0 oy
89 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,004 puan) tarafından

bebeğim 8 gunluk. Emzirirken çok tıkanıyor. Bir yandan endişelenıyorum ya bişi olursa diye. Bı yandan da kafamda şöyle bir soru oluşuyor bu durum ileride meme reddi yapar mı diye? Var mı böyle bir durum yaşayan? Tecrübelerinizi aktarır mısınız?

9 Cevaplar

0 oy
önce (266 puan) tarafından

Sütün tazyikli geliyorsa ondan olabilir 

önce (1,004 puan) tarafından

Sanırım öyle 

-Reklam-
0 oy
önce (522 puan) tarafından

Emzirmeden önce sütünü biraz sağ. Tazyikli gelmesini engeller yoksa bebek içemez redder

O şekilde yapayım tesekkurler. 

0 oy
önce (253 puan) tarafından

tikanio bigulur gibi oldugunda iki kolundan tutup kollarini havaya kaldiracaksin. hicbise olmaz. geriye kaykik yatar gibi oturarak emzir sut akisi yavaslasin. dort bes aynoyle bogulur gibi emecek zaten hemen hemen her bebekde olur bu

Yorumunla dikkatimi çekti. Yatarken emzirdiğimde tıkanmıyor. Oturur vaziyette emzirdiğimde hep tıkanıyor. Tesekkur ederim 

0 oy
önce (326 puan) tarafından

Sütün çok tazyikli olduğu için. Meme ucuna yakın makas yaptığında sık  meme ucunda çok delik oluyor bnmde öyle olmuştu  tıkandığında ani hareket edipte bebeğini korkutma  yavaşça  alnına  okşa 40 nda zaten süt öyle akar  göğüsleri  ıslatır hep.  40 çıktıktan sonra zaten  ilk 6 ay memede süt olur ama akmaz o kadar 

0 oy
önce (66 puan) tarafından

Şuan en tazyikli dönem çünkü ilk 40 gün deli süt derler benimde öyle idi ben önden sağardım 120-180 cc çıkardı ve hala süt olurdu daha sonra kızıma verirdim hatta böylelikle ön süt alırdım ve onları boşa gitmesin diye süt poşetleriyle buzluğa kaldırdım ve şuan 7 aylık çıkarıyorum ek gıdalarına kullanıyorum yada bir yere gidiyorsam aileme diyorum verin hemde bebek rhatsız olmadı o zaman şimdide boşa heba olmadı o sütler daha sonra bebek ağzı güçleniyor e tabi sütler normale dönüyor tıkanmaz. 

önce (66 puan) tarafından

Çünkü sonrası yağlı süt oluyor kızım ilk bir ayda 2250 kg almıştı çok hızlı toparladı tabi sütün verimi kalitesi de önemli oda ayrı konu 

0 oy
önce (3,924 puan) tarafından

Evet yapar süt tazyikli geliyor olabilir bende de bu şekildeydi tabi tecrübesizlikle o şekilde zorla vermeye devam ettim 2 ay bile emmedi ve red etti 

Bu yüzden emzirmeden önce 1 er dakika falan bi pompa ile sağmanı tavsiye ederim süt normal akmaya başlar cocuk rahat eder  

0 oy
önce (260 puan) tarafından

Meme reddi olmaz ama ilk başta olan gördüm kardeşim de böyle di birde çekiyordu tanziykli geliyordu korka korka verdi anlini ovuyordu 

0 oy
önce (21 puan) tarafından

Cnm emzirmeden önce biraz elinle göğsünü sağ tazyikli olmasından dolayı öyle oluyor ve uzanarak bebegıni emzir bebegıni kolunun altına koyarak 

0 oy
önce (4,981 puan) tarafından

Muhtemelen sutun tazyikli geliyordur bu sorunla 9 ay uğraşmış biri olarak sıralıyorum 

Emzirme aralığını cok acma, takip et 1 saatte bir acikiyorsa 45. Dkda bebek istemeden sen emzir, ayakta, yürüyerek ya da yatak kenarında veya pilates topunda hafif yaylanarak emzir. Asla cok acikmasina izin verme en onemli nokta bu aslinda. Büyüdükçe bebek bu tempoya alışacak 

Tesekkur ederim 🌸🤱

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 472 göst.
8 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 3434 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 183 göst.
11 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde DuyguHira (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 406 göst.
16 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Sinemcik (1,475 puan) tarafından soruldu