Her gün ne pişireceğimi şaşırıyorum, farklı yemekler neler?

0 oy
461 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,581 puan) tarafından

Her gün düşünüyorum hep aynı yemekler aklıma geliyor, sizler farklı yemek denermisiniz

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Çok denerim,  hatta bugün mısır unlu kurabiye deneyeyim dedim güzel oldu. Evde ne malzeme varsa, keşfette önüme güzel bişey çıkıyorsa denerim

-Reklam-
+1 oy
(1,044 puan) tarafından

Evdeki malzemelere göre değişiyor bazen farklı şeyler yapıyorum bazen de aynı seyler

+1 oy
(2,920 puan) tarafından

Genelde farklı şeyler yemeyi sevdiğim için farklı yemekler yaparım ama benim 4 yaşındaki oğlum sadece belirli yemekleri yer mesela tavuğu döner şeklinde yer sote asla yemez çoğu yemek böyle o yüzden ona ayrı kendimize ayrı yemek yapıyorum mercimek çorbası pilav ister bıraksan hergün onları yer ben salçasız lokanta üsülü mercimek çorbası severim eşimde küçük oğlumda ama büyük normal olanı sever o yüzden bizim evde nerdeyse her akşam farklı yemeklerin farklı türleri pişer kısacası hem aynı hem farklı türde yemekler oluyo :) inşallah zamanla her yemeğin tadını tatmak ister :)

+1 oy
(911 puan) tarafından

Peynirli makarna 

Salcalı makarna 

Kremalı makarna 😀😀😀😀

(1,910 puan) tarafından

Yogurtluyu unutma kız🤣

tarafından

yumurtalı ve kıymalıda var 😂😂😂

(911 puan) tarafından

Hahha evet onlarda var binbir ceşit makarna 😂

0 oy
(4,731 puan) tarafından

Benim eşim vejetaryen olduğu için zaten seçeneğim çok az. Ki kendisi hem et, tavuk,balık yemez hem de sebze sevmez. Arada farklı sebze yemekleri görürsem deniyorum

tarafından

Senin kocan = benim kocam 🥲 

tarafından

Çok merak ettim bine yiyoki o zmaan. Anam bizimki her şeyi yediği halde ne pişir sen diye şaşırıyorum bazen

(4,731 puan) tarafından

Mecbur yiyor sebzeleri, laf etse de istemezsen yeme diyorum. Ona kalsa her gün hamur ya da karışık kızartma yeriz. Etsiz yapıyorum bakliyat falan da. Madimak, pırasa pişse suratı düşer ya da diyor işte yine mi bu yemek. Senin öyle deme lüksün yok diyorum. 

0 oy
(1,021 puan) tarafından

Bugun arabasi yaptim

0 oy
(9,391 puan) tarafından

Elimdeki malzemeleri hep çeşitlendiririm

0 oy
(9,171 puan) tarafından

Lebeniye çorbası Fırında tavuklu mantarlı güveç Kabak lazanya Tavuk suyu ile şehriye çorbası yada yalancı işkembe Çorbası güveç kabında kaşarlı köfte Ispanaklı yumurta aklıma bunlar geldi genelde ramazan ayında yaparım ben bunları

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Her gün ne pişireceğimi şaşırıyorum, pratik yemek planı nasıl yapılır?
Her gün ne pişireceğinizi düşünmek yerine haftalık bir yemek listesi oluşturmak süreci büyük ölçüde kolaylaştırır. İlk adım olarak haftada 2 gün bakliyat, 2 gün sebze, 1 gün et ve 1 gün çorba günü belirleyerek çeşitliliği artırabilirsiniz. Ayrıca dondurucuda hazır bulundurduğunuz haşlanmış nohut, mercimek veya önceden yapılmış soslar sayesinde yemek hazırlama süresini 30 dakikanın altına indirebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evdeki malzemelerle yaratıcı ve farklı yemekler nasıl yapabilirim?
Evdeki malzemelerle farklı tatlar yaratmak için temel pişirme tekniklerini değiştirmek yeterlidir. Örneğin, sadece haşlayıp tükettiğiniz sebzeleri fırınlayarak üzerine baharatlı yoğurt veya tahinli sos eklemek yemeğin karakterini tamamen değiştirir. Mevcut bakliyatlarınızı salatalara ekleyerek veya farklı baharatlarla (kimyon, zerdeçal, köri) harmanlayarak alışılmışın dışında lezzetler elde edebilirsiniz.
Haftalık yemek rutini nasıl daha çeşitli hale getirilir?
Yemek rutininizi çeşitlendirmek için dünya mutfaklarından kolay uygulanabilir tarifleri haftalık listenize ekleyebilirsiniz. Haftada en az bir gün hiç denemediğiniz bir sebze veya bakliyat türünü seçmek, mutfakta yeni tatlar keşfetmenizi sağlar. Sebze yemeklerini sadece zeytinyağlı yapmak yerine, onları kıymalı veya peynirli fırın yemeklerine dönüştürmek farklı bir alternatif sunar.
Yemek yaparken sıkılmamak için hangi pratik yöntemler denenebilir?
Yemek yaparken sıkılmamak için 'tek tencere' veya 'fırın tepsisi' yemeklerine odaklanmak hem temizlik hem de hazırlık süresini azaltır. Ayrıca mevsimsel beslenmeye özen göstererek o ayın taze sebzelerini temel alan tarifler denemek, lezzet kalitesini artırır. Mutfakta geçirdiğiniz zamanı verimli kılmak için bir gün önceden hazırlık yapma (meal prep) yöntemini uygulayarak ertesi günün yemeğini planlayabilirsiniz.
Çocuklara ve eşime farklı yemekler sunmak için neler pişirebilirim?
Aile bireylerine farklı lezzetler sunmak için klasik tariflerinize küçük dokunuşlar yaparak başlayabilirsiniz. Örneğin, klasik bir tavuk sote yerine tavuğu farklı sebzelerle fırınlayıp üzerine bir sos ekleyerek sunmak yemeği daha ilgi çekici kılar. Ayrıca haftanın bir gününü 'yeni tarif deneme günü' ilan ederek, internet üzerinden veya yemek kitaplarından basit ve hızlı uygulanabilen yeni bir tarifi ailece deneyimleyebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 970 göst.
26 Mart 2026 Diziler & Filmler kategorisinde Mys-2boys2girls (9,128 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 477 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 307 göst.
30 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (4,315 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 3,050 göst.
25 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Safbiri66 (103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,721 soru

24,659,817 cevap