Akşam çayına gelen misafirlerim için nasıl bir menü yapmalıyım?

0 oy
401 göst.
Diğer kategorisinde (1,801 puan) tarafından

Akşam çayına misafirlerim gelecek bana pratik ve uyumlu menü önerisi lütfen aklımda  olanları yazayım ben ekle yada çıkar dediklerinizi yazarsanız sevinirim.

Patatesli börek

Muffin

Ortaya çerez

Başka ne olur.. Akşam yemeği sonrası olduğu için ne yapsam bilemedim.. 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından

Yanına magnoliada yapabilirsin yada frambuazli çizkek.

(1,801 puan) tarafından

Buyur gel bacım ☺️ 17 yaşında  kızım  💕💕

tarafından

Teşekkür ederim maşallah artık sana yardım ediyor ne güzel sen genç annesin galiba 😄😊

(1,801 puan) tarafından

Yani genç  anne oldum evet ☺️

tarafından

Allah bağışlasın😊

(1,801 puan) tarafından

Amin sağol cümlemizinkini inşallah 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Havuç tarator ve herhangi bir sütlü tatlı eklerseniz iyi olur bence

(1,801 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🤍

0 oy
(2,084 puan) tarafından

Bisküvi pastası yap en basiti o  börek var kek var çerez var bide pasta tarzında bişey olabilir bu petibot biskuviyle yapılıyor ya o güzel olur bı tık eksik duruyor cunku

(1,801 puan) tarafından

Sütlü tatlı düşünüyorum ben de evet ve mercimek köfte de ekledim menüme perşembeye kadar karar değişmezsem

0 oy
(8,633 puan) tarafından

Ağlayan pasta yada havuçlu Cevizli kek olabilir 

(1,801 puan) tarafından

Ağlayan pasta olur da havuçlu cevizli kek ve muffin bir arada olmaz gibi yada  muffin yerine havuçlu cevizli kek mercimek köfte börek sütlü tatlı yaparım 

0 oy
(570 puan) tarafından

Kayınvalidemler gelecek banada Cevizli kek yaptım kurabiye tuzlu 

(1,801 puan) tarafından

Sanırım menüm netleşti mercimek köfte patatesli börek muffin yada havuçlu cevizli kek bir de sütlü bir tatlı 

(570 puan) tarafından

Çok güzel olmuş 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Akşam yemeği sonrası misafirler için nasıl pratik bir çay menüsü hazırlarım?
Akşam yemeği sonrası çay menüsünde sindirimi kolaylaştıran ve fazla ağır olmayan lezzetlere odaklanmak en doğrusudur. Patatesli börek ve muffin ikilisine ek olarak, ferahlatıcı bir zeytinyağlı yaprak sarması, az şekerli bir meyve salatası veya hafif bir sütlü tatlı ekleyerek menünüzü hem dengeli hem de pratik hale getirebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çay saati menüsünde olması gereken vazgeçilmezler nelerdir?
İdeal bir çay saati menüsü, hem tuzlu hem de tatlı dengesini koruyan çeşitlerden oluşur. Klasik bir menüde en az bir çeşit çıtır börek, bir adet küçük porsiyonlu hamur işi, eşlikçi olarak kaliteli bir çerez tabağı ve mutlaka taze demlenmiş bir çay bulundurulmalıdır. Mevsim meyveleri veya hafif bir zeytin-peynir tabağı da eksiklikleri tamamlar.
Akşam çayı için patatesli börek yanına ne gider?
Patatesli böreğin yanına en iyi giden lezzetler, yoğun karbonhidratı dengeleyen ferahlatıcı eşlikçilerdir. Akşam yemeği sonrası olduğu için ağır tatlılar yerine, bol yeşillikli bir kısır, yoğurtlu bir meze veya sadece taze nane ve limon ile servis edilen hafif bir içecek menünüzü harika bir şekilde tamamlayacaktır.
Misafirler için çay saati hazırlarken hangi detaylara dikkat etmeliyim?
Misafirleriniz için çay saati hazırlarken en önemli detay, ikramların sunum kolaylığı ve porsiyon boyutlarıdır. Elleri çok kirletmeyen, tek lokmalık veya kolay bölünebilen atıştırmalıklar tercih edin ve çayınızın deminin tazeliğini korumak için küçük porsiyonlarla taze demleme yöntemini uygulayın. Çerezleri ise taze seçerek servis öncesi şık kaselere paylaştırın.
Az malzemeyle şık bir çay sofrası nasıl kurulur?
Az malzemeyle şık bir sofra kurmanın sırrı, kaliteli sunum araçları ve taze ürünlerin doğru yerleşimidir. Börek ve muffin gibi iki ana çeşidinizin yanına, farklı renklerdeki mevsim meyvelerini veya kuruyemişleri estetik tabaklara koyarak görsel zenginlik yaratabilirsiniz. Sade ama özenli bir masa düzeni, çeşit azlığını profesyonel bir sadeliğe dönüştürür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 157 göst.
20 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Bikahve (1,792 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 540 göst.
0 oy
14 cevap 825 göst.
22 Haziran 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 316 göst.
17 Nisan 2022 Diğer kategorisinde _AsiMelek_ (4,386 puan) tarafından soruldu