Çocuğumun vücudunda aniden çıkan kızarıklıklar nedir?

0 oy
181 göst.
Diğer kategorisinde (151 puan) tarafından

image

image

image

hanımlar iyi akşamlar . Kameram kötü çok net çekemedim ama anlayanlar bakar mı nedir bu ? Sabah gördüm ama çok önemsemedim geçer dedi sonra üstünü değiştirirken bilmiyorum sanki kızarıklıklar daha da belirginleşmiş gibi geldi bana korktum nedir bu ? Üç çocuğum var ama ilk defa geliyor bu başıma kötü birşey mi hastaneye götürmem gerekir mi yoksa sağlık ocağına mı götüreyim ?

3 Cevaplar

0 oy
(1,164 puan) tarafından

Birşey alerji yapmış git alerji testi yaptır canim

(151 puan) tarafından

Aklıma geldi bu ama sabah extra birşey yemedik her zamanki aynı kahvaltı . Caba kıyafet dokunmuş olabilir mi ? Deprem çantasından zıbın çıkartıp giydirdim ondan sonra oldu zaten acaba vücuduna dokunmuş olabilir mi ? Ne bilim zıbın havasız kaldığı için dokunmuştur falan

(1,164 puan) tarafından

Benimde kızımın pamuklu yünlü  kıyafetlere alerjisi var giydirdigimde kaşınıyor vücudu. Ama yinede sen hastaneye götür canım test yapsinlar

-Reklam-
0 oy
(7,990 puan) tarafından

Alerji olmuş

0 oy
(13,254 puan) tarafından

mantara benzettim sanki 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda vücutta aniden beliren kızarıklıklar ne zaman tehlikelidir?
Çocuklarda vücutta beliren kızarıklıklar ateş, nefes almada zorluk, genel durum bozukluğu veya yayılma eğilimi gösteriyorsa acilen tıbbi değerlendirme gerektirir. Eğer kızarıklıkla birlikte halsizlik, iştahsızlık veya çocuğun hareketlerinde ciddi bir yavaşlama gözlemliyorsanız vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmanız en güvenli yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ciltteki döküntü veya kızarıklıklar için sağlık ocağına mı gitmeliyim?
Ciltteki kızarıklıkların teşhisi için öncelikli olarak aile hekiminize başvurabilirsiniz; aile hekiminiz durumun dermatolojik bir sorun mu yoksa sistemik bir hastalık mı olduğunu değerlendirecektir. Eğer kızarıklıklar hızla artıyorsa veya çocuğunuz çok huzursuzsa doğrudan bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanına gitmek daha etkili bir çözüm sunacaktır.
Çocuklarda cilt kızarıklığı neden artış gösterir?
Cilt kızarıklıkları alerjik reaksiyonlar, viral enfeksiyonlar, tahriş veya bazı çocuk hastalıkları nedeniyle zamanla belirginleşebilir. Özellikle yeni bir gıda, kullanılan bir kıyafet deterjanı veya çevresel bir etken cildin reaksiyon göstermesine neden olabilir; kızarıklığın yayılması genellikle bağışıklık sisteminin bir tepkisi olarak ortaya çıkar.
Evde kızarıklık takibi yaparken nelere dikkat edilmeli?
Kızarıklığı takip ederken bölgenin genişleyip genişlemediğini, üzerinde kabarcık oluşup oluşmadığını ve çocuğun cildinde ısı artışı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kızarıklığın üzerine hafifçe bastırdığınızda rengi soluyorsa bu genellikle alerjik bir duruma işaret ederken, rengi solmayan noktasal döküntüler daha dikkatli izlenmesi gereken tıbbi durumlar olabilir.
Çocuğumun vücudundaki kızarıklıklara ilk etapta nasıl müdahale edebilirim?
Kızarıklık olan bölgeyi tahriş etmemek için kimyasal içerikli sabunlardan kaçınmalı ve cildi kuru tutmaya özen göstermelisiniz. Kendi başınıza herhangi bir krem veya ilaç sürmeden önce mutlaka bir hekime danışmalısınız, çünkü yanlış bir müdahale kızarıklığın yayılmasına veya cildin daha fazla reaksiyon göstermesine yol açabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 221 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde ahsenguzel61_ (151 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 2,050 göst.
2 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde gamzekusdemir (381 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 826 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 338 göst.