6 yaşındaki oğluma alerjik astım dediler, hangi doktora gitmeliyim?

0 oy
196 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (275 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar başınıza geldi mi böyle bir olaya acaba oğlum 6 yaşında bugün sonuçları çıktı Alevi astım dediler yani çocuk doktoru dedi ne bileyim yani o eskiden öyle bir şey yoktu sadece bir öksürmesi var o da herkes de öksürüyor hasta diye sonuçlarda çıktı ama ne bileyim yani hangi doktora gitmem gerekiyor acaba

6 Cevaplar

0 oy
(286 puan) tarafından

Çocuk doktorundan Alerji ve immitonoloji bölümüne kayıt açtırıyorsunuz sonra da Alerji ve immitonoloji bölümüne randevu alıp gitmeniz gerekiyor. Araştırma ve büyük hastaneler de oluyor bu bölüm 

-Reklam-
0 oy
(596 puan) tarafından

Alerji ve immünolojiye randevu alıyorsunuz Daha doğrusu Eğer çocuk doktoru yeşil alan açmışsa alabilirsiniz direkt alamıyorsunuz Eğer Üniversite Hastanelerinde muayene bulursanız direkt alabilirsiniz alerji ve immünoloji randevu ama şehir ya da devlet hastanelerinde önce çocuk doktoru yeşil alan açıyor Ondan sonra alerji ve immünolojiye randevu alıyorsunuz onlar çocuğa nefes testi ve alerji testi yapıyorlar Ne alerjisi var ona göre ilaç başlıyorlar

(2,958 puan) tarafından

Yeşil alan açılması gerekiyor mı ki canım alerji için ben yeşil alan açtırmadan aldım birkaç kere kardiyoloji için yeşil alan olmadan randevu alamıyorum ama alerji bölümü için yeşil alan gerekmiyor diye biliyordum şehir hastaneine almıştım hatta

(596 puan) tarafından

Bilmiyorum biz hep öyle aldık yani yan dal diye önce çocuk doktoruna oda yeşil alan açtı öyle gittik yoksa randevu alamıyoruz ama üniversite hastanesinden direk alabildik isterseniz  öyle yapin

(2,958 puan) tarafından

Anladım canım ben şehir hastanesine doğduğundan bu yana 3.4 kere aldım ama yeşil alan açtırmadan alabildim e nabızdan kardiyoloji için götürdüm ama çocık doktorundan yeşil alan açtırıp öyle götürdüm herkes yeşil alan açılacak yazınca şaşırdım ben neden normal alabiliyorum diye :₺

0 oy
(733 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Nasıl teşhis konuldu benimde oğlım 9 aylık aşırı derecede hırıltısı var. Dünkü doktor dedi astıma dönüşebilir siz en hep var mıydı hırıltısı flan cnm

0 oy
(20,408 puan) tarafından

Endokrinoloji immuniloji yesil alan acilacak. O oksuruk herkes oksuruyor gibi olmuyor baci biz levmont mudavimiyiz kizimla

0 oy
(2,958 puan) tarafından

Alerjik astım dedikleri şey alerjiyle birlikte astım belirtileri veren alerji türü olarak biliyorum yani alerjiden dolayı bronşları etkilenmesi ve sonucunda astım belirtilerinin çıkması durumudur benim oğlumda 1 yaşından beri var hala devam ediyor ama sürekli ilaç kullanımı vs yok sadece bahar ayları kısmende kışın oluyor 

Yani bu durum tam olarak astım değil alerjiden kaynaklı astım belirtileri veriyor çoğu çocukta geçici bir durum olarak görüyor doktorlar mesela benim oğluma 7.8 yaşında geçer diyorlar eğer o zamana kadar geçmezse büyük ihtimal kalıcı olur demişti doktor şehir hastaneine alerji bölümüne randevu alıp bi gösterebilirsin çünkü direk bağlantı bölümü orası herkes yeşil alan falan demiş ama ben e devletten direk randevu alabiliyorum 

0 oy
(8,148 puan) tarafından

28 yaşından sonra alerjik bronşit olduğumu öğrendim. Sen çocuk alerji bölümüne de git mutlaka

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 yaşındaki çocuğumda alerjik astım için hangi doktora gitmeliyim?
6 yaşındaki çocuğunuzda alerjik astım şüphesi veya tanısı varsa başvurmanız gereken uzmanlık alanı Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları bölümüdür. Çocuk alerji uzmanları, astım tetikleyicilerini belirlemek için gerekli deri prick testlerini ve solunum fonksiyon testlerini uygulayarak en doğru tedavi planını oluştururlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda alerjik astım tanısı hangi testlerle konulur?
Çocuklarda alerjik astım tanısı klinik belirtiler ve uzman hekim tarafından yapılan fiziksel muayene ile konulur. Teşhisi desteklemek amacıyla 6 yaş ve üzeri çocuklarda akciğer kapasitesini ölçen solunum fonksiyon testleri (spirometri) ve alerjen duyarlılığını tespit eden deri prick testleri veya kandan bakılan spesifik IgE testleri kullanılır.
Çocuğumda sadece öksürük var, bu alerjik astım belirtisi olabilir mi?
Evet, özellikle gece artan, eforla tetiklenen veya geçmeyen kuru öksürük çocuklarda alerjik astımın en yaygın belirtilerinden biridir. Bazen hırıltı veya nefes darlığı olmadan sadece kronik öksürük şeklinde seyreden 'öksürük varyantlı astım' durumu görülebilir, bu nedenle mutlaka uzman değerlendirmesi gereklidir.
Alerjik astım teşhisi konulan 6 yaşındaki çocuğun tedavisi nasıldır?
Alerjik astım tedavisi temel olarak tetikleyicilerden korunma ve ilaç yönetimi üzerine kuruludur. Uzmanlar genellikle inhaler (nefes açıcı veya koruyucu) cihazlar, alerji aşıları (immünoterapi) veya antialerjik ilaçlar reçete ederler; amaç çocuğun yaşam kalitesini artırarak atakları kontrol altında tutmaktır.
Çocuğumun alerjik astım olduğunu nasıl anlarım?
Çocuğunuzda sık tekrarlayan öksürük nöbetleri, göğüste hırıltı, nefes darlığı veya oyun oynarken çabuk yorulma gibi şikayetler varsa alerjik astım belirtisi olabilir. Özellikle bahar aylarında veya tozlu ortamlarda bu şikayetlerin artış göstermesi, durumu alerjik astım yönünde güçlendiren önemli bir ipucudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 293 göst.
0 oy
9 cevap 920 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Hatice061987 (3,798 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 741 göst.
5 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yigidinannesi (596 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 408 göst.
15 Haziran 2023 Diğer kategorisinde biri_iste (917 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,906 soru

24,703,629 cevap

369,072 kullanıcı

...