teşekkür ederim canım özele gitmeyi düşünmüyorum zaten korkuyorum umarım güzel geçer 🥺
Bende 5 aylıkken yaptirmistik cikinca sünnetten ne ağlamıştı açtı hem acısı vardi o ilk çıkışları çok kötü oluyor ayakta emzirmistim hemde sallamistjm
Bende korkuyorum çünkü 1 yaşın da hiperaktif çocuk
Arkadaşım bebeğini sünnet etti şehir Hastanesi'ne uyutuyor o yüzden aç kalacak ağlayacak aç olduğu için sabret sen yapacak bişey yok bir gün dayanın çok geçmiş olsun
İşte bende dayanamam buna ya off 🥺🥺
Ben iki oğlumu birden yaptın öyle iyi geçti çok şükür yaz tatilinde yapmıştım evet uyutuyorlar öyle yapıyorlar
Peki amaliyathaneye alıyorlar mı yanına birini oğlum çok düşkün bana çünkü
Yok çocuk tek giriyor başka kimseye izin vermiyorlar 15 20 dk sürüyor hemen odaya alıyorlar daha narkoz halindeyken
Biz de 11 aylık yaptırdık. Ama şimdiki aklım olsa hanımların dediği gibi daha erken yaptırırdım. Bebek küçükse lokal anestezi oluyor 1 yaşı geçtiyse genel anestezi veriyorlar. Sizinki de komple uyutulacak.
Sünnetle ilgili endişen olmasın. Hızlı iyileşiyor. Enfeksiyon almamasına dikkat edin. Anesteziden uyanınca çok ağlamıştı oğlum. Kucağımdan inmek istemedi 2 saat. Babasını bilemedi anestezi etkisi geçene kadar. Onun dışında bir şey yoktu çok şükür. Sırf genel anestezi almasın diye erkenden yaptırmak isterdim şimdiki aklımla.
Operasyona seni almazlar. Ama zaten uyuyor olacağı için alsalar da bir şey değişmez. Operasyon biter bitmez çağırırlar sizi zaten.
Ahhhh nasıl dayanırım buna ben 🥺 bir de aç olması gerekiyormuş ah kuzum çok da sever yemek yemeyi veee hala daha emiyor beni gündüz çok fazla değil ama gece uyuduğu zaman 3 4 kere kalkar emmek için
Gece 12 den sonra aç kalır ve sunetten 3 4 saat birşey yemez ler oğlum açım diyip duruyordu o yandan bn çok üzüldüm ama geçince unutuyor insan
Geçen ay oğlumu sünnet ettirdim bende 5 aylıktı. Sanırım 1 yaş daha farklı oluyor. Özelde yaptırdım ama orda bile yanına almadılar beni. Lokal yaptılar. Ağlamış baya. Genel olması daha iyi. Bir hafta sıkıntılı geçiyor sonra düzeliyor.
Aç kalmasına uyutmalarına ne bilm uyandıktan sonra ağlayacak olmasına nasıl dayanırım bilmiyorum 🥺
Uyandıktan sonra zaten bir süre sarhoş oluyor, ağlamaz. Ama haklısın bende çok stres olmuştum 🥲
Bende bebeğimi götürdüm 1 yaşından sonra getir dedi halbuki abilerini çok küçükken yaptım çok rahat oluyordu onların 3unude özelde yapmıştım ama aç getir vs demediler belden uyuşturma yapıp yapmışlardı 13 14 sene oldu şimdi degistimi bilmiyorum ama bezli çocuk çabuk iyileşiyor korkma kremini sur temiz tut hemen toparlıyor Allah kısmet ederse bende kendi ameliyatımdan sonra yapıcam artık oğlum
Bana da öyle dedi işte ben 1 yaşından sonra yapıyorum dedi doğumdan sonra fırsatım olmadı zaten yeni doğum yaptığım için mecbur bekledim 1 yaşını
Benimkinde şuan 15 aylık bahara doğru yapıcam Allah izin verirse olsun ama gene küçükler çok rahat oluyo Ağrı kesici Krem sur bezle 1 haftada biseycik kalmiyo
Hiç korkmana gerek yok benim 7 aylık ti yaptık bir tane sinide 4 yaşında birlikte yaptık devlet hastanesinde narkoz veriliyorbenim sadece küçüğü durmuyor du ilk getirdiklerinde çok ağlıyor du büyüğü umrunda bile olamadı inşallah sizinde rahat geçer
Benimkini de canı azdır daha 1 yaşında çok ağlıyacak emini. 🥺
Bende 1 yaşında yaptırdım oğlumu sünnet. Uyutuyorlar çıktıktan sonra hemen bişey yedirip içirmiyosun. Ben karton bardak falan koymadım. Doktor ılık suya oturtun saygıyı çıkarmak için dedi. Bizde duşa soktuk ıslatıp sargıyı o şekilde çıkardık. Daha sonra verdikleri kremi sürdük. Ama en önemlisi bize kremi sürerken aşağı doğru derisini çekin demediler. Bizde yapışıklık oldu Allahtan açtılar ama canı çok yandı. Bikaç gün sonrasında az iyileşirken kremi doğru yere sürün derisi yapışmasın ileride cinsel hayatı etkilenir. Doktora sorun kesinlikle yapışmaması için nasıl sürecek diye. Biz bilmiyoduk kimse de demedi
1,493,175 soru
24,397,463 cevap
349,856 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın