Bebeğin suyunun üst sınırda olması beni etkiler mi?

0 oy
224 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (887 puan) tarafından

Bilgisi olan varmı kizlar 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından

Post uç uç bilgim yok 

-Reklam-
0 oy
(42,081 puan) tarafından

Erken doğum olabilir. Sende şeker olabilir benimde öyleydi diyet ve sağlıklı beslenmeyle düzeliyor 

(42,081 puan) tarafından

Bende yükleme yaptırmadım suyum fazlaydı 28 de suyum geldi 29 da idrarda protein çıktı 30 da mecburi yaptılar bilemiyorum canım yaptır yaptırma diyemem 

(386 puan) tarafından

Teşekkür ederim cnm inşallah bir sorun olmaz detaylı ultrason sonucunda herşey normal diyor ama bana neden amniyosentez test yapalim mi diye sordu anlayamadım birazdaha zmn geçsin Dr aticam sonuçları. Bu arada kanda şekerim yine düşük çıkmış protein kacagida yok

(42,081 puan) tarafından
+1

Bende de hiç sorun yokken bunlar oldu canım bebek iriyse de fazla oluyor su benim iriydi oğlum 

(887 puan) tarafından

Banada iri bebek dedi cnm

(386 puan) tarafından

Benim bebek de normal 1 hafta ileri gorunuyor sadece

0 oy
(887 puan) tarafından

Huuuuu kizlarr

0 oy
(386 puan) tarafından

Aynı sorunu bende yaşıyorum cnm şuan nefes darlığı yaşıyorum ona bagliyorlar

0 oy
(570 puan) tarafından

Hamileliğimin son aylarına yakın bana da böyle bir şey söylemişlerdi sonra araştırmaya sevk ettiler araştırmada detaylı ultrasonla bakıldı ve hiçbir şey yok dediler suyu sınıra da demişlerdi bol su iç demişlerdi yemene dikkat et dediler ama araştırmada hiçbir şey çıkmadı

0 oy
(6,618 puan) tarafından

Hamurlu şekerli yiyecekler yemeyin meyvesuyu gazlı içecek içmeyin doğuma kadar devam da edebilir ileriki haftalarda düzeledebilir

0 oy
(4,915 puan) tarafından

Benim de su fazlalığı vardı şeker ölçümü yapıldı ve gebelik şekeri çıktı. Yediklerinize dikkat edin diyet yapmanız gerekir. Beni diyetisyene yönlendirmişti doktorum ama gitmedim kendim dikkat ettim ekmeği, unu, şekeri vs. kestim çok şükür bir sıkıntı olmadı inşallah sizde de bir sıkıntı olmaz 

0 oy
(351 puan) tarafından

Gebelik şekeriniz var. Kontrol altına almazsanız cocuk sorunsuz doğar bitti sanırsın ergenlikte diyabet hastası bile olma ihtimali var. He hamileyken kordon dolanması olur çocuğunuz sağlıksız olması haftalik grlisimi geriden veya önden gider coook sıkıntılı seker bütün sistemi bozan bir gadtslok zaten. Diyet ile müdahale edilemiyorsa insulin başlanır doğumdan sonra insulin kesilir.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeğin suyunun üst sınırda olması ne anlama gelir?
Bebeğin suyunun üst sınırda olması, tıbbi literatürde polihidramnios olarak adlandırılan durumun başlangıcı veya sınır değerlerde seyretmesi anlamına gelir. Amniyon sıvısının beklenen değerlerin en üst seviyesinde ölçülmesi, doktorun bebeğin gelişimini daha yakından takip etmesini gerektiren bir durumdur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeğin suyunun üst sınırda olması durumunda ne gibi riskler oluşabilir?
Bebeğin suyunun üst sınırda olması, erken doğum riski, bebekte pozisyon bozuklukları veya plasenta ile ilgili bazı durumların önceden gözlemlenmesini gerektirir. Bu durum genellikle düzenli ultrason kontrolleri ve fetal izlem ile takip edilir; her zaman ciddi bir sağlık sorunu olduğu anlamına gelmez ancak doktorunuzun riskleri değerlendirmesi gerekir.
Bebeğin suyunun üst sınırda olması nasıl takip edilir?
Bebeğin suyunun üst sınırda olduğu durumlarda, doktorunuz genellikle 1 veya 2 hafta aralıklarla daha sık ultrason muayenesi planlar. Bu süreçte bebeğin büyüme hızı, organ gelişimi ve amniyon sıvısının miktarı (AFI değeri) düzenli olarak ölçülerek artış olup olmadığı kontrol edilir.
Bebeğin suyunun fazla olmasının belirtileri nelerdir?
Bebeğin suyunun üst sınıra ulaştığı veya arttığı durumlarda, anne adayında karnın beklenenden hızlı büyümesi, şiddetli nefes darlığı, karın bölgesinde aşırı gerginlik hissi ve sindirim sorunları görülebilir. Bu tür belirtiler fark edildiğinde vakit kaybetmeden rutin kontrolünüzü beklemeksizin hekiminize başvurmanız önemlidir.
Bebeğin suyunun üst sınırda olması doğumu nasıl etkiler?
Bebeğin suyunun üst sınırda olması, doğum şeklini veya zamanını doğrudan etkilemeyebilir ancak bebeğin hareket alanı geniş olduğu için doğum kanalına giriş pozisyonunun geç belirlenmesine neden olabilir. Doğum süreci boyunca bebeğin kalp atışları ve suyun durumu, olası komplikasyonları önlemek adına yakından takip edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,201 göst.
0 oy
1 cevap 134 göst.
14 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 455 göst.
23 Kasım 2022 Diğer kategorisinde berkin (1,107 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 628 göst.

Kategoriler

1,509,192 soru

24,628,719 cevap

364,990 kullanıcı

...