Kaynanam uzun süredir rahatsız , kaç kere doktora götürdük. Hatta benim kolum 3 aydır ağrıyor randevu gününde yine hasta oldu gidemedim eşim onu götürdü sonra bana geldi et çorbası yaptım bitki çayları falan iyi olmuştu.Bu gün okul ihtiyaçları için çıktık eşim annem rahatsız gidip bakalım dedi tamam dedim. Biraz oturduk kalkıyorduk eşim bize gel dedi , kaynanamdan önce indim öne oturuyordum eşim annem öne otursun rahat etmiyor arkada dedi bozuntuya vermedim . Geçtim arkaya eve geldim şifa çorbası , bitki çayları falan elimden ne geldiyse , eşim onu acile götürecem sonra eve bırakacağım dedi , baktım hastaneden tekrar buraya getirdi. Kaynım bekar hiç annesi ile ilgilenmiyor hatta mutlu oldu kız arkadaşı ile evde sabahlayacak diye . Sanırım kaynanam kaderimde var , bana iyi olsa amenna ama kötü günde bana sığınıp iyileştiğinde ise hayatı burnumdan getiriyor. İki yüzlüdür arkamdan sürekli kuyumu kazıyor
Yok bi kurtuluşum galiba.
yoo sneinde bir insan oldugunun esinin farketmesi icin kosuup ses cikarman lazim. bende bir insanin bu kadinin tek cocugu sen degilsin farkindaysan diye hatirlatman lazim esin belliki seni bakici olarak goruyor robottan falan oldugunu dusunuyor
bilmiyorum uzaktan davulun sesi hos gelir derler ya allah dagina gore kar verio demekki ben yapamazdim boyle. su halimle kimseye yemek hazirlayamam ben cocuga bakip kendi orucumu tutsam iki kap yemegimi yapsam yeter daha siz beni cagirin derdim yani bir kere evime davetten sonrasi artik o eziyete katlanamam. esimede kendin yapip yedirebileceksen misafir davet et ben kendimi zor idare ediyorum gormuyormusun derdim bilmiyorum cok insafsizca. annesinden baskasini gozun gormeyecektiyse niye evlendin gunahima girdin diye bas bas bagirirfim yani tum herkese rezil ederdim esimi ananin memesinden kopamadiysan koynuna kari almaya niye niyetlendin diye .
valla allah sabir versin ne diyim
ozaman o kendıne baktıracak bı hızmetcı arıyor
aynen oyle . ee masallah benden iyisin anne bugun yemekler ev isi senden bugun dinleneyim ben deyip geceip odana yatman lazim. cocuk varsa zaten ben covugu zor idare ediyorum hasta halimle diyebilmen lazim esine
valla ben hamıleyken hanımefendı öutfaga yemek yapmaya gırmezdı kızı hamıle ya dığer kızlarına dıyor hamıle hamıle nasıl yemek yapıyor tek basına dıycem siz bana yaptırıyordunuz hıc acımadınız ustelık laf söyledınız sonra dedım ne ugrascam bunlarla bıde 2 kısıler ben onlar geldıgınde bıle mutfaktan cıkmıyordum ayaklarım sısıyordu uyuyamıyordum gecelerı koca olacak sahısta cok abartıyorsun dıyordu cocuk dogduktan sonra zaten onlada pek samımı degılım annesi ölunce napacak acaba kız ben lohusalık yasamadım bunlar yasadı en cok sankı onlar dogurmus 😂😂
Ne desen haklısın, keşke öyle olabilseydim. Bi tık tavır koysam dünyanın kötüsü oluyorum
kız sen iyiliğini yapıyorsun o çekecek öteki dünyada cezasını merak etme zaten bu hayatta yardım eden gelın hiçtir onlara ezıyet edecek bı gelın lazım bak bakalım nasıl el ustunde tutuluyor sen Allaha havale et bosver
Sende haklısın canım ama iyi niyetim sürekli suistimal ediliyor
haklısınn en kotusude bu zaten benımde cok ıyı nıyetım suıstımal edıldı ama takmıyorum hiç yokmuslar gıbı davranıyorum sen yıne ayrı yasıyorsun ben aynı evı paylasıyorum
Ayy Allah sabır versin oda daha da kötü canım, nasıl baş edebiliyorsun . Nereye kadar mesafeli davranabilirsinki aynı evde
aynı dılı konusmuyoruzkı bılerek dıllerını ogrenmıyorum anlıyorum ama konusmuyorum 😅😅 cok iyi valla kürtçe dilleri
Abartmayın ya iki gün sende kalsa ne olacak sanki hasta bir de. Kocanı büyüten kocana anne olan insan . Bazen bazı insanların empati duygusunun olmadığını düşünüyorum.
Senden beterim merak etme bacım. Neler yapıldı bana neler
Az önce oğlum onun telefonundan oynadı diye ******** diyo şu an bu yorumu yazarken bide. Akıllara durgunluk verecek cinsten
Ya ben kalsın küfür etsin demedim. Yani normal insan gibi iyileşince gider diyorum . Yoksa küfür etmesine normal denilmez tabiki
İşte Benimki insan olsa 1 yılda bakarım ama değilki
Allah yardımcın olsun canım ne diyeyim
Yani 2 gün kalmış yada kalcak ömrü boyunca sende kalmıycak biraz abartmışsın ayrıca sana kötülük edene sen iyilik ederek sen sevap kazanıyorsun
Keşke kendisini tanıma fırsatınız olsaydı , o zaman aynı yorumu yapacağınızı düşünmüyorum. Yada eski paylaşımlarıma bi göz atın derim .
Canım Ozmn ya komple bağları kesicen ne evine alcan ne gidicen yani ne diyim ki ters anladın dediğimi ama ters bişey demedim Allah yardımcın olsun Ozmn ne diim
Yok canım iyi niyetini Anladım ne demek istediğini de anladım hani bir iki gün için abartmaya gerek yok gibisinden Ben zaten merhametli bir insanım ve tüm bunlara rağmen her zaman iyi oldum annesi olduğu için ama sanırım tüm iyiliklerin bana kötülük olarak dönüyor bundan korkuyorum şu an çok iyi bakıyorum ona Geçen senede bebek gibi baktım aylarda günün sonunda Ramazan ayında oruçlu halinde hiçbir suçum olmadı halde beni arayıp bir sürü laf sokup telefonu yüzüme kapattı.
Seni çok iyi anlıyorum. Herkes ne olacak 2 gün kalsın diyor ama insanın bazen içi kaldırmıyor. Herkesin tahammül seviyesi aynı değil. Ayrıca eşinde tuhaf, seni neden hastaneye götürmeyin annesine baktırıyor anlamadım.
Öyle valla canım, bana yapmadığını bırakmadı şu güne kadar. Eşime gelince sorsan seviyorum der ama zerre kadar düşünmüyor. Kendisi iki hapşursa acile gidiyor
Sende öyle olacaksın bu kadar basit. Eskiden kocamda annem hasta, yalnız diye beni zorla götürürdü, artık boşanma raddesine geliyorduk. Ama artık akıllandım, kolum hafif ağrısa ölüyorum diyorum. Bel fıtığım var her azıcık yoruluyum belimi tutarım acımasa bile. Başka türlü olmuyor
En iyisi öyle olmak , yolsa koca nisüre sonra hizmetçi belliyor bizi valla. Hasta olsam bi gün gelip bi çorba yapmışlığım yok bu kadının
Benimkide aynı, kaç kere belim tutuldu da ihtiyacın var mı demedi. 5 aylık hamileyim daha 1 kere arayıp hayırlı olsun, hamilesin ihtiyacın olan bir şey olursa haber et demedi. Ama ben bunları unutmam ve eşimede dedim. Bugün aramayanlar bebek sevmeyede gelmesin diye
Böyle oluyorlar valla canım , 3 çocuk doğurdum büyüttüm birine bişey almadı , birinde gelip bakmadı bana ,tek başıma büyüttüm.
Aşkım boşver sen Allah rızası için yap gerisini Allah'a bırak Rabb'im büyük bazen şer bildiğin hayır, hayır bildiğin şer olabilir . Böyle yapıp hayatı kendine zindan etme bakiver 2 gün Allah'ın rızasını kazanmak için
Haklısın canım Allah razı olsun ama tabii ben zor duruma giriyorum çocuklarımla aynı odada uyuyor şu an Onların üstüne öksürüp duruyor İnşallah çocuklarım hasta olmaz. Ev küçük bide
Çocuklara kendi odanda yatak yapma olasılığın yok mu canım öyle çocuklar hasta olur
Keşke olsa canım maalesef kira'dayım yani şu an bile hani borç içindeyiz araba aldık çünkü benim büyük oğlum özel bir çocuk servisleri teslim edemezdim iki tanesini okula götürmek içinde araba aldık Onları okula götürüp getirebilelim diye yani şu an için hiçbir şekilde imkanım yok Ancak borçlardan biraz kurtulabilsem o şekil
Kız bacım öyle değil kenara köşeye yatak döşek serip sizin odada yatırmanızdan bahsediyorum
Maalesef canım yatak odamızda Ancak yürüyebiliyoruz böyle bayağı küçük onların küçük bir odaları var kıyafet dolabı var ve oyuncakları bildiğin odayı kapatıyor yani ancak bir kişilik yatak kurabilirim, belki hanımefendi Kabul etmeyecek ama şu an için eve gitmiş birkaç işi varmış tekrar gelirse çocukların odasında yatıracağım çünkü Kardeşler yan yana uyumak istiyorlar onun yatağını çocuk odasında kurarım
Oncelikle gecmis olsun eşin senin hasta olduğunu bildigi halde boyle davraniyorsa esinde sıkınti var tamam annesi atsın demiyorum ama önceliği esi ve cocuklari olmalı hanım hastayken is istemek sacmalik sende tadim tuzum kaçmasın diye zar zor yapiyon anladığım kadarıyla ama buna son vermek ıçin esinle kararlı bir şekilde konuşman lazim kendine yazik
Teşekkür ederim canım Allah razı olsun, edeğin gibi öyle valla huzur olsun diye uğraşıyorum ama olan bana oluyor. Artık tavrımı koyacağım, yabancı gibi hissediyordum hatta yemin ederim hizmetçi gibi hissediyorum
Rica ederim hepimizden Allah razı olsun insallah hersey gonlunce olur eski yazilarini da okudum hayat bu kadar masum degil uzulen sen olursun dua edicem biraz eşine tırnağinı gostersen ya da iyilikce anlatsan bu durumlardan sikayetçi olduğunu bilemedim dahada kotü olmasinda durum esinin korktuğu biri varsa anlat eşin belki korkar kendine ceki düzen verir
Sağol canım, artık valla şehir değiştirmeyi düşünüyorum. İmkanım olsa şu dakika giderim. Öbür türlü kutuluşum yok . Yer gök inleten bi horlaması var kadının çocuklarımın yanında uyuyor . Şu anda hala ne ben ne bebeğim uyuyamadık işkence resmen.
Eşine de ki bir daha kimsenin yanında beni uyarma bana emir verme. Zaten geçip oturmuşsun seni kaldırması çok ayıp küçük düşürmüş seni. Uyar matlaka
Henüz annesi gelmemişti , ama tabi ben çok kırıldım . Hep ikinci plandayım onun hayatında.
Aynı benim kaynanam da böyle iyi gün dostu. Ama iş eşinde bitiyor ben istemesem de zorla yaptirmiyor artık eşim çünkü strese girmemem gerek biliyor. Gerekirse ses çıkar eğer cikarmazsan bu hep böyle gider
Benim eşim kördür bize yapmadıklarını bırakmadılar Hala da peşinde dolanıyor Ben de annesidir Yazıktır Günahtır diyorum ama Olan bana oluyor
Sana da yazık günah sende bir insan evladısn
Keşke benim kaynanamda 52 gün önce vefat etmemiş olsaydo halen başımızda bir büyük olarak kalsaydı mukadderat işte.ölüm ani o yüzden size emanet edilen yaşlılarımıza iyi bakmak gerek onlar kötü bile olsa.sen üzülme yaptıkları onun defteridir isteeigi gibi yazar hesap gununde iyininde kotuninde hesabını verir sende yaptığın iyiliğin ve sabrın mükâfatını alırsın ha dunyada ha ahirette elbet alırsın bir yerde
Başınız sağ olsun Rabbim mekanını cennet eylesin İnşallah tabii ki söylediklerine katılıyorum haklısın Ama işte İnanın ki o kadar çok sabrım tükendi ki o kadar yıprandım ki Çünkü çocuklarıma bile Ancak yetebiliyorum büyük oğlum atipikotizim onunla uğraşıyorum Diğer ikisi küçükler yani artık Mecalim kendime bile kalmamış
1,494,294 soru
24,413,085 cevap
351,075 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın