1.5 aylık bebeğim 60 cc mama içiyor, yeterli mi?

0 oy
630 göst.
Diğer kategorisinde (213 puan) tarafından

.........

11 Cevaplar

+1 oy
(6,258 puan) tarafından

Zorlayinca içmiyorsa iştahı bu kadar demek. Zorlama zaten. Aç olsa biberonu bitirirdi. Depresyona girmiş olabilirsin rabbim kolaylik versin 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Öncelikle bu günlerin çok çabuk geçeceğinin bilincine varmalısın. Çok zor olduğunu biliyorum seni anlıyorum hak veriyorum fakat senin gözünün içine bakan 3 tane evladın var onlar için güçlü olmaya mecbursun. Sen iyi olmazsan onlara da iyi gelemezsin bundan emin ol. Madem bebeği mama ile beslemek zorunda kaldın öyleyse psikiyatri desteği almanda herhangi bir sakınca da yok. Neden kendine bu işkenceyi çektiriyorsun ki? Bir an önce doktora git ve sana uygun bir ilaç başlasın. Evde bu şekilde geçirdiğin her gün sana ve çocuklarına zarar. Allah yar ve yardımcın olsun

+1 oy
(5,333 puan) tarafından

Hemen hemen aynı günlerde doğum yapmışız. Annem her gün der ki sen iyi ol ki çoçuklarıbda iyi olsun. Ne kadar zor olsa da evden çık alış veriş yap, kuaföre git. Ya da boya alıb evde bile saçını boya. Profsionel olmasına gerek yok. Baska biri, o da yoksa kendin saçlarına makas at. Dışarı çıkamıyorsan trendyoldan al, eve söyle. Kendini iyi hiss etdiğin bi günde en yakındakı akrabana git yarım günlük oturun gelin. Uykuna dikkat et. Uykunu almadan iş için ke dini yipratma. Garderobun dağınık, oyuncaklar irtalıkta boşver. Önemli olan sensin. Sen kptü olunca kimse senin çoçuklarına annelik yapmıycak.

Mamaya gelince acıkması için süre tanı. Verincede biraz fazla vere bilirsin bence. Ac olunca yer.  Bebeğin kilosuna göre nekadar mama verilir araştır. 

Benim doğumum aklına gelemeyecek kadar zor geçti. Ayaklanmam zor oldu. Ardından aerji oldum. Çoçuğum hastalandı. Benim içinde çok zor süreçti

0 oy
(6,308 puan) tarafından

Kilosu ile 20 ml carparsan vermen gerekeni bulursun diger bir yöntemde kilosunu 2 saatte bir veriyorsan 12 ye 3 saatte bir veriyorsan 8 e bölüp doğru miktaru bulursun Allah yardımcın olsun 

0 oy
(1,252 puan) tarafından

Sağlığı yerinde olsun o yedikçe açılır zaten midesi küçücük annesi üzülme sıkma canını rabbin yardımcın olsun bunlarda geçecek hepimiz bu yollardan geçtik bunlarda geçecek🤗

0 oy
(74 puan) tarafından

Lohusalık depresyonu olabilir, hiç bir şey yapmıyorsanız alo 183 ten destek alın. Kendinizi eksik ya da yetersiz hisettemeyin yardım istemekten ve almaktan çekinmeyin. Çok geçmiş olsun

(1,755 puan) tarafından

Alo 183 ne ise yariyor canim

(74 puan) tarafından

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı nin ucretsiz danisma hatta 7/24 ulaşılabilir. 

(1,755 puan) tarafından

Yani ucretsiz psikologlar seans verebiliyor mu

(74 puan) tarafından

Hizmet suresini ve aynı kişi tarafından sürekli telefonda takip edilip edilmeyecegini bilmiyorum. Zannediyorum ki olmuyordur. Acil durumlarda destek için bu hat. Kişi acil olarak psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyorsa arayabilir. sizi dinler yönlendirir o andaki kriz durumunu cozmenize yardım ederler, bir kamu ya da özel hastanede psikolojik detsek almanızı soyelrler diye düşünüyorum 

0 oy
(2,473 puan) tarafından

Sağlıklı mı yeter kg zamanla benimkide minicikdi kg verdi kahroluyordm öyle gördükçe şimdide çok bunaldım  diyorm sabret gecici bunlar bir ömür yürümesini konuşmasını giremeyeceğini bile bile evlat büyüten anneler var şükür toparladı doktor.beni suçladı orda elimi yüzüme tutup nasl ağladm kanamam oldu bı anda hastanede cisimi yapıyor gibiyken stresten mi anlamadım düşün sen olmasan sen iyi olmasan senden iyisi olacak mı onların yanında senden defa fazla düşünen olacak mı çok şükür başka sktim yok yetememk bende bebeğim kalmadı ama ben kaldm yoğun bakım da çok kalmqdim ama orda çok etkilendim çok acı çektim yanlız kaldim şuan istemsiz gözüm seyriyor az sinirlenince kekeliyor gibi oluyorum  az az sık beslemeye çalış bebeğini az kg da alsa olsun inan büyür gider genetiği kalipliysa yaşıtlarını geçer hatta olmasa bile çabuk toparlanan bebekler gördüm küçük doğup 

0 oy
(210 puan) tarafından

Canım benim Rabbim günlüne farahlık versin, şu dönemde insan kendinden bile nefret ediypr ama geçiyor. Benim kızım günde 3 kere mama içerdi hiç sütümü içemedi olmasına rağmen içemedi, ama hep iyi yönden düşünmeye çalıştım bazı kadınlar bile bile memeleri sarkmasın diye emzirmiyorlar felan diye, öyle düşüne düşüne toparlandım yoksa bende kafayı yemiştim kızım sağlıksız büyüyor felan. Kızım aşırı zayıf ama her çocuk tombul olacak diye bir şey yok herkesin bünyesi farklı. Sağlıklı olsunlar zayıfı tombulu hiç

Önemli değil, bırak evin saçın dağılsın, bir gün bu günler hatıra kalıcak. Zaman o kadar hızlı ki bak dün yılbaşıydı bugün sonu, hiç kendini kasma hiç kendine yüklenme, Rabbim sağlık versin gönlüne de ferahlık 🙏🏻

0 oy
(3,673 puan) tarafından

Benim oğlum çok istahsiz ve gerçekten kız bebek sonrası erkek çocuk çok zor gelmisti bana birincisi çok hassas bir bebekti uykusuzluk çoktu bir süre sonra herşey geçiyor sakin kalmaya çalış bunun için nefes egzersizleri var ben faydasını gördüm YouTube da 

0 oy
(22 puan) tarafından

Merak etme cnm geçer inşallah .benimde  3. Çocuktan sonra ki lohusa dönemi çok kötüydü.nerdryse eşimle sürekli tartışırdim . sürekli bir neden bulurdum kavga ederdim.3 çocuk iki çocuğa göre çok sorumluluk isteyen birşey tabi,o ayrı bir zor .ama inan geçiyor . biraz Zaman lazım alışman için . inan eskisinden daha çok mutlu olacaksın . bebeğine bol şifalar .çişli bez sayısına bak ,ve kilosu iyise içmesin sıktı yok .her çocuk aynı olmuyor maalesef.mama kullanıyorsan tadını da beğenmiyor olabilir onu da düşün.cunku benim bebeğim tam 4 mama değiştirdik icmiyordu.sadce anne sütü içebiliyordu.4 aya kadar idare etim daha sonra sıvı ek gıdaya başladık çok şükür şuan 1 buçuk yaşında 

0 oy
(253 puan) tarafından

Çok zor Rabbim yardımcın olsun bende çok çektim lohusa depresyonu yaşamak istemiyordum Allah affetsin sürekli isyan ediyordum şuan kızım 14 aylik eskiden daha iyiyim hala yani arada bir öyle oluyor işte her an düşüp ölecem hissi kalabalığın içine girdiğimde fenalacagaim hisi aklımı kaybediyoedum deliriyorum korkusu oluyordu şimdide arada bir oluyor inşallah tam da iyilesiriz ikimiz de tüm anneler de

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

1.5 aylık bebek 2 saatte bir 60 cc mama içiyor, bu miktar yeterli mi?
1.5 aylık bir bebeğin günlük toplam mama ihtiyacı genellikle vücut ağırlığının 6'da 1'i kadardır. 60 cc miktarında, 2 saatte bir beslenen bir bebek için toplam günlük miktar 700-750 cc civarına denk geliyorsa bu genellikle yeterlidir. Ancak en doğru değerlendirme bebeğinizin aylık kilo alım takibi ile yapılmalıdır; eğer bebeğinizin kilo alımı normal seyrediyorsa ve bez sayısı yeterliyse miktar yeterli kabul edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum sonrası depresyon belirtileri nelerdir ve nasıl başa çıkılır?
Doğum sonrası depresyon, yoğun üzüntü, bebekle bağ kuramama, suçluluk hissi ve kendine zarar verme düşünceleri gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu durum geçici bir süreçtir ancak mutlaka bir uzmandan profesyonel destek alınması gerekir. İlk adım, bu hislerin sizin hatanız olmadığını kabul etmek ve durumu bir psikiyatrist veya klinik psikolog ile paylaşarak bilişsel davranışçı terapi veya uygun tedavi yöntemlerini değerlendirmektir.
Bebek beslenmesini reddettiğinde ne yapılmalı ve süreç nasıl yönetilmeli?
Bebek beslenmeyi reddediyorsa, zorlamadan kaynaklı bir beslenme travması oluşmaması için beslenme anında baskı kurulmamalıdır. Bebeğinizi sakin bir ortamda beslemeyi deneyin ve biberon ucunun bebeğin ayına uygun olup olmadığını kontrol edin. Eğer reddetme durumu uzun süre devam ederse veya bebeğin genel sağlığında bir bozulma gözlemlenirse, beslenme düzeni ve olası reflü veya gaz sancısı gibi fiziksel nedenler açısından mutlaka bir çocuk doktoruna danışmalısınız.
Yeni doğum yapmış bir annede yoğun duygusal çöküş neden yaşanır?
Yeni doğum yapmış bir annede yaşanan duygusal çöküş, doğum sonrası hormonal değişimler, uykusuzluk, yoğun bakım süreci gibi stres faktörleri ve artan sorumlulukların birleşimiyle oluşur. Vücudun iyileşme süreci devam ederken yaşanan bu yoğun duygusal dalgalanmalar, tıbbi bir durum olan postpartum depresyon belirtisi olabilir. Yaşadığınız bu durumu kimseyle paylaşmaktan çekinmemeli, kendinize şefkat göstermeli ve ihtiyaç duyduğunuzda yardım istemekten asla korkmamalısınız.
Bebeğimle bağ kuramıyorum, bu durum kalıcı mı?
Bebekle bağ kuramama hissi, özellikle zorlu bir doğum veya yoğun bakım süreci sonrasında çok sık rastlanan ve genellikle geçici olan bir durumdur. Bu hisler annelik beceriksizliğinizin bir işareti değil, yaşadığınız travmanın bir sonucudur. Profesyonel destek alarak ve bebeğinizle fiziksel temasınızı (ten tene temas gibi) artırarak bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilir, zamanla aranızdaki duygusal bağı güçlendirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 353 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 489 göst.
13 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkk4 (215 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 639 göst.

Kategoriler

1,506,815 soru

24,596,812 cevap