36 yaşındayım neden yeni diziler bana saçma geliyor?

0 oy
700 göst.
Diziler & Filmler kategorisinde (8,662 puan) tarafından

Kızlar yaşım 36 yeni diziler niyee sarmıyor beni. Hepsi saçma geliyor. Başrollere bile sinir oluyorum yapmacık geliyor. 

Ama bakıyorum çevremdekiler ölmüş gibi izliyor hele şu Uzak şehir izlemeyen yok. Bana oda saçma geliyor. 

Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz bile daha mantıklı geliyor A2 de çıkınca onu açıyorum bazen 😅 sizede saçma geliyor mu bendemi sıkıntı var. 

21 Cevaplar

0 oy
(597 puan) tarafından

Ben kaç yıl oldu TV izlemiyorum internetten izliyorum iğrenç geliyor bana TV dizileri 

(8,662 puan) tarafından

Bende öyle şöyle bir bakıyorum kumandayı alıp 2 sahnesi yetiyor diziyi anlamam için. Gecen sene Annem Ankara hoşuma gitti bi onu izledim oda çok kısa sürdü

-Reklam-
0 oy
(5,404 puan) tarafından

Sende sıkıntı yok dizilerde sıkıntı var. Hiç bir diziye bakmıyorum. Şuan bile Niloya açık TV de 😄 eşim evde olmadığı için.😀 Eşim olsa bile dizi izlemiyoruz. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Güya çoğu muhafazakar aileler ama ne yaptıkları belli değil. İslamı da bozmaya çalışıyorlar. Sonu nereye varacak belli değil. 

(8,662 puan) tarafından

Bizdede diyanet çocuk açık 😅 eşim kumandayı alsa haberler açık . Başkada yok izlediğimiz.

Ama bazen içimden keyif yapmak geliyor izleyim diyorum yok bulamıyorum 

Tabii deki diziler güzel oluyor bi

(5,404 puan) tarafından

Bende keyif yaparken eski dizileri izliyorum. Avrupa yakası, Sıdıka filan 😃 

0 oy
(5,585 puan) tarafından

Uzun yıllardır Türk dizisi izlemiyorum. Ya çok eski Türk dizilerine bakarım yada Kore dizileri izliyorum. Bizim son yillardaki diziler heyecansız ve hepside aynı senaryo. Bir ilgimi kızılcık şerbeti çekmişti o da batırdı

(8,662 puan) tarafından

Kore dizilerini görümcemde çok izler . Varmı onda tavsiye edeceğin biri

(5,585 puan) tarafından

Prison playbook çok güzel ve komik, doctor slump, hospital playist, twikling watermelon, weak hero, reply 1988,vincezo, pro bono, alchemy of souls şimdilik aklıma gelenleri yazdım ama büyük ihtimalle izlemiştir çünkü bu yazdıklarım güzel diziler 😀😀

(8,662 puan) tarafından

Hay maşallah hiçbirini tutamam aklımda  nasıl tutuyon sen 

(5,585 puan) tarafından

Bende aklımda tutmuyorum Netflix listemde var hatta eksik bile yazmisim, oradan bakıp yazdım 😀😀😀

0 oy
(4,122 puan) tarafından

Güzel günler vardı bir ara dizi, onu izliyorduk ablamla. Şimdi bir Avrupa yakası rewatch yapıyoruz. 

Babamla izlediğim için fazilet hanım ve kızları ayrı bir yerde.

Çalıkuşu benim en sevdiğim kitap ve dizi olduğu için listemde. 

Binnur Kaya’nın dizileri genelde favorim olur. Yabancı damattan Kırmızı odaya kadar. 

Yalancı Yarim açar açar izlerim. Safe gelir.

Merhamet diye bir dizi var Özgü Namal’ın, o da bestlerdendir. 

Yakında Seviyor Sevmiyor izlerim tekrar. 

Bir Karadeniz sevdalısı olduğum için Sen anlat Karadeniz ve Taşacak bu deniz izlerim. Karadeniz’de mantık aramayacaksın😁😁😁

Uzak şehir, aşkı memnu, adını feriha koydum vb dizilere ayar oluyorum leş gibiler. Hepsine de bir şans verdim de yok ya değmezler.

Zaten x2de izliyorum ilerlete ilerlete. Bir de konusu sarmazsa güle güle. 

(5,098 puan) tarafından

Guzel gunler cok guzeldı fınal olmasına cok uzuldugum bır dızıydı :(

(8,662 puan) tarafından

Güzel günler tam hatırlamıyorum. Binnur Kaya'nın dizilerini bende çok severim Türk malı nn ilk bölümleri çok güzeldi mesela sonra konu kalmadı 

Avrupa yakası nı eşimle izlerdik ama eşim maneviyata ağırlık verince oradaki kadınlar yüzünden izlemeyi bıraktı

Hoş şimdi hiç dizi izlemekten yana değil hemen kapaattırır banada 😅 

0 oy
(13,358 puan) tarafından

Eskilerden kopamayan ben şuan Sıdıka izliyorum

image

(8,662 puan) tarafından

Sıdıka hiç izlemedim baştan sona arada denk gelince bakardım ozmanlar 

0 oy
(30,559 puan) tarafından

Dizilerin süresi uzadığı günden beri mantıklı dizi yapılmaz oldu bir de her şey abartılı yapılıyor zenginlik fakirlik iyilik kötülük her şeyi öyle yaşıyorlar bir de çiftler arasında sıfır uyumla saçma Senaryolarla zor en son Istanbullu Gelin ve Yargıyı izlemiştim mantıklı dizi diye 

(30,559 puan) tarafından

Geçen bir video izledim bizim diziler hem masraflı yapılıyor hem yurt dışına satılıyor komedi o kadar uzun yapamayacakları için kendini kurtarmıyor yurt dışına da satılmıyor diye yapmıyorlarmış. Millet abuk sabuk dizileri izlemede yapılır aslında şu en son çıkan abi dizisi Halef dizisi uzak şehir gibi kızılcık şerbetinin ilk sezonunu çok sevmiştim ben ama sonra b.ku çıktı evlendikten sorna eşimle komik olan eski dizileri baştan izledik. 

(8,662 puan) tarafından

İstanbullu gelin hiç izlemedim konusunu bile bilmiyorum. Komedi dizisi bende severim en son Tövbeler olsun izledik..

Tatlı hayatta çok güzel Geniş ailede öyle

Kalk gidelim ve baba candır vardı TRT nn onlarda çok güzel. Gönül Dağı ilk 2 3 sezon çok güzeldi şimdi saçmalardan seçmeler olmuş

Çok eskilere gidersek cennet mahallesi 

(30,559 puan) tarafından

Bir şans ver derim ara ara tekrara düşse de şu anki dizilerden bin kat iyi bir de eğlenceli sahneleri falan var en azından onlara bak ben kardeşler arası ilişkilerini seviyorum ne olursa olsun sonunda dönüp dolaşıp bir araya gelmeleri güzel  sahneler eğlenceli 

(13,662 puan) tarafından

İstanbullu gelin güzel, bende tekrar tekrar izleerim

(30,559 puan) tarafından

Ben şu an izliyorum sonlarındayım 70li bölümlerdeyim. İlk yayınlandığında ilk iki sezonunu izlemiştim üçüncü sezon kalmıştı bu yıl tekrar keyifle izledim 

0 oy
(1,707 puan) tarafından

Ben bu ara itilmisle katılmış ruhsar bide en son babalar duyar sardım yeniler hep aynı hepsinin gidişat belli

(8,662 puan) tarafından

En son babalar duyar da güzeldi ya 

0 oy
(7,476 puan) tarafından

Dijital platformda ki diziler güzel oluyor 

(8,662 puan) tarafından

Sadece tabii üyeliği var evet ordakiler çok güzel çoğunu izledim 10 bölüm hepsi

0 oy
(2,862 puan) tarafından

Ne yazık ki öyle. Çok saçma geliyor. Çok anlamsız olaylar oluyor. Bir şeyi izlemek istiyorum ve saçma gördüğüm olay örgüleirnden sonra izleyemıyorum

(8,662 puan) tarafından

Evet yazan kişiler oynayan kişiler hiçmi demiyor burası saçma oldu die

Yada herkes mantığına bakmıyor vakit öldürmek için işte

0 oy
(13,662 puan) tarafından

Hiçbirini izlemiyorum. gğller ve günahlara baktım 1-2 bölüm o da acayip. zaten uzak şehir, halef falan bu tarz konuları hiç sevmiyorum. tamam doğuda güneydoğuda belki hala bu tarz evlilikler vardır ama normal değil böyle gösterilmemeli. 

geri kalanlar da gereksiz silah patlatıyor 😂

roman uyarlaması diziler daha iyiydi ama masumiyet müzesini dizi yapmışlar sadece sex üzerine 🤷🏼🤦🏼‍♀️ 

(13,662 puan) tarafından

bugün kıskanmak dizisine ait bir shortsa denk geldim. kimin eli kimin cebinde o onunla sevgiliyken diğeri elinden almış, o gitmiş başkasıyla evlenmiş eski sevgilisinden hamile kalmış, diğeri de onun kocasından hamile kalmış falan ne oluyor lan dedim, beynim yandı😂 

(8,662 puan) tarafından

Masumiyet ve kıskanmak öyleymiş evet Murat Soner den dinledim 😂 halef dizisinide ondan dinledim ilk ismi bile yetiyor izlememek için . En son töre dizisi Sıla da kaldım sanırsam 😁 asmalı Konak ve büyük yalan vardı bide çok eski diziler onlar bile daha mantıklıydı 

Ya çocuklar büyüdüğü zaman öyle her diziyide izleyemiyorsun . Hemen yanıma geliyorlar sonra arka arkaya sorular. 

(30,559 puan) tarafından

Masumiyet müzesinin hikayesi zaten öyle yani masum olmadığı için öyle koymuş adını ama hikayeye a şöyle aşk böyle aşk diye güzelleme yapılması korkunç ilk çalıştığım yerde bir hoca kitabı hediye etmişti bana öve öve. Okuyunca çok şaşırmıştım bu kadar övdüğü kitap bu mu ? Diye hikaye komple buluşup ilişki yaşamak ve sonrasında diğer kadına dönmek üzere yani gerçek sevgi ikisinde de yok sonradan takıntı haline dönüşüyor adamda ama kesit kesit gördüğüm kadarıyla oyunculuklar güzel keşke daha güzel bir hikaye olsaydı 

0 oy
(5,098 puan) tarafından

Eskılere sardım tv kapalı avluyu yenı bıtırdım sımdı sen anlat karadenız ızlıyorum sonra ne ızlerım bılmıyorum sjsj gercekten yenıler asırı acayıp ya ılk 2 bolumden sonra işler rayından cıkıyor bırakıyorum halefi ızlıyorum ama sor nasıl ızlıyom suan yayında ama ben oturmus sen anlat karadenıx ızlıyom artık neresınde acmıssam ordan devam edıyorum 😁

(8,662 puan) tarafından

Avlu yu hiç izlemedim bi onu izleyesim var kaç bölüm o

(5,098 puan) tarafından

44 bolum ızle muhtesem bırsey ya bayıldım 

0 oy
(401 puan) tarafından

uzak  sehir bana da cok sinir bozucu geliyor hele ki halef bende bir urfaliyim ay firagmani gorunce bile sinirim zipliyor 

(8,662 puan) tarafından

Ayy hiç bakmadım halefe Murat Soner den izledim berbat konusu

(401 puan) tarafından

çok iyi oyunculari ne hale koymuşlar

0 oy
(806 puan) tarafından

Günümüzdeki dizilerin ilk bölümlerde güzel kaliteli oluyor ama sonra hepsi bozuluyor saçmalıyor. şu kenan imirzalioglunun dizisi belki kalitelidir bi bakayım dedim o da saçma sapan. Eski diziler cok daha güzel, onları izliyorum bazen.

(8,662 puan) tarafından

Kenan dan eşimde umutluydu ama hayal kırıklığı sonuçta senaristler hem aynı kafada

Heleki Kenan la  Afra nın arasında 24 yaş farkı duyunca hiç izleyesim gelmedi . Uyum sağlayamazlarki

En son Karadayı dizisi güzeldi onun

0 oy
(3,884 puan) tarafından

Son 10 senedir yürek çıkmazı dizisi hariç dizi izlemedim izlemeyi düşünmüyorum

(8,662 puan) tarafından

Bizimkiler bittimi 😅 

(3,884 puan) tarafından

127.bölümdeyim 😂😂😂

(8,662 puan) tarafından

Ben TRT yayınlarını bitirdim Star bölümlerine geçmedim biraz ara vereyim dedim içim dışım Şükrücüm oldu . 

(3,884 puan) tarafından

Günde 2 bazen 3 izleyebiliyorum en fazla o yüzden yavaş gidiyorum izledikçe gözlerim doluyor çoook şeyimizi kaybetmişiz

0 oy
(2,141 puan) tarafından

Öyle vallahi  çoğu dizi saçma sapan zaten dediğin gibi Uzak şehir insanlar nasıl izliyor ben onu çözemiyorum yani orada bir yenge ve kayın aşkını doğru bir şeymiş gibi gösteriyorlardı ki bana mide bulandırıcı geliyor. Ya da insanlar ne izlediğini idrak etmiyorlar

(8,662 puan) tarafından

Bende anlamıyorum İnan kuzenler komşularım hep izliyor çocukları bile bağımlı . Nekadar nornalleştirdiler adını aşk koydularr 

0 oy
(5,226 puan) tarafından

Survivor 

Ve kanıt dizisi izliyorum 

Bu kadar 🤣🤣🤣

(4,622 puan) tarafından

Kanıta ailecek bayılıyorduk, yan rollerdeki oyuncuların oyunculukları aşırı kötüydü ama

(5,226 puan) tarafından

Hâlen izliyoruz eşimle TV 2 de

Ezbere biliyorum ama gene güzel valla 

(30,559 puan) tarafından
+1

Ya deme öyle üzülürüm ben izlerim bir ara gece TV 2 de izledim sonra YouTubetan izledim izlerken hamileydim ve eşim vardiyalı çalışıyor genelde evde olmaz. Hatta şu anda da bazen rastgele açar acaba hangi bölüme denk geldim diye merakla izlerim bölüm altlarına yorum yapmışlığım bile var 

Bu arada Selim'i çok sevsem de ben Orhancıyım öyle biri ile birlikte olsa insanın yaşam kalitesi artar 

(7,476 puan) tarafından

Sonradan diziye dahil olan kazık komiser kadın ne iticiydi. 

(30,559 puan) tarafından

Orhanin eceyi görmeyip Ayçaya ilgi duyması kanayan yaramdır 

0 oy
(1,776 puan) tarafından

Herşeyde mantik arama🤣aman maksat vakit gecirmek mesela ben şerboyu hic birakamiyorum sacma ama guzsl geliyor bana

(8,662 puan) tarafından

Şerbo kim kız

0 oy
(8,936 puan) tarafından

Güncel takıp ettıgım tasacak bu denız var dun yeraltına baktım bıraz o da fena gelmedi ben genelde yabancı ızlerım zaten 

(8,662 puan) tarafından

Taşacak bu deniz benim çocukların dizisi 😅

0 oy
(4,622 puan) tarafından

Ben en son Yahşi Cazibe'de kaldım. Tv'de izleyip, takip ettiğim son diziydi 😀

(8,662 puan) tarafından

Oda saçma ama güzeldi 😂

0 oy
(5,040 puan) tarafından

A hiç izleyemiyorum uzuuun süredir sadece müge anlı izlerim YouTube den o da iş yaparken dinlerim sadece onun dışında YouTuberleri vs izliyorum ilker ayrığın programlarını falan en son izlediğim dizi Bahar idi 

(8,662 puan) tarafından

Baharın ilk sezonu güzeldi sonra izlemedim. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

30'lu yaşlarda yeni dizilerin yapay gelmesi normal mi?
30'lu yaşlarda bireylerin değişen yaşam deneyimleri ve beklentileri nedeniyle güncel dizileri yapay veya tutarsız bulması oldukça yaygın bir durumdur. Yaş ilerledikçe izleyici, senaryodaki mantık hatalarına veya karakterlerin gerçekçi olmayan tepkilerine karşı daha seçici ve eleştirel bir yaklaşım geliştirebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni çekilen diziler neden eski yapımlardan daha az tatmin edici?
Yeni dizilerin eski yapımlardan daha az tatmin edici gelmesinin ana nedeni, değişen içerik üretim hızları ve izleyici kitlesinin beklentileridir. Eski yapımlarda karakter derinliği ve olay örgüsü daha yavaş işlenirken, günümüz dizilerinde dramatik çatışmaların hızlı ve bazen zorlama bir şekilde kurgulanması izleyicide kopukluk hissi yaratabilir.
Dizileri izlerken neden sürekli mantık hatası arıyorum?
Dizileri izlerken sürekli mantık hatası aramanız, zihninizin hikaye akışından ziyade tutarlılık ve gerçekçilik aradığını gösterir. Bu durum, beklentilerinizi karşılamayan senaryolara karşı savunma mekanizması geliştirerek, sizi izlediğiniz içerikten uzaklaştırıp daha çok eleştirel bir gözle bakmanıza sebep olur.
Popüler dizileri sevmemek bir zevk sorunu mudur?
Popüler dizileri sevmemek bir zevk sorunu değil, kişisel estetik anlayışınızın ve hikaye beklentinizin geniş kitlelerden farklı olduğunun bir göstergesidir. Her izleyicinin dizi tercihleri yaş, kültür ve geçmiş deneyimlerine göre şekillenir; dolayısıyla herkesin beğendiği bir yapımı sizin mantıksız bulmanız oldukça doğal bir durumdur.
Nostaljik dizilerin günümüz yapımlarından farkı nedir?
Nostaljik dizilerin günümüz yapımlarından temel farkı, geçmiş dönemlerde kullanılan daha karakter odaklı anlatım tarzı ve o dönemin gerçekliğiyle kurulan duygusal bağdır. Eski dizilerdeki duygusal derinlik, günümüzdeki hızlı kurgu ve yüksek aksiyon odaklı dizi anlayışından farklı bir izleme deneyimi sunduğu için izleyici üzerinde daha kalıcı bir etki bırakır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 911 göst.
13 Ocak 2026 Diziler & Filmler kategorisinde eslemree (1,796 puan) tarafından soruldu
+1 oy
29 cevap 841 göst.
0 oy
22 cevap 1,661 göst.
3 Şubat 2022 Diğer kategorisinde seren55 (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 251 göst.

Kategoriler

1,508,037 soru

24,614,063 cevap

364,232 kullanıcı

...