TOKİ başvurum neden iptal edilmiş olabilir?

0 oy
1,303 göst.
Diğer kategorisinde (16 puan) tarafından

Kizlar 2 ay önce tokiye başvuru yaptık yarın çekiliş vardı bugün mesaj geldi toki başvurunuz başvuru şartlarına uymadiginiz için iptal edilmiştir diye neden olabilirki kirada oturuyoruz üzerimizde esiminde benimde hiçbisey yok çok üzüldüm ya e devletten baktığımızda süreç devam ediyor yaziyor sebebi ne olabilir sizce 

8 Cevaplar

+1 oy
(6,076 puan) tarafından

Beni yanlış anlamazsınız kirada olup asgarî ücret ile nasıl ödeyeceksiniz toki taksitlerini açıkçası benim eşim asgarinin üstünde alıyor biz cesaret edemedik yazılmaya 1 tanede çocuk var 

(16 puan) tarafından

Cnm eşimin abisinde eşimin hakki var babasindan kalan miras diyelim o vercek parasını o yüzden yazildik diğer türlü zaten odeyemeyiz 

-Reklam-
0 oy
(16 puan) tarafından

Kizlar cevap verin ya

(190 puan) tarafından

Canım hepimiz kiradayız uzerimizde hicbir topu yok şans meselesi diyelim bizede cıkmadı hayırlısı buymuş demekki yapıcak birsry yok

0 oy
(8,898 puan) tarafından

Eşinin maaşı nasıl yüksekmi belli bir tutarı geçiyorsa iptal oluyor

(16 puan) tarafından

Yok cnm asgarî ücret 

0 oy
(751 puan) tarafından

Hangi il . Ankara açıklandı mı bilen var mi

0 oy
(5,200 puan) tarafından

Hiç kuraya katılamadan mı reddedildi başvurunuz. 

(16 puan) tarafından

Evet ama e devlete girdiğim zaman süreç devam ediyor yaziyor 

(5,200 puan) tarafından

Henüz kura bitmediği için öyledir. Size başvuru paranız iade edilecek o yüzden süreç devam ediyor yazıyordur. 

0 oy
(125 puan) tarafından

Benimde öyle oldu sordum ben dediler ön eleme oluyor iptal mesajı gjdenler hatta çok üzülmüştüm falan diye akrabalara da gitmişti ön eleme yapılıyor iptal mesajı alanlar

(16 puan) tarafından

Şansımız yokmuş cnm hayırlısı diyelim 

0 oy
(839 puan) tarafından

Aynı evden 2 kişi başvuru yapınca da iptal oluyor

(16 puan) tarafından

Yok cnm tek eşim başvuru yaptı 

0 oy
(2,763 puan) tarafından

Biz annemin adına başvurduk annem dul görünüyor evde 4 çocuk görünüyor yani çıkma şansı çok yüksek diye ona başvurduk ama kuradan birgün önce iptal mesajı gelmiş ev annemin üzerine ama bi tanıdığımız var kirada o da başvurdu o da iptal edilmişti asgari ücretten kat kat fazla alıyor bende anlamadım neden iptal edildi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

TOKİ başvuru şartları neden karşılanmamış olabilir?
TOKİ başvurularının iptal edilmesinin başlıca nedenleri arasında hane halkı toplam aylık gelirinin belirlenen üst sınırı aşması, daha önce TOKİ'den konut satın almış olmak veya başvuru sahibinin üzerine kayıtlı bir gayrimenkul bulunması yer alır. Ayrıca, başvuru sırasında girilen yanlış bilgiler veya eksik beyanlar da sistem tarafından şartlara uygunsuzluk olarak değerlendirilerek başvurunun iptal edilmesine yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
E-devlet üzerinde TOKİ süreci neden farklı görünüyor?
E-devlet sistemi ile SMS bilgilendirme kanalları arasındaki veri senkronizasyonu bazen gecikmeli çalışabilir. SMS ile gelen iptal mesajı, TOKİ'nin merkezi veri tabanındaki güncel durumu yansıtırken, e-devlet üzerindeki 'süreç devam ediyor' ibaresi sistemin henüz güncellenmediğini veya başvurunun nihai sonuç ekranına taşınmadığını gösterebilir. Resmi durumu netleştirmek için TOKİ müşteri hizmetleri ile iletişime geçmek en sağlıklı yoldur.
Hatalı iptal edilen TOKİ başvurusu için nereye başvurulur?
Başvurunuzun haksız yere iptal edildiğini düşünüyorsanız, öncelikle e-devlet üzerinden başvuru detaylarını kontrol ederek hangi şartın sağlanamadığına dair gerekçeyi incelemelisiniz. Ardından, bağlı bulunduğunuz il veya ilçedeki Ziraat Bankası veya Halkbank şubelerine giderek itiraz sürecini başlatabilir ve durumunuzun detaylı incelenmesini talep edebilirsiniz. Gerekli belgelerle durumunuzu kanıtlamanız durumunda başvurunuz yeniden değerlendirmeye alınabilir.
TOKİ başvuru şartlarını sağladığımı nasıl kanıtlayabilirim?
Başvuru şartlarını sağladığınızı kanıtlamak için tapu kayıtlarınızın dökümünü, güncel maaş bordrolarınızı ve hane halkı gelir beyanınızı hazırlamanız gerekir. Bu belgelerle birlikte banka şubelerine giderek 'iptal' gerekçesine itiraz dilekçesi verebilirsiniz. Özellikle gelir durumunuz veya mülkiyet bilginizle ilgili bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, resmi kurumdan alacağınız güncel belgeler itirazınızın kabul edilme ihtimalini artıracaktır.
TOKİ başvurusu iptal edilirse ödenen başvuru bedeli iade edilir mi?
TOKİ başvurusu herhangi bir nedenle iptal edilen adayların ödedikleri başvuru bedelleri, kura çekilişi tamamlandıktan sonra iade edilmektedir. İade işlemleri, başvuru sırasında kullanılan banka hesabına otomatik olarak yansıtılmaktadır. Eğer kura çekimi sonrası belirli bir süre geçmesine rağmen hesabınıza iade yansımadıysa, başvurunun yapıldığı banka şubesine giderek iade talebinde bulunabilir veya işlem durumunu sorgulayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 279 göst.
21 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Zanaxx (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 4,148 göst.
12 Kasım 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Heidi26_ (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 527 göst.
0 oy
16 cevap 756 göst.

Kategoriler