Hamileliğin 8. ayında eşim sürekli gece dışarı çıkıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
1,819 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (316 puan) tarafından

hamileliğimin 8. ayindayim fakat son bir haftadır ağrılarım çoğaldı geceleri uyuyamıyorum 2 yaşında bana bağımlı kızım var hiç bir iş yapamıyorum zar zor yemek yapabiliyorum.esimde son zamanlarda gece 11,12 de çıkıp sabaha karşı 5 gibi geliyor eve ve iki günde bir bunu yapıyor normalde eşimin daha önce öyle huyları yoktu bir ara arkadaşı gece aradı canım sıkkın gel diye gitti ondan sonrada sık olmaya başladı bende kızdım bu akşam haksız mıyım evli adamsın neden dışarda sabahliyorsun gündüz zaten işe gidiyorsun yorucu da bir işi yok aslında akşamları bari bizle kal

-

25 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Kapıyı kilitle alma eve , 1 yapar 2 yapar sonra anlar 🙄

(316 puan) tarafından

normalde öyle değildi arkadaşlari son zamanlarda sürekli çağırıyor bende rizam yok dedim eğer bir daha aynısını yaparsa dediğin gibi kapıda bırakırım 

-Reklam-
+1 oy
(20,276 puan) tarafından

Haksız değilsin ben eve almam gittiği yerde kalabilir açıkçası. Gece yalnız kalacaksam gündüz yalnız kalacaksam neden evliyiz. (işi buysa o ayrı amenna) 

(316 puan) tarafından

bende öyle diyorum hiç mi normal insan olmaz tüm arkadaşları eşlerini evde bırakıp sürekli dışarda sabahliyorlar bir eşim farklıydı şimdi onu da kendilerine benzetmeye çalışıyorlar bir arkadaşı vardı sabah akşam dışarda işi olsa olmasa bile ve eşimi arayıp sürekli gel şuraya buraya gidelim diye bende kızdım yaptığının doğru olmadığını söyledim afedersin eş sadece yatak için değildir ya da köle değildir dedim arkadaşların öyle görüyor diye sende mi öyle görüyorsun sonra o arkadaşıyla mesafe koydu arasına şimdi diğer arkadaşlari öyle hangi birinden kurtaracam 

(20,276 puan) tarafından

Esma en mantıklı olanı yapmış kardeşin ben bir kez dedim eşime sen evlisin diye bir grupla sadece arayıp bir saat uzakta bir yere gideceğini söyledi normalde zerre umrumda olmaz ama bana bir anda söylerse bu olmaz plansız programsız hadi ben gidiyorum diyemez evli insan acil iş ayrı ama keyfi gezme ben de hadi gittim ben diye yapamam o da yapmaz. Yaptırmayın da kızlar ben bunu benimki mükemmel diye anlatmadım bu arada bakın o da yaptı ama olmaz kısmının altını çizdik beraber 

(316 puan) tarafından

en iyisini yapmış valla 

(316 puan) tarafından

benimki de öyleydi heryere ya beraber giderdik ya da öyle akşamları takılma huyları yoktu şimdi arkadaşı evliliğinde sorun yaşıyor diye her gece dışarda eşimi de sürüklemeye çalışıyor 

(894 puan) tarafından

Kız normalde cok efendı bır cocuk aıle yapısı geregı de sanırım oyle pek seyı yok ama 

Bu merkeze gıdıp gelcem demıs 1 saate ısım var diye cıkıyor pyle gelincede bu resti cekıyor oda dıyorkı bana söylese haber verse tamam bırsey demıcem 

Demıskı ben senin benı evde bekletip benı eve takıp keendın dısarlarda dolasabılecegın bjr kadın degılım😀

0 oy
(15,126 puan) tarafından

Yuh yani… e sorunca ne diyor beyfendileri?

(316 puan) tarafından

eşim normalde hiç çıkmazdı o saatlerde bir arkadaşı evliliğinde sorun yaşıyor ve sürekli kendini dışarı atıyor diğeri de bekar benim eşimi de çağırıyorlar hadi dedim ilk gece sorunu vardır arkadaşıdır bişey olamaz baktım 2 gün sonra yine çağırdı gitti bu akşam da diyo çıkabilir miyim napiyorsunz dedim dışarda bu soğukta hiç diyor sohbet ediyoruz 

(15,126 puan) tarafından

Çok ilginç. Durum alışkanlığa bağlamadan önünü kesmelisin. Umarım dediğin gibidir sadece erkek milletine güven olmaz🙄

(316 puan) tarafından

şimdi bulunduğun şehirde fark ediyor hani farklı bir şehir olsa ne kadar eşe guvenilse bile arkadaşa güvenilmez illa başka şeyler olur burayı bildiğim için o konuda rahatım fakat bu şekilde alışkanlık ta kötü evli bir erkek için 

0 oy
(541 puan) tarafından

o saatlerde gidip sabaha karşı geliyorsa muhtemelen bir mekana dadanmıştır dadanmistir

(316 puan) tarafından

burası küçük yer mekan yok ya dağda bayırda oturuyorlar ya da arabada çünkü burda saat 12 de açık hiçbir yer yok ne olursa olsun evli bir erkeğin o saate dışarda ne işi var 

(541 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum 

0 oy
(17,510 puan) tarafından

O saatler de gece kulübüne felan mı gidiyorlar acaba 

(316 puan) tarafından

kız gece kulübü mekan Yok küçük şehir zaten de biri eşinden evinden kaçıyor her gece dışarda diğeri bekar benim kocamda onlar çağırıyor gidiyor dedim yakında sende evliliğinde sorun yaşarsın hepten dışarda kalırsın çünkü ben asla dirdir eden ya da kavga eden bir insan değilim ki diyim bunaldı kendini dışarı atıyor 

(9,276 puan) tarafından

Kucuk sehir mi ilcemi ? Kucuk sehirlerde vardjr ilcelerde yoktur

0 oy
(9,878 puan) tarafından

Pavyona gidiyor dur

(20,276 puan) tarafından

Allah seni ya😅 o öyle denir mi insana 

(9,878 puan) tarafından

Gece adam nereye gidecek😂

(316 puan) tarafından

yok kız o konuda eşime güveniyorum 😊bunlar kadınlar gibi bir araya gelip sabaha kadar lafliyorlar biz kadınlardan daha beterler

(9,412 puan) tarafından

Töbee bunuda ilk duydum . Sabaha kadar hadi 1 gün konuşsunlar ertesi gün ne konuşuyorlar kimi çekiştiriyorlar . İçiyor mu eşin o mu tatlı geliyor 

(316 puan) tarafından

Yok eşim içmiyor sigara dahi kullanmıyor sabaha kadar o arkadaşının sorunlarını dinliyorlar ben anlamıyorum birinin evliliği sıkıntılı diye neden diğer arkadaşlarının evliligine de sebep oluyor ki dediğin gibi birgün olur diye izin verdim 2. gün yine aynı ve bu akşam da aynı dedim yeter rızam yok ama kendin illa gidecem diyorsan git artık umrumda değil dedim o da tamam gitmiyorum dedi

0 oy
(2,574 puan) tarafından

boyle bi sacmalikmi olur. gece 5 e kadar hicbi dukkan kahve kafe acik kalmaz. birinin evine gtmiosa otele gtmiosa. 1 de gelinir de 5 de oha yani eve gelmesin daha iyi . valiz hazirla koy kapiya gece 5 de gelince yani sabah alsin gelince geri donsun geldigi yere

(316 puan) tarafından

burda ya arabada takılıyorlar ya da dağ başında oturuyorlar ama ben buna karşıyım evliysen çoluk çocuğuna oturacan ha belki arada arkadaşlarınla görüşürsün ama o da sabaha kadar degil

(2,026 puan) tarafından

En yakın gece kulübü vs nekadar uzaklikta pekii saat olarak

(316 puan) tarafından

3,4 saat uzaklıkta gidiş sadece o yüzden imkân yok ona ha şehir olarak yarım saat falan uzaklıkta olsaydı onu da düşünürdüm açıkçası 

0 oy
(2,577 puan) tarafından

Lütfen beni yanlış anlama ama bunun sonu kötü olabilir hani sizin evliliğiniz için bence tepkini ver bir kere konuş tam konuş

(316 puan) tarafından

çok şükür Bizim evliligimzde Sevgi olsun ilgi olsun bugüne kadar sorun olmadı hatta herkes imrenirdi evliligimize fakat son bir kaç haftadır arkadaşlari yüzünden bu davranışı hoşuma gitmiyor bana diyor izin vermezsen gitmem ama içten içe de gitmeyi çok istiyor bende dedim yakında o evliliğinde mutsuz olup sizi kendiyle sürükleyen arkadaşınla kafa kafaya verirsin çünkü senin de bir evliliğin olmicak böyle giderse

0 oy
(187,518 puan) tarafından

kiz bacim 8 aylik karni burnunda olan bi kadina suan ne yazalim yaa kiyamamki sana

(316 puan) tarafından

zaten hassasim bu aralar zor bir hamileligim var ağrılar sıklaştı bir de bu arkadaşlarıyla uğraşıyorum sonra dedim acaba ben mi abartiyorum tepki vererek çünkü bugüne kadar öyle huyları yoktu biz İstanbul dayken bile çıkmazdı bir yere gideceksek bile birlikte giderdik şuan küçük bir yerde takılacak mekan yer de yok dağ başında nasıl bir keyif alıyorsunuz 

(187,518 puan) tarafından

bebegin icin bi sure gormezden gel

(316 puan) tarafından

bu şekilde eğer devam ederse görmezden gelirim ama bebek doğduktan sonra da tamamen yok sayarım onu çünkü evlilik bu değil evli bir erkeğin dışarda sabahlamasi için hiçbir neden yok canım 

0 oy
(4,980 puan) tarafından

İnsanın en çok desteğe ihtiyaç duyduğu anlar yani 8 aylık hamilesin ha geldi gelecek bebek ve iyice ağırlaştın 😟eşinin düşünmesi lazım laftan anlayan bir adamsa al karşına konuş anlamıyorsa da eve alma bacım 

(316 puan) tarafından

normalde iş dışında dışarı çıkmazdı son zamanlarda ilkinde ben bişey olmaz arkadaşının sana ihtiyaci vardır dedim eşiyle tartışmış bosanacakms dertleşmek istemiştir ama ne bileyim artık her iki günde bir olacağını ben rızam yok dedim sen evli bir erkeğe bunu yakistiriyorsan buyur git .o da gitmiyorum dedi ama yarın yine aynısı olur mu bilemem

(4,980 puan) tarafından

Umarım olmaz canım 

0 oy
(575 puan) tarafından

Arkadaşları yoldan çıkarır Allah muhafaza. İzin verme gerekirse tartışma başlat 

(316 puan) tarafından

öyle valla biri vardı onla mesafe yoktu şimdi de iki tane daha çıktı ve bunlar çocukluk arkadaşı hangi biriyle baş edecem bilemedim 

(575 puan) tarafından

Ciddi konular bunlar önlemini almazsan sonu kötüye gider 

(316 puan) tarafından

böyle giderse zaten soğukluk olur bende uzaklaşma olur sonrası da malum evlilik diye bişey kalmaz

0 oy
(390 puan) tarafından

Acaba dağ başında biyerde araba da oturup içiyorlar mı o yüzden geç geliyor olabilir arkadaşlarına uyuyor 

(316 puan) tarafından

yok canım alkolü yok daha önce özel günlerde içerdi biz evlendikten sonra tövbe etti içmiyor çünkü o konuda hassasım 3 u de hayatta karşı dertli oldukları için sabaha kadar lafliyorlar ama yinede hoş değil sabahlara kadar

(390 puan) tarafından

Sabaha kadar laflayacak ne buluyorlar tövbe tövbe. Birdaha izin verme canım 

(316 puan) tarafından

bir bilsem çocukluk arkadaşları herhaldi emekleme dönemlerinden başlıyorlar anlatmaya yoksa her gün ne konu bulunur ki saatlerce konusmaya

(390 puan) tarafından

Küçük yer derken nerede oturuyorsunuz belki vardir gidecek mekan ama siz bilmiyorsunuzdur 

0 oy
(5,115 puan) tarafından

E çıkıyor da nereye gidiyor zaten öyle şey olmaz 

Benimde eşim haftada 1 gün evde kalınca çıkar ama en fazla 2 3 saat durup gelir yani ne alaka sabahlamak fln

(316 puan) tarafından

burası küçük yermiş takılacak yapılacak bir aktivite yokmuş tek amaçları arkadaşlar buluşup sohbet etmekmis ama bana ters böyle şeyler 

(5,115 puan) tarafından

Tamam gitsin de makul bir saatte yani 

0 oy
(1,915 puan) tarafından

Kucuk sehir demissin ama mesela mardinde bile geceden sonra acik mekanlar var muzikholler bile var neler var b

Neler🤣

(316 puan) tarafından

Mardin turistik yer canım em fazla cafeler olur o da belli saate açık olur saat 3,4 te pek sanmıyorum açık olacaklarını 

(1,915 puan) tarafından

Hey yavrum hey🤣eski mardine cik sen cafe adi altinda pavyon gibi isletenler bile oluyir

(316 puan) tarafından

öyle tâbi heryer öyle olmuş maalesef 

(1,915 puan) tarafından

Bugun cikacakmi takip et

(316 puan) tarafından

çıkacaktı ben yaptığın yanlış diyince gitmicem dedi içmem yok karı kız ayağım yok arkadaşlar çağırmış ne olmuş yani bişey yaptığımız yok dedi bende git dedim tabi gönüllü değil o da tribini çekemem gitmiyorum dedi

0 oy
(7,195 puan) tarafından

Pavyona gidiyordur büyük ihtimal canım 

Pavyonda gece 5 6 da kapaniyormus 

Ama çeki düzen vermesi lazım 

Hamile hamile evde bırakıp gitmek nedir 

Ailesiyle konuş derim

(316 puan) tarafından

yok canım burda öyle bişey yok bir de eşimin öyle huyları yok o konuda eminim olsaydı imkan olan yerde yapardı İstanbuldaydik mersindeydik daha önce arkadaşı eşi her nöbette olduğunda eşimi ve bir arkadaşları daha var onları çağırır sabahlara bende dedim hadi onun eşi nöbette ve 3 çocuk var kime bırakıp çıkıyor hadi çıktı eşi evde olandan ne istiyor dedim eşimde gitmiyorum senin tribini çekemem dedi sanki ben sucluymusum gibi

0 oy
(243 puan) tarafından

Bence abartiyorsun sonucta eşine guveniyorsun bunda bişey görmüyorum 

(243 puan) tarafından

Kendin de bana böyle bir cevap vermiştim postuma şimdi aynısını ben sana söylüyorum 

(316 puan) tarafından

anlamadım ben mi cevap vermişim

(316 puan) tarafından

sen gerçekten normal degilsin çok kindar bir insansın yani bir post acmistin orda sorduğunla benim suanki konum tamamen farklı ve gelip bilinçli olarak bu yorumu yaparak karakterini belli ettim biliyor musun sen bu kadar herşeyi takip kinlenirsen kendi hayatını mahfedersin

(243 puan) tarafından

Hanımefendi kin değil bu siz insanların duygularını hafife alıyorsunuz ondan söyledim demekki bazı davranışlar insanı rahatsız ediyor ondan dolayı ki insan paylaşmak gereği duyuyor 

0 oy
(1 puan) tarafından

Bebegim bu üzücü bir durum ama biseyler kullanmaya başlamış ve sana söyleyemiyor olabilir . Maalesef bu çağda adam gibi evine sadık erkekler gitti de elinde sigara tuvalette sabahlayan nesil erkekler geldi. Sen üstüne gitmeden bence bi sor derim bakalım sebebi neymiş kavga etme çünkü bu daha çok uzaklaştırır ne olursa olsun küçük kızınız var sonuçta yapıcı olmaya çalış fakat bu durum seni çok üzmeye devam ederse ve bebeğe yansımaya baslarsa da hislerine güven bi erkeğe ihtiyacın yok unutma adamlık yapmıyorsa kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin hoscakal 🩶

(316 puan) tarafından

alkol kullansa ben anlarım zaten hemen öyle dışarda takılma huyu hiç yoktu ta ki çocukluk arkadaşıyla bir araya gelene kadar yani 9 yıllık evliligimzde heryere birlikte gideriz akşamları dışarı çıkmazdı son iki haftadır arkadaşı çağırıyor sürekli karısıyla arası limoni diye 

0 oy
(1,991 puan) tarafından

Canım hamilesin seni hiç üzmek istemiyorum ama bana pek normal gelmedi yani erkek milleti kelkmesini geçtim bu devirde kimseye güven olmaz insallah devam etmez bu böyle bi konuş karşına alıp ciddi ciddi

(316 puan) tarafından

konuştum canım dedim öyle huyların yoktu son iki haftadır yaptığın normalse bekar hayatına geri dön dedim 

0 oy
(363 puan) tarafından

Canım yalnız değilsin benimki de 2.03 yıldır hep alkol içip eve gelmemezlik yapıyor kaç kere kavgalar yuvamızın yıkılmasına kadar olaylar oldu yani Yuvam bile yıkılıyordu evi terk ettim sırf alkol içip eve gelmediği için baktım ben yine çabalıyorum ama yine o değişmiyor bak şu an hamileyim ve iki gündür devamlı içiyor sabahlara kadar eve gelmiyor ben de bu sefer kavga çıkarıyorum sonra diyor ki sen bana müsaade ediyorsun alkol içtiğim için ama ben müsade etmesem de Sürekli beni zorbalıyo Ben baş edemedim edemiyorum o yüzden Allah’a havale ediyorum sen de Allah’a havale et sabret düzelir herhalde

(4,315 puan) tarafından

Kusura bakma asla yargılamak değil niyetim böyle bir adama 2, çocuk neden ? Yazık değil mi sana 

(316 puan) tarafından

kız öyle değildi eşim son iki haftadır arkadaşı çağırıyor yoksa daha önce böyle bi davranışı olsaydı değil iki bir tane bile çocuk yapmazdım 

(316 puan) tarafından

canım Rabbim yardımcin olsun seninki daha zormuş bizimkinde alkol yok şiddette yok son bı kaç haftadır bunu huy etmiş kendine bende rahatsz oldum bu durumdan 

(363 puan) tarafından

sürpriz oldu diyelim ikinci çocuk bilmiyorum bakalım nereye kadar böyle gidecek Allah cümlemizin yardımcısı olsun

0 oy
(4,315 puan) tarafından

Bizim oturduğumuz sitede eşimin iş yerinden bekar bir arkadaşıda kiraya çıkmış onlar farklı blokta eşim dedi arkadaşlarla toplandık oraya gidiyoruz ev gormesi neyse Okey fedik hediyesini de koydum yolladım ertesi gün bu yine bahane buldu gitti 3 gün o adam her kimse derhal alakani kesiyorsun yoksa ben yapacağımı bilirim dedim yüz verdim astar isteme fena olur dedim bidaha gideyim demedi akşam 8 de cikiyor 11 gbi falan geliyor oldu valla 

(316 puan) tarafından

en iyisini yapmışsın eşiniz illa kötü niyetle değil erkeklerin bir huyu var evlendikten sonra bekar bekar takılmayı seviyorlar bu illa karı kız değil Okeydir maçtır bilemem ne ama bunun önünü kesmesek bu defa evlilik diye bişey kalmaz ortada

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken eşimin gece dışarı çıkması normal mi?
Gebelik dönemi çiftler için duygusal ve fiziksel zorlukların yaşandığı hassas bir süreçtir; eşin gece dışarı çıkıp sabaha karşı gelmesi normal bir durum değildir. İlişkideki bu ani davranış değişikliği, genellikle taraflar arasındaki iletişim eksikliğinden veya evlilik içindeki sorumluluk paylaşımı konusunda yaşanan uyumsuzluktan kaynaklanır. Eşinizin bu davranışının nedenlerini anlamak için onu suçlamadan, kendi ihtiyaçlarınızı ve yalnızlık hissettiğinizi net bir dille ifade etmeniz önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evli bir erkek neden aniden gece dışarıda sabahlamaya başlar?
Evli bir erkeğin ani gece hayatı değişikliği, genellikle sorumluluklardan kaçma isteği, arkadaş çevresiyle vakit geçirme arzusu veya evdeki huzursuzluktan uzaklaşma çabasıyla ilgilidir. Özellikle hamilelik gibi destek gerektiren dönemlerde eşin dışarıya yönelmesi, evliliğin getirdiği sorumluluklarla yüzleşmek istemediğine veya sosyal hayatını ev hayatından daha öncelikli gördüğüne işaret edebilir.
Hamilelikte eş desteği eksikliği nasıl çözülür?
Hamilelikte eş desteği eksikliğini çözmek için öncelikle sakin bir zamanda, suçlayıcı bir dil kullanmadan duygularınızı paylaşan bir iletişim başlatmalısınız. Özellikle hamileliğin 8. ayında olduğunuzu, fiziksel ağrılarınızın arttığını ve küçük çocuğunuzla ilgilenirken yardıma ihtiyaç duyduğunuzu somut örneklerle belirtin. Eşinizin ev sorumluluklarını paylaşması konusunda net beklentiler oluşturmak ve ortak vakit geçirmenin önemini vurgulamak süreci iyileştirebilir.
Eşim eve geç geliyorsa nasıl tepki vermeliyim?
Eşinizin eve geç gelmesi durumunda öfkeyle tepki vermek yerine, bu durumun hem sizin fiziksel sağlığınız hem de evdeki düzeniniz üzerindeki olumsuz etkilerini sakin bir dille anlatmalısınız. Tartışma anlarında savunmaya geçmek yerine, eşinize evdeki sorumluluklarınızı paylaşmanız gerektiğini ve onun varlığına ihtiyaç duyduğunuzu hissettirmek daha yapıcı sonuçlar verebilir. Eğer iletişim kurulamıyorsa profesyonel bir aile danışmanından destek almak süreci kolaylaştırabilir.
Evlilikte eşin gece hayatına düşkünlüğü nasıl yönetilir?
Evlilikte eşin gece hayatına düşkünlüğü, genellikle ev yaşamının getirdiği monotonluktan veya kişisel tatminsizliklerden beslenen bir durumdur. Bu alışkanlığı yönetmek için eşinizle birlikte evde keyif alabileceği rutinler oluşturabilir veya arkadaşlarıyla olan sınırlarını belirlemek için açık bir diyalog kurabilirsiniz. Eşinizin evdeki sorumluluklarını fark etmesini sağlamak adına, gece dışarıda vakit geçirmek yerine aileyle geçirilen zamanın kalitesini artıracak ortak aktiviteler planlamak çözüm olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 1,917 göst.
2 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Yasmengungor (2,504 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 800 göst.
11 Aralık 2024 Diğer kategorisinde zeynos1234 (7,195 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,015 göst.
18 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Miraysu (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 3,544 göst.