TOKİ kura sürecinde hak kazandıktan sonra ne yapmalıyım?

0 oy
306 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (2,296 puan) tarafından

Merhaba 500 bin konut kurasinda hak kazanan varsa aranızda bilgi verir misiniz süreç nasil ilerliyor en dogru bilgileri siz verirsiniz tesekkür ederim

2 Cevaplar

0 oy
(2,296 puan) tarafından

Hayirlisi olsun ama ev yokken hemde kiradayken iki kira vermek zor olur bu dogru mu yani pesinat bi sekilde verdik diyelim ama taksitler epey zorlar yani hemde dar gelirliye sadece dertlesmek istedim

(1,467 puan) tarafından

Kiradayken zorlayabilir eğer tek eş çalışıyorsa ,hem ev kirası hem TOKİ hem evin masrafı Rabbim yardımcımz olsun 

(2,296 puan) tarafından

Amin cümlemizin hakkimizda hayirlisi olsun 

(1,279 puan) tarafından

Canım ilk peşinatı verip ev yapıldıktan sonra yani eve yerleştikten sonra kira öder gibi ödenmiyor mu ya ben mi yanlış biliyorum araştırdım öyle söyleniyor

-Reklam-
0 oy
(13,935 puan) tarafından

Peşinat veriliyor sonrada taksitler başlıyor diye biliyorum 

(2,296 puan) tarafından

Bende oyle duydum dogruysa isimiz zor hayirlisi olsun eger cikarsa bilemedim iyi mi kötü mü karar veremedim ilk defa basvurdum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

TOKİ kura çekilişinde hak kazandığımı nasıl öğrenebilirim?
TOKİ kura sonuçları çekiliş tamamlandıktan sonra e-Devlet kapısı üzerindeki TOKİ başvuru sorgulama ekranı üzerinden veya kurumun resmi web sitesindeki kura sonuç sayfası aracılığıyla öğrenilebilir. Hak sahibi olan kişilerin isim listesi kura töreni sonrasında dijital ortamda ilan edilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
TOKİ kura sonrası hak sahipliği süreci nasıl ilerler?
Kura sonrası hak sahibi olan vatandaşlar için süreç, ilgili banka şubeleri aracılığıyla gayrimenkul satış sözleşmesinin imzalanmasıyla başlar. Sözleşme aşamasında başvuru sırasında yatırılan başvuru bedeli mahsup edilerek kalan peşinat tutarı ve taksit planı belirlenir.
TOKİ konut kura sürecinde gerekli belgeler nelerdir?
Kura sürecinde hak kazananlardan istenen belgeler arasında T.C. kimlik kartı, ikametgah belgesi, hane halkı gelirini gösteren güncel gelir belgesi ve sosyal güvenlik durumunu gösteren belgeler yer alır. Banka, sözleşme imzalama aşamasında proje özelinde ek evrak talep edebilir.
TOKİ kura sonuçlarından sonra sözleşme ne zaman imzalanır?
Hak sahipliği kesinleştikten sonra sözleşme imzalama tarihleri, projenin tamamlanma durumuna ve ilgili banka şubesinin takvimine bağlı olarak duyurulur. Genellikle sonuçlar açıklandıktan birkaç hafta sonra bankalar aracılığıyla randevu sistemiyle işlemler gerçekleştirilmektedir.
TOKİ kura çekilişinde hak kazanamayanların başvuru ücreti ne zaman iade edilir?
Kura çekilişinde hak sahibi olamayan vatandaşların ödedikleri başvuru bedelleri, kura sonuçlarının açıklanmasını takip eden 5 iş günü içerisinde başvuru sırasında kullanılan banka hesabına iade edilir. İade işlemlerinde herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 646 göst.
0 oy
2 cevap 454 göst.
0 oy
1 cevap 935 göst.
0 oy
6 cevap 1,070 göst.

Kategoriler

1,514,106 soru

24,692,659 cevap