0 oy
191 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,687 puan) tarafından

Selam kızlar bebeğime yoğurt tadımı yaptırdım 3 gün kuralıyla.

ilk verdiğim günden beri aşırı derecede huzursuzluğu vardı 3. Gün verdikten 2 dk sonra falan  istifra etti o gün gelmedi aklıma alerjisi, ama bi gün sonra yanakları kızardı ve kuruluk oldu egzema gibi daha sonra.

Bugün de alerji testine götürdüm ama sırtından yaptılar testi ne yazı ne işaret koydular ben biliyorum yerlerini dedi hemşire, 13 dk sonra falan testi bitirdi ordaki görevli kızarıklıklar oluşmuştu iğneyi batırdıkları yerde cetvelle ölçüm yapmadı bunlara alerjisi yok  diye. Ama resmini çekmişti.

Doktorun yanına gittik yumurta akına.  Alerjisi var dedi süt ürünlerine çıkmamış dedi

Yoğurdu getirin burda yedirelim dedi dr.

Sağdaki çok kızaran yer alerjinin doğruluğunu belirtisiymiş

Anlayanlar bakabilirmi?

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (4,526 puan) tarafından

Evet kızarıklık olan yerler alerji olduğunu gösterir. Bana da bu şekilde yapıldı ve sonuç kızarık ve kabarcıklı alanla anlaşıldı. 

Çocuklara yapılan testlerde farklılık oluyor mu bilmiyorum. Ama bana ölçüm vs yapılmadı. Olmadı başka bir doktora yine görünsün. 

önce (1,687 puan) tarafından

Diğer doktora randevu bulamıyorum, tekrardan yoğurt yedirmelimiyim acaba 

Biraz zaman geçsin. O süre için de başka süt ürünü de vermeyin. Sonra yoğurdu verin. Zaten yine belirtiler çıkarsa, demek ki alerjisi var. 

Emziriyorum benim yediklerm döküntü yada egzama yapmıyor yüzünü. Alerji de böyle durum olabiliyormu

Benim çocuklarım alerjik olmadığı için bu konu hakkında bir şey diyemem maalesef. 

-Reklam-
0 oy
önce (18 puan) tarafından

Bazen yapılan testler alerjiyi göstermeyebilir. Sen dikkat edeceksin. Huzurluk, mukuslu kaka, kusma, döküntü, ateş bunlar alerji için belirtilerdir 

Huzursuzluğu hep vardı yoğurt yedirmelimiyim tekrardan 

2-3 tane farklı gıdadan sonra yoğurdu yedirmeni tavsiye ederim.

15 gün önce falan yemişti yoğurdu, üzerine farklı sebzeler verdim 

O zaman bir tekrar dene

0 oy
önce (16,264 puan) tarafından

Oy bebeğim teyze sırtını yesin, evet canım alerjisi var ölçülen şeye zamanla açarsınız inşallah tölere ediyorlar çoğu kez 

Teşekkür ederim ❤️ 

Yaa evet kızarıkları oldu ama ben emziriyorum diyet yapmıyorum, yüzünde döküntü egzema yok. sadece gaz ve kakada sümüksü Alerji durumunda böyle de olabiliyormu

önce (16,264 puan) tarafından

Evet mukus kaka canım belirti 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 169 göst.
2 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Semos.0111 (88 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 483 göst.
0 oy
1 cevap 64 göst.

Kategoriler

1,497,870 soru

24,468,447 cevap

355,015 kullanıcı

...