Eşimin ailesine yaptığı harcamalar yüzünden neden geriliyoruz?

0 oy
586 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (55 puan) tarafından

En son kayınvalidem eşimden süpürge istemişti bize gerilmiştik,çünkü kira veriyoruz eşim halen sorumluluğunun farkında değil ama eşim sonrasında bunu beni sinir etmek için yaptığını söyledi söylediğinde hiçbir mantık yoktu yani sonra annesi aradı süpürge alacak mısın oğlum dedi o da alırım anne dedi tabii ben kendimi geriye çektim eşim yaptığının farkında tabii üzerime düştü ilgilenmeye çalışıyor felan suratımın farkında illaki gerilecektik ben de süpürge istiyorum bana da al dedim tamam beğen alayım dedi hadi alışveriş merkezine gidelim o zaman dedim ihtiyacın mı var dedi ? Hayır ama istiyorum yok mu diyeceksin dedim sen annem istiyor diye art niyetlisin dedi annesi abine söyle beraber alın demişti abine neden söylemedin dedi söylemem ben abime felan alırım nolmuş bıktım sus artık ben bu boş mevzuları dinlemek istemiyorum felan dedi birbirimize girdik yineee bana bi de dün de diyor benim param yok 

7 Cevaplar

+2 oy
(8,908 puan) tarafından

Biraz kocayı kullanma kılavuzu okuyun kızlar. Böyle yaparsan afedersin ama n.ah alır

Annesi süpürge istediği zaman diyeceksin ki

Haklısın anne eskimiş oğulların alması lazım bu yaşında seninde hakkın diceksin(kocanın yanında)

Sonra eve gelince surat asma yapmıcak aksine annene süpürge şart hayatım taksitle felan alalım olmaz böyle diceksin

Hep annesini düşündüğünü ona değer verdiğini göstereceksin.avm ye annesi için götürceksin . Sonra orda süpürge beğenirken hayatım bizimde şu eksikti evde yada eskimişti. Bak ne güzel taksit yapıyorlar beraber ödenir biter .diceksin. biraz uygulayın farkı görün . Alırsa alsın anasına kendi ödeyecek niye bukadar dert ediyorsunuz. Ki kendinizi parçalasanızda onu alacak zaten. Hem kaynana sana inat yapacak hem kocan. Dikleşmeden halledin birazda

(55 puan) tarafından

Var herşey hepsi bizim diyor inadına.. eşyasız eve çıkınca alınacak herşey ama bi koltuğu burnumdan getiren eşya alamaz sanmıyorum 

(2,285 puan) tarafından

image

ya sana okadar uzuluyorumki yanlis anlama gercekten dert oluon icime . kiz almaz sanmiyorum ne . 

almaz sanmiyorum deyip kabullenmissin durumu vok sasirtici. buraya almaz sanmiyorum diyene kadar essek gibi alacak tabiki desene oyle dusun yani. almaz sanmiyorum diye dusunup durumu kabullenme. essek gibi ister seve seve ister s ke s ke alacak yani. evlilik cuzdanini alip burustirup agzina tikarsin vigneyip yutsun belki evlendigini ev kurdugunu farkeder belki.  yav esyasiz bos daireye tasinsan si.ke ske alacak yani napcak bi koltuk takimiyla yasamayacakya. sen kendini kabullendirmissin inanilamaz bir durum ya saka gibi. okadar bıkmissin ki kendin bile kabullenmissin gunlerin omrun bos yere gecio ziyan oluyor bunun bilincindesin yani bu adami deli divane kul kole olsan bile niye evli kaliyorsun. ailene cek git gercekden omur tuketilmezki bu adamla. askindan kul kole bila olsan goze alip cekip gtmen gerek.

adam seni oyle bir hale getirmis ko bos yere nefes alip verip zaman tuketiyosun omrunun bitip olecegin gunu bekliyorsun  gibi gercekten yanlis anlama beni iyi kotu tanidin uzmek istemiyorum seni ama ya seni ne hale getirmis adam almazki sanmiyorum napim kaderim boleymis yaa deyip hic tinlamiyorsun artik mucadele edecek mecalin bile yok degismeyecek biliyorsun.  neden cekiyosun hala bu adami ailenin yanina gt yak dersane parani falanda anne babanin dizinin dibinde dursan annen hasta bile olsa suyunu onune getirir . aman yeterki calis diye senin omur tuketmene nekadar kotu aile bile olsarazi gelmez yani 

(55 puan) tarafından

Hayatım baştan sona zorluklarla geçti kendime kendi değerimi öğretmem yıllarımı aldı halen de sınır çelemiyorum maddi özgürlüğüm yok kendime güvenim kalmadı eşimle tartışmak bile istemiyorum mecbur alacak tabii ama ailede en çok kendinin sömürülmesi benim sinirlerimi bozuyor her seferinde 

(55 puan) tarafından

Ailemi de anlatsam zaten roman olur boşver evde tek başıma durayım öyle huzurluyum ki bekarken de her gün bi kaos vardı inan nefes alamıyordum 

(2,285 puan) tarafından

anladim allah feraha cikarain kalbini insallh

-Reklam-
0 oy
(1,699 puan) tarafından

Param yok ne demek ya sart koscaksin sende baska bisey iste ona supurge aliyosa sana da kurutma makinasi alsin sana onu almiyosa sende supurge alamazsin de ozaman ben anlamiyorum bu erkekleri karilarina gelince yok ailesine darpane oluyolar 

(55 puan) tarafından

İhtiyacım yokmuş evde süpürge var diye almıyor hareketimi art niyetli bulmuş 

(1,699 puan) tarafından

Tamam annesidir alsin benim esimde alir da benden kisip ben azla yetinceksem alamaz eli bol olur alir senin durum o olsa bu kadar tepki vermezdin diye dusunuyorum belliki durumunuz sıkışık seni sıkıp annesine hediye alamaz 

(55 puan) tarafından

Konuştum dün tam da dediğin gibi benim bir şeyim eksik olmazsa alabilirsin seninle bunun için tartışmıycam dedim o da zaten her istediğin alınıyor tamam alırım sorun yok eğer gereksiz bir şey istersen almam diyor 😂 ya zaten ben ne zaman fütursuzca harcamışım 

(1,699 puan) tarafından

Tamam bacim iste o zaman sende bundan sonra sikma kendini 

(55 puan) tarafından

Bana yok canım lüzumsuz saydığını düşündüğü an almak istemiyor 

0 oy
(6,742 puan) tarafından

Kız başka birşey isteseydin ya süpürge deyince kısasa kısas olmuş tam

(55 puan) tarafından

Sinirimden kendimi yedim napayım 

0 oy
(426 puan) tarafından

İhtiyacın olan başka şeyler iste sende. Bide ihtiyacım yok ama istiyorum deme. Başkaları yüzünden kendi huzurunu bozma bacım. Başka seyler iste. Ya bu kocaların iki kaşığından birini kiracaksin diye boşuna demiyorlar

(55 puan) tarafından

Doğru 

0 oy
(2,285 puan) tarafından

kiz sende bi hossin supurgen varsa supurgeye igtiyacin yiktur . baska bisey aldir . koltuklarini yenilet . elalemin ikinci el esyansini kullanma degistir. supurgeye karailik supurge istersen adam gicik olur burda hakli degil ama senin gicikligina istedigini anlamis😀😀😀 ihtiyac olan bisey aldiraydinya isteseydin

(2,285 puan) tarafından

yada suourge istiosanda evet bozuk idare ediorum ole mole ozaman alalim de . ihtiyacim yok biye dion yani sende:)

(55 puan) tarafından

Ne istedin de almadık diyor ev 2.eşyalı slk mı ne ? Dedim bi tek salona koltuk aldırdım dedim kocam ben onu da almayacaktım sen istedin diye alındı dedi ne istiyorsun da alınmıyor diyo şaka gibi 😂

(2,285 puan) tarafından

yamm iste ikinci el olanlari yenile  kaynanaya supurge alindi diye degil alinmasi gerekiyir diye. ne istiyonda alinmadi diosa ha bu degisecek bozuk calismiyir istiyirum iste para yok diye birdurumda yok. ne istedinde alinmadiysa bunu istiom dicen o ikinci elleri sirayla yenilet iste bozuk degilsede bozuk de

(55 puan) tarafından

Bozuk olan ne diyiceğim evde herşey ev sahibinin herşey de çalışıyor bunu da kendide iyi biliyor eşyayı öyle sahiplenmiş ki bizim herşeyimiz var diyip duruyor 

0 oy
(717 puan) tarafından

Keşke başka bişey isteseydin süpürgeye ihtiyacın yokmuş zaten   o yüzden kocanın heyheyleri gelmiş 😄 

(717 puan) tarafından

Öylesine laf anlatamazsın canım geçen yıl  eşimin kardeşi yurt dışındaydı eşim bana diyordu sürekli pazara gidiyorsun  gereksiz alışveriş yapıyorsun diye gereksiz dediği şeylerde ev ihtiyacıydı ev aletleri falan değildi bizden kısıp kardeşine gönderiyordu  kardeşi için 2 milyon para gönderdi bizde hala kiradayız   hala geçim derdi abiside sadece 700 bin verdi o bnmle oğlumunda haklıydı helal etmiyorum abisi hep  böyle yapıyor tam Bi ev alacaktık izin vermedi Rabbım 2 dünyada da yakasını Bi araya getirmesin  7 tane abisi var hepsinin evi var anesi hepsine verdi bize vermedi hakkımızı Vala helal etmiyorum ben bişey diyin ede beni suçluyorlar

(55 puan) tarafından

Her evde bi tane afedersin ama enayi oluyor 

(717 puan) tarafından

Evet o enayi de bize denk geliyor çünkü diğerleri öyle değil hepsi kendi hayatına çocuklarına adamış

(55 puan) tarafından

Önceliği kendi ailesi olmayanı ailesi sömürür işte ben annesine birşey almasın demiyorum bize gelince para hesabı yapmasın o zaman 

(717 puan) tarafından

Aynen öyle Vala erkek adam evliyse önceliği eşi çocukları olmalı. Ailesini silip atsın demiyoruz ki

0 oy
(9,078 puan) tarafından

Eğer süpürge ihtiyacın yoksa sırf inat için süpürge alınmaz bence süpürge yerine annene gitmek için para iste bu daha önemli bence 

(55 puan) tarafından

Dün istedim verdi ama param yok da vereyim neyse modundaydı annesine gelince hiç ikiletmiyor ama 

(9,078 puan) tarafından

Demekki parası var canım sana gelince yok o zaman acıma acınak duruma düşersin 

(55 puan) tarafından

Adam almıyor acımasam nolacak ki ya da lafını yapıyor kendi öz babamda öyleydi gördüĞüm yaşadığın mdan farklı değil bir şey ne yazık ki 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin ailesine yaptığı harcamalar konusunda nasıl sınır çizebilirim?
Eşinizin ailesine yaptığı harcamalar konusunda sınır çizmek için öncelikle ortak bir bütçe planı oluşturmalısınız. Gelir ve giderlerinizi şeffaf bir şekilde masaya yatırarak, evin temel ihtiyaçlarını önceliklendiren bir harcama disiplini belirlemek gerginlikleri azaltabilir. Eşinizle beklentilerinizi suçlayıcı bir dille değil, 'biz' dilini kullanarak konuşun ve ailenin mali sorumluluklarının öncelikle kendi hanenize ait olduğunu net bir şekilde ifade edin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte maddi konularda yaşanan tartışmalar nasıl yönetilir?
Evlilikte maddi tartışmaları yönetmenin en etkili yolu, düzenli finansal değerlendirme toplantıları yapmaktır. Bu toplantılarda her iki tarafın da harcama alışkanlıklarını dürüstçe paylaşması, ortak hedefler belirlenmesi ve beklenmedik harcamalar için bir limit konulması çatışmaları minimize eder. Duygusal bir tepki vermeden önce finansal gerçekleri konuşmak, sorunun kişisel bir meseleye dönüşmesini engeller.
Eşimin ailesine karşı sorumlulukları ile bizim geçimimiz arasındaki denge nasıl kurulur?
Bu dengeyi kurmak için evliliğin getirdiği sorumlulukların hiyerarşisini belirlemek gerekir. İlk sırada her zaman birlikte kurduğunuz yuvanın ihtiyaçları ve tasarrufları yer almalıdır. Geniş aileye yapılacak yardımların, kendi bütçenizi sarsmayacak miktarlarda ve her iki eşin onayıyla yapılması, ilişkinizdeki huzuru korumanın temel anahtarıdır.
Eşimle harcama öncelikleri konusunda neden sürekli tartışıyoruz?
Tartışmaların temel nedeni genellikle çiftlerin 'ihtiyaç' kavramına yüklediği farklı anlamlardır. Sizin için bir ev eşyası aciliyet taşırken, eşiniz bunu ailenin talebine göre şekillendiriyor olabilir. Bu durumu aşmak için harcamaları 'acil', 'gerekli' ve 'istek' şeklinde kategorize eden bir liste üzerinde uzlaşmak, iki tarafın da beklentilerini netleştirecektir.
Ev geçimi konusunda sorumluluk almayan eşle nasıl iletişim kurulur?
Sorumluluk almayan bir eşle iletişimde somut örnekler üzerinden gitmek ve beklentilerinizi net bir şekilde dile getirmek önemlidir. 'Sen sorumluluk almıyorsun' demek yerine, 'Kira ve faturalarımızı ödemek için aylık bütçemizi birlikte planlamaya ihtiyacımız var' şeklinde çözüm odaklı cümleler kurun. Eşinizin sorumluluğunu fark etmesi için bazen ortak finansal kararların sonuçlarını bizzat görmesi gerekebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 255 göst.
0 oy
10 cevap 629 göst.
1 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sevgi344 (406 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 156 göst.
10 Aralık 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mami (782 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 541 göst.
2 Aralık 2025 Aile & Aşk kategorisinde Nezireeylul (1,827 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,241 soru

24,640,599 cevap

365,770 kullanıcı

...