Evimdeki tahtakurusundan nasıl kurtulurum, ne yapmalıyım?

0 oy
112 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (567 puan) tarafından

Evim de tahtakurusu var 5 defa fırma ilaclamasına rağmen hala cocuklara sokuyor varlar. Orayı kaldır burayı sök onu yıka onu at Bi türlu evimi toparlayamıyor. Üstüne de kücük kızım hasta oldu. Eşim kayınbabamı aradı evi tadılata sokacam böyle olmuyor tahtaya dair ne varsa  atacam bildiğin önereceğin husta var mı diyor o ise tuturmuş vay yapamasın. Varsa yoksa sürekli ilacla diye. neyse bu seferde 15 dakika ya sizde  olacam torunlarımı görecem diyor eşimde tamam gel diyor. İyide ev dağınık cocuk hasta ve ne zaman cocuklarım hasta olsa o kadar düşüncesizler yeri geldi yemek yapsın biz gelecez dedikleri bile oluyordu. Gece saat 9 olmuş nereye geliyor dedim. Direk reddetim yarın gelsinler dedim eşim ise ne olmuş gelecekseler. en sonunda bağırdım cağırdım cat kapı gelmesin halden anlamıyorlar dedikten sonra eşim aramiş yarın gelin diyebilmiş. Yani anlamıyorum bu kadar sitresli günler geciriyorken bide böyle anlayışsız davranmalarına anlam veremiyorum ya. 

3 Cevaplar

0 oy
(204 puan) tarafından

Stresli bi dönemden geçmiyoken de kimsenin evine çat kapı gidilmez zaten ama işte maalesef başta kayınvalideler olmak üzere birçok insan bunu algılayamıyo burda durumu idare etmesi gereken kişi sen değilsin eşin sen dersen kötü olursun onun anası babası o çözmeli durumu zaten arayıp söylemiş de böyle böyle reddedilerek alışcaklar yapcak bişey yok 

-Reklam-
0 oy
(570 puan) tarafından

Tahta kurusu konusunda hiçbir fikrim yok Allah kolaylık versin ama eşine karşı davranışın iyi olmuş en azından aramış demiş 

0 oy
(2,656 puan) tarafından

Eğer ki tahtakurusundan kurtulmak istiyorsanız komple herşeyi atmak zorundasınız başka da çaresi asla yok 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evdeki tahtakurusu istilası profesyonel ilaçlamaya rağmen neden bitmiyor?
Profesyonel ilaçlamalara rağmen tahtakurusu sorununun devam etmesi genellikle ilaçların yumurtalara etki etmemesinden veya temizlenen alanlara komşu bölgelerden yeniden yayılmasından kaynaklanır. Tahtakuruları, süpürgelik boşlukları, priz içleri ve mobilya ek yerleri gibi gözle görülmeyen noktalara yerleştiği için tek seferlik değil, uzman kontrolünde 10-14 gün aralıklarla yapılan en az 3-4 tekrarlı bir uygulama süreci şarttır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tahtakurusu istilası sırasında evde temizlik ve eşya yönetimi nasıl olmalı?
Tahtakurusu olan bir evde eşyaların sürekli yerini değiştirmek haşerelerin evin her yerine dağılmasına sebep olur. Bunun yerine tüm tekstil ürünlerini en az 60 derecede yıkayıp kurutma makinesinde yüksek ısıda kurutmak, eşyaları ise vakumlu poşetlerde izole etmek en etkili yöntemdir. Mobilyaları söküp atmak yerine, uzman ilaçlama firmasıyla koordineli şekilde eşyaların iç kısımlarına ve çatlaklara müdahale edilmesi gerekir.
Tahtakurusu ısırığı olan çocuklarda nelere dikkat edilmeli?
Tahtakurusu ısırığı sonrası çocuklarda kaşıntı ve deri hassasiyeti oluştuğunda, öncelikle ısırılan bölgelerin enfeksiyon kapmaması için hijyen sağlanmalı ve bir dermatoloğa başvurulmalıdır. Isırıklar genellikle düz bir çizgi veya küme halinde görülür; kaşıntıyı hafifletmek için doktor tavsiyesiyle antihistaminik kremler kullanılabilir, ancak ısırık bölgesinde şiddetli kızarıklık veya ateş görülürse vakit kaybetmeden tıbbi destek alınmalıdır.
Tahtakurusu istilasında aile içi stres yönetimi için neler yapılabilir?
Tahtakurusu istilası gibi zorlu ev süreçlerinde aile içi stres, önceliklerin net belirlenmesiyle yönetilebilir. Bu dönemde evin hijyen öncelikleri dışında sosyal ziyaretlerin geçici olarak kısıtlanması ve eşlerin birbirine destek olması psikolojik sağlık için kritiktir. Sorunu bir 'temizlik eksikliği' olarak değil, profesyonel müdahale gerektiren bir 'haşere sorunu' olarak kabul edip, dışarıdan gelen ziyaretçilere nazikçe sınır çizmek gerginliği azaltacaktır.
Evde tahtakurusu varken misafir kabul etmek doğru mu?
Evde aktif bir tahtakurusu istilası varken misafir kabul etmek, haşerelerin giysiler aracılığıyla başka evlere taşınma riskini artırdığı için kesinlikle önerilmez. Tahtakuruları eşyaların içine kolayca girebildiği için, istila tamamen kontrol altına alınana kadar izolasyon sürecini korumak hem kendi ailenizin iyileşme sürecini hızlandırır hem de çevrenize bulaşma riskini ortadan kaldırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 443 göst.
6 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Hayal34 (270 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 207 göst.
18 Ağustos 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Asya15 (1,337 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 270 göst.
0 oy
3 cevap 262 göst.
1 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Asya15 (1,337 puan) tarafından soruldu