0 oy
258 göst.
önce Diğer kategorisinde (36,215 puan) tarafından

Günoooo bacı su 😍 

Benim cevabım belli az çok tahmin edersiniz 🤣🤣

Hayır Olamaz Asla 🤣🤣🤣

image

📊 Tek Seçim
6.7% (3 oy)
86.7% (39 oy)
6.7% (3 oy)

21 Cevaplar

+5 oy
önce (9,731 puan) tarafından

koymam, kimsenin adını koymam kendi annemin adı da dahil.

önce (36,215 puan) tarafından

Bende aynı şekilde saçma sapan bir adet bizde yok zaten kocamın ailesinde var bu 

önce (6,589 puan) tarafından

Ahh ahh anamın ismini resmen çevre baskısıyla koydum . Annem ben evlenmeden vefat etti.annanem babanenm teyzelerim sonra kayınpeder kaynanam annen ismi münasip dediler . Nys 2 isim koyayım dedim koydum. 

Annecim hayatta olsaydı kendi ismini koydurmazdı asla . Arkasından 2.kızıma hamileyken herkes kaynanama sıra geldi die düşündü . Ne mecbursam . 9 ay boyunca onun ismini söyledi eşim aama baskı yaparak değil koysak annem sevinir dedi 

Kızım doğdu 1 hafta küvezde yattı eve getirirken eşim 1 kez daha sordu hayır koyulmayacak benim istediğim ismi yazdır gel dedim

Şükür istediğim oldu 🥰

Annesi tabi uzun süre surat astı tavır yaptı. Umrumdada değil valla 

Oğlumda da eşime abileri baskı yapmış ben yeni öğreniyorum ne alaka ya ne münasebet sizene kime ne niye karışıyorlar

-Reklam-
+2 oy
önce (1,037 puan) tarafından

Ben sulalede olan isimleri bile koymamaya çalıştım 

Aynen bende 🤣

+2 oy
önce (8,379 puan) tarafından

Dünyanın en güzel ismi de olsa koymam. Kendi annemin adını da koymam. Onların adı onların yaşanmışlığıdır, onların kaderidir. Gözümün önünde bilinmiş bir yaşanmışlığın büyümesini istemem :)

Kesinlikle katılıyorum 

+1 oy
önce (96 puan) tarafından

Kayınvalidemi çok seviyorum ama ben istesem de kendisi istemezdi ki istemedi de zaten

Benimki pusuda bekledi dogurana kadar hala da adı ne bu kızın aklıma gelmiyor diyor 😁😁

önce (96 puan) tarafından
+1

Ben büyüklerin isimlerini vermeye karşıyım ya eşimin sülalesinde bütün amcaların çocukları birbirlerinin isimleridir Allah'tan kocam oğluma falan babasının adını vermeye teklif etmedi kendisi başka isim koydu

+1 oy
önce (474 puan) tarafından

Asla koymam kendisi de istemedi kız olursa erkek oldu kayınpeder adı koymadık asla ne eşim ne ailesi baskı fln yapmadı siz ne isterseniz koyun dedi bana saöma geliyor aşırı 

Olması gereken budur zaten 

+1 oy
önce (207 puan) tarafından

Kızına koy üç parmak kalınlığında bilezik takarım dedi koymadım . eşim abici olduğu için yengesının ve ıkı abının ısmınde ısrar etti 

. alır giderim çocuklarımı dıye tehdıt ettım giderdimde:) kimliğe yazdırırım dedi üç gün göstermedi kimliği:) ama tabiki yazılmadı

Sorma sorma Hülya hatıce olscaktı Kızım:( Mehmet Fatih de kızım iki kaynım daha olsa yanmıstım 

Yenge abi mi what ?? Eşinde iyice saçmalamış 

Hshahs hemde ciddiyetle diretmişti . 6 tane çocuğum olsun tek tek koy zahmete gırme cift demiştim ':) kötü mmü diye soruyordu dnndbdndn

önce (3,786 puan) tarafından

Benim de kaynım hiç sormadığımız halde kızıma berrin ismini koymanızı istedi. Hayır isim kötü demiyorum da ne alaka sana sorulmamış, sen niye benim çocuğuma isim vermek istiyorsun. Eşim de tuttu diyor ki adam heves etmiş koyalım. Kaynımın hevesi benim o çocuk için çektiklerimden daha değerli herhalde. Ben de kendi çocuğu olunca koysun banane dedim. 

İyi demişsin 

+1 oy
önce (11,785 puan) tarafından

Kaynanam çok iyi çokta severim ama olmaz koymak istemem 2 kız doğurdum hiç öyle şeyler demedide

Anladım canım 

+1 oy
önce (190 puan) tarafından

Kendi ailemin adı da dahil koymam ki annemi ve abimi kaybettim ikinciyi öğrendiğimizde eşim o teklifi sundu direkt hayır dedim şaşırdı kendi babasının adını sonra teklif etti dedim canım ben öleni koymuyorum yaşayanı niye koyayım ki çok severim babanı ama onun adın yerine abimin adını koyardım istesem ben öyle aile üyesinin adını istemiyorum dedim

Gereksiz bir gelenek adet 😏

önce (190 puan) tarafından

Hem de çok. Bizimkiler teklif etmez ama ilkinde de teklif etmediler bunda da sadece eşim babası bu aralar biraz rahatsız diye söyledi ama eşimin adı kaynanamın babasının adı, görümcemin adı eşimin babanesinin adı yani onlarda var

+1 oy
önce (2,833 puan) tarafından

İlk ogluma kayinbabamin ismini koymuştum pismanda değilim çok iyi babalık yaptı bana ama korkum var isim kaderini yaştır derleya Allah'ım vermesin üzerinden uzak yavrumun erken yaşta kötü hastalıktan kaybettik ondan korkuyorum 

Kizimida asla koymadim gönlü vardi ama ben koymadım 

Allah korusun canım 

+1 oy
önce (2,411 puan) tarafından

Koyacaktim çokta istedim eltim bizden önce davrandı 😁

Kıskanç gaci 😁

+1 oy
önce (203 puan) tarafından

Vala bende kımsenın ismini koymadım ailesel olarak 😊ki kimsede koyalım edelim demediki😂

Bu gelenek genelde Doğu da var zaten bende ilk burda gördüm duydum 

önce (203 puan) tarafından

Kız bende güneydoğuda yım ama bizim ailede yok😂iyikide yokmuş isimlerı tek ve cok uzun 

+1 oy
önce (33,540 puan) tarafından

Kimsenin adını koymam veya birinin ısrarla istediği ismi de koymam ben taşıycam çocuğu o kadar ay kimseye düşmez ismini koymak senin kaynana zaten diyecek bişey yok bacım hepimiz biliyoruz artık 🤣 benimki de çocuk doğmadan önce isim önerisi yapıp duruyodu şey diyordu bi de eşimden için ona şu ismi verecektim baban koydurtmadı diyordu yani bana ima ediyo sen koy diye bi kaç tane daha isim saymıştı ama hiç tınlamadık😂😂

+1

Benim kaynanamın adını o doğduğu gece evde olan bir misafir adam koymuş. Benimki de bana laf duyuruyordu, eskiden insanlar bir şey deyince kalbi kırılmasın diye yapılıdırdı diyordu 😂 onlar o adamı kırmamış güya da ben kaynımın istediği isimi koymayarak kırıyorum.

Ay kırılırsa kırılsınlar ağızları yok mu onlarda itiraz etselerdi bizi ilgilendirmez bacım sallaa😂

+1

Onların yaptığı güya çok güzel bir şey, öyle yapmamak ayıp 😂 itiraz edilir mi hiç. Kendi 70 sene önceki şeylerini beklemeleri de saçma. Zaten kızım 4.5 yaşına geldi, umursamadım da ne derlerse desinler. Kayınbabamın da ablası vefat etmiş, ismi meliha. O da onu istiyordu. Asla sormadım bile siz ne düşünüyorsunuz diye ki sormamı beklediler, soran gelinleri övüyorlardı 😀

Ay ne sorcaz yaa benimki de son ana kadar itiraz eder gibi davranıyordu oğlumun isminin yanına başka isim söyleyerek ben öyle seslencem diyodu yani koymamı bekledi ama koymadım 😂😂😂

Emri vakilerden ve böyle laf sokmalardan nefret ediyorum zaten. Sanki karşılarında aklı ermeyen çocuk var.

+1 oy
önce (192 puan) tarafından

Kayipederimle düzgün ayrlilmis olsalardı koyardım çünkü; büyük oğlum kayınpederimin adı ortanca oğlan babamın adı kizmin adı annemin adı 

Maşallah kız bütün sulaleyi koymuşsun 

önce (192 puan) tarafından

Evet hepsi de vefat etti iyiki koymuşum isimleri çok güzel ama yaaaa yani yakınım olmasaydı da o isimleri koyardım Mustafa, Salih,emine

+1 oy
önce (1,483 puan) tarafından

Koydum bile koymayım dedim kendi anneme telefonu yüzüme kapattı 3 gün boyunca benimle konusmamisti sırf kaynanamın isminin anlami yok dedim diye kendi annemden tepki yedim ikinci kızımda da ben kendi annemin adını koymadım sinirlendim valla şimdi erkek olacak simdie babanın adını köy diyo babamın ismi çok değişik isim anlamida güzel değil eşim dellendi  annem ordan baskı yapiyo  oyy ben nerelere gidem 

Nerelisiniz bacı ? 

Benim annem de koymasın kendi istediği olsun diye diretti 

Sonra babam da isim konusunda fikir vermeye başlayınca babanın dedigide mi olsa kırılır falan dedi 🤣 babamda Gönül koydu hiç destek olmazlar çocuk doğunca isim hakkı isterler bende istiyorum o zaman gelip bakan biziz dedi ben bile şok 😱 

önce (1,483 puan) tarafından

Aksarayliyim kız 😄 😄 bizim burda biraz daha kaynana kaynata adı adet gibi bişey ama babamın adı düzgün bişey olsa gam yemeuecem kaymataminki de degisik onun ismi de ay adı onu zayen koymam da kendi babamonko anlamsız ya valla çırpındıkça batıy.bide herif deli ediyo beni senin gene annengil destek çıkmış kız en azından benim anne tatafida kaynana tarafında sikintli😄😄😄herkes gönüllerince isim koymuş ha kendi annemde öyle 5 kızı vardi 2 Şi vefat etti küçükken ama onların ismi güzel koumuslar ailede olmayan isim ben doğunca anası aklıma gelmiş gitmiş bana anasinin adını koymuş deli olacam ya en güzel isimler hep kardeşlerime denk gelmiş isimden yana daha doğarken bahsizt doğmuşum anam ben 😄

+1 oy
önce (3,799 puan) tarafından

Kızım olacağı zaman eşim çok şakasını yaptı hüsnegül koyalım diye hüsne annesinin adı gül de benim annemden esengül ün gülü olacakmış. En son dedim öyle birşey olmayacak canım onu bir netleştirelim de sonra bir daha demedi 😄

Nedir bu ana baba ismi aşkı anlamadım bizde yoktu doğumdan sonra baskılarla koyduk Allah sorsun çok üzüldüm o lohusa halimle 

önce (3,799 puan) tarafından

Oğluma babasının ismini koydu zaten ama zorla değil bende onayladım. Evlenmeden çok önce oğluma babamın ismini koymak isterim demişti bende sordum baktım kötü bir isim değil koyduk. Ama kızıma anasının adını koydurmadım 😄 annesi isim önermişti isim hoşuma gidiyordu ama sırf o da beğeniyor diye hoşuma gidiyor demedim 😄 koyarsak adını ben koydum diye böbürlenmesin diye 

+1 oy
önce (378 puan) tarafından

Benim kızım adı Roda gevre olucak biri benim sectigim isim biri kayınvalidemin adı eşimin zoruyla 

Çok afedersin de çok saçma sizde bir anlamı vardır illaki ama böyle okuyunca çok manasız geliyor 

Roda Güneş gunesin yansıması anlamına geliyor gevre beyaz gri anlamına geliyor 

Benimde çok istekli olduğum bir isim değil yalan yok 

+1 oy
önce (225 puan) tarafından

Koyardım kızım olsaydı oğlum oldu ama bu seferde kayinpederimin adini koyduk 2. İsim olarak tek çocuk olmasaydı oğlum ve kızım olsa gene kayinvalidemin adini 2. İsim olarak koyardım:)

Maşallah Allah muhabbetinizi arttırsın 🧿

önce (225 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

+1 oy
önce (79 puan) tarafından

Kendi annemin adını koydum kızıma eşim kendi annesinin kini de ekleyelim dedi kabul etmedim 😀

İsmini merak ettim ☺️

önce (79 puan) tarafından

Özelden yazayım 🤗

+1 oy
önce (6,467 puan) tarafından

Kimsenin koymam zaten bizimkilerde koydurmazdi

Olması gereken budur 

+1 oy
önce (8,153 puan) tarafından

Kesinlikle koymam kendi annem de dahil ben sevmiyorum aile büyüğünden birinin adını koymayı ayrıca eşim hariç kimsede çocuğuma koyacağım isme karışamaz iki evladım var ikisinin isminide ben koydum eşimde beğendi kabul etti 

Olması gereken bu ama karışıyorlar maalesef 

önce (8,153 puan) tarafından

Canım eşler izin vermese karışmaları zor olur benim eşim pişman eder mesela kayınbabam kızıma isim önermişti güzelce söyledi adam eşim o zaman bile gerek yok baba siz kafanızı yormayın biz biliriz ne koycağımızı dedi sert bir şekilde ben bile bozulmuştum 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 668 göst.
+1 oy
11 cevap 452 göst.
18 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 3,257 göst.
27 Nisan 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 783 göst.

Kategoriler