Çocuklarım hastalandı, çok yıprandım nasıl toparlanırım?

0 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (2,864 puan) tarafından

O kadar yoğun bi dönem gecirdim ki nca gelebildim haftalar sonra ani bi astım atağı ile kızımı hastaneye yatırdık 2 hafta yattık cıktık. 1 haftadır oğlumla ilgileniyodum biz hastanedeyken baya ağladı yavrucagım Allah'tan annem vardı kaynanamda olsa içim içimi yerdi düşünmekten sıyırırdım heralde tam hepsini toparladım derken 2 gündür kızım ateşli yine boğaz enfeksiyonu merhaba dedi  antbiyotğe yeniden basladılar evden cıkarmadım bile nasıl geldi bilmiyorum bana bi destek atın bacılarım daağıldım nasıl toparlancam ben ya eşimde yurt dısında gelemedi diye orda stresten vücudu dışarı vermiş svilceler ucuklar bas agrıları geciriyo hangi birini düşünceğimi şaşırdım aklımda bu ara İsmail YK nın oynatmaya az kaldı şarkısı dönüyo 🤣🤣🤣🤣 ama iyi olcam inşallah çook uzattım hakkınızı helal edin içimi dökim biraz dedim 🤣🤣🤣🤣

3 Cevaplar

0 oy
(10,448 puan) tarafından

Allah şifa versin canım 

(2,864 puan) tarafından

Amin canım teşekkürler 😇 

-Reklam-
0 oy
(2,159 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah 🤲 

(2,864 puan) tarafından

Teşekkürler canım amin inşallah kış ayı bizim için zor geciyor malesef aniden gelen alerjik  astım atakları oluyo ara ara yatırmak zorunda kalıyoruz 

(2,159 puan) tarafından

Kış demek hastalık demek kısaca Allah herkesin yardımcısı olsun başta çocuk ve bebekler olmak üzere bütün hastalara acil şifalar versin 

0 oy
(844 puan) tarafından

Geçmiş olsun Allah şifa versin canm

(2,864 puan) tarafından

Teşekkürler canım amin inşallah 😇

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonu ve ateşle nasıl başa çıkılır?
Sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonlarında öncelikle doktorunuzun önerdiği antibiyotik tedavisini aksatmadan tamamlamanız gerekir. Çocuğun bağışıklığını desteklemek için doktor onaylı takviyeler kullanabilir, bulunduğu ortamı sık sık havalandırarak nem oranını dengede tutabilirsiniz. Ateş yükseldiğinde ılık duş aldırmak veya doktorunuzun belirttiği dozda ateş düşürücü şurup vermek, süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yoğun bakım süreci sonrası yıpranan anneler ruhsal olarak nasıl toparlanır?
Yoğun ve stresli süreçlerden çıkan annelerin kendilerine vakit ayırması, iyileşme sürecinin ilk adımıdır. Kısa da olsa günlük rutinlerin dışına çıkmak, uyku düzenine dikkat etmek ve mümkünse yakın çevreden destek alarak nefes molaları vermek zihinsel yorgunluğu azaltır. Duygularınızı bastırmayıp bir yakınınızla paylaşmak veya profesyonel destek almak, bu zor dönemi atlatmanızda size güç verecektir.
Eşin uzakta olması durumunda çocuk bakımı ve ev işleri nasıl yönetilir?
Eşin yurt dışında olduğu dönemlerde tüm sorumluluğun tek kişiye kalması ciddi bir stres kaynağıdır. Bu süreçte kusursuz bir düzen kurmaya çalışmak yerine önceliklerinizi belirleyin ve sadece temel ihtiyaçlara odaklanın. Mümkünse aile büyüklerinden veya yakın arkadaşlardan yardım isteyerek ev işleri gibi ikincil görevleri devretmek, sadece çocuklarınızla kaliteli vakit geçirmenize ve kendi sağlığınızı korumanıza olanak tanır.
Stres ve uykusuzluk vücutta ne tür fiziksel belirtilere yol açar?
Aşırı stres ve uykusuzluk, bağışıklık sistemini zayıflatarak vücutta uçuk, şiddetli baş ağrısı ve ciltte sivilcelenme gibi fiziksel tepkilere neden olur. Vücudunuzun alarm verdiği bu durumlarda, stresin fiziksel etkilerini hafifletmek için yeterli sıvı tüketimi, sağlıklı beslenme ve mümkün olan her fırsatta kısa uykularla bedeni dinlendirmek çok önemlidir. Şikayetleriniz şiddetlenirse bir uzmana danışmanızda fayda vardır.
Hastane süreci sonrası çocuklarda oluşan duygusal tepkiler nasıl yönetilir?
Hastane süreci sonrası çocuklarda oluşan ağlama, huzursuzluk veya anneye aşırı düşkünlük gibi tepkiler oldukça normaldir. Bu dönemde çocuğa güven duygusunu aşılamak için onunla daha fazla fiziksel temas kurun ve sakin bir ses tonuyla yanında olduğunuzu hissettirin. Rutinlerine hızlıca dönmek, çocuğun kendini güvende hissetmesine ve hastane korkusunu daha çabuk atlatmasına yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 1,160 göst.
19 Ekim 2019 Aile & Aşk kategorisinde elif merve❤yusuf (2,172 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
1 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Asiiii (2,864 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 789 göst.
3 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Cedric (1,171 puan) tarafından soruldu
+2 oy
22 cevap 801 göst.
8 Nisan 2026 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (42,123 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,604 soru

24,633,511 cevap