1. sınıf matematikte ritmik saymalarda geride miyim?

0 oy
352 göst.
Diğer kategorisinde (1,671 puan) tarafından

Biz 10 ar 5 er ritmik saymadayiz .geridemiyiz acaba. Siz hangi konudasiniz

7 Cevaplar

0 oy
(4,595 puan) tarafından

en son onluk birlik falan isliyorlardi

-Reklam-
0 oy
(13,560 puan) tarafından

5 er 10 ar bitti bizim onluk Birlik vardı 

0 oy
(8,096 puan) tarafından

Bugün bu geldi toplama

imageuya gectik

(1,671 puan) tarafından

Ritmik sayfalardan sonra mı geçtiniz. Bu işlemlere.buguj öğretmen  20 den geriye doğru saydırmıştı.evde de 2 ser 5 er 10 ritmik sayıyoruz.ben ogretiyorum 

(8,096 puan) tarafından

Onları bitirdik 5lik 10luk 20 25  100kadar bugünde toplama yapmislar

0 oy
(19,304 puan) tarafından

Biz çıkarma işlemindeyiz. 

(1,671 puan) tarafından

Kolay geçiyor mu

(19,304 puan) tarafından

İşte 2 gündür çıkarma yaptırıyor. Zorlanmıyor genelde. Daha eve ödevde vermedi. 

0 oy
(1,748 puan) tarafından

Biz çoook gerideyiz daha hiçbir şey yapamadık. Maalesef ne yapıyor anlamadım 

(1,671 puan) tarafından

Bizim sınıfın okuması çok yavaşti. 15 tatilden sonra biraz okuması gelişti kızımın.benim sayemde.odev yaptirmaktan okumaya fazla duramıyorum

(1,748 puan) tarafından

Kızın şu an nasıl okuyor canım . Bizim 4 harf  kaldı öğretmen bu hafta onları yaptırıyor 

Evde nasıl okutuyorsun

(1,671 puan) tarafından

4 harf siz baha geridesiniz. Okuduğunu anlıyor.heceleme yapıyor.ama 1 aya çozer gibi 

0 oy
(32,542 puan) tarafından

Toplama işlemi yapmaya başladılar meyvelerle

0 oy
(518 puan) tarafından

Saymalari çoktan bitirdik

(1,671 puan) tarafından

Söz baya öndesiniz.ogrenmeleri çabuk oldu mu peki

(518 puan) tarafından

Evet evet çok şükür 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

1. sınıf matematik müfredatında ritmik saymalar ne zaman bitmeli?
1. sınıf matematik müfredatında 10'ar ve 5'er ritmik saymalar genellikle eğitim öğretim yılının ilk döneminde tamamlanmaktadır. Öğrencilerin bu beceriyi 1. dönemin sonuna kadar tam anlamıyla kavramış olmaları, ikinci dönem geçilecek olan toplama ve çıkarma işlemlerinde hız kazanmaları açısından büyük önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğum 1. sınıf matematik konularında geride mi kalıyor?
Her öğrencinin öğrenme hızı farklıdır ancak ritmik saymalar 1. sınıf matematiğinin temel taşıdır. Eğer çocuğunuz 10'ar ve 5'er saymalarda takılıyorsa, günlük 10 dakikalık oyunlarla tekrar yapmak konuyu pekiştirmesini sağlar. Müfredatın genel ilerleyişine bakıldığında bu aşamada olması normal kabul edilmekle birlikte, somut materyallerle desteklenmesi önerilir.
1. sınıf öğrencileri için ritmik sayma nasıl daha hızlı öğretilir?
Ritmik saymayı hızlandırmak için en etkili yöntem sayı doğrusu kullanmak ve bu işlemi günlük rutinlere dahil etmektir. Merdiven çıkarken ritmik saymak, parmaklarla veya boncuk gibi somut materyallerle gruplandırma yapmak görsel hafızayı güçlendirir. Günde 5-10 dakikalık düzenli pratikler, çocuğun sayı dizilimini ezberlemeden mantığını kavramasına yardımcı olur.
1. sınıfta hangi matematik konuları işlenir?
1. sınıfta matematik dersi sayıları okuma ve yazma ile başlar, ardından 20'ye kadar olan sayılarla toplama ve çıkarma işlemleri gelir. Müfredatın devamında ritmik saymalar, paralarımız, geometrik şekiller, örüntüler ve zamanı ölçme birimleri yer alır. Dönem sonunda ise öğrencinin 100'e kadar olan sayıları kavraması ve temel dört işlem mantığını anlaması hedeflenir.
1. sınıf matematik ritmik saymalar neden önemlidir?
Ritmik saymalar, çarpım tablosuna geçişin temelini oluşturduğu için matematikteki en kritik becerilerden biridir. Sayıları gruplandırarak saymayı öğrenen bir çocuk, ilerleyen sınıflarda bölme ve çarpma işlemlerini çok daha kolay kavrar. Bu nedenle 1. sınıfta ritmik saymalarda hız kazanmak, çocuğun matematiksel özgüvenini doğrudan artırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 539 göst.
27 Ekim 2025 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (5,261 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 189 göst.
12 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (3,798 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 434 göst.
21 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 572 göst.
29 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde mirayasel (399 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,462 soru

24,606,474 cevap

363,866 kullanıcı

...