TOKİ kurasında evi olan birine çıkması normal mi?

0 oy
353 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (1,349 puan) tarafından

Nedense dokundu bana 1 araba 2 ev 1 yazlık nasıl olur dedm çıkmış TOKİ Allah daha çok versın ama dokundu bana

8 Cevaplar

+1 oy
önce (2,605 puan) tarafından

Çünkü üzerlerine değil 🥲 şikayet ederseniz mükemmel olur en azından elenir ve yedeklerden birine çıkar 

önce (6 puan) tarafından

Az önce eşimede bi telefon geldi TOKİ çıkmış adama. Adam mühendis kocaman bi daireside ve araziside var ama kendi üzerine değil en az 3 kilo kadarda altını var. Ne diyelim böyle böyla hakka giriyolar ama istediklerine de ulaşıyolar

önce (2,605 puan) tarafından

Allah sorar hesabını merak etme yarına kalır da yanına kalmaz 

-Reklam-
0 oy
önce (1,914 puan) tarafından

bende basvuralim diyorum esim kizio igtiyacinmi var ihtiyaci olana ciksin nasip olsun milletin hakkina girmeyelim diyir. al iste boyle seyler okuyunca bende sinir oluyorum. sanki hakkaniyetle ihtiyaci olana cikiomus gibi. 

fazla mal goz cikarmaz demisler ahanda cikiomus yani . benim esim de. ihtiyaci olan ev alamayacak durumda olan basvuraun bizim ne isimiz var tokiyle diye yortti kendini adama kabul ettiremedim hi turlu basvurmayi

önce (1,255 puan) tarafından

Bence eşin haklı sana gelince millet halka hirdi diye sen de mi haramzade olup cehenneme onlarla gireceksin

katilim hakki veriliyorsa. hakkaniyetle kura ile de gercekten hile hurda ile degil sansa cikiyorsa haram denirmi ki bilmiuorum . sadece ahlaken kredi odeyecek kadar gucu yetmeyip de daha kolay sartlarda ev sahibi olabilecek kisinin cikmasini engeller katilimim. ama iste burda katilim hakki tanimamalilar iste. madem sen  kredi yuku kaldirabilirsin ozaman buraya katilma denmesi lazim.

katilma hakki verilmisse hakkaniyetle sansla kurada da cikmissa niye haram olsunku sansim yaver gitti cikti olur. 

esim ahlaken etik bulmuo . yoksa verilmis hak haram olmaz ki katilip kazanan kisiye niye haram olsun

önce (1,255 puan) tarafından

Evi varken malı mülkü varken açgözlü davranıp başkasının üzerine yapıp tokiye yazilanlara çıkar ama  sonuçta devlet acgozlu insanı nerden bilsin 

he ole hile hurdayla tabi hem hakka girmek harama gecer hemde ahlakende yani dolandiricilik gibimolmus olur

0 oy
önce (1,417 puan) tarafından

Evımız yok bızım ıkı çocuğum var kıra20 bın verıyıruz her ay bıze çıkmadı malasef. 

0 oy
önce (914 puan) tarafından

Çok haklısınnn bizede çıkmamış üzüldüm neyse hayırlısı olsun artık 

0 oy
önce (1,069 puan) tarafından

Bende duyuyorum ve sok oluyorum. Evi Arabası mulku olana cikiyor. Bunun araştırılması lazım. Olmayan kardeşlerimiz yararlansın . Allah isteyen herkese de helalinden nasıl etsin inşallah 🤲amin

0 oy
önce (9,848 puan) tarafından

Bizim ofiste birisi çok istiyordu çıkmadı. Gerçekten ihtiyacı da var. Ama eşimin kuzenine çıktı. Çift maaşlılar, evleri kira ama arazileri var ve çift araçları var. Ödeyebilme gücüne göre çıkıyor sanki biraz da. Ben öyle anladım. Kimin ödeme gücü varsa ona çıkıyor. 

önce (8,514 puan) tarafından

Indigo nerelerdesin sen 

Burdayım şekerim, aktifim ama her posta yorum yapmıyorum :) Bakıp geçiyorum 

Niye yaa senin yorumunu arıyorum bazı postlarda . Sen gözde Canan alışmışım iyice 3nüzü görmesem postta eksik kalıyor 😄

Hahahaha 😄 Herkes aynı derecede memnum değil demek ki 🤷‍♂️ Sağa sola çok çeken oldu yorumlarımı. Saçma sapan tartışmaların içinde buldum kendimi. Hiç gerek yok saçma gerilimlere👐 

Seni bilen biliyor boşver napıcaksın .ciddiye alma dünki çocukları 😅

0 oy
önce (1,771 puan) tarafından

esime ciktiginda sevgiliydik suan evli 5 yas cocuk var haaaa kavustun mu tokine desene ona guvenerek evlendik 7 sene olcak hala bekliyoruz ustune şartlar degisti eskiden sabit taksit ile memur zammina gore taksit secme hakkin vardi o da gitti 20 yil boyunca 6 ayda 1 zam gelcek onuda gectimm dar gelirliye nasil 6 ayda zam yapilir sanirim   babadan ogula ev borcu odeme mirasi birakmak gb hedefleri var

0 oy
önce (407 puan) tarafından

Kiradayız ne evimiz barkımız var doğru düzgün ne de aldığımız maaş yüksek. Yine de çıkmadı. Evi arsası arabası olana çıkıyor. Neye göre seçiliyor bu insanlar anlamıyorum. Üzüldüm açıkçası 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

TOKİ kura çekilişinde başvuru şartları nelerdir?
TOKİ kura çekilişine katılabilmek için başvuru sahibinin üzerine kayıtlı bir konut bulunmaması ve aylık hane halkı gelirinin belirlenen limitin altında olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, başvuru yapılan projede ikamet etmesi veya o ilin nüfusuna kayıtlı olması şartları aranır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
TOKİ kuralarında mevcut evi olanlar nasıl tespit edilir?
TOKİ kura başvuruları sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sistemleri üzerinden çapraz sorgulama yapılır. Başvuru sahibinin veya eşinin üzerinde kayıtlı bir konut olup olmadığı resmi kayıtlar üzerinden kontrol edilerek, şartları taşımayanların başvuruları kura çekilişi öncesinde geçersiz sayılır.
TOKİ sosyal konut projelerine kimler başvuramaz?
Daha önce TOKİ'den konut satın almış olanlar, üzerinde bağımsız bir konutu bulunanlar ve hane halkı geliri belirlenen üst sınırın üzerinde olan kişiler sosyal konut projelerine başvuru yapamazlar. Bu kriterler, konut ihtiyacı olan alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla uygulanır.
Evi olan birine TOKİ çekilişi çıkarsa ne olur?
Evi olduğu tespit edilen kişilere TOKİ çekilişi çıksa dahi hak sahipliği iptal edilir ve yapılan başvuru geçersiz sayılır. Eğer kişi yanlış beyanda bulunarak kuraya katılmış ve hak sahibi olmuşsa, sözleşme imzalama aşamasında yapılan kontrollerde bu durum ortaya çıkar ve hukuki süreç işletilir.
TOKİ başvuru sonuçları ve hak sahipliği nasıl denetlenir?
TOKİ başvuru sonuçları, ilgili kamu kurumlarının veri tabanları ile entegre bir şekilde denetlenir. Özellikle tapu kayıtları ve gelir durumu bilgileri dijital ortamda kontrol edilerek hak sahipliği şartlarını taşımayan kişilerin sisteme dahil olması engellenmeye çalışılır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 384 göst.
14 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Nisanu (227 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 268 göst.
4 gün önce Aile & Aşk kategorisinde mehal (1,347 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 283 göst.
21 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Zanaxx (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 208 göst.