Grileşen tülleri nasıl bembeyaz yapabilirim?

0 oy
229 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (32 puan) tarafından

Hanımlar ne yaparsam yapayım tüllerim gri vanısh kosla tül aldım yıkadım açılmadı bide kısa programda beyaz sirkeyle yıkadım kir yok fakat hala gri nasıl beyazlatabilirim bi daha ki yıkayacağım zamn da  sadece çamaşır sodası denemeyi düşünüyorum 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından

Çamaşır sodası deneyin

-Reklam-
0 oy
(6,010 puan) tarafından

Benimde ayniydi, legene sicak suya arap sabunu ekledim, bir gece perdeyi bekletip o suda sonra makineye yikamaya attim. Yillardir gri olan perdelerim beyazladi

0 oy
(13,563 puan) tarafından

ebebk toz leke çıkarıcısı. bununla birlikte sıcak suda beklet sonra yıka

0 oy
(1,509 puan) tarafından

Ilik suya legene bas beyaz sabunla soyle bi elden gecir bi kac saat beklet suzdur makinaya at sodayla 

0 oy
(8,633 puan) tarafından

Homm bitkisel oxi var bembeyaz yapar hemde

(8,633 puan) tarafından

image

bu ürün ben kendim üyeyim satış yapmıyorum sadece kendime alıyorum
(127 puan) tarafından

Evet bnde smdi paylaşacaktim bunu 😇bn satsini da yapıyorum isterseniz post sahibi yardımcı olurum asla pisman olmazsnz

image

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kararmış perdeler beyazlatmak için çamaşır sodası nasıl kullanılır?
Çamaşır sodası ile beyazlatma yapmak için bir büyük leğene ılık su doldurup içine yarım çay bardağı çamaşır sodası ekleyerek iyice çözün. Perdelerinizi bu karışımda en az 3-4 saat bekletin ve ardından çamaşır makinenizin deterjan gözüne bir miktar daha soda ekleyerek normal yıkama programında yıkayın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tüllerin grileşmesi neden olur ve nasıl engellenir?
Tüllerin grileşmesinin temel nedeni evdeki hava kirliliği, sigara dumanı ve yanlış deterjan seçimi sonrası kumaş liflerinde biriken kir kalıntılarıdır. Bunu engellemek için perdelerinizi çok yüksek sıcaklıkta yıkamaktan kaçınmalı ve deterjan kalıntısı bırakmamak için mutlaka ekstra durulama modu kullanmalısınız.
Grileşmiş tüller en etkili yöntemle nasıl bembeyaz yapılır?
Grileşmiş tüller için en etkili yöntemlerden biri yıkama suyuna bir miktar toz şeker veya karbonat eklemektir. Bir su bardağı karbonatı deterjan gözüne ekleyerek yapacağınız yıkama, tüllerin üzerindeki gri tabakayı çözerek kumaşın beyazlığını geri kazandırmasına yardımcı olur.
Beyaz sirke tülleri beyazlatmada tek başına yeterli midir?
Beyaz sirke tek başına tülleri beyazlatmaktan ziyade kumaşı yumuşatmak ve kireçlenmeyi önlemek için etkilidir. Eğer tülleriniz ciddi anlamda grileşmişse, sadece sirke yeterli gelmeyebilir; bu durumda sirkeyi karbonat veya oksijen bazlı leke çıkarıcılar ile desteklemek daha kesin sonuç verir.
Tüllerin beyazlığını korumak için kaç derecede yıkanmalıdır?
Tüllerin yapısının bozulmaması ve grileşmemesi için ideal yıkama sıcaklığı 30 ile 40 derece arasındadır. Çok yüksek sıcaklıklar, tül üzerindeki kirlerin liflere daha fazla işlemesine ve kumaşın sararıp grileşmesine neden olabileceği için düşük ısı ve kısa program tercih edilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 219 göst.
14 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 162 göst.
28 Mart 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Kadinca_9094258 (20 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 170 göst.
7 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Kubra- (1,557 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 288 göst.
29 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Emmarose (281 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,568 soru

24,607,876 cevap

363,944 kullanıcı

...