Kızlar merhaba. Her yere danışabileceğim herkese danışmak istiyorum çünkü kafam çok karışık. 10 yıldır tesettürlüyüm yaklaşık eşimle de 2 yıl önce evlendik. Ama artık kendimi bir kalıba sıkışmış hissediyorum tesettürle. İnsanlae beni başörtüme göre yargılıyor. Ve saçlarımın rüzgarda uçuştuğunu hissetmek istiyorum içimde ukte kaldı. Eşime söyledim günahı senin istediğini yap ben karışmam dedi. Bende açılmaya karar verdim ama aklımda bi sıkıntı var. Başörtüsüne tesettüre çok alıştım eğer açılırsam krndimi garip hissetmekten korkuyorum. Pencereye bile açık çıksam kısa kolluyla fln kendimi çıplak gibi hissediyorum şimdi açılınca dışarda öyle hissedersem pişman olursam diye korkuyorum. Tekrar kapanıp oyuncak etmek de istemiyoeum ayet sonuçta. Daha önceden kapalı olup sonradan açılan var mı varsa onlar ilk açıldıklarında ne hissetti. Anlatırlarsa en azından bana bi yol göstermiş olurlar. Çok uzun yazdım kızlar kusura bakmayınn. Ama desteğinize ihtiyacım varr.
Açıldım kızlar dün iyi düşünüp tarttım bugun markete açık gittim. Utandım biraz ama zamanla geçer diye düşünüyorum kendimi iyi hissettim. Hepinize teşekkür ederim.
Ne diyeceğimi bilemedim, ama adınıza çok üzüldüm. Şeytan vesvese veriyor, uymayın nefsinize yenik düşmeyin. Kaldı ki bu konuda hassasiyetiniz var belli ki eminim pişman olacaksınız. Gerçekten açılmak isteseniz, bu saydıklarınızı rahatlıkla yapardınız.
Hassasiyetim var elbette. Ama dayanamıyorum çok ağır geliyor artık. Ne yapacağımı bilmiyorum o yüzden site site dolaşıyorum kaç gündğr.
Böyle olmaz ama benim açıl demem ya da sizi yargılam sizi doğru olana yöneltmez ki. Buna siz karar vereceksiniz, ama lütfen doğruyu bulun. Rabbim esirgesin, açıldıktan bir kaç gün sonra ecel gelse? Pişman olup, tövbe etmeye vakit kalmasa?
BBilmiyorum kafam çok karışık allah affetsin eğer açılırssm.
Yıllar önce bi tanıdıgım aynı sizin gibi düşünceye kapılıp açılmak istedi nefsine çok direndi tam açılmaya karar verecekken annesi ona peruk getirdi tamamen açılmadan önce perukla gez eğer kararın hala aynı ise o zaman açılırsın diye kıyafetlerinde pek değişiklik yapmak istemedi başlarda söylediğine göre ilk günler çok mutluymuş kendini çok beğenmiş yeni görüntüsü onu çok mutlu etmiş kıyafetlerinde değişiklik yapmaya başlayınca utanıp sıkılmış kendini çıplak hissetmeye ve mutsuz olmaya başlamış kendini tesettürsüz haline ait hissetmemeye başlamış 1 ay sonra tesettürüne geri döndü günlerce alnını secdeden kaldırmadı pişmanlıktan size verebileceğim tek destek bence önce peruk deneyin yalnız bu perugun gercek insan saçı olmamasına dikkat edin çünkü başkasının saçını zaruri durum harici kullanmak İslâm dininde kesinlikle yasak peruktan sonra kararınızda değişiklik olmazsa o zaman istediğinizi yapın hakkınızda hayırlısı olsun
Ahhh ben bu Tavuğu çok seviyorum ❤️
Teşekkür ederim 😊😊 sizce mantıklı değil mi
Hemde çok...
Senin kararın tabiki ama bence nevsine yenik düşme bu dunyada rahat ediceksin velki ama diyer dünyanı yakma evet acik olupta dinini dört dörtlük yapanlarda var hersey tesetturlede olmuyo once kalbin tesettür giymeli ama bence bozma tesettüründen cikma herkezin gunahinada girme buraya yazmak yerine dini kitaplarda cevabini bulman daha mantikli
Desteğe degil seytana ihtiyacın var
Yorumunu düşünerek mı yazdın
Vermek istediğiniz karar çok zor bir karar. Kimseden destek beklemeyin. Hayat sizin hayatınız kimse karışamaz ister açılır ister kapanırsınız. Eğer açılmak istiyorsanız önce evde deneme yapın pencereye bile çıkamam kısa kollu giyemem demişsiniz önceliğiniz bu olsun bunları yapmaya çalışın bakalım nasıl hissedeceksiniz kendinizi. Birden bire başörtüyü bir kenara atıp sokağa çıkamazsınız sonuçta. Kapanırken bile insan önce evde birkaç deneme yapar yakışıyor mu güzel mi filan diye. Öyle düşünün. Eğer yapamazsanız açılmazsınız.
Çok teşekkür ederim. İnşallah hakkımda hayırlısı olur
Rica ederim. Benim görümcem kapalıydı sonra açıldı. Gayet mutlu bu haliyle. Ama herkesin psikolojisi ve çevresi bir değil. Ben onu desteklemiş bir insanım. Ama nasıl aynı size dediğim gibi bu senin hayatın kimse karışamaz ne istersen yaparsın başında kocan var sonuçta diyerek. Sizde bu konuda kimsenin size açıl demesini beklemeyin. Açılınca çok güzel ioldun vs gibi şeylerde demeyecekler. Bunları da göz önünde bulundurun. Çok büyük bir çevre baskısı olacak üzerinizde maalesef. He mesela bende kapansam ailem tarafından çok yargılanırım eşin mi zorladı niye kapandın cık cık cık. Gibi. İnsanlar sadece yargılarlar bunu da unutmayın.
Çok teşekkür ederim hakkımda hayırlısı. Bakalım iyi düşümek lazım.
Canım şuan vesvese içerisindesin ❤️ Şöyle düşün , parmağını ateşe ver ne kadar dayanabilirsin ? 3 saniye bilemedin 5 saniye.
Burası ebedîyet değil , biz burada kalıcı değiliz kuzum ve bundan 100 sene sonra bu dünyada olmayacağız . Herşeyden hesap vereceğiz , nefsin sana değil sen nefsine hakim ol kuzum benim şeytana uyma inan bana ölüm bir nefes ötemizde, asla yaşa bakmıyor. Kendini toparla kelime-i şehadet getir ve tövbe et 🥰
Benim vereceğim destek ancak bu olur kuzum
Teşekkür ederim. İnşallah
Canım ne desek boş karar senin kararın tesettür Allah'ın emridir sonucta Allah resulune kadinlarinizi tembihleyin diye emr etmistir
İnsanların seni yargilamasi Rabbinin yargilamasindan tabiki muhim olamaz ( tabii birde tesetture dört dörtlük uyum saglaniyor mu oda önemli parantez içinde belirtmekte fayda var neyse o ayrı mesele) bu yüzden kendi içinde tartıp bicip kararini vermen gerekiyor
Yargılamak değil niyetim ama asla böyle bir konuda destek vermem. Kendimi çıplak gibi hissederim demişsin ama gibisi fazla bence zaten öyle sayılırsın. Ha saçını açtın ha kolonu bacağını ne fark eder. Tesettür bu sonuçta dediğin gibi Ayet... Çok üzüldüm senin adına inşallah bu vesveseden biran önce kurtulur doğru yolu bulursun. Saçların rüzgarda en fazla 10 20 yıl uçuşacak belki ama ebedi ahiretini yakmaya değer mi bilemedim 🙄
Bu konuda eşinin de yanlışı var . Ne demek ben karışmam . Erkekler hanımlarından sorumludur .
Ben istemem ama karışacak değilim dddi. Günahı benim zaten. Ne yapsın zorla mı kapatsın
Sadece senin değil eşinde hesap vercek canım . Bir erkek hem karısından hem çocuklarından mesuldur . Ahirette bir tek kendi hesabi yok yani
Aşkım bu konuyu bir dönem ben de araştırmışım, erkek eşin kadın ve çocukları üzerinde rehber olması tavsiye ediliyor ama o nokta bitiyor sorumluluk. Yani post sahibinin eşi doğru yapıyor. İstemem ama karar senin. İstemeyerek rehberliğini bildirmiş aslında. Zorlamak, baskı kurmak, kontrol etmek gibi bir sorumluluğu yok. Çocuklara da keza. Kuran'da açıkça ifade edilmiş bir sure yok. Maddi konular için erkek sorumluluğu açıkça beyan edilmiş ama. (Nisa ve Bakara suresi olması lazım) Maddi sorumluluk apaçık ve kaçınılmazken manevi sorumluluk daha soft, kılavuzluk şeklinde buyrulmuş.
Hem kadınlara hem de erkeklere manevi sorumluluk yükleyen sure de var; kendinizi ve ailenizi ateşten koruyun diye. Ama bu da yine zorlamaya ya da baskıya anlam çıkarılacak bir ayet değil. Ey iman edenler diyor onda da, kadın erkek tüm müminlere.
Yanlışsam varsa beni de siz düzeltin lütfen, kimseyi de eksik bilgiyle yönlendirmek istemem.
Canım karar senin bu noktada ama aklında hep acaba olacak açılınca bir de sanırım önemsemiyorum diyen biri değilsin tesettürlü olmayı yerinde olsam biraz daha düşünürüm biz açık olanlar nefsi ile mücadele etmeye cesareti olmayan benim gibiler diyeyim en azından tesettürü hakkıyla yapanlara özeniyoruz
❤️❤️❤️Seni seviyorum be kadın
Bende güya tesettürlüyüm hakkıyla yapanlara bende çok özeniyorum 🥺
Allah bize de nasip etsin çiçeğim❤️ yalan dünyadayız bunu inkar edemeyiz nefsim sanırım imanıma galip geliyor benim 🥲 sen en azından bir yerden tutunmuşsun😘
Çok teşekkür ederim.
Amin inşallah. Sadece saçım açık değil benimde 😕ama inanıyorum inşallah en kısa zamanda bende hakkıyla kapanacam 🌸
Şeytanı amacına ulaştırma Rabbime hep dua et inanki daha huzurlu olmayacaksın bunu düşün. Saçını savursan ne olacak . Vesvese hep bunlar şimdiden huzursuzsun iyi düşün karar ver
Hayata bir kez geliyoruz istediğin gibi yaşa. Yapamazsan kapanirsin. Kimin ne dediğini boşver onlar kendi hayatını yaşıyor senin hayatını değil
Ana uyarı vermişler kafayı yediler iyice
Hakaret ve tehdit mi ? @admin bakar mısın hakaret ve tehdit nerde bu yorumda ?
Kalbinin sesini dinle ❤️bende acildim kac senedir ve bir sorun yasamadim .Soyledigin seyleri bende yasadim .kimseye açıklama yapma borcun yok sonuçta bu senin kararın ve senin hayatın.Kimse seni yargilayamaz cunku kimse senin yaşadığını ve ne hissettiğini tam olarak bilemez o yuzden baskalarinin ne dedigini dusunme .
Açıldım canım bugun
Anladimmm umarim her sey guzel olur hakkında.☺️☺️
Teşekkürler cnm
oldugun halden farkli bir sekle gecnce ilalki kendini degisik hissedeceksin. ben acigim . mesela bazi kiyafetler tesetture daha uygun kiyafetlerdir ya hani. mesela basim acik halimle oyle tesettur modeli bir elbiseyle mesela kendimi dehisik hissediyor ben ben degilim gibi. sanki kapaliyim ama basortumu takmayi unutmusum gibi oluo. basimi kapatsam tamamen ben ben degilim basirtu takmadam da ben degil baska biriyim gibi oluo. yani icinfr bulundugun kiyafetin modeli bile tam
uymayinca karaktere kisiligine kendini yarim degisik hissediyorsun.
acil yada kapan diyemem iyi dusun. yada kimsejin tanimadigi biryere gidince acik dur bakalim nasil
hissedeceksin. misal tatile gttin yazin bir iki gun acik dur. bu demek degilki bikiniyle dolasmak . en azindan kisakol giy. pantlon giy. diizde elbise giy bakalim rahat edebiliomusin test et kendini. rahatsizsan tanidik kendi cevrennde acilmaya yeltenmessin . rahat hissediyorum yaparim acilmayi dersen acikirsin. ama tabi karar senin ben kendimi yerine koysam boyle yapardim
Çokk teşekkür ederim. İnşallah önerilerinizi aklımda tutucam iyice düşünüp tartmam lazın
Eğer gerçekten ayette yazdığı gibi tesettüre inansaydin bu yazdiklarinin şeytanın sava verdiği vervese olduğunu anlardin
Tabiki senin icindede ukte kaldığı için bu vesvese sana doğru geliyor olabilir bende açık bı ailede büyüdüm ailem hala açık ben 18 yaşında kapandım halimdende çok memnunum ilk zamanlar senin dediğin gibi acaba esarbim söylemi böylemi diye düşünmekten dışarı çıkmıyordum bunların hepsi vesvese ve sen gercekten hakkıyla kapalı olmaktan yanaysan ne ala yoksa burda kim ne derse desin sencswytana uyup acildigin zaman günahı sevabı hepsi senin boynundaki yüktür 🌸
İnşallah muhafaza edebilme gücünü verir allah ne diyeyim. Ama yargılamamanızı öneririm
Emin ol bu yargılamak değil her yoruma açık değilsen böyle bi post açma
İlerde sizinde bu düşüncelere geleceğinizi bilemezsiniz. O yüzden yargılamayın dedim. Her yoruma açık olmasam sormazdım
Yazdıklarımı bidaha oku ozaman canım bak nerden yargilama varsa söyle ben ikisinide yasamis biri olarak yazdım kále almazsin olur biter
Senin gbi düşündüm 2-3 ay önce evde saçımı başımı yapınca kendimi daha genç güzel hissediyorum ama eşimin pek rızası yoktu ben üzülüyorum diye hiç istemeyerek kabul etti ama yıllardır kapalısın çevreye karşı sende çekinirsin utanırsın dedi. Öyle diyince bende bi çekindim hala arada o şeytan yokluyor. Ne desem boş olacak ama insan oğlu herşeye kolay alışıyor o halinede alışırsın benim teyzemin gelini 15 senedir kapalıydı geçen yaz açıldı şimdi omuzdan tişortlar elbiseler giyiyor
Evet ya benim de açılan arkadaşlarım olmuştu. Ferace giyen kızın şu an bikini giydiğini biliyorum. İnsan çok hızlı alışıyor. Biraz daha düşünmem lazım. Hakkımızda hayırlısı siz açılmak konusunda ne düşünüyorsunuz
Kesinlikle iyi düşün. Yani insanız biraz çevrenin ne dediğinede önem veriyoruz maalesef aaaa sen açıldın mı niye açıldın gbi gbi sözlerle çok uzun süre karşılacaksın duydukça pişman olmayacağın bi karar ver. Hakkında hayırlısı olsun :)
Çok doğru diyorsun. Öyle çok yargılayan olmaz çevremdr ama illa çıkar.
Benim komşum böyleydi 10 yıldır kapalı hatta daha fazla. Çalışan bir bayandı sonra bi vesveseyle açışma kararı aldı eşi istemiyordu ama inatla açıldı. İlk etapta başını açtı ama düzgün giyiniyordu. Aradan aylar geçti bu işi o kadar abarttı ki bir çocuk annesine yakışmayacak şekilde giyinmeye başladı tabi beni yargılamam kendi kararı beni ilgilendirmez. Sonra alkol içmeye de başladı. Birgün de hepimizi komşularını yani telefondan engelledi selam falan vermemeye başladı. Değişik bir ruh haline büründü.
Komşunuzun durumu garipmiş biraz. Allah bizi o duruma düşürmesin elbette. Ben sadece açılmayı düşünüyorum.
Her zaman taviz tavizi getirir
Rabbim için kapanmayınca sonradan kabak çiçeği gibi açılmak cok olağan .
Bunun altında yatan baskılanma , ilgiyi cevre tarafından göremediği için açılınca cok güzel olacağını düşünüp herkesın ilgisini çekeceğini düşünmek
Acıldıgında özgüvenim yüksek olacak zannediyorsun olmayacak ve bu durum tekrar kapanmak açılmak kapanmak ve deprosyon günah işledim kafası ve sonra içinde derin boşluk .
Önce senin özgüvenini kıran seyi araştır . eşin . ailesi veya kendı ailen ve sınırlarını koru bır sınır belırle ve yaklasmalarına izin verme
Dayanamiyorum cok agir geliyor demissin de nesi agir geliyor anlamadim evde de basortunle uzun eteginle vs durmuyorsundur herhalde. Seni yargilayanlar kendileri yargilanmayi hakediyor. Neden bu kadar insanlarin sozlerine itibar ediyorsun ki cok degisik dusuncelerin var. Onlar sen kapalisin diye kapanmiyor ama Sen herkesin dedigine gore hareket etmeye devam et.
İnsanları yargılamayı bırakın bence. İnsan tükürdüğünğ yalamadan ölmezmiş.
Yargiladigim ne var? sadece dogruyu soyluyorum. sirf insanlar onu basortusune gore yargiliyor diye acilmak isteyen kendisi. bu durumu duzeltmeli. insanlarin dusunceleri bizim ne yapacagimizi belirlememeli. Yine kendi bilir herkes yolunu kendi cizer. İyi olsun ben sadece dusuncelerindeki yanlislari farketmesini istedim
1,498,077 soru
24,471,718 cevap
355,198 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın