Sürekli çaya gelmek isteyen komşuma nasıl hayır derim?

0 oy
1,198 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (371 puan) tarafından

Karşı komşum sürekli zile basıp Müsait olunca beni çaya çağır kahveye geleyim diyor. Oysa ben gündüzleri oğlumla birlikte uyuyorum ve her seferinde onun zile basmasıyla uyanıyorum. Uyuyorum müsait değilim ya da çocuk hasta uyuyor dediğim hâlde bu durumu dikkate almıyor. O zaman uyanınca haber ver diyor ama ben özellikle haber vermiyorum. Ya da Eşim geldi Dışarı çıkacağım Markete gidicem gibi bahanelerle durumu geçiştiriyorum. Buna rağmen ısrarı devam ediyor. Artık gerçekten çok sıkıldım. Bu kadar kez söylenmesine rağmen hâlâ anlamaması insanı yoruyor taş olsa şimdiye kadar anlardı. Merak ettiğim şu acaba direk yüzüne abla bir daha beni rahatsız etme demem mi gerekiyor acab onu mu bekliyor. Yoksa gayet anlaşılır aslında istemediğim ortada.

23 Cevaplar

0 oy
(371 puan) tarafından

En İyi Cevap

Abartıyor muyum bilmiyorum ama artık bunun masum bir ısrar olmadığını düşünüyorum. 2 3 kez net şekilde reddedildikten sonra insan geri çekilir. Burada sanki bir gurur meselesi yapılmış gibi  Bazen benim sinirlenip kapıyı sertçe kapamamı bekliyormuş hissine kapılıyorum. Böylece Benim kötü niyetim yoktu deyip mağdur rolüne girerek çevreye anlatacak bir hikâye çıkarmak istiyor gibi geliyor. Ben kimseyle tartışmak, ağlayan mağdur oynayan biri yüzünden kötü duruma düşmek istemiyorum.

-Reklam-
+2 oy
(3,353 puan) tarafından

Bence kapıyı açma anlar zaten bu ne ısrar anam 

(3,353 puan) tarafından

Hahahahahahaa bir de ağzının üstüne otururum o sinirle 😂😂😂

Aman telefonu da açma istediği kadar arasın çalsın kapiyi hiç yokmuş gibi davran anlar belki

(371 puan) tarafından

Olayın bu noktaya gelmesini hiç istemiyorum ama gerçekten bıktım 

(13,643 puan) tarafından

Şu yorumlardan sonra ikinizinde kapısına dayanmak vardı ama şükredin uzaktasınız 🤣

(3,353 puan) tarafından

Hahahahahahaa sana can kurban bacım keşke gelsen ahhh 😂😂

(7,985 puan) tarafından

Seni tanır içeri alırım 😂 keşke gelsen müsait olmama bile gerek yok müsait olmasamda alırım seni 🌸

+1 oy
(516 puan) tarafından

Anladığı dil neyse ona yönel şak kapat kapıyı yüzüne engelle telefondanda 

(371 puan) tarafından

İstediği de o gibi sanki mağdur olmak istiyo sanki 

+1 oy
(1,981 puan) tarafından

Hayırdır derdin ne senin eve buyumu koyacaksin ne bu ısrarın birdaha bu kapıya yaklaşmaya cüret edersen seni parçalarım der kapıyı kapatırdım çok sakinsiniz ya benmi anormalim anlamadım postları okuyunca kendimi sorguluyorum

(371 puan) tarafından

Sakin değilim aslında ama bence kadının niyeti farklı . Gurur meselesi yapıp mağdur olmak istiyor 

+1 oy
(52 puan) tarafından

Nasıl birisi mesela eğer iyi biriyse bi kere çağırırım kurtulurum sonra bi daha musallat olmaz zaten.ust üste zile basması çok kötü çocuğun var sonuçta uyur uyanır bu konuda uyarabilirsin zile basma cocuk uyuyor diye 

(371 puan) tarafından

Çok köyü biri değil çocuklarımız arkadaş oynuyorlar. Arada kendi çocuğunun küçük kıyafetlerini veriyor.

(52 puan) tarafından

O zaman müsait bi zamanda çağır bi kahve yap zaten sonra gelmez kurtulursun 

+1 oy
(6,161 puan) tarafından

Korona olduk ama gel yinede diyip asıl kolundan çek içeri 🤣 Böylesini bi kez eve aldın mı anahtarını versen daha iyi. Artık senin evinin bi ferdi gibi davranıyorlar sonra 

(371 puan) tarafından

Çocuk hasta diyorum ondan da anlamıyor ki 

+1 oy
(31,329 puan) tarafından

Ben komşuluk etmeyi pek sevmiyorum zilime basım uykumdan uyandırıyorsunuz rahatsız oluyor lütfen biraz anlayış de kapat kapıyı 

(371 puan) tarafından

Bende komşuluk etmeyi sevmiyorum . Komşuluktan anladıkları tek şey toplanıp gelmek yemek içmek gitmek bir arkadaşlık dostluk yok. Kadın zaten annemden büyük 

+1 oy
tarafından

Bende aynı durumdayım öyle çalışı napıyosun bize gel ben geliyim diye. Zaten karşılık vermiyo olammız bile bi tepkidir ama anlayana. Diğer arkadaşların dediği gibi tepkini göster yüzüne saydır falan olmuyo malesef insan düşünüyo dünya hali depremi var kazası var belası var allah kurusun. 

(371 puan) tarafından

Bende öyle yüzüne saydır saydır yapmamam asla 

+1 oy
(2,470 puan) tarafından

Aynısından bendede vardı ben 27 yaşındayım beni ve yan komşumu böyle darlayan 70 yaşındaki kadındı sabah ben geç kalkıyorum saat 9.30 -10 da geliyor dan diye içeri giriyordu. Sonra onun haksız olduğu konu yüzünden yan komşum ve ben ona küstük bayağı tartışmalı bi şekilde 6-7 aydır o kadar rahatım ki anlatamam. Balkonda oturup kahvaltı yapıyorum ve onu çağırmıyorum diye dışarıda hakkımda saygısız diye konuşuyormuş sonradan duydum. Son zamanlarda kapıyı açmıyordum artık müsait olmuyordum üstüm veya evim . sende öyle yap kapıya yazı as çocuk uyuyor zile basmayın diye kapıya vursun vursun gitsin. 

(371 puan) tarafından

Benim komşumda annemden büyük benimle arkadaşlık kırmaya çalışıyor 

+1 oy
(1,235 puan) tarafından

Zile kagıt yapıştır zile basmayın bebek uyuyor diye 😂yüzsüz demekki

(371 puan) tarafından
+1

Yazıyor valla zaten 

+1 oy
(793 puan) tarafından

Kapıya yazı yaz kapıya basmayın lütfen diye😂😂

(371 puan) tarafından

Doğduğundan  beri yazıyor zaten ki 

(793 puan) tarafından

Çok ayıp ya gerçekten yaptığı.tez zamanda çözüm yolu bulunur inşallah 

+1 oy
(1,910 puan) tarafından

Açık ve net bir tavırla ablacim ben geceleri uykusuz kalıyorum gündüzleri de müsait değilim ben seni davet edene kadar da rahatsız etme diyeceksin bukadar basit 

(371 puan) tarafından

Emin ol bunu bir kere söyledim 2 gün sonra aynı benimle arkadaşlık yapmak istiyor ama aramızda 25 yaş var neredeyse 

0 oy
(14,377 puan) tarafından

ben de başta susarım ederim ama bi yerde patlarım, anlaman mı kıt senin de bas bas bağırırım herhalde. güzel laftan anlamayana bu lazım 

(371 puan) tarafından

Bu tarz bi konuşma yapabileceğimi sanmıyorum :(

0 oy
(34,369 puan) tarafından

Kov gitsin kapıdan en nefret ettiğim şey uykudan uyandırılmak özellikle de çocukla beraber uyuyosam 

(371 puan) tarafından

Bende nefret ediyorum çoğu zaman açmıyorum arıyor bu sefer 

0 oy
(6,959 puan) tarafından

Direkt ben git gel yapmayi sevmiyorum. Eger cagiracaksam ben senin ziline basarim senin zile basmana gerek yok diyebilirsin.

(371 puan) tarafından

Laf arasında söylemiştim hatta yalan bile söyledim eşim istemez eve gelip gidilmesini hatta benim gitmemi bile dedim 

0 oy
(8,108 puan) tarafından

Hiç yüz verme niyeti nedir belli değil 

(371 puan) tarafından

Gurur yapıp mağduru oynamak istiyor bide evimi merak ediyor çok meraklı 

0 oy
(5,243 puan) tarafından

İnsanlar arsız anlamadigindan degil yıkılacak yer aradigindan karsodakinin dusuncesini umursamadigindam oluyo

(371 puan) tarafından

Bilerek yaptığını düşünüyorum artık kadının mağdur edildim demeye getiriyor bide her müsait değilim dediğim de ya bende kek yaptım onu getirecektim bende çocuğa oyuncak aldım onu getirecektim falan diyor 

(5,243 puan) tarafından

Acık acık manipülasyon yapıyo sız boyle dusundugunuze pısman etmek ıcın sakın ttavrınızı koyun

0 oy
(2,431 puan) tarafından

Bi zmaan sonra sinir tepeme gelir sanırım başlarım sanada kahvedene çayına da diyip kaparım kapıyı istediği kadar mağdur rolü oynasın sürekli taciz ediyor beni derim 

(371 puan) tarafından

Gerçekten yolda markette karşılaşınca kafamı çeviriyorum bilerek anlasın diye 

0 oy
(74 puan) tarafından

Belli ki kadın yalnız, iki hasbihal etmek istiyordur, sizi yakın görmüştür, belki de tatlı bebeginizi sevmek istiyordur. Anladığım kadarıyla, siz kendisiyle görüşmemek için bahane uyduracak kadar, kendisinden hoşlanmıyorsunuz, açıkça ama saygisizliga kaçmadan durumu soyleyin, bir daha geleceğini zannetmiyorum

(371 puan) tarafından

Kadın yanlız değil ki ben yeniyim o binanın eskisi bir sürü komşusu arkadaşı akrabası gelip gidiyor eve o bir yerlere gidiyor . Aramızda 25 yaş var neredeyse yaşıtlarıyla takılsa daha rahat eder ne konuşacağımı bile bilmiyorum kadınla. O yüzden yaşına hürmet saygısızlık yapıp bağırıp kavga etmem ama anlasın da istiyorum. 

(74 puan) tarafından

Belki de yeni komşu merakı, bilemem elbette siz daha iyi tanismissinizdir mutlaka. Benim tarzım yüze kapı kapatmak ya da paylar gibi cümleler olmadığı için bu şekilde yazdım tabi en doğrusunu siz bilirsiniz

0 oy
(6,085 puan) tarafından

Kapiya yazi as, çocuğum uyuyor lutfen israrla zile basmayin yaz. Anlamiuorsa bigun ac ve coxugum herseferinle senin zilinle uyaniyor, bak kapiya bile yazdim anlaman lazim de

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sürekli çaya gelmek isteyen komşuya nasıl hayır denir?
Sürekli çay veya kahve davetinde bulunan komşunuza nazik ama kararlı bir dille sınır çizmeniz en etkili yoldur. 'Şu an dinlenmeye ihtiyacım var ve uyku saatlerimiz düzenli değil, bu yüzden misafir kabul edemiyorum' şeklinde net bir cümle kurarak beklentiyi hemen sıfırlamalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Komşumun sürekli zile basıp rahatsız etmesi nasıl engellenir?
Komşunuzun ısrarlı zile basma alışkanlığını durdurmak için kapıya not asmak veya kendisiyle yüz yüze konuşurken uyku saatlerinizin çocuğunuzun sağlığı için çok önemli olduğunu belirtmek gerekir. Eğer sözlü uyarılar işe yaramıyorsa, kapı zilini o saatlerde kapatmak veya sadece uygun olduğunuzda haber vereceğinizi net bir şekilde ifade etmek çözüm sağlayabilir.
Komşu sınırlarını ihlal ettiğinde nasıl davranılmalı?
Sınırlarınızı ihlal eden komşunuza karşı 'hayır' demek bencillik değil, kişisel alanınızı koruma hakkıdır. Bahaneler üretmek yerine, 'Sürekli ziyarete gelmeniz düzenimi bozuyor ve dinlenemiyorum, lütfen bu konuda anlayışlı olun' diyerek doğrudan durumu dile getirmek karşı tarafın durumu net anlamasına yardımcı olacaktır.
Israrcı komşuya karşı nasıl net bir tavır sergilenir?
Israrcı komşulara karşı nazik bahaneler üretmek yerine gerçek gerekçeleri sunmak uzun vadede daha az yorucudur. Uyku saatlerinizin bölünmesinin hem sizi hem çocuğunuzu olumsuz etkilediğini vurgulayıp, 'Bundan sonra misafir kabul etmeyeceğim' diyerek konuyu kapatmak, sınırlarınızı korumanız için en sağlıklı yaklaşımdır.
Komşu ile mesafe nasıl korunur?
Komşularla mesafeyi korumak için gün içinde herkesin aktif olduğu saatlerde kısa selamlaşmalarla yetinmek ve özel hayatınıza dair detay vermemek önemlidir. Evinize sürekli davet edilmemek istediğinizi net bir dille belirtmek, hem sizin huzurunuzu artıracak hem de yanlış anlaşılmaların önüne geçecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 694 göst.
3 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Zoelinaa (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,131 göst.
5 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,754 göst.
2 Mart 2024 Diğer kategorisinde My life (339 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,318 göst.