0 oy
185 göst.
önce Diğer kategorisinde (71 puan) tarafından

Hayirli geceler oglum yarim donem oldu krese basliyali 3.5 yasinda basladi 4 yasina basmak uzere dil terapistimizin tavsiyesi uzerine krese basladik cok faysasini gordukgercekten  dili kresde baya açıldı.okula basladigindan zorla gidiyo zaten krese tam gün duruyo ama  cikarken gülerek çıkıyor ogretmenini sevdigini soyluyordu bi kac gun once ben sordum bitane daha ogretmen var ust yas grubun ogretmeni oglumla arasi iyi  onumu seviyorsun kendi ogretmeninimi  kendi ogretmenini sevmedigini soyleyince sasirdim dovuyomu vuruyomu sana dedim evet vuruyo nerene vurdu kafasini gosteriyo bugun yine sordum yine ayni seyleri soyluyo bilmiyorum yalanmi soyluyo gercekmi ogretmenini cok seviyoruz cokda memnunduk acikcasi esim inanmiyo yalan soyledigi zamanlarda olmustu oglumun ama anne yuregi icime bi kurt düştü ogretmenle yarin konusacaktim 2 gün yokmus aksine mudurle konusacaktim esim  ogretmenle konusuruz müdürle konusmuyalim dedi napicagimi bilmiyorum sizce nasil izah ediyim bu durumu ogretmeni vurduysa vurdum demez tabi okakar memnundukki kurumdan ogretmenden onumuzdeki senenin erken kayit yenilemesini bile yaptik simdi esime soyleniyorum acelemi ettik kayit yenileme diye esimde bana kızıyor lohusayim biyandanda oglum oyle soyleyince cok uzuldum gercekten 

7 Cevaplar

+5 oy
önce (9,573 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

çocuğa öğretmen sana vuruyor mu diye sorarsan evet der, hatta gösterir ama öğretmen seni seviyor mu diye sorarsan yine evet der. ikisi de doğru soru tarzı değildir. 

çocuktan laf almaya çalışırken bu şekilde sorulmaz.

gün içinde neler yaptığını anlatmasını sağlamak lazım.

olumsuz dille sormak yanlış, çünkü çocuk dövmenin bile ne olduğunu algılayamıyordur

kızıma anne seni dövdü mü diye ben soruyorum evet dövdü diyor. nasıl dövdüm diyorum poposuna vuruyor. ben biliyorum dövmedim😅

benzer şekilde çocuk parka gitmemişken parka gittin mi diye sorarsan yine gittim diye cevap verebilir. sen bugün et yedin mi diye sorarsan yememişse bile yedim diyebilir.

çocuklar biraz hayal dünyasında yaşar ve sorularla o hayal dünyasını pekiştirir. 

sen üst üste öğretmen seni dövüyor mu diye sorarsan onun zihninde gerçekten dövüyordur artık, öğretmen hiç dokunmamış olsa bile öğretmen beni dövdü beyninde yer eder. 

ha söylediğinde gerçeklik payı da olabilir, bunun yolu da daha olumlu sorularla gün içinde neler yaptığıyla alakalı onu konuşturarak işin doğrusunu öğrenirsin

önce (71 puan) tarafından

Evet hayal dunyasinda yasadiklarini buyuzden yalan soyleme durumlarinin olabilecegini cok duydum ablamda ayni seyi soyledi cok spru sordum gunum nasil gecti mutlumusun gibidinden herseye cok guzel cevap veriyo vurmaya gelince herseferinde vuruyo dedi bilmiyorum artik kesin ogrenmem lazim ogretmene iftirada atamam vebal varsa en iyisi kamera kayitlariyla ogrenmek aslinda

önce (9,573 puan) tarafından

birkaç gün hiç sorma çocuk unutsun, sonra faha farklı şekilde laf almaya çalış. 

kamera varsa çok iyi olur yoksa da en son çare olarak pedagoga götür, onlar güzel laf alır çocuğun ağzından

Sagolasin canim bikac gun sormuycam bakim ne diyecek 

-Reklam-
0 oy
önce (4,093 puan) tarafından

Doğru da olabilir yalanda benim kuzenim anaokuluna giderken öğretmen bana vurdu vs diye yalan soylemisti tabi herkes inanıp öğretmen den şikayetçi oldu ettilerdi  anne baba boşanmak üzere olduğundan dikkati üstüne çekmeek için yaptığı anlaşıldı psikolog ile konusturuldu o yüzden birşey diyemeyeceğim umarım ters bir durum olmamıştır 

İnsaAllah ya asla cocugumun tirnagina zarar vermelerine izin vermem zaten doktor doktor gezmisim konusmuyo diye ne durumlardan bu duruma geldik konusturmak icin 

önce (3,794 puan) tarafından

Sizde psikologa götürüp sorsalar anlaşılır belki o zaman 

Evet mantikli aslinda onlar daha iyi anlarlar 

önce (3,794 puan) tarafından

Şimdi ben öğretmen olsam masumsam çok üzülürüm ve strese girerim, aile bana inandı mi diye

Esimde ayni seyi soyledi yapmadiysa ki yaomamistir bence diyo  okadar memnundukki ogretmenden oglumla bi sarilmalari var oglumu bi seviyor  erkenden kayit yenileme yaptik hatta bilmiyorum bakicam ogretmenle muhakkak konusucaz ama 

0 oy
önce (52 puan) tarafından

Kamera sistemi yok mu acaba izleyenilseniz keske

En onemlisi kamera bunu nasil sormadiysak kayit yaparken herseyi ko ustuk bunu konusmadik olmadi sorcam ogretmenle bi konusuyim tepkisine bakim benim icim yine rahat etmezse  sorcam

0 oy
önce (2,609 puan) tarafından

Acaba hırpalayarak sevmiş olabilir mi bazen kendi çocuklarimizi bile farkına varmadan hırpalayarak seviyoruz (yanagına arka arkaya tokat atarak sevmek ensesine vurarak sevmek hadi diye bacağına kalçasına tokat atmak gibi) emin olmanızın tek yolu gizli kayıt cihazı eğer çocugunuz yanlış anladıysa yada yalan söylüyorsa haksız yere bi insanı karalayıp işinden edebilirsiniz bunun vebali çok ağır

Evet ondanda cekiniyorum ya yalan soyluyorsa oglum ogretmenide zor duruma asla sokmak istemem bilmiyorum once bi ogretmenle konusalim dedik esimle mudure gitmiycez hemen

Bence öğretmenle konuşmadan önce kayıt cihazı ile delil toplayın eğer çocugunuz yalan söylüyor ise sizde öğretmenle konuştuktan sonra çocugunuza olan tutumu değişebilir bu tutum dışlamak olamaz ama korkudan çocugunuza eskisi gibi ilgi göstermeyebilir yada yaklaşmayabilir

Onu mudure sorsam ogretmenin haberi olur diye tahmin ediyorum hep beraber takiliyolar ikiside keske oyle bi sansim olsa once kamera kayitlari izlesem bilemedim bende neyapicagimi esim cok rahat vurmamistir yalan soyluyordur diyip duruyo ama benim icime kurt dustu bikere

Kurumda kamera varsa önce ona bakın yoksa kayıt cihazından başka çareniz yok doğruyu öğrenmek için

Kamera vardir bence kucuk bi kurum degil 2. Subesi burasi kesin vardir ogremcem onu

0 oy
önce (143 puan) tarafından

Bence emin olmadan öğretmene sormayın eğer böyle birşey yoksa öğretmen kendini çok kötü hisseder. Çocuğumla çok ilgili demişsiniz sarılıyormuş seviyormuş oğlunuzu. Yalan söyleme huyu da var demişsiniz yalan da olabilir bence müdürle konuşmayın emin olmadan insanları ekmeğinden etmek olur. Birkaç gün sormayın siz sormadan söyleyecek mi bakın. Çocuğa direkt öğretmen seni dövdü mü dersin dövdü der. Ben kızımı denemek için bir defasında kuzenin seni dövdü mü dedim dövdü dedi. Halbuki ben gizli gizli izliyordum. Emin olmadan hareket etmeyin .

0 oy
önce (372 puan) tarafından

Bu gün neler yaptınız öğretmenine Arkadaşlarinla diye sormak daha doğru cevaplar almanızı sağlar 

Evet evet onlarida soruyorum herseye olumlu cevap veriyo sadece vurmayi sordugumda vurdu dedi herseferinde

0 oy
önce (26,837 puan) tarafından

Nasıl davranıyor seviyor musun iyi anlaşıyor musun ya da sinirli mı sakin mı diye seçenek sunarak sorman gerekiyor vuruyor mu dersen evet demesi olası cevap doğru mu hiç bir zaman emin olamazsın ama çocukta herhangi bir davranış değişikliği yoksa muhtemelen sen sorduğun için öyle demiştir 

Onlarida sordum gunun nasil gecti seviyomusun seni seviyomu gibisinden herseye olumlu cevap veriyo bitek vurmaya her sormamda vurdu dedi bilmiyorum insaAllah vurmamistir ogretmenden cok memnundum gercekten 

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 1,376 göst.
17 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 659 göst.
1 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Sevgim04 (382 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 171 göst.
0 oy
6 cevap 176 göst.
26 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Frover (43 puan) tarafından soruldu