Arkadaşlar altınlar artmışlar benim de bir sorum var. Kayınpeder bizden 2 sene önce 75 gr lık altın almıştı. Kendi kızından da 80 gr lık altın almıştı 1 sene evvel. Hem eşim hem de damadı altınları çok uzun süredir istiyoruz. Bugün öğrendim ki kayınpeder hem eşime hem damadını yanına çağırmış ve şöyle bir ödeme planı yapmış. Emin evimden arabaya girin 500 binlik ben taksitlerini ödeyeyim araba sahibi olursunuz sizde. Damadı kabul etmemiş altınları istemiş benim pek zeki olmayan kocam kabul etmiş. Neden kabul ettin diyorum 75 gr zaten aşağı yukarı o fiyat yapıyor zaten diyor. Bana çok mantıksız geldi ben mi yanlışım anlamıyorum 1 sene taksidi var bu arabanın bir sene sonra altın belki 9 10 bin olucak bize borçu da aynı şekil artıcak .damat 1 sene geç de olsa fark etmez altın ver demiş .
Yok kabul etmeyin ya
75 gr altın bugün bile 570.000 lira ediyor 1 sene sonrasını tahmin edemiyorum damat akıllı davranmış
Biraz Allah korkusu olan insanlar en son söyliyeceğim şey hakkımı helal etmiyorum demek. O zaman eminim uykuları kaçar dert olur.
Bacım onu en son değil,bir an önce söyle. Yoksa iş işten çoktan geçmiş olacak. Allah korkusu kınamıyorum ama çok değişik. İş başa gelince herkes korkularını hokus pokus yapıyor
Ben de onu düşünüyorum. Mesele maddiyat olunca Allah korkusu kalıcak mı acaba
Allah korkusunu kul hakkını hatırlamak için birinin söylemesine gerek yokki kul hakkından korksa zaten bunu teklif etmezdi
İşi öyle güzel kılıfına uyduruyorlar ki Esra. Biz anne babayız. Bize yaptığını Allah bile sormuyor(maddi anlamda) bunu diyip geçiyorlar kenara. O yüzden ben eşlere daha çok kızıyorum. Bir kadın eziliyorsa orda muhakkak eş kişisinin acizliği vardır
altın borcu altın olarak ödemeli. altın artar iner belli olmaz, yatırımdır her şeyi göze alırsın. ama eşin büyük ihtimalle nabam diye kabul ediyor ama saçma yani.
tam tersi olsa kayınbaba kabul eder miydi?
bi de acaba o taksitleri gerçekten ödeyecek mi?
ne alaka Taksitleri eşim ödemiyor nerden çıkardınız?
@honkiponkitoninok
Evet eşim babasının borçu var diye üzülüyor ama kızı neden üzülmüyor ki onunda babası.
Altınını istiyor diye kötü değil ama ben şimdi altınımı istiyorum araba istemiyorum desem kötü olurum .
Hayırr anlamadın dedım kı babası oyle dıyıp eşine odetıyormus oyle yapma potansıyeli varsa eger
Anladım sizi. Ama o kadar da değil yani eşim bu kadar kör değil. Evlendiğimizde altınlarımızı borç yapıldığı için her şeyi kayınpederime verdik. 0 borç ile evlendik sayılır elimde kalan mehrimden başka bir şey değildi. Eşimde tek birikimimizin o olduğunu biliyor bir de kalkıp kendi altınımınızın taksidini ödemeyiz her halde.
Babasına uzulurse ınan onu bıle yapar sen gene dıkkatlı ol eşinide ikna et dırek altınlarını istesin enistesı gıbı gerekırse bır sene ertelensın ama altınları versın
işte sen gelinsin o kızı,
damat da kendi kızını üzmesin diye ona olan borcu öder🤷🏼
Gerçekten eş ailesinden midem bulanıyor bu konularda. Damadına yok çekemez ama oğlunu her türlü kafaya alıyorlar işte. Bende 3 sene önce 60 gram verdim kayınvalidemlere 3 senede zor bela aldım sonra da eşim tutturdu onlarla ortak araba alalım aldı şimdi de evlerin hacize girdi diye araba satıldı onların borcuna gitti. Eşime araba alacaklarmış ama yine ortak. Yani benim altınlarım benim gözümde boşuna gitti. Şimdi annem bana 20 gr verdi bankaya yatırcam altın hesabına asla vermem bidaha .
Araba ortak sizde mi kalıyordu onlar mı kullanıyordu
Bizde kalıyordu onlsr kullanmıyordu kayınvalidem biyere giderse eşim götürüyordu
O tarafa günahımı bile vermeyen ben sesizce ayrılıyorum postdan
O araba size çıkana kadar eminevimin istediği şartlarda 500 bine araba kalmaz. Biz girdik o işe eşim arabalar bu kadar pahalanmamışken 300 bine girdi şu an Şahin doğan Toros var 300 bine 😂 adamlar kasko yapılacak araç diyor. En az 2015 üzeri olması lazım. Sizde aynı şekile gelirsiniz bulamazsınız o şartları taşıyan bir araç bu yola girmeyin
Tam hakim değilim konuya ama Nisan ayında 500 bin i vericekler ya illa araba almak zorundaymıyız? Ben o parayı başka bişeye harcayamazmıyım
Hayır almak zorundasınız o 500 binin borcu bitinceye kadar arabayı satamazsınız. Şirket sizin adınıza arabaya kasko yaptıracak ve ipotek koyacak. Ayrıca size 500 bin de vermeyecekler bi kısım vergi vs düşmesi oluyor para verilirken zor İşler yani yerinizde olsam bulaşmazdım sonradan çıkmaya çalışınca çok büyük kayıp yaşıyorsunuz 500 bin için yazılırsanız 50 bin önden para verirsiniz o 50 bini asla geri alamıyorsunuz organizasyon ücreti diyorlar çıkış yaparsanız geri vermiyorlar taksit öder çıkış yaparsanız da taksit ücretinden de tırtıklıyorlar vergi dosya masrafı diye çok az bi para veriyorlar
14 gün içinde cayma hakkın var esini kolundan tut götür iptal etmek istiyorsan ettir hemen yoksa iptal etmiyorlar
Yeni bir olay değil 1 2 aylık bir mevzu. Sadece merak ettiğim kayınpeder bu taksitleri 1 yıl ödicek ama Nisan ayında 500 lik ödeme alıcakmış . Biz bu parayı illa araba mı almamız lazım çekemiyormuyuz.
Hayır araba almak zorundasınız
Altın deger kazanacak sizin aldığınız araba değer kaybedecek bir kaç yıl sonra o altınla 3 araba alabilecekken Zeki kayınpeder sayesinde 1 arabanız olacak asla kabul edilmemeli.
Ayrıca şuan araba bile şart değil bize. Masrafı cartı curtu var anlamam pek ama araba dediğin masraf.
1,496,619 soru
24,448,084 cevap
353,790 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın