TOKİ başvurum neden iptal edildi, ne yapmalıyım?

0 oy
290 göst.
Diğer kategorisinde (210 puan) tarafından

Bana mesaj geldi başvurunuz başvuru şartlarını taşımadığı için iptal edilmiştir diye 

2 Cevaplar

0 oy
(3,230 puan) tarafından

Bizim de Azdavay ayın 23 de diye mesaj geldi 

(210 puan) tarafından

E devlette hala süreç devam ediyor yazıyor 

Allah gönlünüze göre nasip etsin inşallah 

(3,230 puan) tarafından

Amin amin cümlemizin inşallah 

-Reklam-
0 oy
(8,972 puan) tarafından

Aylık geliriniz fazla çıkmış olabilir yada üzerine taşınmaz bir mülk vardır bu iki kural uygun olmayınca başvuru iptal oluyor 

(210 puan) tarafından

İkamet ettiğiniz yerde 1 sene ikamet etmiş olmamız lazım diye duymuştum 

Sinoptan kastamonuya taşındım 1 ay sonra basvurular başladı başvurdum belki o yüzden iptal olmuştur diye düşünüyorum ben aylık gelirimiz yetmiyor ki bize fazla olsun üzerime taşınmaz bir mülk falan da yok canım 

Bu bir sene kuralı saçma olmuş 

(8,972 puan) tarafından

Çok saçma o zaman iptal nedeni

(0 puan) tarafından

Çok basit bir örnek paraları topladılar faizde beklettiler işine gelmeyeni iptal ediyorlar

(210 puan) tarafından

Öyle valla nasip diyelim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

TOKİ başvuru iptali neden mesaj olarak gelir?
TOKİ başvuru iptalleri genellikle başvuru şartlarını taşımayan veya eksik/hatalı bilgi girilen durumlarda sistem tarafından otomatik gönderilir. Başvurunuzun neden reddedildiğini öğrenmek için e-Devlet üzerinden TOKİ başvuru ekranına giriş yaparak durumunuzu detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
TOKİ başvuru şartlarını taşımadığım için iptal edilirse ne yapmalıyım?
Başvurunuz şartları taşımadığı gerekçesiyle iptal edildiyse, öncelikle e-Devlet veya TOKİ'nin resmi web sitesi üzerinden hangi şartın sağlanmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer sistemde bir hata olduğunu düşünüyorsanız, TOKİ iletişim kanalları veya ilgili şubeler üzerinden durumunuza itiraz edebilir veya konu hakkında resmi bilgi talep edebilirsiniz.
TOKİ kura çekimi tarihleri nasıl öğrenilir?
TOKİ kura çekimi tarihleri, projenin bulunduğu ilin resmi TOKİ web sayfası üzerinden veya e-Devlet TOKİ başvuru sorgulama ekranından ilan edilir. Kura tarihleri projeye özel belirlendiği için güncel takvimi düzenli olarak takip etmek önemlidir.
TOKİ konut başvurusu için gereken temel şartlar nelerdir?
TOKİ konut başvuruları için başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, projenin bulunduğu il sınırları içerisinde ikamet etmesi veya o il nüfusuna kayıtlı olması şarttır. Ayrıca kişinin veya eşinin üzerine kayıtlı bir konut bulunmaması ve aylık hane halkı gelirinin belirlenen limitin altında olması gibi temel kriterler aranır.
TOKİ başvurumun güncel durumunu nereden kontrol edebilirim?
TOKİ başvurunuzun güncel durumunu e-Devlet portalı üzerinde yer alan 'TOKİ Konut ve İşyeri Başvuru Sorgulama' hizmeti aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. Bu ekran üzerinden başvurunuzun kabul edilip edilmediğini veya iptal gerekçelerini detaylarıyla görebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,486 göst.
16 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Fadime.hira (16 puan) tarafından soruldu
+4 oy
15 cevap 2,317 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Simaygule (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 396 göst.
15 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Eymen Alim25 (1,521 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 551 göst.