Apartman yöneticisi olduğumda aidat ödemem gerekiyor mu?

0 oy
751 göst.
Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından

Kizlar 8 dairelik apartmanda oturuyorum 3 katli bu sene yonetici sirasi bendeymis bende kabul ettim ama nerde duyduysam yonetici aidat vermezmis ama bizim bina yonetici de olsan vermem gerektigini soylediler bana sacma geldi biraz ama sizin binada nasil bilgnz varmi . 

22 Cevaplar

0 oy
(122 puan) tarafından

Bilmiyorum ki vermesi lazım bence ya 

-Reklam-
0 oy
(34,368 puan) tarafından

Tabiki vermesi gerekiyo ödenen giderler binadaki herkesi ilgilendirir yönetici olmak bişey değiştirmez ortak alan sonuçta 

(5 puan) tarafından

Yani benimde 2 cocugum var esim sehir diisinda calisiyor birini okula gotur digeri 1 bucuk yasinda . Surekli defter elimde takip ediyorum kim verdi kim vermedi hesap yap yok temizlikci geliyor o bitti bunu al su bitti bunu al havalar soguk genelde karta atıyorlar aidati bi daha cik nakit para cek asansorcuye ver yok temizlikciye para ver . Durmadan bebegi uyutuyorum gunduz kapi caliyor yok yoneticiymisim de kapi bozulmusta gercekten bir ugras var sonucta yani vermemesi lazim bence 

(10,332 puan) tarafından

Senden öncekiler verdiyse seninde vermen lazim 

(9,393 puan) tarafından

Aman ne zor iş ona para ver buna para ver sanki şirket yönetiyor 😊

0 oy
(30,968 puan) tarafından

Asıl önemli olan şimdiye kadar nasıl uygulandığı normalde vermiyor diye biliyorum bizimki veriyor ama vermese de olur çünkü koca apartmanın işini takip ediyor hayrına yapılacak iş değil ki

(5 puan) tarafından

Yani benimde 2 cocugum var birini okula gotur digeri 1 bucuk yasinda . Surekli defter elimde takip ediyorum kim verdi kim vermedi hesap yap yok temizlikci geliyor o bitti bunu al su bitti bunu al havalar soguk genelde karta atıyorlar aidati bi daha cik nakit para cek asansorcuye ver yok temizlikciye para ver . Durmadan bebegi uyutuyorum gunduz kapi caliyor yok yoneticiymisim de kapi bozulmusta gercekten bir ugras var sonucta yani vermemesi lazim bence 

(5 puan) tarafından

Yani esim sehir disinda bu yuzden belkide zorlaniyorumdur 

0 oy
(2,280 puan) tarafından

yoneticilerin maasimi ne oluodu sanki belki bi miktar. babasinin hayrina ugrasmiyor ki kimse . hadi sizin 8 daire . benim

oturdugum bina  123 daireli 17 katli bir bina. bir adet yonetici var adam herseyle ilgilenio. aidatimiz 3500 du 4741 tl olmus:) 41 tl ne alakaysa artik babasinin hayrina ugrasmiyordur heralde adam bukadar kisiyle

(16,061 puan) tarafından

Bikaç kişide kullanabilirsiniz. Mesela ablamda var eniştemde yani benide aileye ekledi ben kardeşi kuşlanıyoruz

(2,280 puan) tarafından

bilmiomki babasinin hayrinami yapiolar bu isleri 😂😂  bizim bina buyuk site tek bina ama 123 daire var . binaya ait bir sgkli calisan var maasli tamir tadilat islerine bakio ne is olsa gelio yapio. 4 guvenlik var onlar donusumlu calisio ama teseron firmami yolluo noluo bilmem. 3 de temizlik gorevlisi var . aidatlari faturalari falan bi uygulamaya oduyoruz apsiyon diye bi uygulama. bizim yinetici maas aliomudir bilmemde bedavaya cekilecek dert degil bukadar kalabalik site icin😀

aynen premiumda oluo ama burda seyden izliorum canlitvizle den izliyirum boyle koseye alinabilio. mac vardi da tv de 😀bende dizi izledim kosecikden

(14,034 puan) tarafından

bizim oturduğumuz site 416 daireydi, babam da site yöneticiliği yaptı tek kuruş almadık valla😅😅

(2,280 puan) tarafından

ovv valla helal olsun okadar stresi  falan cekmek zor bana para verseler aman beni karistirmayi. derim 😀😀

(14,034 puan) tarafından

akıllı işi değil zaten yöneticilik ya😂😂

0 oy
(62 puan) tarafından

Büyük sitelerde takip edilmesi gereken işler yoğun olduğu için yöneticiden para alınmaz ama 5 10 kişilik apartmanda işler yoğun olmadığı için onlardan alınıyo diye biliyorum ben tokide oturuyorum 8 katlı 36 daire var bizim yöneticimiz vermiyo

(5 puan) tarafından

Anladim. Ben de duyduklarima gore verilmiyormus. Ama bizim binada veriliyor

0 oy
(4,608 puan) tarafından

bizim 80 daireli blokta , yonetici aidat oduyof ama 4 bin tl huzur bedeli mi ne deniyor , oyle bir ucret aliyor

(5 puan) tarafından

Acaba nerden aliyor . 

(4,608 puan) tarafından

toplanan aidatlardan aliyor :)

0 oy
(4,673 puan) tarafından

Bu site ve bina yönetimin verdiği kararla ilgili bir durum bugüne kadar o şekilde karar verilmiş ve önceki yöneticiler hep ödemişse sizin ödememeniz haksızlık olur genelde tek apartmanlarda yönetici de öder büyük sitelerde site işleri yoğun olduğu havuzlu spor çocuk salonlu uğraş isteyen siteler için yöneticiler ödeme yapmaz hatta bir miktar belirlenip toplanılan paradan her ay yöneticiye de maaş gibi verilir  

0 oy
(5,593 puan) tarafından

Bizim 12 dairelik yöneticide para veriyor. Baştan beri böyle uygullandi.

0 oy
(14,034 puan) tarafından

vermeme hakkı var, kendi tercihine kalmış 

0 oy
(1,853 puan) tarafından

Bu tamamen binanızın anlaşmasına bağlı bizim binada yönetici dahil herkes ödüyor ve her sene bir daireye sorumluluk veriliyor  tek bina olduğunuz için sizin binada alınan kararlar geçerlidir sonuçta geçen sene yöneticilik yapan kişi de bahsettiğiniz işlerle uğraşmasına rağmen aidatı verdi mi o versiyse sizde vermek zorundasınız itiraz ettiğinizde dışarıdan yönetici tutmak istediğinizde aidat ücreti daha da artıyor malesef 

0 oy
(9,075 puan) tarafından

Bizde yöneticilik yaptık farklı sitede de oturdum yönetici aidat ödemiyor sadece asansör bozulur garaj kapısı bozulur yada binaya dış cephe yalıtım gibi şeyler yapılır o zaman veriyor kardeşim bina ısınma merkezi sistem yönetici onu bile ödemiyor

0 oy
(4,119 puan) tarafından

Evet veriyor

0 oy
(71 puan) tarafından

Bence vermemesı gerekır sonuçta o iş bı sorumluluk ve uğraşıyorsun Kımısı gününde atmıyo para sen cebınden verıyon takıp edıyosun kım attı kım atmadı vs. 

Ama sızın 8 daire ve sırayla yapıldığı ıcın dıgerlerı katıyorsa para yonetıcılık yaparken bence sızde katmalısınz mecbur 

0 oy
(1,056 puan) tarafından

Daire sakinlerinin anlaşmasına göre değişen bir şey bence. Normalde apartman yöneticileri maaş alır. Kimi yerlerde yöneticiye maaş ödememek için aidattan muaf tutuyor olabilirler.

0 oy
tarafından

Canım sırayla olduğu için kendiniz belirliyorsunuz verip vermemeyi, bizim 6 katlı 24 daire bir apartman, yöneticimiz sabit herşeyi ile o ilgileniyor. Geçen 3. Kattaki dairede köpek ölüsü gibi birşey kokuyordu bir kaç gün sürdü gecenin bir vakti yöneticiyi aradık düşün yani. Böyle olunca da toplantı da yöneticinin para vermemesine karar verdik. Bundan önce ki yönetici de her yere borç takmış bizim paraları cebe indirdi 🤣🤣 

0 oy
(865 puan) tarafından

Annemlerde verilmiyor,bizde veriliyor 

0 oy
(1,558 puan) tarafından

Ben eskiden tokideydim vermiyordu yönetici aidat

0 oy
(6,733 puan) tarafından

Veriliyor verilmesi de gerekiyor sadece apartmanı silen 1 daire var onlar vermiyor temizlik karşılığı

0 oy
(820 puan) tarafından

Bizim 60 dairelik site 3 yönetici var üçü de veriyor ama aylık olarak para alıyorlar o da zaten yaklaşık aidat kadar bir fiyat. Eğer sizden önceki yöneticiler verdiyse sizin de vermeniz lazım vermediyse o zaman vermezsiniz 

0 oy
(8,044 puan) tarafından

Daire sayısı az olduğu içindir arkadaşımın yöneticiside veriyor hatta çoğu masrafı karşılamıyor diye cebinden veriyormuş ama bizim bina 20 daire birde kapıcı dairesi var o yüzden biz vermiyoruz hatta 7 senedir biziz yönetici hiç vermedik ve keşke almasaydınız biz vermek istiyorum ama alan yok 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Apartman yöneticisi aidat öder mi yoksa muaf mı tutulur?
Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yönetici seçilen kişi apartman sakini olsa dahi aidat ödeme yükümlülüğünden muaf değildir. Yönetici, diğer kat malikleriyle aynı miktarda aidat ödemekle yükümlüdür; ancak kat malikleri kurulu kararı ile yöneticiye aidat muafiyeti veya ücret ödenmesi kararlaştırılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yönetici aidat ödemezse bu durum yasal olarak nasıl çözülür?
Yöneticinin aidat ödememesi, kanunen geçerli bir durum değildir ve diğer kat malikleri gibi aidat borcu yasal takibe konu edilebilir. Eğer yönetim planında veya kat malikleri kurulu kararında aidat muafiyeti tanınmadıysa, yöneticinin aidatını düzenli ödemesi gerekir; aksi takdirde icra takibi başlatılabilir.
8 daireli apartmanda yönetici aidat ödemeli mi?
Daire sayısı kaç olursa olsun, yöneticinin aidat ödeyip ödemeyeceği öncelikle apartman yönetim planına ve kat malikleri kurulu kararlarına bağlıdır. Özel bir muafiyet kararı alınmadığı sürece, 8 daireli bir apartmandaki yöneticinin de diğer malikler gibi aidatını eksiksiz ödemesi yasal bir zorunluluktur.
Yöneticiye ödenen aidat muafiyeti veya huzur hakkı neye göre belirlenir?
Yöneticiye tanınan aidat muafiyeti veya aylık ücret, kat malikleri kurulunun yaptığı yıllık veya dönemlik toplantılarda belirlenir. Bu kararlar, binanın toplam bütçesi ve yöneticinin sorumlulukları göz önüne alınarak oy çokluğu ile kayıt altına alınır ve tüm daire sahiplerini bağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 401 göst.
17 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gülhira (923 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,240 göst.
8 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tugbamelis (1,106 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 296 göst.
20 Şubat 2025 Diğer kategorisinde ❤İlk göz ağrım❤ (7,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,471 göst.

Kategoriler

1,510,172 soru

24,640,020 cevap

365,742 kullanıcı

...