Hipertiroidi değerlerim yüksek çıktı, ne yapmalıyım?

0 oy
260 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (69 puan) tarafından

Yaşayan varmi

imagedegerler bu şekilde yarın doktora gidicem bilgisi olan varmi

3 Cevaplar

0 oy
(911 puan) tarafından

Guatr degil mi ya bu dediğin 

(69 puan) tarafından

Bilmiyorum ki tiroid dedi doktor

-Reklam-
0 oy
(20,147 puan) tarafından

Hizli kilo kaybi boyun agrisi sikayeti ile gittim ben oyle ki bir ayda 6 kilo gitti hep nefes nefeseydim. Cipro kullandim iki hafta sonra duzeldi tiroid bezlerim

(69 puan) tarafından

Değerlerin bu şekilde miydi daha mı farklıydı canım 

(20,147 puan) tarafından

canim gecmis zaman ts4 ve 3 yuksekti ama

0 oy
(2,014 puan) tarafından

Ultrason ister büyük ihtimalle. Troidlerin yüksek çalışıyor ama sana tavsiyem 1 ay sonra tekrar kan ver .

(69 puan) tarafından

Dahiliyeye randevu aldım beklemek daha mı iyi yani

(2,014 puan) tarafından

Endokrin bölümüne yönlendirir gerekirse canım . Onlar ilgileniyor 

(2,014 puan) tarafından

Hayır beklemene gerek yok yarın dahiliye randevun varsa git. Doktor gerekli görürse Endokrin bölümüne yönlendirir. Ben senin için dedim düzelene kadar her ay kan ver. Şuan fazla çalışıyor aniden düşüşe geçerse doktorun bunun bilmesi gerekir. 

(69 puan) tarafından

Tamamdr teşekkür ederim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hipertiroidi kan tahlilinde hangi değerlere bakılır?
Hipertiroidi tanısında temel olarak kanda TSH, serbest T3 ve serbest T4 seviyelerine bakılır. TSH değerinin referans aralığının altında olması ve serbest T4 veya T3 değerlerinin yüksek çıkması genellikle hipertiroidi durumuna işaret eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hipertiroidi belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır?
Hipertiroidi belirtileri arasında hızlı kalp atışı, ellerde titreme, aşırı terleme, istemsiz kilo kaybı ve sinirlilik hali yer alır. Bu belirtiler vücudun aşırı hormon üretimi nedeniyle metabolizmanın hızlanmasından kaynaklanır ve mutlaka bir endokrinoloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.
Hipertiroidi tanısı konulduğunda tedavi süreci nasıl işler?
Hipertiroidi tedavisi, hormon üretimini baskılayan antitiroid ilaçlar, radyoaktif iyot tedavisi veya gerektiğinde cerrahi müdahale ile gerçekleştirilir. Doktorunuz kan değerlerinize ve genel sağlık durumunuza bakarak sizin için en uygun tedavi yöntemini belirleyecektir.
Hipertiroidi hastaları beslenmesinde nelere dikkat etmeli?
Hipertiroidi hastalarının iyot alımını doktor kontrolünde düzenlemeleri ve aşırı kafein tüketiminden kaçınmaları önerilir. Beslenme düzeninde kalsiyum ve D vitamini dengesini korumak, metabolizmanın hızlanmasıyla oluşan kemik kaybı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Hipertiroidi tedavi edilmezse vücutta ne gibi sorunlar yaratır?
Tedavi edilmeyen hipertiroidi ciddi kalp ritim bozukluklarına, kemik erimesine, göz sorunlarına ve metabolik krizlere yol açabilir. Hormon seviyelerinin uzun süre yüksek kalması hayati organların yorulmasına neden olabileceği için tıbbi takip ve düzenli ilaç kullanımı kritik öneme sahiptir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 266 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Svq (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 194 göst.
0 oy
3 cevap 308 göst.
0 oy
2 cevap 376 göst.
26 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,039 puan) tarafından soruldu

Kategoriler