Ablamın eşi güvenimi sarsıyor, hamileyken ne yapmalıyım?

0 oy
682 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (742 puan) tarafından

Kızlar geçen hafta pazar günü ablam aradı çok üzgündü. Eşi de kendisi de öğretmen 43 yaşında. Adam içmiş gelmiş uyurken ablam teline bakıyor. Adamın Rus velisi varmış gece 12 den sonra iki kere 15 dk onla konuşmuş. Arama kaydında daha önce de 4.30 da falan araması çıkmış. Ablam sinirlenmiş adamı dövmüş adam suçunu kabul ediyor ama içkili iken yaptım ne konuştum bilmiyorum falan diyormuş. Sonra ablam bunu konuşturup bana sesli mesaj attı video attı. Adam diyor ki seni kaybetme korkum yok aynısını sen yapsan boşanırdım diyor. Çocukları görürüm ben diyor falan. Bu sırada ben 25+5 haftalık hamileyim. Kızım çok hasta oldu ablam bi bana anlatmış ama zırt pırt arıyor akıl veriyorum diyorum sen muhtaç değilsin bas tekmeyi gitsin. Dünyanın borsa borcunu yapmış bi de. İki araba 1 ev ablamın üstüne. Dün şehirdışına gittik arkadaşlarla arabadayız diyorum yine aradı üstü kapalı konuşmaya çalıştım. Gece 12 oluyor beni arıyor bunaldım falan diye. Bugün aradı yine. Bi adama suçsuz demediği kaldı. Demin de bu güven testi diye bişey var ya arkasında biri duruyor diğeri onun kucağına bırakıyor kendini. Kocasıyla öyle video attı yorumla bizi diyor. Sinir oldum cevap yazmadım. Yarın anneme gelecekler. Biz de bu hafta gidicez anneme. Güya öncesinde adamla gelecekti. Bugün diyor ki belki o da gelir. Çok sinir oldum nasıl yaklaşmam lazım. Normal bişey mi bu durum? Bi de 10 cevapsız arama da var kadının cevaplamadığı bunun ısrarla aradığı. Niyet çok meydanda. O kadar saat harcadım vallahi sinir oldum. Bir haftadır panik atağım hortladı moralim bozuk geziniyorum

8 Cevaplar

+1 oy
(7,773 puan) tarafından

Ablan bu akılla daha çok aldatılır. Bırak ne hali varsa görsün. Bazıları yaşadıklarından  gocunmaz. Ama senin yerinde olsam eşiyle asla muhatap olmam. Bir sarhoş anında seni de arar. Ablana da diyeceğin tek şey eğer bir aksiyon almayacaksan,kocanı aklayıp paklayıp evliliğine devam edeceksen bana bunları anlatma diyeceksin. 

(742 puan) tarafından

Ben zaten hiç sevmiyorum kocasını. Daha önce anneme geldiğinde dibinden geçtim bi hoşgeldin bile demedim. Daha önce sarhoş iken anneme ses kaydı attı hepinizden nefret ediyorum diye üstüne bize çıktı geldi. Benim öyle adamla işim olmaz.

(7,773 puan) tarafından

Ablan da enişten de tam bir yüzsüzmüş. Bir de eğitimci olacaklar. Daha kendilerini eğitememişler . 

(742 puan) tarafından

Valla alıp gelmesin artık ya sinirlerim kaldırmıyor

-Reklam-
0 oy
(34,373 puan) tarafından

Ay bırak muhatap olma ablanla ya o da ne yaptığını bilmiyor belli ki hiç uğraşılmaz akıl falan verme dinlemez o bende de var bi tanesi hiç uğraşmıyorum bile ne hali varsa görsün akıllanmazlar

(742 puan) tarafından

Çocuk ateşli diyorum hastaneye gittik serum takıldı o haldeyim hala beni arıyor. Bi de üstüne üstlük sanki hiçbir şey olmamış gibi çok sinir oldum gerçekten 

(34,373 puan) tarafından

Normal çalışmıyo kafası demekki. Benimki de öyle. Görüşmüyorum bile uzun zamandır. Bi sıkıntısından dolayı akıl veriyoruz, zerre umrunda değil. Kendi konuştuğunu dinler. Sende hiç uğraşma onunla boştan, sessize alıver.

(742 puan) tarafından
+1

Doğru diyorsun valla

0 oy
(2,019 puan) tarafından

Ablan maalesef şu an sağlıklı düşünemiyor adamın ne olduğu da belli. Sen ne dersen de o bildiğini yapacak Bırak ne halleri varsa görsünler sen kötü olma.

(742 puan) tarafından

Zaten gözünü açmaya çalıştıkça o farklı konuşmaya başladı sinir oldum gerçekten 

(2,019 puan) tarafından

Demekki bırakası yok.

0 oy
tarafından

Bence hiç karışma artık yorum bile yapma iki gün sonra kötü sen olursun

(742 puan) tarafından

Aynen öyle. Biliyor bi de panik atak hastasıyım. Sinirlenmeye gelemiyorum madem bişey olmamış gibi yapıcan hiç anlstma dimi bi de hamileyim 

0 oy
(2,525 puan) tarafından

Aynısı çok başıma geldi eilimi ayağımı çektim ablamsa dahil iyi olan şeylerini gizleyip kötü olanı anlatıyor kuzenim lohusayken aldatıldı evinde anlattı o kdr bebeğimle uykusuz sabaha kdr onla konstm.gunkerce aşk şeyleri paylaşıyorlar smdide la ben strest topumuyum gurbette 3 bebeğimi doğum yaptım yoğun bakımda kaldım riskli gebelik ne arayan oldu ne soran  dinleme ve müsait deglm ayağı yapacan acmicaksn eşim var bilmesin falan filan birşey desen mutsuz olmamı istiyo sanar ama insan dert ediyor dertlerini 

(742 puan) tarafından

Valla aynen öyle. Bi de panik atak hastasıyım biliyor yani. Madem hiçbir şey yok gibi yapıcan neden bana anlatıyorsun. İnsanlar bencil.

0 oy
(238 puan) tarafından

Yan yana gelince hiç birşey yapmamış gibi davran enişten. Ablam dövmüş deyince patladım :) :) :) eline saglık. Önce dövmüş sonra sevmiş ;) :) girme araya birdaha oyle bırsey olursa sen bilirsin de gec 

(742 puan) tarafından

Çok güzel dövdüm dedi ben de rahatladım :D ama işte tutarlı değil

(238 puan) tarafından

İyi bari ordan rahatladık bosver. Ugrasma kendı ayakları ustundekı ınsanlar daha cok korkuyor bosanmaktan anlamadım cevremde calısan ev araba alan ınsanların eşleri aldatıyor son kez sans verdım dıyorlar degısık Rabbim hayırlısını versın herkess 

(742 puan) tarafından

Amin canım amin

0 oy
(31,458 puan) tarafından

Ablam yemiş yutmuş sindirmiş sen karışma ama beni de bunaltma affettiysen önüne bak de geç 

Allah akıl fikir versin 

(742 puan) tarafından

Öyle canım haklısın

0 oy
(10,125 puan) tarafından

😄 Allah'ım ya ben ayaklarımın üstünde dursaydum 1 dk tutmazdım yanımda sende yüz yüze uyar tekrar senin iyiliğin için diyorum de

(742 puan) tarafından

Valla canım artık kendi bilir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte güven sarsıcı davranışlar karşısında nasıl bir yol izlenmeli?
Evlilikte güveni sarsan davranışlar karşısında ilk adım, duygusal sınırları net bir şekilde belirlemek ve profesyonel bir destek almayı değerlendirmektir. Eşin tutarsız açıklamaları veya şeffaf olmayan iletişim süreçleri devam ediyorsa, bireysel sınırlarınızı korumak adına sakin kalarak durumun hukuki ve psikolojik boyutlarını değerlendirmek önemlidir. Özellikle çocukların olduğu durumlarda ani kararlar yerine, durumu objektif bir şekilde gözlemlemek ve gerekirse bir aile danışmanına başvurmak en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşin başka kadınlarla gece yarısı konuşması aldatma belirtisi midir?
Gece yarısı saatlerinde yabancı kişilerle sık iletişim kurmak ve bu durumu tutarsız gerekçelerle açıklamak, evlilikte ciddi bir güven sorununun ve potansiyel bir sadakatsizliğin en yaygın belirtilerinden biridir. Özellikle arama kayıtlarındaki tekrarlayan aramalar ve partnerin suçunu gizlemek için geliştirdiği bahaneler, profesyonel bir ilişki sınırının aşıldığını göstermektedir. Bu tür bir durum karşısında, somut kanıtlarla yüzleşmek yerine ilişkinin geleceği hakkında gerçekçi bir değerlendirme yapmak gereklidir.
Hamilelik döneminde aile içi sorunlar stres seviyesini nasıl etkiler?
Hamilelik sürecinde yaşanan yoğun aile içi çatışmalar, 25. haftadan itibaren anne adayında panik atak, yüksek stres ve kaygı bozukluğu gibi ciddi sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Bebeğin sağlığı ve annenin ruh hali doğrudan bağlantılı olduğu için, bu tür toksik etkileşimlerden uzak durmak ve mümkünse duygusal sınırları kesin çizgilerle çekmek kritik önem taşır. Eğer ailevi sorunlar günlük yaşam kalitenizi ve gebelik sürecinizi bozuyorsa, stres yönetimi için mutlaka bir uzmandan destek almalısınız.
Evlilikte maddi sorunlar ve güven kaybı birleşince ne yapılmalı?
Maddi borç yükü ve güven problemleri bir araya geldiğinde, atılacak adımlar öncelikle kişinin kendi finansal ve hukuki güvenliğini sağlamak üzerine kurulmalıdır. Varlıkların eşin üzerinde olması durumunda, haklarınızı korumak adına bir avukat ile görüşerek yasal durumu değerlendirmek ve eşin borçlarından etkilenmemek için gerekli önlemleri almak öncelik taşır. Maddi şeffaflığın olmadığı bir evlilikte, duygusal beklentileri düşürerek rasyonel bir koruma stratejisi geliştirmek uzun vadeli mağduriyetleri engelleyebilir.
Toksik bir evlilikte sınır koymak neden gereklidir?
Toksik bir evlilikte sınır koymak, kişinin kendi ruh sağlığını koruması ve çevresindeki yakınlarının baskısından kurtulması için hayati bir gerekliliktir. Sürekli aranan, sorunlarla meşgul edilen veya manipülatif davranışlara maruz kalan bir birey olarak, 'hayır' diyebilmek ve iletişim kanallarını sınırlamak stresi azaltmanın temelidir. Kendi önceliklerinizi, özellikle hamilelik gibi hassas bir dönemde, diğer insanların hatalarının önüne koymak bencillik değil, kişisel bir sorumluluktur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
20 cevap 1,144 göst.
24 Mart 2025 Diğer kategorisinde Yenibiri12 (406 puan) tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 1,653 göst.
0 oy
7 cevap 380 göst.

Kategoriler

1,512,250 soru

24,666,793 cevap

367,042 kullanıcı