Neye kime göre bu evler veriliyor ki depremzedeyiz ev yok kiralar uçmuş iki çocukla ev eşyası ihtiyaç derken geçinmek zor bir umuttu ev almak çıkmadı
Bunda hile olacağını sanmıyorum direk o şehirde kura çekilmiyor, TOKİ kendisi kurayı yapıyor . Nasip değilmiş demekki canım
Aynen öyle valla ama nasıl üzüldüm çok dua etmiştim kısmet değilmiş
Hangi şehirde yaşıyorsunuz
Şanlıurfa
Dün çıkanlara da sosyal medyada hep sitem ediyorlardı çok fazla peşinat istiyorlar nasıl vereceğiz gibisinden tam bilmiyorum ama 🤷🏻♀️
Evet 250 300 küsur veriliyor illere göre farklı miktar alıyorlar bu devlet iyi hoş da ne bileyim ya onlardan haklı yoksa insanın elinde para nasıl verecek
Keşke peşinatla kalsa ya acaba ödeyebilir miyim bende bilmiyorum yılda iki defa zam ama bana senede bir asgari ücrete gelen zam oluyor bende bilmiyorum
Sadece peşinat olsa iyi memur maaşına göre aylık ödemelere de zam yapılıyor kaynanamlara da çıktı taşınalı bir seneyi geçti 9 binld başlayan ödeme şu an 11 bini geçmiş şekilde ödüyorlar geçen gün kaynım 15 sene daha ödeyeceğini söylüyordu ödeme zamma göre artmasa iyi ama zamma göre artıkça zorlaşıyor bu durum bizde yazıldık henüz kura çekilmedi çıksa mı çıkmasa mı daha iyi bilemiyorum
Bu biraz nasip kısmet işleri bunda hile olmaz ama devletin çünkü
Hile olmaz ama işte çok üzüldüm ya nasip evet bakalım ne zaman nasibimiz ne zaman
Hmm bu fıkra biraz komikmiş ... :))
Ablamda Diyarbakır için başvurdu.Ayin 17 sinde olacaktı ertelediler.Hâlâ da yapılmadı bilgisi olan var mı
Neden ertelendi acaba bilgim yok valla olan varsa yazar inşallah
Ayın 21 yarın olcak sözde dbakırın
Valla hile varmı yokmu bilmiyorum ama biz tokide oturuyoruz ama 2 sene önce emlakçıdan aldık. Asıl sahibi başka şehirde oturan bi kadındı emlakçının kuzeniydi sanırım ona vekalet vermiş tüm işlemlerle emlakçı uğraştı. Asıl sahip ankarada yaşıyordu biz evi başka şehirden aldık düşün. Biz bi milyon peşinat verdik borcunu devraldık kağıtta 1 sene önce 300 bin kadar verildiği yazıyordu bi sene de 700 bün kâr yapıp sattılar bize. Ve aynı emlakçının 6-7 tane evi vardı bize birini gezip seçin dedi
Oda ayrı bir mesele ya şimdi güvenemiyor ki insan alsa ya sorun çıksa veya vefat etse o süre sonunda birinden alsak satan birinden o evi üstümüze alamıyoruz değil mi sadece peşinat verecek kadar param var başka yok peşinatı verip evi üstüme alamıyorum değil mi
Aşağı yazdım burayada yazayım . Şuan sistem değişti ama eskiden şöyle idi . Kendi öz dayımın maddi durumu iyi değil, TOKİ parasını ödeyecek kadar bile yok yani öyle söyleyeyim. Arkadaşı diyor ki tokiye yazıl sana kesin çıkar , sana biraz para vereyim o tokiyi bana ver diyor ve dayımda kabul ediyor . Dayima TOKİ çıkıyor, dayımda o arkadaşına veriyor arkadaşı da borcunu kapatıyor. Ve dayım yengem ve çocuklarına bir daha TOKİ hakkı tanınmıyor . Onun haricinde evi olanı direk eliyorlar. Şuan ki TOKİ'de başkasına devir bile yok . Şuan evi olana çıkmıyor . Arabası olan da galiba rayiç bedele bakıyorlar 1 milyon üstü ise eleme yapılıyor
Urfadayim başvuran birkaç tanıdığıma çıktı torpil falan yok
Hepsi torpil hile var
Ben çevreden bakınca kimin evi arabası varsa durumu iyiyse ona çıkmış kirada olan hiç çıkmamış
Sans işi olacağını da sanmıyorum
O işler öyle değil canım , şuan sistem değişti ama şöyle örnek vereyim . Kendi öz dayımın maddi durumu iyi değil, TOKİ parasını ödeyecek kadar bile yok yani öyle söyleyeyim. Arkadaşı diyor ki tokiye yazıl sana kesin çıkar , sana biraz para vereyim o tokiyi bana ver diyor ve dayımda kabul ediyor . Dayima TOKİ çıkıyor, dayımda o arkadaşına veriyor arkadaşı da borcunu kapatıyor. Onun haricinde evi olanı direk eliyorlar. Şuan ki TOKİ'de başkasına devir bile yok . Şuan evi olana çıkmıyor . Arabası olan da galiba rayiç bedele bakıyorlar 1 milyon üstü ise eleme yapılıyor
Bende anlamıyorum evi olmayana evli olana öncelik verilecek demişlerdi 3 sene önce yapılan TOKİ’ye hem eşim hem ben yazıldık ama bize çıkmadı üstüne evi olan bekar bi tanıdığımıza çıktı
1,495,345 soru
24,428,581 cevap
352,272 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın