Arkadaşımın çocuğu 3 yaşına girecek ama anne baba dışında hiç kelimesi yok onuda anlaşılır bir şekilde söylemiyor ne yapmamız lazm fikri olan varmı
Kızım 3 buçuk yaşında daha yeni 3 lü kelimeye geçti. Bu sabah sabah oldu kalk dedi öyle mutlu oldum ki nasıl özlemle bekliyorum konuşmasını
dil konuşma terapisti ne gotursun 3 yaşındaki çocuğun ikili ve üçlü artık cümle kurması gerekiyor benim kızım 2.5 yaşında yetişkin gibi konusuyor
Evet canım tabi ki çocuktan çocuğa konuşma değilir oğlum 1.5 yaşında net anlaşılıyordu dedikleri. 3 yaşında bizim gibi konuşuyordu neredeyse. Her çocukta dediğim gibi aynı gelişimi beklemek doğru olmaz ama 3 yaş gerçekten büyğk bir yaş. Dil terapisi en iyisi bir sıkıntı varsa sa dilinde falan çenesinde yönlendirirler
Biraz geç kalmadan dil terapistine gidilmeli
çocuk doktoru, pedagog görmeli sonra dil terapistine gitmeli
Başka bi sorunu olabilir. Otizm vs gibi. 3 yaşındaki çocuğun çok net konuşması lazım hadi cümleyi geçtim kelime sayısının fazla olması laızm
Çok telefon youtube falan mı izliyor? Benim eşimin bi akrabasının çocuğu 2.5 yaşını geçiyor. Tek tük kelimeleri var baya az yani. Ama çok youtube izliyor ondan diye düşünüyorum.
Pedagog görmesi lazım önce . O yönlendirme yapar.
Çocuk doktoruna muhakkak görünmeli cümle kurmayı geçtim kelim yokmuş çokta ilgilenirlmesi gerekiyor ekran asla olmaması lazım avmlerde oyun alanları oluyor oralarda çocuklarla kaynasmali hatta doktor kreş önerebilir
Çocuk gelişim bölümüne randevu alıp götürebilir
Benimde oglum 2.5 yasında iken saglık ocagı hemsıresı dedıkı bu yasta konusması lazım ıkılı cumle kurması lazım anne acıktım susadım gibi dedı dil terepistine yönlerdirdi orayada ıkı kere gittim sınırda cıktı sorular sordu oyun oynadı gözlemledi komutlar verdi bende abiside gec konustu dedım olabilir her cocuk bir degildir sınırda dedı bır sonraki kontrole kadar kelime sayısı artar cumle kurarsa bakıcaz duruma dedı suan sınır dedı sonrakı kontrol uc ay sonra falandı oglum bır anda cumle kurmaya konusmaya basladı bence sizde yınede ihmal etmeyın dil terepistine gidin bence ama ben cok endise ettım bu yasa gelmıs 3 yas olcak konusması lazım şimdiye vs cok dediler korkmustum 3 yastan sonra konustu oglum
1,503,364 soru
24,544,807 cevap
360,687 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın