0 oy
996 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (71 puan) tarafından

3 yaş 3 ay bir erkek çocuğu için 101 cm boy, 19 kilo gerçekten dert edilecek kadar  fazla mi sizce.?  Yapay zekaya göre baya sıkıntıli bı durummus ! Sizinn çocuklar da durum nedir. Bayadir doktor kontrolümuz yok hiç goturmedim o.yuzden ikilemde kaldim

57 Cevaplar

+2 oy
(16,186 puan) tarafından

Kizim 6 yasinda 20.3 kg su. Fazla canim sanki

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Kızım üç buçuk yaşında 14 kilo bana da çok geldi

+1 oy
(6,531 puan) tarafından

Oğlum 4 yaş 18 kilo  bana da çok geldi

+1 oy
(4,133 puan) tarafından

dr ne diyor o onemli olan ama benim kizim 6.5 yasinda 21 kilo 115 vm 

+1 oy
(577 puan) tarafından

3 ay sonra 5 yaşında olacak oğlum 17 kg fazla tabiki kilosu 

+1 oy
(414 puan) tarafından

cokta degil bence toparlak etki butlu yapisi vardir benim kizim 3 bucuk yasken 18 19 kiloydu oglan 4 yas olmak izere 13 kilo bu da aburcubur hamburger lahmacun cikolatali ekmek tarzi beslenme neticesiyle alinan kilosu . yoksa bunlari yemese hicten kilo almicak demekki..😂

ben 1. sinifta okulda olculdigumuzde 19 kiloydum siniftakiler 24 25 kiloydu

+1 oy
(4,153 puan) tarafından

4yasında 14 kilosu ama bıraz alsa ıyı olur zayıf benım kız sızınkı cok duruyor sankı ama şöyle bırseyde var o kilosu ona boy yapabılır cocugu kısma ama dıkkat et fazla almasın

+1 oy
(649 puan) tarafından

Yaşına göre kilosu biraz fazla persentilin üstüne çıkıyor yani en azından 3,5 yaşında bari olsaydı persentil en üst seviyede olduğu için belki normal kabul edilebilirdi ama henüz daha 3 yaş 3 aylık olduğu için direkt aşıyor. kesinlikle Bir çocuk doktoruna gidin oradan gerekirse çocuk endokrinoloji doktoruna yönlendirilir Bir sıkıntı mı var hormonal bir şey mi obeziteye yatkınlık mı yanlış beslenmeden kaynaklı mı bunların sebebi ortaya çıkar ona göre bir tedavi verilir. 

(649 puan) tarafından

Bu arada doğum kilosunu bilmediğim için doğum kilosuna oranla kilosu orantılı mıdır bilmiyorum ama boyuna göre orantılı duruyor sadece dediğim gibi Muhtemelen bir kısıtlama tedavi uygular diye düşünüyorum yani bazı besinleri yasak koyar bazı besinleri kısıtlar bir beslenme düzeni koyabilir o kadar ya da belki hiçbir şey de yapmayabilir yani normal diyebilir ama her durumda garanti olsun diye göstermekte rutin bir şekilde bir test yaptırmak da vitaminlerine değerlerine hormonlara baktırmakta da fayda olur yani bunlar zarar vermez aksine sizin yararınıza olur :)

(71 puan) tarafından

Doğum kilosu 3115 boy 50 cm di

(16,186 puan) tarafından

Canim persentil ustunde gorunuyor. İri bebek olarak da dogmamis. Belki genetik etki anne baba iri yari heybetliyse ondandir

(71 puan) tarafından

Ana baba da persentil ustundeyiz:))) ikimizde uzun iri yarı insanlarız. Ve iki tarafın sülale de öyle 

(16,186 puan) tarafından

Ondandir o zaman bizim minyon bebeler misal☺️

+1 oy
(1,002 puan) tarafından

Valla kızımda 3 buçuk yaşında en son baktım 19 falandı  yapay zekaya sordum senin gibi fazla dedi bende kızımın fotosunu attım kilosunu göstermediğini söyledi vücudu orantılı 

Bende gözlemliyorum maşallah yaşıtlarına göre yapılı 

+1 oy
(8,284 puan) tarafından

Oğlum hafif toplu bir çocuk, doğum kilosu da yüksek sayılır.  Şu an 4 yaş 2 ay, 20 kilo. Bana da fazla geldi. Muayeneleri de her sene yaptırmanız lazım. Obezite riski var mı ailede?

(71 puan) tarafından

Yok öyle bir risk yok kesinlikle. Kendim vitaminler vs kullanıyorum abur cubur ay katiyen karşıyım bu şekilde fazla oldu sanırım 

(8,284 puan) tarafından

Doğum kilosu da önemli. Siz yine doktora götürün, vesile ile kan değerlerine falan da bakılır

(16,186 puan) tarafından

Kullandigin vitamin umarim multivitamin degildir baci erken ergenlik sebebi onlar

(71 puan) tarafından
+1

Yokyok değil. :) hepsi birkaç doktorun ortak önerisi ile aldığım takviyeler. 

+1 oy
(13,853 puan) tarafından

Bana çok gelmedi Boyuda varmış. Benim kızımda ay sonunda 3 yaşını dolduracak 17 kilo 94 cm. Seninki erkek daha iri

(13,853 puan) tarafından

Bi babamı fazla gelmemiş herkes fazla demiş 😅 ama oğlumda 5.5 olacak 26 kilo geçende onunda kilosunu yazınca burda herkes fazla dedi ama normal duruyor yani fazla değil bence. Hatta doktorumuz böyle giderse 1.85 falan iri bi adam olacak dedi

(71 puan) tarafından

Bakınca bana da normal geliyor aslında hiç öyle sırtımıyor kilosu. Boydan yaşıtlarına göre uzun olduğu çok bariz belli. 4 yaş arkadaşları ile aynı yada bı çogundan uzun. Ama kilosu için aynı şeyi diyemiycm:)

(13,853 puan) tarafından

Bilmiyorum bana fazla gelmedi. Oğlum 118 cm 26 kilo işte bakıyorum normal yani öyle kilolu durmuyor hiç. Kızımda tamam zayıf değiller ama öyle kiloluda değiller yani. 

+1 oy
(2,723 puan) tarafından

31 aylık kızım 19 kilo 98 santim çocuk doktoru bir sıkıntı görmüyor Çünkü anne ve baba olarak biraz yapılı ve uzun boyluyuz tamamen genetik meselesi

(71 puan) tarafından

Öyle mi çok iyi ya. Bizimde iki taraf hep uzun boylu ve balık etliyiz.  Obezite riski yok. Sevindim yorumunuza Moral oldu

(6,515 puan) tarafından

Hay maşallah. Benim oğlum 30 aylık 12 kilo

Ama dediğiniz gibi genetik bizim 2 dede çok minyon dur 

(2,723 puan) tarafından

Aynen ya aileden kaynaklı bizim her iki tarafta uzun kemikli amcalar dayılar vs 180 üstü 

+1 oy
(12,812 puan) tarafından

6 yaşındaki kızım 20 kg, benimki evet biraz zayıf ama sizinki de fazla bence

+1 oy
(4,093 puan) tarafından

Arkadaşim var 3 yaşında oğlu 100 cm 14 kilo imiş

+1 oy
(665 puan) tarafından

Kilosu normal 

+1 oy
(37 puan) tarafından

Canım ben de gayet iyiyim üzülmeni gerektirecek veya dertlenmeni gerektirecek bir şey yok boya gider ileride ya sen çok fazla böyle nasıl diyeyim hamur işi pilav falan yedirme benim oğlum şu an 4.5 yaşında 21 kilo yani bana da öyle diyorlar hani işte yanlış anlama bazı insanlar toplu çocuk gördükleri zaman böyle hani biraz daha iri çocuk gördükleri zaman ay bu iri hasta olur işte Bir şey mi var da bu kadar iri gibi gibi bir şeyler kullanıyorlar beni de çok rahatsız eden bir durum doktorum bunun çok normal bir şey olduğunu söyledi yani kötü bir durum değil boyuyla orantılı ona bakacaksın senin çocuğunun boyu kısa değil benim oğlum zaten şu an 107 santim baktığın zaman arada bir buçuk yaş var neredeyse yani oğlunun boyu iyi korkacağım bir şey olduğunu düşünmüyorum hani yine de kilosundan rahatsızsan bu tarz şeyleri biraz daha az yedir abur cuburdan uzak dursun ya bazı çocuklar yapıları geri yemek yemeyi seviyorlar şimdi benim etrafımda da bunu çekemeyen insan çok açıkçası işte kendi çocuğu zayıf yemeği fazla yemiyor ama benim çocuğum yemek yemeyi seviyor ki yediği yemekler de zararlı şeyler değil asla ama gel gör ki benim çocuğuma sağlıksızmış gibi davranıyorlar aslında öyle bir durum yok

+1 oy
(3,035 puan) tarafından

Benim okulda 5 yaş ogrencilerim genelde 15 kilo ile basliyorlardi seneye boy da 95 110 cm arası oluyordu ortalama. 19 20 kilo sene sonunda olan ogrencinin de boy 118 cm falandı. Kilo bir tık fazla ama boya gider bence bu saatten sonra beslenmeyi düzeltin 

+1 oy
(9,564 puan) tarafından

her çocuk kendi eğrinsinde değerlendirilir. 

bana göre fazladır ama çocuğun kendi gelişimi göz önüne alınırsa normal olabilir. 

+1 oy
(289 puan) tarafından

Bana biraz fazla geldi boyu normal de kilosu biraz fazla gibi

+1 oy
(8,652 puan) tarafından

5 yaş kızım 19 kg

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 233 göst.
14 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 429 göst.
6 Haziran 2021 Diğer kategorisinde İmren bebeğin annesi (1,854 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 282 göst.
+1 oy
2 cevap 146 göst.

Kategoriler

1,496,470 soru

24,445,685 cevap

353,646 kullanıcı

...